Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod TF » ned 27. led, 2008 23:33

NAIA píše:Účinné to je, hlavně na soupeře, který se s tím nesetkal. Ono ani tak nejde jen o to zakousnutí, ale člověka to dost vyděsí. V tom je hlavní "síla" těchto špinavých techniky. Pak už je důležité využít toho momentu překvapení a nějak jej zužitkovat. Zozhodně bych nedoporučoval jít do boje jen s tím že umím kousat :D

No a cvičíme to různě, ale moc se mi to tu nechce popisovat. Ale nezůstává jen u naznačování :D

no já nevím pakliže mě napadne něakej feták, cikán, bezdomovec, nebo něaká jiná tahleta pouliční ,,havěť" nevím jeslti bych do něj kousal ono riziko nakažení se něakou pěknou infekční chorobou je tu podle mě docela vysoké :idea:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. led, 2008 7:38

NAIA píše:Účinné to je, hlavně na soupeře, který se s tím nesetkal. Ono ani tak nejde jen o to zakousnutí, ale člověka to dost vyděsí.

Tak tohle muzu podepsat z vlastni zkusenosti. I kdyz jsem vedel, ze mi nic krom kousnuti nehrozi (zadna vazna ujma na zdravi), tak co to ve me vyvolalo za pocity to se neda popsat. Jako by se clovek vratil do jakehosi zvireciho levelu, kdy ma strach o zivot (aby nebyl sezran?).

Tyka se to tedy hlavne toho vrceni u kousani, jak NAIA psal.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 28. led, 2008 8:23

TF píše:
NAIA píše:Účinné to je, hlavně na soupeře, který se s tím nesetkal. Ono ani tak nejde jen o to zakousnutí, ale člověka to dost vyděsí. V tom je hlavní "síla" těchto špinavých techniky. Pak už je důležité využít toho momentu překvapení a nějak jej zužitkovat. Zozhodně bych nedoporučoval jít do boje jen s tím že umím kousat :D

No a cvičíme to různě, ale moc se mi to tu nechce popisovat. Ale nezůstává jen u naznačování :D

no já nevím pakliže mě napadne něakej feták, cikán, bezdomovec, nebo něaká jiná tahleta pouliční ,,havěť" nevím jeslti bych do něj kousal ono riziko nakažení se něakou pěknou infekční chorobou je tu podle mě docela vysoké :idea:

Samozřejmě, souhlasím. Neexistuje universální postup - záleží na úhlu pohledu.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 28. led, 2008 8:24

Gino píše:
NAIA píše:Účinné to je, hlavně na soupeře, který se s tím nesetkal. Ono ani tak nejde jen o to zakousnutí, ale člověka to dost vyděsí.

Tak tohle muzu podepsat z vlastni zkusenosti. I kdyz jsem vedel, ze mi nic krom kousnuti nehrozi (zadna vazna ujma na zdravi), tak co to ve me vyvolalo za pocity to se neda popsat. Jako by se clovek vratil do jakehosi zvireciho levelu, kdy ma strach o zivot (aby nebyl sezran?).

Tyka se to tedy hlavne toho vrceni u kousani, jak NAIA psal.

Presne tak Gino.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 28. led, 2008 11:00

TF píše:no já nevím pakliže mě napadne něakej feták, cikán, bezdomovec, nebo něaká jiná tahleta pouliční ,,havěť" nevím jeslti bych do něj kousal ono riziko nakažení se něakou pěknou infekční chorobou je tu podle mě docela vysoké :idea:

tak ona je otázka jak to vyhodnodtíš... když budeš mít jinou možnost tak ji využiješ, ale když už ti možnosti budou docházet tak zvolíš i tuhle aby jsi vyvázl živej a tohle riziko bych řekl podstoupíš a ani řešit nebudeš, což je ostatně na každém...
Co jsem se bavil s lidmi kteří to na ulici již s úspěchem použili tak tohle je ani nenapadlo, ale prostě už nevěděli jak a neměli jinou možnost obrany/utoku někdo ostřílenější to ani nemusí trénovat a napadne ho to spontálně když na to dojde.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 28. led, 2008 11:55

Lada píše:
TF píše:no já nevím pakliže mě napadne něakej feták, cikán, bezdomovec, nebo něaká jiná tahleta pouliční ,,havěť" nevím jeslti bych do něj kousal ono riziko nakažení se něakou pěknou infekční chorobou je tu podle mě docela vysoké :idea:

tak ona je otázka jak to vyhodnodtíš... když budeš mít jinou možnost tak ji využiješ, ale když už ti možnosti budou docházet tak zvolíš i tuhle aby jsi vyvázl živej a tohle riziko bych řekl podstoupíš a ani řešit nebudeš, což je ostatně na každém...
Co jsem se bavil s lidmi kteří to na ulici již s úspěchem použili tak tohle je ani nenapadlo, ale prostě už nevěděli jak a neměli jinou možnost obrany/utoku někdo ostřílenější to ani nemusí trénovat a napadne ho to spontálně když na to dojde.

