BizonCZ píše:Player:
Zdravím,
prosím, neber to nijak ve zlém, ale pokud jsem pochopil dobře, tak by jsi útočníka, který je od Tebe vzdálen cca 50 cm a najednou na Tebe zaútočí nožem, aniž by jsi o tom noži věděl, kopl? Nijak nebudeš instinktivně ruku s nožem krýt? Nebo se nebudeš hýbat do nějakého směru? Dle mě je 50 cm, tak na koleno než na funkční přímý kop, který jsi měl jistě na mysli. A i kdyby jsi kopal nějaký "kratší" kop na koleno, na nárt nebo nevím kam, tak si tu útočí ruku s nožem nějak pojistíš, ne? Aspoň, aby Tě řízl do ní a né do ksichtu nebo jinam? Vážně mě to zajímá bez postranních úmyslů.
Předem díky za odpověď.
player píše:Pripomina mi to ty nejruznejsi sebobrany na kravatu.Jakmile mam nekoho v kravate, je konec.A vsem, co si mysli, ze se z toho nejakou supr uzasnou technikou dostanou, se jen smeju.
player píše:Luen: Kdyz te chytnu za slovo, tak kam by se mel jako posunovat?Myslis jako skakat od jednoho k druhemu, nahrabat si cerne pasky v 10 ruznych BU a tim oslnovat jako to dela spousta jinych?Hahaha, uz vidim ty komentare typu: "nedela nic poradne, nevi co chce" apod.
player píše:Tim, ze si nerekl jednu jedinou vec, kterou podle tebe dela spatne, myslim konkretni vec, konkretni techniku/nazor, si naopak ukazal, ze to je prave o jiste spojitosti s BL, kteremu vytykas totez.Skutecne pateticke, ale ty uz jiny nebudes, nic ve zlem.
player píše:Znova se teda jeste zeptam, co noveho a prevratneho ucis ty?Ze nic?
player píše:Aha, takze ted mi asi napises, ze to alespon to co usis nepredkladas jako svuj patent.Dobre, tak mi dej dukaz o tom, ze to co predvadi Vunak povazuje za svuj patent, bud tak hodny, protoze bez faktu nema cenu cokoliv resit.
player píše:A ze to to co uci vydal na nekolika DVD?Takze zavist, ze si na tom masti kapsu?
player píše:Vis kdy mi to treba vadilo?Kdyby to co tam predvadi byla 3.14covina jako predvadel treba maestro Polak, pak mi to to taky vadilo
player píše:ale protoze jsem se od tebe nedocetl jedinou holou vetou, co dela spatne a blbe, tak to asi nebude ta tva averze proti tomu co uci, koneckoncu koreny z WCH jsou na jeho technikach vice nez patrne, coz by ti melo naopak mozna imponovat:))
player píše:Tak ja ti to napisu jeste jednou, evidentne stale nechapes, tentokrat ale uz skutecne naposled.
Pokud mam demosntrovat ucinou obranu proti nozi, kdyz jsem v situaci, ze neni jineho vychodiska, nelze to demonstrovat jen JAKO, protoze nikdo neuveri, ze to proste funguje.Pokud toto nechapes, pak ani nepochopis, proc resim obranu proti utocnikovi(at uz s nozem nebo bez) svou nejdelsi zbrani.Pokud nekdo povazuje za rozumnejsi nechat si prijit utocnika s kudlou az k telu a tam nasledne se s nim o jeho ruku s kudlou pretahovat, je to jeho vec.Ja na tohle neverim, mam to prakticky cvicne overene, nespoleham na to, ze utocnik je retardovanej zpomalenej nemotornej opilec.
player píše:Dalsi zbytecna poznamka, ktera ma pravdepodobne jediny cil, odvest debatu od Vunaka, abys mi proste nemusel rict jedinou vec, kterou dela spatne, o coz jsem te pozadal.
player píše:Slovy klasika na odlehcenou:
"Muzes nosit i jiny veci nez zbran, treba peprovy sprej"
"Ten cu*ak me chce znasilnit a ja mu za to udelam vyrazku?"
"A co takhle napriklad nuz?"
"Vis co se stane ubozakum s nozema?"
"Ty debili zastrelej!"
