Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod kumori » ned 05. pro, 2010 19:48

[quote="marcelo"]Kumori- ahoj, zaujima ma, ake JJ je podla teba "spravne" JJ v CZ ktore suvisi s realnou sebaobranou...je to azda Hakko ryu alebo Daito ryu ktore mate v CZ a reprezentuju spravny pristup k veci alebo ???[/quote]

problém je, že téměř všechny školy JJ pracují na zdrojovém rámci juda a je to znát.Jak se tu napsalo, český svaz jiu-jitsu ( to jsou judisti, kteří si své dany převedli na JJ ) jede podle ZŘ na technikách juda ( i kata ), JJČR ( Ladislav Petráš ), to je 99% judo no a FJJČR skoro to samé, myslím, že na obou ZŘ je znát citelný vliv rakouského JJ, které je svým vrcholným představitelem Soke Straussem chápáno jako sport ( jak řekl na semináři v Ostravě ) je to myslím jasné...

HR JJ neznám, to je spíš parketa pro Zděněk san ( nick zm ), ale vzhledem k tomu, že vzešlo mimo jiné i z daito ryu a Zdeněk san je uchideshi, myslím, že můžu říct, ano, HR JJ otokodate dojo je autentické JJ, nejde asi o čisté koryu ( kobudo ), spíš shinbudo, ale je to kvaliní škola, kde učitel jezdí několikrát do roka za svými žáky a pečuje o jejich rozvoj, což je VELMI vzácné a zde v CZ OJEDINĚLÉ!
K daito ryu v Praze , nevím, neznám, neviděl jsem jejich dojo, nemohu hodnotit, ale asi se jedná o nějaké ryuha, což nemusí být na škodu...
Mimo jiné, daito ryu je hodně široký pojem...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 05. pro, 2010 20:09

Ahoj kluci,

nechci Vám do toho kecat, ale nechcete si udělat zvlášť topic na zkušební řády, jak jsou špatný nebo nejsou? Přeci jen tento topic je o klubech reálné sebeobrany a né o tom, zda někdo cvičí a dělá zkoušky dle zkušebního řádu té či oné organizace.

Určitě je to velmi zajímavé téma, ale myslím si, že né sem. :idea:

Neberte to nijak zle.

Díky.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .-)

Příspěvekod Makoto » ned 05. pro, 2010 20:29

kamiwaza píše:4 Makoto
Na úvod. Na nějaký zkušební řád v JJ kašlu. Je to o tréninkových metodách, postupech, jejich praktickém využití, ne o nějakém zkoušení secvičeného divadla.

Chyba mily kolego, velika chyba. Zcela jiste jsi nepochopil ucel zkusebniho radu. Zkusebni rad je tu od toho, aby se proveril cely sylabus technik. Zkusebni rad je tu take od toho, aby si student mohl udelat predstavu, jak je cely system postaveny. A v tomto pripade je to "aplikovane judo". A pokud je tu zkusebni rad jen na "divadlo", pak je neco spatne. A pokud kasles na zkusebni rad, nebo se dokonce domnivas, ze zkusebni rad je pouze "zkoušení secvičeného divadla", pak je mi jiz vse jasne a uz se nemame o cem bavit. Nicmene, protoze mas tento obor vystudovany titul Bakalar a pripravujes se na Magistra, pomohu ti pochopit zakladni pojmy, aby jsi nedopadl jako tvi kolegove....to, co zatim predvadi, je uroven naseho 4.kyu. Bez legrace. Na rozdil od tebe a tvych kolegu se domnivame, ze student musi zvladnout nejen praxi (protoze mame zvidave studenty, kteri se ptaji a ne vymastene mozky, kteri chteji jen vedet "kam ho jebnout"), ale i teorii. Proto na nasem webu naleznes clanky, ktere a) jinde nenaleznes, b) potrebujes ke studiu, c)popisuji teoretickou stranku sebeobrany. Doporucuji precist...a pripadne najit paralelu s LP systemem, na to se obzvlast tesim ;-)

kamiwaza píše:Udělal jsem si čas na váš zkušební řád a musím konstatovat, že to judo-jitsu jste nejspíš i vy :wink: To že si tam přidáte teleskop a nůž okopčený od FMA (teleskop v horším případě od ESP nebo WT) je hezké, ale podle toho zkušebního řádu v tom nevidím zásadní rozdíl. Řekl bych že se LP na Matějovi podepsal. Terminologicky a formou okopčené od LP, resp. juda :wink: Hrajete si na realitu a máte tam techniky, které lze v praxi udělat podstatně huře než Kumoriho tokui waza sodecurikomigoši :lol:

Pokud takto uci LP, pak klobouk dolu. Co ja vim, tak sam LP rikal, ze to, co uci Matej je jiz uplne jinde, nez to, co uci Matej...ale ty to asi vis lepe, nez LP.
Dovol mi i tady te malicko osvitit. Jak asi vis, delame jujutsu. Musi tam tedy byt urcite techniky (hody, strhy, skrceni, atemi, atd, atd.) Pokud to tam neni, pak to jiz je oklestene jujutsu. Pokud znas vsechny zminene techniky, pak si vsimnes jedne zajimave veci - napovim (ackoliv v tomto oboru mas vystudovany titul bakalar) - po priblizeni se k souperi ruce skonci, ci mohou skoncit, jinak, jednou budes mit ruku kolem krku (Goshi guruma), jindy pred souperem (Seoi nage), nebo kolem pasu (O goshi)....Nemame tam encyklopedii technik hodu, strhu, apod. protoze dle Hickova zakona (najdi si sam, jsi urcite chytry chlapec) to neni moudre. Takze jsou tam hody jsou strhy, jsou tam porazy, jsou tam paky, jsou tam skrceni, jsou tam udery....ALE klic je v tom, JAK jsou poskladane a hlavne jak jsou APLIKOVANE (vsimni si, ze nas zkusebni rad nejen ukazuje sylabus tehcnik, ale i ukazuje jak je cely system postaveny, na co se student muze tesit atd). A to se proveruje pri zkouskach. U nas nejsou zkousky "secvicene divadlo", ale napriklad na oranzovy pas jde o cca 20 minutovy dril, kdy na tebe utoci (predem danymi utoky) 3 a vice utocniku (postupne) a ty musis APLIKOVAT techniky. Takze znovu - neni to o pomalem, divadelnim predvedeni, ale o aplikaci ve velice intenzivnim drilu. Ten dril je postaveny tak, aby te vystavil fyzickemu aj psychickemu stresu, protoze pak se teprve pozna, ze tu techniku mas zadrilovanou. Jsi utahany, reagujes jen na pohyb a na svetlo a teprve pak ukaz techniku na ten ktery pasek. Zkusebni rad je postaven jeste na nekolika dalsich logickych principech, ktere tu nechci rozepisovat, protoze predpokladam, ze bakalar z oboru je jiste uvidi na prvni pohled ;-) A pokud ne (jako ze to tak zatim nevypada), pak bych asi zpochybnil prideleny titul v oboru. Ale to neni (nastesti) ma starost.
A co se tyka tech zbrani - neucime hanbo, bo, nunchaky, tonfu, apod. historicke zbrane. Misto toho ucime teleskop, nuz, kasr, apod. veci. Hadej, hadej proc, mily bakalari ;-) A ze se uci teleskop, nuz, atd aj jinde? Jedine super, muzeme porovnavat pristupy a pilovat.

kamiwaza píše:Nechci se zde zastávat LP, FJJČR, JJČR, ČSJiu mají tam spoustu zbytečných věcí, ale nalejme si čistého vína. Někoho kritizuješ a přitom na tom nejste dle zk. řádu o nic lépe. To že jezdíte na další semináře kvůli mouchám ve vašem systému je vaše věc. Ale stejně tak nepoznáš, jestli i někdo z výše uvedených organizací nedělá cross trénink :idea:

Tuto poznamku prehlednu vzhledem k tve zjevne neznalosti. Snad jen budu doufat, ze se to casem doucis...kdyz uz jsi ten bakalar v oboru.
Mas pravdu, je nase vec, ze jezdime jinam diskutovat, zkouset, protoze na rozdil od jinych vidime nedostatky. Nejsme tak zahledeni do sebe, abychom si mysleli, ze JJ obsahuje vse a jen je potreba to nalezt. Matej je napriklad drzitel 3.danu v JJ a dosud mu nikdo z tuzemskych mistru neukazal, jak zvladnout prvni kontakt, jak pripravit studenta na sebeobrannou situaci po fyzicke i psychicke strance, atd. Mozna je to takove tajemstvi, ze mu to nekdo preda az kdyz bude mit 15.dan, netusim. Nicmene do te doby jsme metodiku prevzali a adaptovali odjinud a vis co? Funguje. O tom se pristi rok bude moc kdokoliv presvedcit. Diky nasemu casovemu vytizeni (ne, to skutecne neni vymluva) jsme to neudelali drive...a uznavam, to byla chyba. Vyjimecne s tebou souhlasim, ze to, co tu ucili ve tricatych a ctyrycatych letech, ted ze Zapadu prichazi jako super vec. Ale necerpame techniky od techto panu, protoze byla jina doba a navic, co ja vim, tak neexistuje video zaznam. A ucit se tohle z knizek....hmmm....rekneme, ze to neni nejlepsi pristup.

