Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod fakt » ned 03. led, 2010 20:05

Jedna bomba je lepší, než pár cizokrajných technik. To mi ani Uješiba nenamluví.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » ned 03. led, 2010 20:22

player píše:Je to nehorazna komedie, hlavne ta ukazka "age uke, kdo delal karate tak to vi...ze jo".Jakoby nemeli co ucit, tak ucej "alespon" naprosty 3,14coviny!
Kdysi davno byl u nas na treninku jeden dospely chlapec, co mel zmaknutou perfektne obranu proti nozi.Jednou prinesl i skutecny ostry nuz.Nikdo mu nechtel delat asistenta, nikdo nechtel riskovat zraneni.Az na jednoho.Tak dlouho ho presvedcoval, az ho presvedcil, ze mu ukaze obranu presne na tenhle utok, kdy jde nuz zhora a aplikoval na to presne tenhle kryt "age uke".Zkoncil na pohotovosti s rozrizlou rukou.

Chtěl bych vidět jak by svou rozrizlou ruku okomentoval ten chlap z videa. :) Co je vlastně na něm špatnýho, playere?
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kwaicheng » ned 03. led, 2010 20:24

fakt píše:To mi ani Uješiba nenamluví.

Kór, když už je mrtvej.. :D
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. led, 2010 20:28

player píše:Je to nehorazna komedie, hlavne ta ukazka "age uke, kdo delal karate tak to vi...ze jo".Jakoby nemeli co ucit, tak ucej "alespon" naprosty 3,14coviny!
Kdysi davno byl u nas na treninku jeden dospely chlapec, co mel zmaknutou perfektne obranu proti nozi.Jednou prinesl i skutecny ostry nuz.Nikdo mu nechtel delat asistenta, nikdo nechtel riskovat zraneni.Az na jednoho.Tak dlouho ho presvedcoval, az ho presvedcil, ze mu ukaze obranu presne na tenhle utok, kdy jde nuz zhora a aplikoval na to presne tenhle kryt "age uke".Zkoncil na pohotovosti s rozrizlou rukou.

Jak by jsi tuhle situaci (bodnutí zhora na krátkou vzdálenost,frajer se na tebe nerozebíhá z pěti metrů s nožem nahoře) řešil ty (představ si,že nemůžeš zdrhnout a nemáš ani možnost použít improviz. zbraň)??
Neber to zle,zajímá mě to :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 03. led, 2010 21:32

kwaicheng: spis se me zeptej, co je na nem dobryho.Dobry je, ze to bere s humorem a obcas je i vtipnej, ikdyz teda vice je vtipnej neumyslne.Cimz teda si drzi pozornost teenageru, na druhou stranu je pak pri cviceni treba dat humor zcela stranou.Pokud chces videt realnejsi praci s nozem, mrkni na taktiku Paula Vunaka a hlavne dobre poslouchej co rika, pokud AJ neni problem:

http://www.youtube.com/watch?v=mk-EVLyIpts

defendu: uplne stejne, jako kdyby byl neozbrojeny.Zacinam u sve nejdelsi zbrane.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. led, 2010 21:57

player píše:defendu: uplne stejne, jako kdyby byl neozbrojeny.Zacinam u sve nejdelsi zbrane.

Prosímtě přečti si ještě jednou mou otázku-tuhle tvou odpověď jsem totiž čekal-na krátkou vzdálenost a frajer se na tebe nerozebíhá-na kopačku tudíž nemáš prostor,navíc je náledí jak prase a ty potřebuješ za každou cenu udržet rovnováhu-co použijež za techniku??
Díky
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » ned 03. led, 2010 22:02

[quote="player"]kwaicheng: spis se me zeptej, co je na nem dobryho.Dobry je, ze to bere s humorem a obcas je i vtipnej, ikdyz teda vice je vtipnej neumyslne.Cimz teda si drzi pozornost teenageru, na druhou stranu je pak pri cviceni treba dat humor zcela stranou.Pokud chces videt realnejsi praci s nozem, mrkni na taktiku Paula Vunaka a hlavne dobre poslouchej co rika, pokud AJ neni problem:

http://www.youtube.com/watch?v=mk-EVLyIpts[quote]

Vypadá o dost líp než ten strejda, přiznávám.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » ned 03. led, 2010 22:20

No... Paul Vunak, ac ho neznam, je proste taky jenom (IMHO) dalsi clovek, kterej se snazi neco prodat. Stejne jako ten strejda. Jestli to vypada lip, nebo ne, je jedna vec...