jj situace ti sama určí priority
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » stř 09. dub, 2008 15:36

http://www.magazin.cz/moda/1333-modni-n ... lna-mikina

možná trochu OT, ale nechtělo se mi zakládat nové téma.Mě to přijde fajn.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Galiloo » pát 11. dub, 2008 22:36

Zde zasílám kontakt na "Klub Reálné Sebeobrany" :lol: :lol: 8)

http://www.youtube.com/user/ChineseKungFu01?ob=1

Obrázek
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod scout » ned 13. dub, 2008 10:12

. Rozhodně bych nedoporučoval jít do boje jen s tím že umím kousat :D
....nebo skoncite jako ja...na tekuty strave... :lol: :lol: :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » ned 13. dub, 2008 10:14

fight is fight !!!!! :lol: :wink: ......
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. čer, 2008 12:26

Od kamarada jsem dostal odkaz na dalsi "realnou sebeobranou" navic prezentovanou nekym od Policie...podivejte se na to, je to fakt hruza...kua a to jsou policajti....a ti by meli byt soudni v tom, co uci, kdyz se na ulici setkavaji s nasilim prakticky kazdy den....

http://www.youtube.com/watch?v=gn5nE8ig ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=1Db13L0T ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=qGtCxZhP ... re=related
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 30. čer, 2008 13:20

prvni ukazka 3:20 - obrana proti nozi - aneb jak se co nejrychleji nechat zabit :evil:

Njn, soukroma skola Trivis, ktera spolupracuje se statni instituci... co se da cekat. Na druhou stranu ale clovek vi prd, protoze ukazka pro civily muze byt zamerne o necem jinem, nez co pouziji v praxi.

druha ukazka - asi by jim mel nekdo trochu vysvetlit specifika zenske sebeobrany :roll:

treti ukazka - co na to rict. Pustit na ty trenery vztekleho pokerovaneho skinheda - a hned by byl videt rozdil teorie/praxe :twisted:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 30. čer, 2008 13:25

video č.1
předvádějí techniky s figuranty pomalu o hlavu menšími,kteří mají s bídou 70kg , s úsměvem ve tvářích.....
Na mě dojem kvalitního výcviku pro civilisty teda neudělali .
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. čer, 2008 13:35

xiuwei píše:předvádějí techniky s figuranty pomalu o hlavu menšími,kteří mají s bídou 70kg , s úsměvem ve tvářích.....
Na mě dojem kvalitního výcviku pro civilisty teda neudělali .

To je presne ono - kdyz chci vysvetlit techniku, tak si vezmu o hlavu vetsiho chlapa a nejlepe i o peknych par kilo tezsiho...a pak dokazu presvedcit studenty, ze to funguje. Pokud si vsak vezmu 60ti kiloveho kulturistu, pak se machruje velice lehce...to me na tom videu take nasr.lo.
Techniky obrany jsou nesmyslne - nepocitaji s biomechanikou tela (zkouseli jste nekdy hazet cloveka v predklonu na osoto gari?), nasazuji paky hned jako prvni techniku obrany (to se pak nedivim, ze si lide mysli, ze paky nefunguji..), vzdalenost je spatna, technika je spatna (aplikuji techniku bez poradneho zastaveni soupere, nemluve o tom, ze se nepokouseji o jine zpusoby reseni), ale maji na triku Policie, tak jim lidi budou verit...kua sem se zase nasr.l :evil:
A proc proboha policie uci civilni sebeobranu? Co oni vi o tom, jak se muze civilista ubranit, kdyz maji problemy se branit i v ramci policejnich pravidel???
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. čer, 2008 13:38

migli píše:Njn, soukroma skola Trivis, ktera spolupracuje se statni instituci... co se da cekat. Na druhou stranu ale clovek vi prd, protoze ukazka pro civily muze byt zamerne o necem jinem, nez co pouziji v praxi.