P.S. Ne, skutecne me tvuj titul bakalar z oboru netrapi, jen jsem chtel (uspesne), poukazat na to, ze si ho nezaslouzis. Ale koneckoncu jde o tvou povest, ne mou. Ja ted dodelavam Bc v oboru marketing a jsem si jisty, ze nejen zvladnu teorii, ale dokazu se odborne na toto tema bavit s kterymkoliv ostrilenym bardem z praxe. Coz, bohuzel, neni tvuj pripad....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 05. pro, 2010 20:34

kumori píše:
a s čím to nejspíš myslí vážně teď?

JJ to rozhodně nebude.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod Makoto » ned 05. pro, 2010 20:39

kumori píše:4 makoto
bude nějaký seminář ( výhledově ) na téma SCJJ?

Ahoj, nebude na SCJJ, od toho jsme upustili (ponechali jsme si jen par veci, ale plne vysvetleni je na delsi pokec...treba u piva ;-).
Bude vsak pristi rok seminar na instinktivni reakce, uderove drily, apod. Proste to, co si myslime, ze a) v JJ chybelo a chybi, b) jde lehce aplikovat aj jinam.

Ted vidim, ze byla velika chyba otalet se seminarem, protoze jsme se dostali do situace, kdy tu neco vyvracime, ale bohuzel nikdo nevidel poradne cvicit nas system. Proto to chceme napravit, abychom predesli podobnym nesmyslnym diskusim jako nyni vedu s Kamiwazou. Proste jsme meli tolik jinych aktivit, ze jsme byli radi, kdyz jsme aspon pro nase lidi udelali jednou rocne seminar. Ale ted citim, ze je potreba se vice propagovat. Skutecne se domnivam, ze mame co nabidnout. No jo no, chybami se clovek uci. Dam urcite vedet. Bud to bude v Praglu nebo v "zatacce", podle toho, kolik lidi by prijelo ze Slovenska. Napriklad kvuli dvema se nevyplati organizovat cely seminar v Brne, ackoliv mam kluky ze Slovenska rad a aj moja rodina je od Humenneho :-) Takze do konce roku napisu obsah seminare a termin a podle prihlasenych to operativne udelame v Praze ci v Brne. Olomoc je pro Prazaky dosti z ruky, ale uvidime ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 05. pro, 2010 21:36

kamiwaza píše:4 Makoto
Na úvod. Na nějaký zkušební řád v JJ kašlu. Je to o tréninkových metodách, postupech, jejich praktickém využití, ne o nějakém zkoušení secvičeného divadla.

Jeste me napadla posledni vec...a timto se omlouvam BizonoviCZ za OT. Pokud kamiwazo rikas, ze ZR je jen nacvicene divadlo A SOUCASNE mas nejake technicke stupne v tomto systemu, nejsi spise ochotnik? :twisted: Jen takova myslenka, co me napadla...ale souhlasim uzavreme tento topic for ever.

Mimochodem, vsem se omlouvam za ten ton, potreboval jsem si vyzkouset, jestli a) dokazu vytocit cloveka bez toho, abych pouzival jakakoliv vulgarni slova, b) je stale jeste platna manipulace skvele popsana Williamem Shakespearem v dile Julius Caesar. Bereme ted ve skole retoriku, tak jsem si to chtel testnout v praxi. A kamiwaza se tak nejak nabidnul ;-) Vse dobre, me je skutecne jedno co a jak (vy)studujes. Ale nad nekterymi vecmi bych byt tebou presto popremyslel. Omlouvam se predem, ze nebudu reagovat na tvuj pristi prispevek, radsi ten cas stravim se svymi dvema malymi dcerkami. Snad to pochopis....kdyz jsi ten Bc a adept na Mgr...OK, uz toho necham ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 06. pro, 2010 9:56

Makoto píše:......Ja ted dodelavam Bc v oboru marketing a jsem si jisty, ze nejen zvladnu teorii, ale dokazu se odborne na toto tema bavit s kterymkoliv ostrilenym bardem z praxe. Coz, bohuzel, neni tvuj pripad....