Kdybych chtel byt hnidopich, napsal bych recnicke otazky typu "kolikrat se PV bil s nekym, kdo na nej utocil s nozem?" "bije se takto v realu casto (aby udrzel skills)?"... nebo proste jenom prodava to o cem si mysli, ze bude fungovat?

Krom toho, playere... na jeho videu je to obrana s nozem proti nozi.

Ja si myslim, ze ma docela dobre zvladnuty pohyb, coz je prvni velky rozdil a jeho vyhoda pred tim ceskym panem. Kazdopadne ale ja osobne necitim potrebu travit pul zivota tim, ze se budu ucit rvat proti nekomu s nozem. Kdyz na me nekdo vytahne nuz, tak mu ty penize klidne dam a nebudu si hrat na hrdinu. Kdyz nebude jina moznost, pouziju "standardni" principy o kterych se domnivam, ze by mi mohli pomoci, jako je "bloky vrchni stranou paze (kvuli obrane slach), kontrola v prve rade ozbrojene ruky atd. PV na tom videu nerika nic prevratneho, takovych videi najdes...

Jinak mi to proste prijde jenom tak, ze se kazdej snazi vydelat. Kazdej z nich trosku jinak. Nejhorsi na tom je, ze lidi mohou ziskat pocit, ze se umi ucine branit proti nozi, coz je pak muze stat nejen treba tech par stovek v kapse, ale i dost bolesti.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 03. led, 2010 22:29

Gino píše:PV na tom videu nerika nic prevratneho, takovych videi najdes...

Tak zacni, mas moznost nadhodit ty spousty dalsich, co vedi jak na to a maj realnou predstavu o utocikovi s nozem, namisto cvicene mentalne zaostale opicky se strnulymi pohyby podle toho, jak jim pan ucitel rekne, ze maj udelat, aby mohl predvest devastuji a dav omracujici super uzasnou obranu proti nozi.
A co se tyce obrany proti nozi holyma rukama, tak ma Vunak na to tri moc pekna REALISTICKA pravidla, kdyz budes mit alespon trochu snahy, tak si je velice rychle najdes(krom toho se k tomu vyjadruje i na zacatku vyse postnuteho videa).A na tech toho skutecne moc nevydela :twisted:

PS: jak ty pises, ze se snazis jit po ruce s nozem, tak to je pekna blbost, nemas sebemensi sanci utocnikovi ruku chytit, to se na me nezlob, to zijes v pohadce jako ten pan s trivisu a jini.Zkousel si to vubec nekdy cvicne?Velmi rad si s tebou zahraju hru, kdy si vemu do ruky pekne po vzoru Vunaka fixu demonstrujici nuz a tvym ukolem bude mi ruku s fixou chytit, fakt jsem zvedavej, jestli se ti to povede, klidne ti dam na to celou 1 minutu.Nemluve o tom, ze mam jako utocnik k dispozici ruku druhou, s kterou teda poslusne klidne vubec nic delat nebudu pri teto hre.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 03. led, 2010 23:33

Clovece, neber si to tak osobne :wink:

Ja samozrejme zadna jina videa hledat nebudu. Kratky prispevek tady na foru je tak vrchol toho, co jsem ochotny udelat (a to jsem jiz udelal). Pokud jsi dobre cetl, tak prave pohyb je to, co jsem na PV videu ocenoval. Nicmene takovyhle pohyb nema jenom on, ale dalsich x desitek lidi treba i u nas v CR scene (ty pohyby jsou proste ryze filipinske).

