chonglee píše:ahoj senine
už kdysi mě napadla taková věc,třeba mi poradíš.
kde vůdec přišel BL na to svoje poskakování?jeho otec při cvičení taiji ani yip man ho to určitě nenaučili.to jeho poskakování podle mé teorie muselo silně a negativně ovlivnit celý svět BU.jesli se nemílím tak do té doby ho nepoužívali ani boxeři,ani karatisté ani sportovní šermíři.ti poskají ostatně po planších jako činčily dodnes. kyž se poptávám u starších trenérů tak ti sami neví kde se vzalo tusevzalo jenom si tak matně vzpomínají,že zamlada to jaksi nějak nědělali.co myslýš?
chonglee
Hyperboreus píše:1.nebudu zde nikoho ostouzet ani nikomu stranit
2.hodnotit BL dle filmu Dračí život Bruce Lee je to samé jako hodnotit
komunismus podle komunistických propagačních filmů/smyšlenka/
3.způsobem,jakým obhajujete nebo kompromitujete BL dokážu obhájit
nebo zkompromitovat kohokoliv od Funakoshiho přes Norrise po
kohokoliv z vás
4.závěr-debata o BL není objektivní,vše se odvíjí od osobních sympatií
či antipatií k BL
5.je to škoda,protože debata tím ztrácí smysl/a skoro většina debat,které
jsem zde viděl
6.přeji všem mnoho zdaru v učení se ne Bojovým uměním,ale stát se
prachobyčejným dobrým člověkem
Eso_Rimmer píše:Videl jsem (troufam si tvrdit) vetsinu videi s BL(a cetl vetsinu dokumentu) ktere jsou na netu k dispozici a musim NEsouhlasit s I.Rzounkem a jeho nazorem na BL, hlavne to "plakani a strhavani plakatu" (nemyslim doslava)... vim ktere video (bouchani do pytle a sparring) asi mysli (a to je opravdu strasne) ale jsou i jine videa (ukazka schopnosti v TV nebo turnaj PalmBeach [nebo jak se to jmenuje...], trenink Lat Sao) kde je hodne rychlej a velice efektivni...
Nerad bych se nekoho dotknul, ale ta hodne silna kritika BL a JKD zrejme pochazi od lidi ktery o nem a o JKD nemaji moc detailni informace.
Osobne celkem dokazu pochopit lidi ktery se radu let venuji nejakemu tradicnimu MA (napr. Karate, Hung Gar, WT apod.), a tim padem maji k danemu stylu urcite nejaky kladny citovy vztah, veri tomu co delaji, ... potom je reci BLeeho, ktere to vsecko kritizuji a "znehodnocuji" (pripadne si z ruznych stylu vybere jen to nejlepsi a nejefektivnejsi) musi pekne nasrat, jsou proti nemu zaujati, nebo pri nejmensim jejich nazor na nej a JKD nejni objektivni
jeste uvedu nekolik mych postrehu o BL a JKD:
-byl to "fanatyk" do cviceni(posilovani) denne behal, cvicil kliky, + trenink kopu, uderu (clovek ktery na sobe denne takhle maka je urcite snadny protivnik
-prostudoval vsechno o bojovych umeni co se mu dostalo do ruky
-byl studentem u samotneho Yip Mana
-odjel z domova (Hong Kongu) do USA, kde zacinal od niceho, a kam to dotahl asi vsichni vi
-rada skvelych svetovych bojovniku (Dan Inosanto, Paul Vunak, Chris Clugston, Mike Faraone, Salvator Oliva...) venujicim se JKD a mluvici o BL velice kladne asi taky neco znamena
-opravdova BL manie zacala az po jeho smrti, kdyz zil tak takovou slavu nemel
-o tom ze nektere pribehy o nem jsou hodne pribarvene nemuze byt pochyb, ale neco pravdy na nich jiste bude
---at uz to byl clovek jakykoliv, tak dokazal do svych 32 let udelat veci o kterych si vetsina lidi muze jen snit
(nemuzu tvrdit ze jsou opravdu pravdive(ci nepravdive),ale kdo by mohl, BL je skoro 32 let mrtvej, lidi co ho opravdu znali a mluvili o nem v dobrem MOHLI byt zmanipulovani, mohli ho mit zidealizovaneho nebo proste "o mrtvym jen v dobrym..." a na druhou stranu zase ti co ho "pomlouvali" MOHLI proti nemu mit neco osobniho, mohli vuci nemu citit nejakou zast,........... myslim ze pravda je nekde uprostred a jakekoliv +/- nazory na nej budou jen slovni prestrelkou jeho fanousku a odpurcu)
Na zaver: nemuzu tvrdit ze mam pravdu a ostatni ne, z me dostupnych zdroju jsem si udelal nazor jaky mam, ...respektuju cizi nazory, ale nemam rad neobjektivni a zaujate nazory (z meho pohledu)
Eso_Rimmer píše:video na netu nemam, ale kdyz mi napisete email. adresu (zato.ichi@seznam.cz) tak muzu zaslat (ale neni to zrovna maly, min 6MB)
to: bouchani do pytle a sparring
-to se spatne vysvetluje (zas tak spatny neni[asi jsem pouzil zbytecne silnej vyraz], ale v porovnani s jinynejma klipama patri k tem min povedenym), nemyslel jsem to v pravym slova smyslu, jen jsem chtel naznacit ze takovy videa ho "neukazuji v plne krase a sile" a ze jsou i lespi
... nefungujeAnonymní píše::roll: pre všetkých záujemcouu: master carloslee.showbiz.ca/videoclips.htm![]()
![]()
jox_off píše:... nefungujeAnonymní píše::roll: pre všetkých záujemcouu: master carloslee.showbiz.ca/videoclips.htm![]()
![]()
jak je to správně
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník