utoky na ulici aneb co vse se se deje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Genesis » úte 11. říj, 2011 21:06

Gino píše:Jinak jsem nadhodil jednu zajímavou myšlenku, tak ji zopakuji: Já nechápu jednu věc. Proč někdo automaticky předpokládá, že naše většinová společnost má nějakou povinnost se postarat, vymýšlet začleňovací programy a vynakládat moře peněz. = a dodám k tomu ještě to, že nemůžeme prostě zachránit a živit uplně všechny.

Protože většinová společnost tomu, aby ten problém vzniknul pomohla. Ať už vytvářením ghet (třeba na sever je sestěhoval běloch) nebo přístupem za totáče, kdy cikán šel automaticky do zvláštní školy.

A jinak takhle se můžu ptát na cokoliv, jako proč mám platit cizím lidem důchod, když mě ho už možná nikdo platit nebude, proč mám platit náklady na léčení kuřáků, když já nekouřim atd. atd. Je to zcestný se o tom bavit, nikam to nevede.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 21:07

BizonCZ: tezko rict - podle nekterych nazoru muze snad za uplne vse (vcetne tohoto) minuly rezim - v tomto konkretnim pripade narazim na to, co jeden clovek popsal jako "komunisticke socialni experimenty ala dnesni pristehovalectvi"....
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 21:08

Genesis: dobre napsano.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 11. říj, 2011 21:15

Jian, Genesis, Dalt :

Vzdávám to. Až příště mi budou hodní Romové bít kamaráda nebo obtěžovat přítelkyni, tak se jim omluvím za to, že to, za to jací jsou můžu já a ještě jim kamoše a přítelkyni podržím.

Ať žije humanismus. Mám Vás všechny rád, i když ubližujete mým blízkým. Masaker.

Tímto s tímto tématem končím. Zdar.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 21:20

Genesis: vidis to - presne takhle to konci, kdyz na neco zareagujes a nekdo jiny tvuj prispevek nasledne naprosto prekrouti a "znasilni". :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 11. říj, 2011 21:25

Bizon: ach jo - copak opravdu nevidis, ze kazdej tady piseme o necem uplne jinym? jablka x hrusky...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 11. říj, 2011 22:16

Genesis píše:...nebo přístupem za totáče, kdy cikán šel automaticky do zvláštní školy...

Můžu se zeptat, jak seš starej? Chodil jsi "za totáče" do školy?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 12. říj, 2011 6:31

Po 8 letech v Ústí nad Labem už to vidím jinak než dřív. Dřív bych se podepsal pod všechno co třeba Genesis napsal, je to super myšlenka, přesně tak, jak by to ideálně mělo být. Jenže už to nejde. Prostě tomu nevěřím. Myslím, že cukru už bylo dost, teď by to chtělo zase bič na delší dobu. Tady v ústí vidím jak se chovají v přímým přenosu skoro každej den a nehorázně mě to s..e.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 12. říj, 2011 7:35

Dalt píše: A reseni - nejvetsi potiz romskych komunit je absence vzdelani, velka mira kriminality (vyplivajici z uzavrenosti gheta - lichva atd), drogy a v neposledni rade (vim ze to nechcete slyset a budete prskat) diskriminace. Resenim tohodle stavu neni zvysovani ci snizovani davek, nebo nedejboze odsunutim romu na (nejlepe hermeticky) uzavrene misto kde tyhle problemy nasledne jen kulminuji, ale dluhodoba prace s komunitou prostrednictvim neziskovych organizaci - faktem je, ze vysledky to prinasi (bohuzel si nevzpomenu na jmeno ty osady - ale na Slovensku se takhle podarilo resocializovat celou osadu - tzn vetsina romu tam pracuje, deti chodi do skoly).