K tomu zbytku - proti nozi uz jsem stal. Branit jsem se nemusel a myslim, ze to nebyla tak moc ztracena padesatikoruna. Kdo vi, co jsem mohl od toho debila cekat. Ja rozhodne iluzema, co se boje tyce, netrpim. Fixu a sici stroj si schovej pro nekoho jineho :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 03. led, 2010 23:40

Gino, kdyz mi zacnes vykladat, jak tyhle aplikace ma mnoho dalsich lidi a nejses ochoten mi to ani prostym zpusobem dolozit, tak to osobne trochu vezmu, protoze tak to proste neni a neni to jen o tom pohybu, je to o tom zdravim rozumu predevsim, kterej chybi spouste "mistru" i v obrane holyma rukama, natoz pak v obrane proti nozi.Kdyz si to nekdo cvici doma na dvorku, je mi to fuk, ale kdyz naivnima hovadinama krmej decka ve skole nebo kdekoli jinde, kteri za to jak si sam naznacil, jeste mnohdy i plati, tak se mi zveda zaludek.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 04. led, 2010 1:18

PV se priznam, neni muj kun ani muj oblibenec. Je na muj vkus moc afektovanej, ale tebe tito lide berou - coz neni moje vec :wink:

Jak uz tady padlo, neni to obrana neozbrojeneho proti ozbrojenemu. To co tam Vunak ukazujem, jsou cca 35 let stare veci, ktere umi desitky lidi odprezentovat lepe, ukazat lepe a verim, ze i v praxi jim to lepe chodi.

Nicmene player ma zase pravdu v tom, ze obrana proti nozi, je jedna z nejhorsich veci, ktera vas muze potkat. Osobne si myslim, ze v mnoha ohledech je nuz horsi nez pistole.
V zadnem pripade se proti nozi nestavte. Pokud musite, mejte na pameti, kde mate telefon, budete si nejspise muset volat RZ.

Jako je na pesti nestesti, pokud se stane vazny uraz, tak na noze je zase neskutecne stesti, pokud vazny uraz nebude.

1) budu se zase opakovat, ale nejdulezitejsi v realne sebeobrane je dobre vyhodnotit, jak si stojite proti tomu, co stoji proti vam :!: Pokud je proti vam nekdo s nozem a nemate cim to kompenzovat ... a vy situaci vyhodnotite, ze do toho jdete, tak vam nefunguje dobre pud sebezachovy! Beru to jako pokus o sebevrazdu :wink:

2) at uz cvicite cokoli, cokoli jste cetli, cokoli budete cvicit ... cokoli vam nekdo rika. Proti nozi nemate mnoho sanci. Vsechna BU jsou plna zbranovejch systemu a neni to jakasi tradice, prezitek ... To jsou reci volatek, ktere maji to stesti, ze si tohle muzou dovolit myslet. Zbran je rychla, ve finale vas s ni probodne totalni looser, kterej ani neumi stat atd ... Proste nedelejte hrdiny. Byt dozivotni mrzak, nebo byt mrtvej, za ten peknej pocit nestoji - zase tak hezkej neni a ze se vam prave podarilo ochranit vas zivot, vam nejspise stejne dojde az zpetne.
Proto maji tradicnu Bu zbrane, aby se s nima clovek seznamil, vedel, ze se nevyplaci hrat si na hrdinu a ze na kazdou zbran, existuje jina se kterou se vase sance zvednou.

A ted by me vazne (jen z cire zvedavosti) zajimalo, jak bys playere resil situaci, jenz tu nastinil defendu. Klido pres SZ. Dik H.
Naposledy upravil luen dne pon 04. led, 2010 1:41, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pon 04. led, 2010 1:21

A co toto?
http://www.youtube.com/watch?v=qmQRF4jqjgQ
(ukázky, jak "karatistické" bloky nemusí fungovat + (parafrázuji) "čím víc umíte s nožem, tím jste opatrnější")
http://www.youtube.com/watch?v=3k57r4echTI
(viz záhlaví videa: "Proces trénování drilů zahrnujících jeden nebo dva aspekty obrany proti noži")

Mně z toho vyplývá, že kdo uteče, vyhraje..
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 04. led, 2010 1:33