Horsi nez prazdne ruce jsou uz jen zadne ruce, ale tady byla rec o neozbrojene obrane;)
player píše:Z pul metru do tebe pichnu kudlu ani nemrknes, cili ma odpoved je neudelam nic, protoze nic udelat nejde.
kwaicheng píše:player píše:Slovy klasika na odlehcenou:
"Ty debili zastrelej!"
Horsi nez prazdne ruce jsou uz jen zadne ruce, ale tady byla rec o neozbrojene obrane;)
Nevim co to je za klasika, ale co takhle odpovědět vážně? Když už teda neozbrojená obrana vůči kudle - já, jako naprostý nožířský laik, si nedovedu ppředstavit, že bych se noži ubránil bez ztráty hvězdičky. Třeba teleskop vyndat, to už vypadá slibnějc proti někomu s nožem, ale holýma rukama? Ani ň. A proto se ptám na pepřák.
kwaicheng píše:player píše:Slovy klasika na odlehcenou:
"Ty debili zastrelej!"
Nevim co to je za klasika, ale co takhle odpovědět vážně? Když už teda neozbrojená obrana vůči kudle - já, jako naprostý nožířský laik, si nedovedu ppředstavit, že bych se noži ubránil bez ztráty hvězdičky. Třeba teleskop vyndat, to už vypadá slibnějc proti někomu s nožem, ale holýma rukama? Ani ň. A proto se ptám na pepřák.
player píše:Jendis :
No ale zpet k veci...prijde ti noha zranitelnejsi nez ruka?Vazne?Skutecne mas na ruce zily a slachy lepe skryte nez na noze?;)
player píše:Tak jinak.Dejme tomu,ze teda noha je zranitelnejsi nez ruka(byt mi to prijde docela legracni),ale neprijde ti zbytecne nevyuzit nejdelsi koncetiny kterou mas k tomu,aby se k tobe uticnik s nozem treba vubec nedostal?Tak vis jak..selze noha..mas jeste ruce..Ale kdyz to budu brat jako ty..tak selze ruka,staci jen aby to sklouzo a mas to v pupiku a nazdar bazar:(
player píše:Noha funguje jako obet ci navnada lepe receno,nikoli jako odzbrojujici prostredek;)Je mi jasny,ze tezko trefim nohou ruku s nozem..leda tak nakyho vokurky,co drzi kudlu max. tak v kuchyni;)Ale kazdej kdo chce utocit nozem a neni hlpoupej,tak nebude mit ruku na miste,ze;)
Proste sem chtel rict to,ze nez si nechta prijit utocnika az k telo,na vzdalenost rukou,tak ho radsi nejak "rozhodim" nohou,pokud je prostor samozrejme.
Berte to z pohledu utocnika,bude se vam utocit lip,kdyz pred vama budu stat a drzet si ruce u tela,nebo kdyz pred vama budu nahodne narychlo vykopavat nohy?A nikdo nerika,ze s rukama jako s obranou nepocitam,jen jsou az druhe v poradi;)
Tot zhruba vse.
PS:pokud je nuz spickou dolu,tak jako ze sem nic nerekl,to je snad jasne;)
player píše:Jendis : Nikoho takoveho neznam.Osobne povazuju jak sebeobranu,tak utok s nozem za zbytecnost se do mrte ucit.Sebeobranu z toho duvodu,ze prakticky zadna neni a utok z toho duvodu,ze kdyz nekoho budu chtit s nozem zabit, tak na to nepotrebuju skolu,asi tak.
Jestli pri ohrozeni nozem hodlas stat celem k utocnikovi,pak je to tvoje volba.
Ja si radeji stoupnu bokem a budu se snazit mu zasahnout aspon koleno napriklad(kdyz nebude moznost trefit ruku s nozem) a jakmile se mi ozene po te noze,pak je samozrejme cas na me ruce.
Ruce jsou sice rychlejsi nez nohy,ale nohy tento fakt velice dobre kompenzuji rosahem.
Jendis píše:luen píše:OKKluku jak ty to delas, ze tak rychle najdes v tom smeti ty prispevky??? Nechapu
Kouzlo
Toman píše:To si s Tebou Petře rád vyzkouším a jestli mne uškrtíš tak to nebude poprvé ani naposled... no Teda ještě otázka čemu říkáš kravat
![]()
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník