player píše:Je to nehorazna komedie, hlavne ta ukazka "age uke, kdo delal karate tak to vi...ze jo".Jakoby nemeli co ucit, tak ucej "alespon" naprosty 3,14coviny!
Kdysi davno byl u nas na treninku jeden dospely chlapec, co mel zmaknutou perfektne obranu proti nozi.Jednou prinesl i skutecny ostry nuz.Nikdo mu nechtel delat asistenta, nikdo nechtel riskovat zraneni.Az na jednoho.Tak dlouho ho presvedcoval, az ho presvedcil, ze mu ukaze obranu presne na tenhle utok, kdy jde nuz zhora a aplikoval na to presne tenhle kryt "age uke".Zkoncil na pohotovosti s rozrizlou rukou.
player píše:Je to nehorazna komedie, hlavne ta ukazka "age uke, kdo delal karate tak to vi...ze jo".Jakoby nemeli co ucit, tak ucej "alespon" naprosty 3,14coviny!
Kdysi davno byl u nas na treninku jeden dospely chlapec, co mel zmaknutou perfektne obranu proti nozi.Jednou prinesl i skutecny ostry nuz.Nikdo mu nechtel delat asistenta, nikdo nechtel riskovat zraneni.Az na jednoho.Tak dlouho ho presvedcoval, az ho presvedcil, ze mu ukaze obranu presne na tenhle utok, kdy jde nuz zhora a aplikoval na to presne tenhle kryt "age uke".Zkoncil na pohotovosti s rozrizlou rukou.
player píše:defendu: uplne stejne, jako kdyby byl neozbrojeny.Zacinam u sve nejdelsi zbrane.
Gino píše:PV na tom videu nerika nic prevratneho, takovych videi najdes...
Pec píše:A co toto?
http://www.youtube.com/watch?v=qmQRF4jqjgQ
(ukázky, jak "karatistické" bloky nemusí fungovat + (parafrázuji) "čím víc umíte s nožem, tím jste opatrnější")
http://www.youtube.com/watch?v=3k57r4echTI
(viz záhlaví videa: "Proces trénování drilů zahrnujících jeden nebo dva aspekty obrany proti noži")
Mně z toho vyplývá, že kdo uteče, vyhraje..
luen píše:PV se priznam, neni muj kun ani muj oblibenec. Je na muj vkus moc afektovanej, ale tebe tito lide berou - coz neni moje vec
A ted by me vazne (jen z cire zvedavosti) zajimalo, jak bys playere resil situaci, jenz tu nastinil defendu. Klido pres SZ. Dik H.
Pec píše:A co toto?
http://www.youtube.com/watch?v=qmQRF4jqjgQ
(ukázky, jak "karatistické" bloky nemusí fungovat + (parafrázuji) "čím víc umíte s nožem, tím jste opatrnější")
http://www.youtube.com/watch?v=3k57r4echTI
(viz záhlaví videa: "Proces trénování drilů zahrnujících jeden nebo dva aspekty obrany proti noži")
Mně z toho vyplývá, že kdo uteče, vyhraje..
jeikob píše:Napadla mně taková poměrně zásadní otázka ohledně sebeobrany a to nejen proti noži ,ale komplexně.
A jde asi o tohle . Je to záležitost,každého neb každý může se octnout v takové situaci. Ted tady se vetšinou probírá sebeobrana jako dovednost ,která se musí naučit ,trenovat.
Ale pak je sebeobrana jako informace. tedy zjednodušeně jestli si myslíte,žeje aspon dobrý říct případně ukázat lidem jak i když to nebudou trénovat.nebo je lepší raději nic. myslím samozřejmně seriozní informace s tím že by se měli bránit v tom nejnutnějším případě i s tím ,že procento je třeba nízký a agresora to třeba rozdráždí,tedy sdělit i rizika a uskálí. zjednodušeně řečeno máte třeba přítelkyni a ona nikam nechodí cvičit ani nehodlá. ukážete jí aspon něco co by měla v nutném případě udělat,kam praštit či kopnout.
tedy něco jako první pomoc.
player píše:luen píše:PV se priznam, neni muj kun ani muj oblibenec. Je na muj vkus moc afektovanej, ale tebe tito lide berou - coz neni moje vec
A ted by me vazne (jen z cire zvedavosti) zajimalo, jak bys playere resil situaci, jenz tu nastinil defendu. Klido pres SZ. Dik H.
Ty hele Luene, neni ti to uz trochu trapne?Bez tehle pripominek by reagovat neslo?Ale dobra, jak myslis.Proc neni tvuj oblibenec tusim, ale rad bych se te zeptal, co ukazuje spatnyho, s cim nesouhlasis, jaka jeho tvrzeni povazujes za mylna apod., protoze jestli neni tvuj "kun" z toho duvody jaky ja si myslim, tak to radeji ponecham bez komentare, musel bych byt osobni a nasledne se te zeptat jak ty "afektovanej" nejses a co ucis prevratneho, co nikdo pred tebou neucil.
Jak bych resil situaci jnez defendu nastinil jsem napsal, nasledne si mohl malou cast videt na setkani vol.2, kde to ovsem byl svym zpusobem omyl hned ze dvou duvodu.Predne jsem nepohopil, kde prisel Jendis na to, ze povazuju obranu proti nozi za nejak ucinnou apod., alespon to podle toho co tam rikal na me tak pusobilo.Cili jinymi slovy, mel jsem ukazat to, o cem sam pochybuji.Trochu zvracene, ale proc ne.Druhy kiks byla nasledna prakticka ukazka v "pratelskem" duchu, protoze ac nekteri, vcetne tebe, se domnivaji, ze jsem kopal "naplno", tak to ani zdaleka tak nebylo, zas tak blbej nejsem a Jendis by to uprimne receno pocitil "trochu" jinak.Na druhou stranu jsem tak ucinit mel i za cenu nasledne jeste drsnejsi a nesmyslne kritiky, protoze kdyz jsem jeste vice polevil, tak jsem sice zkoncil na Jendisovi na zemi, ale s nozem v zebrech.Tudiz pokud se ma ukazovat obrana proti nozi tak, jak bych v nastinene situaci ja reagoval, nemuzu jet na pul plynu, musi se jet naplno.Coz jak jiste uznas sam, v duchu pratelskem jde skutecne hodne, hodne blbe, pokud nema utocnik na sobe brneni.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník