Jedina technika pro rychle KO!?

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: Tak se criket nehraje...

Příspěvekod Angus » pát 27. srp, 2004 12:24

Chimera píše:OT: Jojo, je to presne z teto knihy. Protoze: Criket je hra pro .... :-)

:lol: :lol: :lol: jo, jo, to je ono!!! :lol: :lol: :lol:

Je to sice off topic, ale pro toho, kdo to nečetl nutno přečíst, stojí to za to. Sežant Goodbody, to je prostě bomba.
:lol: :lol: :lol:
Patrick Ryan - Jak jsem vyhrál válku. Bylo to i zfilmováno s Johnem Lenonem v hlavní roli, ale film byl vyloženě slabý.
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 27. srp, 2004 12:59

Pekne kolenem do kouli, az chcipne jako nikdo jinej!

neni to nahodou citat z genialniho sitcomu cerveny trpaslik? polymorf?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » pát 27. srp, 2004 13:07

jutt píše:
Pekne kolenem do kouli, az chcipne jako nikdo jinej!

neni to nahodou citat z genialniho sitcomu cerveny trpaslik? polymorf?

Dave Lister osobne :wink:
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » pát 27. srp, 2004 15:16

Traft píše:uder do krku bud pastou, prstami alebo blanou medzi ukazovakom a palcom. 8).
Len pozor, aby si ho nezabil!

To asi nebude ta nejlepší odpověď... je to sice velice účinné, ale umíš si představit ty následky? Tedy v rukou člověka, který nikdy nic necvičil a o "ničem" nemá pojem.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 28. srp, 2004 18:45

Myslím že pokud narazíš na bijce nebo ostřílenýho bojovníka uhne ti, vykryje ti vše i když se budeš snažit o moment překvapení a pak pokud se chceš bránit, tak musíš odolat tomu prvnímu totálnímu tlaku. Protože uvědom si ten člověk tě chce taky sejmout...
Takže technika na K.O. to je otázka určitý situace.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. srp, 2004 7:16

NAzdar potřeboval nějakou radu jakou taktiku nebo techniku mám použít proti větším nebo těžším soupeřům prosím odpovězte
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tombl » ned 29. srp, 2004 7:50

Tady si myslím,(a to jsem amatér nejamatérovatější :oops: ) že bude nejlepší ten výše zmíňovaný kop do vajec. :arrow: čistě můj názor...
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Longu » ned 29. srp, 2004 16:06

zaZAZAZAZ píše:NAzdar potřeboval nějakou radu jakou taktiku nebo techniku mám použít proti větším nebo těžším soupeřům prosím odpovězte

Tak mě napadl citát Bruce Leeho: "Pokud jsi větší ta těžší, využij toho. Pokud jsi menší a lehčí, využij toho" :lol:
Jinak bych doporučil se na něj nalepit a sypat údery zespodu na bradu. Vemeš mu energii a rovnováhu. Měl bys mít lokty u sebe a nedovolit mu aby utekl. Ideální i pro začátečníka, ale stres udělá stejně nejvíc...
Longu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 30. srp, 2004 12:21

Jak mám využít toho že jsem menší a lehčí neo naopak?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jedina technika pro rychle KO!?

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 14:59

Michal_s_otazkou píše:Ahoj, mel bych takove trochu podivne prani a budu doufat, ze mi pomuzete: Bojovym umenim se nevenuji a ani to nemam v planu, ale hledam nejakou uplne jednoduchou a rychlou techniku, ktera by mi v pripade nejake ohrozujici situace (napadeni v hospode nebo na ulici) umoznila soupere rychle slozit na zem, abych mohl utect. Mam na mysli treba nejakou jednoduchou sestavu typu - direkt do nosu, zvedak na bradu, kopnuti do holene, utek.. Cosi, co bych mohl doma denne par desitek minut trenovat a vypilovat do reflexu a co by mi proti netrenovanemu souperi poskytlo vyhodu a cas. Vim, ze takto trenovali treba ruske vojaky s pomoci par zakladnich technik samba, ktere pilovali do mrtva, totez (za penize) nabizi na netu nejaky Anthony Bova. Tak snad to neni takova blbost, budu vam vdecny za poznamky. Ovsem pokud mi poradite jit treba nekam do klubu na kickbox, tak to vzhledem k memu enormnimu vytizeni nebude mozne. Jen dodavam, ze silu a kondici docela mam. Diky, Michal