Víš, řešením je ... A co to nechat na nich? Pokud tě někdo odstřihne od cecíku, tak tě to prostě ohromně vzdělá. Jak? Začneš si hledat obživu sám. Že je nikdo nechce do práce? Ať vytvoří vlastní pracovní příležitosti. Peněz na to už dostali dost.
Koláč už je skoro sežraný a co zbylo (respektive se každý rok vyprodukuje) padne (snad už) na podporu životního prostoru lidí, kteří do systému přispívají.
Nikdo tu nenapsal, že je fašista, rasista, nacista, čecháček a podobný kraviny šířený pravdoláskou. Já jako pracující se však odmítám podílet na blahobytu nepracujících. A, promiň, nechodit do práce, sledovat Slzy Bosporu na 127 cm LEDce, v hrnci každý den kopec masa, denně cigára, v autě plná nádrž, večer automaty a do rána folklór u lahvinky blahobyt je.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 12. říj, 2011 7:44

Jian: ach jo
Polovica ze su dementi - bol len taky odhad :oops: , mozno ich je tam aj viac :wink: (proste je to nanich poznat - fyzimonia, recovy prejav, spravanie - akurat na to nemaju papier :wink: )
Zrovna tie Letanovce - to je paradna vzorka - tam by si mal ist skusit chytat ciganov za slovicka, len neviem ako by si sa vyrovnal s tou slovnou zasobou a kemenmi co by Ti leteli na hlavu:)

K tomu incestu u romov: Este ked som robil v PZ-ku som bol v hliadke v obci Castkovce, kde je romska komunita riesit nejaky problem. Na vlastne oci som videl ako si v chalupe "robili dobre" dve deti - odhad asi 12-13 rocne. Ani im nevadilo ze niekto prisiel, ked som sa potom ineho (starsieho - asi tatko) pytal, ci je to normalne u nich a ako to vidi on viec co mi povedal?
To nevadi, ved oni esce nemaju stavu. :twisted: Teda vlastne bezpecny sex :idea: A zachvilu vysvitlo ze decka su brat a sestra. :idea:
Nadhera - vychova od utleho veku :evil: :evil:

A ano mas pravdu - ciganov NEMAM RAD.
Vies to mizive "slusne" percento nemoze vyvazit tu ostatnu "zmrdovsku" vacsinu. Oni to proste maju v sebe.
Dalt: s tym ze ciganovi nedaju robotu - chod pekne do prdele :evil:
Aby som citoval chytraka Jiana - mas s tym osobnu skusenost? Kolkym si ponukal robotu? a aku, popripade kolki to zabrali?
U nas (obec) - sme skusali ciganov zamestnat - ale oni prosim pekne s lopatou robot nebudu, nechcu nic nosit - proste tvrdo makat :idea:
Ale pri ich rozumovej urovni a mizernych pracovnych navykoch a zodpovednosti - co im mame dat za robotu? Kurva ved este aj naradie a monterky kradnu :twisted:
Seriem nato, iba som sa nasral.
Zelam dalsie prijemne sny o dobrych slusnych a pracujucich ciganoch (pardon - romoch).
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 12. říj, 2011 8:01

A este mi neda.
Momentalne robom v HaZZ - hasicsky a zachranny zbor.
Hasili sme ciganom chalupu (uz davnejsie). A reakcia? Cigan nes potom poslal do pi..e, ze to tam ma vsetko mokre a ze sme ko...ti.
Keby ma vtedy kolega nedrzal, tak by som mu jednu pustil :evil:

Chodia k nam na hasicaren exkurzie zo skol, sem tam su tam aj ciganske deti.
Mne sa stalo, ze pri ukazke vybavy auta, maly cigan videl hydrantovy nadstavec - a prva otazka bola: Ujo, to je z hlinika?
Je vysokky cca 1 meter, vazi 10 kg - a ano je cely z hlinika.
Sikovny mlady muz :twisted: Ocka mu az tak svietili.
Vtedy davame aj vacsi pozor na veci - radiostanice a tak....Pre istotu... :twisted: ale to treba stale, chmataci su ja bieli....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 12. říj, 2011 8:05

raduz: az se do tehle diskuse pripoji nejaky cigan a bude tu psat nicim nepodlozene spekulace (pramenici pouze z toho, ze nas bile proste NEMA RAD), tak budu chytat za slovicko jeho. :wink: Do te doby - nechapu proc bych mel kvuli tomu nekam jezdit. Jinak tvuj nazor na to podle ceho se da/neda poznat demence je musim rict docela originalni.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » stř 12. říj, 2011 8:17

No tady se to rozjelo :wink:
Já mám k cikánům jasný postoj, ale prezentovat ho nemůžu, byl bych obviněn z rasismu, xenofobie a náckovství. :)
(ale Gino můj názor zná)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 12. říj, 2011 9:23

Pocuvaj Ty chytrak - aku mas Ty skusenost s ciganmi?
Asi som sa zle vyjadril - ja ich povazujem (podotykam ze nie vsetkych)- za dementov v tom zmysle slova - ze nevedia pochopit zmysel jednoducho podanych ziadosti a ukonov, nevedia poriadne rozpravat, pozdravit, pisat.