Pec píše:A co toto?
(ukázky, jak "karatistické" bloky nemusí fungovat + (parafrázuji) "čím víc umíte s nožem, tím jste opatrnější")
(viz záhlaví videa: "Proces trénování drilů zahrnujících jeden nebo dva aspekty obrany proti noži")

Jakmile ma nekdo takto tendenci utocit nozem (bodat shora na hlavu - nebo do techto partii, pokud nekdo boda na hrudnik a nezohlednuje u toho drahu ostri pri bodani, pokud nekdo meni v boji nebo pred nim uchop, nebo v jake ruce zbran drzi ... atd ...) a pak te jeste chce ucit proti tomu se branit ... utec.
Kluci bude to znit divne, ale bodnete treba prase do hrudniku ... uvidite jaka je to debilita a jeste vetsi, pokud si ten nuz budete chtit nechat a to prase na vas nebude utocit a s nicim vam nebude sermovat pred xichtem :wink:
Realna sebeobrana :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 04. led, 2010 8:33

luen - souhlas.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 04. led, 2010 15:48

Napadla mně taková poměrně zásadní otázka ohledně sebeobrany a to nejen proti noži ,ale komplexně.
A jde asi o tohle . Je to záležitost,každého neb každý může se octnout v takové situaci. Ted tady se vetšinou probírá sebeobrana jako dovednost ,která se musí naučit ,trenovat.
Ale pak je sebeobrana jako informace. tedy zjednodušeně jestli si myslíte,žeje aspon dobrý říct případně ukázat lidem jak i když to nebudou trénovat.nebo je lepší raději nic. myslím samozřejmně seriozní informace s tím že by se měli bránit v tom nejnutnějším případě i s tím ,že procento je třeba nízký a agresora to třeba rozdráždí,tedy sdělit i rizika a uskálí. zjednodušeně řečeno máte třeba přítelkyni a ona nikam nechodí cvičit ani nehodlá. ukážete jí aspon něco co by měla v nutném případě udělat,kam praštit či kopnout.
tedy něco jako první pomoc.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 04. led, 2010 16:04

luen píše:PV se priznam, neni muj kun ani muj oblibenec. Je na muj vkus moc afektovanej, ale tebe tito lide berou - coz neni moje vec :wink:

A ted by me vazne (jen z cire zvedavosti) zajimalo, jak bys playere resil situaci, jenz tu nastinil defendu. Klido pres SZ. Dik H.

Ty hele Luene, neni ti to uz trochu trapne?Bez tehle pripominek by reagovat neslo?Ale dobra, jak myslis.Proc neni tvuj oblibenec tusim, ale rad bych se te zeptal, co ukazuje spatnyho, s cim nesouhlasis, jaka jeho tvrzeni povazujes za mylna apod., protoze jestli neni tvuj "kun" z toho duvody jaky ja si myslim, tak to radeji ponecham bez komentare, musel bych byt osobni a nasledne se te zeptat jak ty "afektovanej" nejses a co ucis prevratneho, co nikdo pred tebou neucil.

Jak bych resil situaci jnez defendu nastinil jsem napsal, nasledne si mohl malou cast videt na setkani vol.2, kde to ovsem byl svym zpusobem omyl hned ze dvou duvodu.Predne jsem nepohopil, kde prisel Jendis na to, ze povazuju obranu proti nozi za nejak ucinnou apod., alespon to podle toho co tam rikal na me tak pusobilo.Cili jinymi slovy, mel jsem ukazat to, o cem sam pochybuji.Trochu zvracene, ale proc ne.Druhy kiks byla nasledna prakticka ukazka v "pratelskem" duchu, protoze ac nekteri, vcetne tebe, se domnivaji, ze jsem kopal "naplno", tak to ani zdaleka tak nebylo, zas tak blbej nejsem a Jendis by to uprimne receno pocitil "trochu" jinak.Na druhou stranu jsem tak ucinit mel i za cenu nasledne jeste drsnejsi a nesmyslne kritiky, protoze kdyz jsem jeste vice polevil, tak jsem sice zkoncil na Jendisovi na zemi, ale s nozem v zebrech.Tudiz pokud se ma ukazovat obrana proti nozi tak, jak bych v nastinene situaci ja reagoval, nemuzu jet na pul plynu, musi se jet naplno.Coz jak jiste uznas sam, v duchu pratelskem jde skutecne hodne, hodne blbe, pokud nema utocnik na sobe brneni.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SeaRanger » pon 04. led, 2010 16:23

Pec píše:A co toto?