Michale,
je tady spousta lidí, kteří se velmi hluboce zabývají teorií bojvých umění. Pak je tady spousta lidí, co hrozně moc cvičí. Oba tábory jsou tady proto, že je trápí stejný problém. Co bude, až ta hrůza přijde a budu muset bojovat.
Odpověď není ani v teorii, ani ve cvičení, ani v nějaký jedný technice. Kašli na to. Bojová umění jsou manýra, teorie jsou mrtvé kecy, jediná technika je dobrá tak k osvícení, až ji budeš chtít použít, soupeř bude stát na druhé straně, nebo nebude mít koule, nebo je bude mít z bronzu.
Skutečná odpověď na to, jak dopadne boj, je jen ve Tvém srdci. Chceš se někde válet v krvi? Ok, uč se Aikido, nebo Taichi - je to jedno. Pokud nechceš, bojuj a neptej se jak, neptej se na techniky, buď ochoten zabít a mrzačit. Nic víc v tom není. Když bojuješ, opravdu a třeba o svůj život, vše je stejně jinak. Sloupne se spousta nesmyslů a zbytečných konceptů, a ty buď dáváš, nebo dostáváš. Čím víc jsi o boji četl nebo slyšel, tím hůř pro Tebe. 8)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » pon 30. srp, 2004 16:19

BenGuri: pravdu máš... v realitě, ale nelíbí se mi jen jedna věc - opět to krásné odsuzování aikida, nebo tai-chi :-) Hele... všichni víme, že to není tolik o tom CO, děláš, ale JAK to děláš a hlavně JAK to UMÍ© zúročit. Ne? Fajn :-D
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jedina technika pro rychle KO!?

Příspěvekod Miro » pon 30. srp, 2004 19:33

Skutečná odpověď na to, jak dopadne boj, je jen ve Tvém srdci. Chceš se někde válet v krvi? Ok, uč se Aikido, nebo Taichi - je to jedno. Pokud nechceš, bojuj a neptej se jak, neptej se na techniky, buď ochoten zabít a mrzačit. Nic víc v tom není.

Uhm, a skoncis ako zabijak mrzacitel, eventualne vo vazani za vrazdu atd. Sorry, ale toto je velmi obmedzeny pristup.

Michal, neexistuje ziadna jedina technika pre rychle KO. Prestan snivat o tom, ze zlozis niekoho jednou ranou a radsej spekuluj o tom, ako sa konfrontacii vyhnut - pustat sa naslepo do niecoho, v com sa nevyznas, je vzdy osemetne.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 30. srp, 2004 20:06

Kdyz clovek bude silny,rychly a vybusny.Kdyz prijde na princip co nejvetsiho efektu pri zasahu a nauci se aspon na nevedome urovni ridit sve KI,potom muze byt kazda technika KO.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 20:23

No, a myslíte, že jsem neřekl právě tohle? Je lepší, když boj nepřijde nikdy, ale když přijde, neměl by přijít z naší strany a když přijde boj z druhé strany a už se mu nedá nijak vyhnout, neexistuje něco takového jako bezpečný boj. I facka může způsobit slepotu, nebo smrt, v důsledku krvácení pod mozkové pleny, nebo odchlípnutí sítnítnice. Proto je třeba, když už se stane, bojovat se vší rozhodností.

Pokud se týká odsouzení Aikidó, odsuzují jej hlavně ti, kteří jej chtějí vnímat jako cestu boje. To je lež a jeho zakladatel by to jistě považoval za politováníhodný omyl. Je jasné, že z komerčního hlediska je třeba říkat, že je to nejlepší způsob boje, ale je to pravda jen techdy, když člověk studuje tak dlouho, že díky svému rozvoji už do žádného konfliktu nevstoupí. Stejné je to s Tai Chi, pokud někdo chce tyto cesty studovat a priori jako boj, dopouští se jejich degradace ve svém srdci a jeho cesta bude mít hned na začátku překážky.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 20:27

A Miro, opět není pravda, že neexistuje žádný způsob rychlého K.O. je to lehké a jednoduché jako vánek, ale považuji za krajně neetické tady rozebírat techniky, které si člověk zaslouží až po delším studiu. Ne prototo, aby je dostal, až si je dost zaplatí, ale když poznám, že to není někdo, kdo půjde hned na ulici, a tam uspí nějakého náhodného chodce a podobně.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 20:42

Do třetice... proto veden instinktem, člověk, který zapomene na studium nějakých konceptů, má paradoxně větší šanci, než kdokoliv uprostřed cesty. Je to mysl začátečníka - Sho Shin, co dovolí vést naši mysl a tělo instinktivně i do vítězného boje... Tak takhle jsem to myslel. Pokud to tak nevyznělo, studujme všichni proč, co jsme za těmi prvními mými slovy chtěli kdo vidět. Co v nás bylo zasaženo názvy, přímostí, nebo tónem. A pokud to najdeme, dotýkáme se slabiny, kterou je třeba rozmýt a odplavit.
Nejlépe potem při cvičení a pokorou.
Dobrou noc přátelé... (bez ironie, pokud by ji někdo cítil...)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » pon 30. srp, 2004 21:20

Ben Guri,

Prosim Ta, nemut tu vodu nezmyslami - rychle KO, lehké a jednoduché jako vánek? Ucinne proti kazdemu braniacemu sa ci utociacemu cloveku? Napriklad aj proti Tebe? Prepac, ale to je naprosty nezmysel. Keby to tak bolo, tak box by uz davno neexistoval, pretoze kazdy boxer by si to osvojil a pouzival... Nechces dufam povedat, ze mas nejaku tajnu techniku? Alebo myslis, ze to rychle, lahke a jednoduche KO je ucinne iba proti cloveku ktory sa nebrani? Sorry za ironiu.
A inak, Yang Luchan, zakladatel Yang stylu taijiquan, mal nickname Yang Invincible, Nepremozitelny. Jeho syn Yang Banhou dal kazdemu sancu na utok iba po prvy raz, na druhy raz uz zvycajne rovno zabijal. Osobne povazujem taijiquan za najsmrtelnejsie zo vsetkych bojovych umeni, ktore poznam.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 21:59

Miro píše:Ben Guri,

Ucinne proti kazdemu braniacemu sa ci utociacemu cloveku?
Miro

O tom není řeč. Prostě diskutování o tom je něco, co už jsem stokrát řekl, že není dobré a zase se tady o něčem dohaduji. To nemá smysl.
Řekni jen, jak dlouho potrvá, než v Tai Ji dosáhneš takové dokonalosti, jak dlouho musíš cvičit formy a s pokorou a nekonečnou trpělivostí znovu a znovu stát hodiny v pozicích a potom cvičit změnu, než může dojít k tomu, aby technika byla bojově účinná a pověz, do kolika situací, když už jsi tohle všechno udělal, se dostaneš, abys musel bojovat. Pokud jsi necvičil nebo necvičíš dlouho, nemá cenu, abys odpovídal. Pokud ano, víš o čem mluvím.

Jinam, pokud se jedná o K.O., je to přece velmi jednoduché. Pokud máš prostor, kudy protáhnout ruku, nepotřebuješ více, než lehký úder. Čo je toto už mutenie vody? Netreba sa az nebranit? Vtom predsa neije vtip, vtip je preist dnu, čo sa zda pak ako vo sne. Nemusíš byť drsny ako bohvie čo, keďže preiděš a nenecháš sa pri tom trefiť alebo uchmatnuť. Nehovorim ine ako Ty, nehovorim, že je lahké žasiahnůť človeka, ktorý sa brání. Ale pokial sa Ti podarí úder, je vymalované. Viděl jsem borce, kteří padali po lehkých rankách, které jim proklouzly mezi pažemi. A když se jedná o boj bez rukavic a bez omezení, tím spíše.
Tahle fóra jsou na nic, lidi se tu spolu hádaj, i když jednu věc myslí stejně.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 22:01

:)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 30. srp, 2004 22:16

BenGuri píše::)

8)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...