Teda prepac - budem ich volat trulkovia a nie dementi (asi uplne nesplnaju definiciu tohto slova) :oops: - moja chyba

Nie som taky majster v slovickareni a znalec wikipedie a fanusik slovnika cudzich slov a ko Ty. :wink:

PS: ako si predstavujes ze Ti mam tie skusenosti - udalosti dolozit?
Zaznam zo zakroku z PZ, spravu zo zasahu? Zaznam z kamery, diktafonu?..... :? 8O
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 12. říj, 2011 9:34

TongPo píše:
Genesis píše:...nebo přístupem za totáče, kdy cikán šel automaticky do zvláštní školy...

Můžu se zeptat, jak seš starej? Chodil jsi "za totáče" do školy?

Nechodil, 23.

Možná to zapadlo, ale já nikde neřikám, že to jsou chudáci, co za nic nemůžou. Já jen řikám, že sice doteď měli šance, jenže žádnej tlak na to, aby je využili. A upřímně pokud mi někdo řekne bež makat a možná se budeš mít ta dobře, jako když si válíš šunky a kradeš a budu v tom vychovanej, tak se není co divit, že se na to člověk vykašle a dál čóruje.

Já prostě řikám, že je potřeba vedle tý možnosti se změnit je pořádně nakopnout do prdele a jasně jim ukázat, že pokud se nezmění, pudou za katr.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 12. říj, 2011 9:52

raduz: asi nechapes, ze nejde ani tak o to jaky ma kdo subjektivni nazor (ktery si udela na zaklade nejakych zkusenosti), ale spis o to, zda se se z nej nasledne snazi/nesnazi vyvozovat i nejake obecne platne zavery ("pravdy") a jake...

Ja bych take nakrasne mohl napsat, ze zadnou vyslovene spatnou zkusenost s cigany jsem zatim neudelal (a z toho "prevazna vetsina ciganu jsou hodni a slusni lide"), pri incestu je nikdy nepristihnul (a z toho "cigani incest nepraktikuji") atd. Chapes to, respektive jsi schopen pochopit, proc jsem reagoval na prispevky typu "... polovica sa naozaj dementi, vies tam to bezne robia (je.u) v ramci rodiny, kazdy s kazdym..." tak jak jsem na ne reagoval? Navic si myslim, ze tobe stejne nejde o to jake ja mam/nemam zkusenosti, protoze svuj nazor uz sis proste vytvoril. A tak treba Daltovi (ktery ma zkusenosti nepochybne 1000x vic nez ja) to take "neuznas"a budes argumentovat zase trochu jinak, ale vzdycky tak, aby sis mohl stat za svym...

Jestli to dobre chapu, videl jsi tedy pri tom dva (nebo mozna i vic, vychazim ted z toho co jsi sem zatim napsal), ale prezentoval jsi to jako "vies tam to bezne robia (je.u) v ramci rodiny"? Jinak co se demence tyce, tak je to normalni psychicka porucha (dle nekterych definic "mozkove onemocneni") a rozlisuje se mezi ni a napr. mentalni retardaci.. v jakem smyslu chapes "demenci" ty, to je tvoje vec, ale pak se nediv...