Mas naprostou pravdu. Na druhou stranu je tu jeste ten aspekt ze 9/10 co na tebe nekde vytahnou nuz tak s nim tajhle opravdu neumeji a navis z techto lidi vas chce 90% jen zastrasit, nemaji vubec koule na to aby vas bodnuli.
Nicmene nedoporucuju to testovat v realu, jestli bodne neb ne :-) Navic, pokud si myslite (ale bohuzel jen myslite) ze jste machri sebeobrany tak se nakonec napichnete na ten nuz samy anz by o to ten utocnik stal :-)
SeaRanger
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 04. led, 2010 16:34

jeikob píše:Napadla mně taková poměrně zásadní otázka ohledně sebeobrany a to nejen proti noži ,ale komplexně.
A jde asi o tohle . Je to záležitost,každého neb každý může se octnout v takové situaci. Ted tady se vetšinou probírá sebeobrana jako dovednost ,která se musí naučit ,trenovat.
Ale pak je sebeobrana jako informace. tedy zjednodušeně jestli si myslíte,žeje aspon dobrý říct případně ukázat lidem jak i když to nebudou trénovat.nebo je lepší raději nic. myslím samozřejmně seriozní informace s tím že by se měli bránit v tom nejnutnějším případě i s tím ,že procento je třeba nízký a agresora to třeba rozdráždí,tedy sdělit i rizika a uskálí. zjednodušeně řečeno máte třeba přítelkyni a ona nikam nechodí cvičit ani nehodlá. ukážete jí aspon něco co by měla v nutném případě udělat,kam praštit či kopnout.
tedy něco jako první pomoc.

Prvni pomoc musim umet, pokud ji chci poskytovat :!: :wink: Se sebeobranou je to obdobne ... aspon myslim :wink:

player píše:
luen píše:PV se priznam, neni muj kun ani muj oblibenec. Je na muj vkus moc afektovanej, ale tebe tito lide berou - coz neni moje vec :wink:

Ty hele Luene, neni ti to uz trochu trapne?Bez tehle pripominek by reagovat neslo?Ale dobra, jak myslis.Proc neni tvuj oblibenec tusim, ale rad bych se te zeptal, co ukazuje spatnyho, s cim nesouhlasis, jaka jeho tvrzeni povazujes za mylna apod., protoze jestli neni tvuj "kun" z toho duvody jaky ja si myslim, tak to radeji ponecham bez komentare, musel bych byt osobni a nasledne se te zeptat jak ty "afektovanej" nejses a co ucis prevratneho, co nikdo pred tebou neucil.

Jak bych resil situaci jnez defendu nastinil jsem napsal, nasledne si mohl malou cast videt na setkani vol.2, kde to ovsem byl svym zpusobem omyl hned ze dvou duvodu.Predne jsem nepohopil, kde prisel Jendis na to, ze povazuju obranu proti nozi za nejak ucinnou apod., alespon to podle toho co tam rikal na me tak pusobilo.Cili jinymi slovy, mel jsem ukazat to, o cem sam pochybuji.Trochu zvracene, ale proc ne.Druhy kiks byla nasledna prakticka ukazka v "pratelskem" duchu, protoze ac nekteri, vcetne tebe, se domnivaji, ze jsem kopal "naplno", tak to ani zdaleka tak nebylo, zas tak blbej nejsem a Jendis by to uprimne receno pocitil "trochu" jinak.Na druhou stranu jsem tak ucinit mel i za cenu nasledne jeste drsnejsi a nesmyslne kritiky, protoze kdyz jsem jeste vice polevil, tak jsem sice zkoncil na Jendisovi na zemi, ale s nozem v zebrech.Tudiz pokud se ma ukazovat obrana proti nozi tak, jak bych v nastinene situaci ja reagoval, nemuzu jet na pul plynu, musi se jet naplno.Coz jak jiste uznas sam, v duchu pratelskem jde skutecne hodne, hodne blbe, pokud nema utocnik na sobe brneni.