Proc? Proc budu civilistum ergo zakaznikum ukazovat neco jineho a pak je budu ucit take neco jineho? Jejich background si tipnu na pekne zkurv..e jujutsu. O uderovych technikach vi..., o hodech vi jeste mene... a o pakach...v nejlepsim pripade je nastudovali z knizky Nachodskeho. To se nedivim, ze se lidi koukaji skrz prsty na jujutsu...kdyz to prezentuji takovi trotlove...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 30. čer, 2008 14:14

Makoto:

rozvijej svou ki :)

Ja to myslel asi takto: pokud nekam nakluse PCR, zasahovka apod, tak se do fyzickeho konfliktu pusti pouze tehdy, kdyz a) nebude jina moznost b) budou znacne v presile. Takze realita by vypadala nejspis tak, ze se na jednoho 60kg strizlika sesypou 4 stokilovi borci, zkrouti mu ruce, kopnou ho do hlavy a odtahnou ho do antonu. Jenze tohle ukazat verejnosti jako oficialni vycvik... asi ne, ze.

Jako ukazka sebeobrany to byla totalni katastrofa, v tom se shodneme. A nejspis bude jadro pudla v tom, ze poradkove sily neresi sebeobranne situace stejneho typu, jako civilove - proto jejich vycvik pro civily bude stat za prd.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pon 30. čer, 2008 14:28

Makoto píše:Od kamarada jsem dostal odkaz na dalsi "realnou sebeobranou" navic prezentovanou nekym od Policie...podivejte se na to, je to fakt hruza...kua a to jsou policajti....a ti by meli byt soudni v tom, co uci, kdyz se na ulici setkavaji s nasilim prakticky kazdy den....

http://www.youtube.com/watch?v=gn5nE8ig ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1Db13L0T ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=qGtCxZhP ... re=related

to je hustý, jsem myslel, že dneska jsou už lidi soudný a takovýhle debility se neučej.. oni to snad s tím nožem myslej vážně... :? :( :evil:
njn, mají asi víc sebevědomí než rozumu, ale doufám, že se do žádnýho reálnýho konfliktu nedostanou... i když podle darwinovi teorie by tyhle lidi asi měli normálně vymřít jako nepoučitelnej druh živočichů...
fakticky hustý, ani sem neměl chuť si v tomhle hezkým počasí kazit náladu těma dalšíma videma :wink:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. čer, 2008 14:37

migli píše:Makoto:

rozvijej svou ki :)

Ja to myslel asi takto: pokud nekam nakluse PCR, zasahovka apod, tak se do fyzickeho konfliktu pusti pouze tehdy, kdyz a) nebude jina moznost b) budou znacne v presile. Takze realita by vypadala nejspis tak, ze se na jednoho 60kg strizlika sesypou 4 stokilovi borci, zkrouti mu ruce, kopnou ho do hlavy a odtahnou ho do antonu. Jenze tohle ukazat verejnosti jako oficialni vycvik... asi ne, ze.

Jako ukazka sebeobrany to byla totalni katastrofa, v tom se shodneme. A nejspis bude jadro pudla v tom, ze poradkove sily neresi sebeobranne situace stejneho typu, jako civilove - proto jejich vycvik pro civily bude stat za prd.

Slo mi o to, ze policiste uci civily jak se branit....to mi nejde na mozek. Kdyby se policejni jednotka z Polska ucila, jak u nas delame policejni zakrok - to beru, protoze to bude viac menej podobne. Ale tady se automaticky predpoklada, ze policista/elitni vojak = super civilni sebeobrana.....Jen cekam, az se na Nove objevi prispevek, ze nejakej magor pouzil neprimerenou sebeobranu, kterou "se naucil v oddile bojovych umeni, kde uci zabijacke hmaty a chvaty NORMALNI CIVILY"...a pak se teprve muzeme tesit na buzeraci....nebudou delat rozdil mezi sportem, sebeobranou a zdravotnimi cvicenimi, nebudou delat rozdil mezi jednotlivymi oddily - vsechno je to bojova umeni a tedy zabijaci....uplne ty clanky a reportaze vidim...a jen kvuli tomu, ze se lidi, kteri chteji poustet draky, uci jak litat s raketoplanem....

Tak jo..jdu rozvijet svou Ki v interakci s Bobem ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 30. čer, 2008 15:42

Makoto:

rozvijeni ki - mel jsem na mysli spis neco jaky "zhluboka dychat" :wink:, ale s BOBem to jde taky :twisted:

Ja spis cekam na reportaze typu "Tezce ranenemu nepomohl ani trenink sebeobrany vedeny PCR"... :roll:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 30. čer, 2008 16:42

nejvic mne pobavila kapitola facky,pesti a kopy..... :lol: :lol: ...muj sedmiletej synovec ji dokaze usadit lip.....a navic jeden z tech policistu mi typove pripomina standu grosse.....takze pak by ta policejni metodika odpovidala.... :lol: :lol: :lol: ...cus. :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...