Abych pravdu rekl, reagoval jsem predevsim kvuli tomu, ze mi tvuj prispevek silne pripomnel jednoho cloveka, ktery v jine diskusi brojil proti poskytovani humanitarni pomoci do Afriky. Argumentoval tehdy jednomu memu znamemu v tom smyslu, ze cernosi jsou v prumeru "jinak inteligentni nez belosi" (respektive ze jsou v globale mene chytri nez belosi a asiate), nikdy pry nedokazali, ze by byli schopni vytvorit nejakou civilizaci/vedu (nemaji totiz potrebnou socialni inteligenci) atd. atd. bla bla bla... Jeho zaver: kdyby se ponechali svemu osudu, prirozene by se jejich populace snizila, coz by bylo jen dobre pro nas vsechny - presne k podobnym zaverum totiz tento styl uvazovani vede a to byl dotycny mimochodem verici krestan. Samozrejme pritom zcela ignoroval skutecnost, ze za soucasny stav veci neseme jistou (a ne prave malou) odpovednost i my (cimz nemyslim primo nas jak si tu ted povidame).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 12. říj, 2011 10:14

Jian píše:Argumentoval tehdy jednomu memu znamemu v tom smyslu, ze cernosi jsou v prumeru "jinak inteligentni nez belosi" (respektive ze jsou v globale mene chytri nez belosi a asiate), nikdy pry nedokazali, ze by byli schopni vytvorit nejakou civilizaci/vedu (nemaji totiz potrebnou socialni inteligenci) atd. atd. bla bla bla... Jeho zaver: kdyby se ponechali svemu osudu, prirozene by se jejich populace snizila

A to není pravda? Nebo respektive, nemohla by to být pravda?

Jian píše:zcela ignoroval skutecnost, ze za soucasny stav veci neseme jistou (a ne prave malou) odpovednost i my (cimz nemyslim primo nas jak si tu ted povidame).

Proboha jak a čím já jsem zodpovědný za to, že černoši někde v africe mají nevyšší výskyt AIDS, nebo že jinde v africe nemají co jíst...? Možná právě tím, že to uměle vyživujeme a zabraňujeme té přirozené přírodní selekci (bez humanitárních pomocí by jich tam mohla být polovina, například).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 12. říj, 2011 10:35

Gino: cetl jsi, co jsem psal - i ty zavorky? Viz tvoje "čím JÁ jsem zodpovědný" - jestli se mnou chces na toto tema debatovat, tak pokud mozno reaguj na to co pisu...

Jsem rad, ze zminujes zrovna AIDS. Takze kdyz napriklad papez prijede do nejake africke zeme a nabada tam lidi k tomu aby nepouzivali kondomy, tak je to OK, stejne jako boj proti antikoncepci (obecne tematika regulace porodnosti)? A kdo jim tedy tedy podobna moudra "vtlouka" do tech "mene inteligentnich" hlav, ze by jejich samani? Misionari (z Evropy) toho maji po celem svete na svedomi tolik, ze bych o tom mohl psat hodiny a spousta soucasnych problemu vznikla prave v dusledku jejich dlouhodobe cinnosti (ukazkovym prikladem je Indie, protoze arijska teorie byla puvodne vymyslena prave misionari a to za ucelem ovladnuti Indie, coz z historickych pramenu neni problem dolozit).

Ja mam po ruce hned i jine zajimave tema - kdo treba dodaval zbrane (oproti diamantum) do Sierra Leone a odkud ty zbrane pochazely? Moderni otrokarstvi, podporovani valecnych a entickych konfliktu... humanitarni pomoc bychom poskytovat nemeli, ale vsechny tyhle veci klidne delat muzeme?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 12. říj, 2011 10:45

Jian :lol: já samozřejmě reaguji na to, co píšeš, proto jsem ti to dal ještě do citace...

Ale už, krucifix... řekl jsem, že už reagovat nebudu a zase jsem si to nemohl odpustit. Jsem slaboch. Jdu štvát lidi místo na cikány raději na papeže, který je zodpovědný za AIDS v africe.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 12. říj, 2011 11:28

Jian: prosim nebrat (respektive) nepovazovat co som napisal za nejake obecne platne zavery , ci pravdy - je to moj pohlad na vec.
Ze si clovek stoji za svojim - je prirodzene nie? :wink:
Pokial Dalt s ciganmi aj realne "pracuje" a ma to nejake pozitivne vysledky - tak mu mozem len drzat palec
Uff, myslim, ze uz sme to tu "zaplevelili" dost :oops:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...