Playere to bylo na vysvetlenou, aby me nikdo nenarknul z duvodu, pro ktere nesouhlasim s PV. Jednoduche sleduji jeho drahu jiz delsi dobu a nelibi se mi. Nelibi se mi proto, ze dela, ze umi vic ne umi ... za poslednich 20 a vice let se nikam neposunul, jen vykrada ostatni a predkalada to za sve zkusenosti. Abychom si rozumeli, nemam nic proti tomu, ze nekdo silha jinam, to je jen dobre. Jen je seriozni (pokud se u nikoho neucim) uvadet z jakeho zdroje cerpam. PV je supermarket a ja tohle nemusim. Jestli myslis, ze ho nemam rad kvuli B.L., tak jsi vedle - jak uz jsem napsal - to nestoji ani za rec :wink:

Neucim nic noveho, jen se snazim mit pritomnej pohled na vec a dik zkusenostem bych rekl, ze mam - nic jineho si zatim nemohu dovolit :wink: Nechci se bavit o PV, to byla v mem prispevku jen info na okraj, ale rozhodne v tom nebylo nic nosneho.

Jinak k vol. bych se radeji nevracel a vubec neslo o to, jestli jsi kopal na 100% nebo na 50, slo mi o vysledek o to, jak to dopadlo ... uz zapominas :wink: Vubec nemusis ukazovat na 100% jen debil je zvedavej na faktickej vysledek (v tomto pripade) slo snad o to, si ukazat co a jak, bez ohledu na to, jestli te kuchnul jedenkrat nebo trinackrat ... jde o to se k tomu umet postavit a nebit afektovanej i pri pratelskem setkani. Mit sam sebe pod kontrolou neni o tom nekoho dobijet a pak prohlasit jel jsem na 1/2 plynu ... o to preci vubec neslo a nejde - ta zbran take nebyla ostra, takze to spise bylo o tom, kdo je schopen se prenest prez nejake osobni nedoresene zalezitosti - to je muj pohled, ale treba to vidim spatne :wink: Vubec nejde o rozparane bricho, nohu ... ale o um se k tomu postavit a jak je clovek naucenej (kdyz tvrdi, ze cvici) reagovat a fungovat. Hysterie neni na miste, bylo to jen pratelske setkani a vsichni do jednoho toho schopni byli, krome uvedene vyjimky - uz jsi nad tim premyslel, kdyz uz to vytahujes?

Mimochodem neni to predmetem diskuze a ja doufam, ze uz to nikoho z nas nezajima. Co si kdo nevyresil, to musi dodelat sam. Ja se ptal na sebeobranu, jak bys to resil a porad jsem se nedockal niceho jineho nez hlasky, ze bys to resil nejdelsi zbrani ... Mam tomu rozumet tak, ze kopama?

PS: neresme sracky a bavme se vecne, pokud te muj nazor na Vunaka nejak stve, tak se omlouvam. Od priste jsou vsichni super, OK?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 04. led, 2010 16:42

otázka je proč na vás vytáhne nůž.? loupežný přepadení není co řešit,člověk odevzdá co má. ovšem průser je když právě zastrašuje? chytnul ho rapl a tak dál. právě nůž a pistol je často průser ,že to berou do rukou lidi ,kterejm hráblo nebo má tendenci hrábnout.
nebo to se stalo přítelkyni ,když jí bylo devatenáct přepadnul jí chlapík ,teda beze zbraně dvacet minut se s ním rvala nakonec se jí povedlo utýct , no a u soudu ,když ho pak chytili se dozveděla ,že pak přepadnul ještě další dve holky znásilnil je a těm už vyhrožoval nožem. ted otázka má se ženská bránit nebo raději nechat ? tady je otázka zas co ten dotyčnej udělá potom ?? je to hodně komplikovaná záležitost a bohužel jde o život.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...