To Makoto: Je to mimo OT
Když myslíš..... co studuješ za školu, že máš takovou jistotu?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 06. pro, 2010 10:40

RBR píše:
Makoto píše:......Ja ted dodelavam Bc v oboru marketing a jsem si jisty, ze nejen zvladnu teorii, ale dokazu se odborne na toto tema bavit s kterymkoliv ostrilenym bardem z praxe. Coz, bohuzel, neni tvuj pripad....

To Makoto: Je to mimo OT
Když myslíš..... co studuješ za školu, že máš takovou jistotu?

RBR

www.VSFS.cz
Poznatky pouzivam kazdy den v praci, kde funguju jako produktak, obchodak, projektak, atd. v jedne osobe. Sam si delam marketing, atd. a vysledek je, ze se mi podarilo dvojnasobne prekrocit cil stanoveny Senior Managementem (hovorime o milionech euro). A velkou zasluhu na tom ma prave i skola, kterou studuji tretim rokem (5.semestr). Na rozdil od ekonomky, kterou jsem delal (a nedodelal), tohle neni o teoretickych diskusich, ale prezentuji tam lidi, kteri jsou z praxe, takze teorie je minimum (nicmene tam je protoze se predpoklada od VS studenta urcity hlubsi level znalosti), spise je to vsak o aplikaci do praxe.
Muzu rici, ze studium neni prochazka ruzovou zahradou....jde o soukromou skolu, ktera jako prvni dostala status Univerzity v CR.

To byl take duvod, proc jsem se oprel do Kamiwazy....uznavam, ze asi ne prilis hezky, ale vcera jsem nemel zrovna dobry den. Meli jsme seminar, kde se delala uderovka ve vsech pasmech, drily proto dvema utocnikum ve vsech pasmech, aktivni zapojeni tretiho a ja zjistil, ze to je v prdeli...kdyz se to dobre nacasuje.... Po seminari byla predposledni hodina kurzu sebeobrany pro zeny a ja jsem podrapanej a rozbitej jak svina. Zitra letim do Anglie prezentovat a vypadam, jako bych se porval v hospode...skrabance po xichtu a krku...proste reprezentativni vzhled....Zpet k te skole. Matej, muj ucitel, prednasi externe na skole, kam chodi Kamiwaza a byl sokovan, jak malo ti studenti znaji. A to jsou adepti na magistra....studuji mimo jine i predmet didaktika sebeobrany a pominu-li fakt, ze anglicky neumi drtiva vetsina z nich (vysokoskolaci!!), tak jejich stupne znalosti odpovida nasemu 4.kyu...zakladni pojmy, trendy, jmena, proste mel pocit, ze prisel do jine tridy. A tihle lide by meli mit univerzitni vzdelani v oblasti vyuky sebeobrany plus hafo dalsich predmetu...univerzitni vzdelani....o nekolik levelu vyse nez je napriklad Trenerska 1,2,3 licence....A takovy clovek mi bude povidat o teoretickych aspektech sebeobrany....no respect at all.
Navic jsem mel moznost videt na vlastni oci prubeh zkousky na prvni dan FJJCR a kluci me po zkousce museli drzet, protoze ten manik dostal prvni dan za "zinscenovane divadlo"...korunu tomu vsemu dal pak jeho ucitel, ktery rekl:"ja bych mu to taky nedal, ale komise rozhodla..." Tak alibisticke, jeste ted se mi otevira kudla v kapse....skoda, ze neni mozne jej vyzvat a v pripade vyhry mu odebrat ten remen....tohle bych si moooc uzil :twisted:

Kdysi mi jeden clovek, reprezentujici CBU zde na foru, rekl, ze i v CBU je to podobne. Ale uz neztraci cas tim, ze by pomahal vyvracet myty a odhalovat nekvalitni skoly. Ja si to take slibil, ale...proste JJ je srdecni zalezitost.....chapu vsak, ze tim pouze ztracim cas a nervy...cehoz moc nemam a tak se pokusim propriste venovat necemu vice prinosnejsimu....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 06. pro, 2010 13:29

Caute,
tos povedlo se vam pekne zas...at moje nejoblibenejsi tema na bu. Napiste neco hodnotneho at se to da zase cist.

Kumori: Mozna jsem to jen nepochopil tu cest vyjimce ale RBSD. Ale my jsme nevznikli jako odpadlici z JJ Standy Lanskeho. My jsme fungovali zcela samostatne od zacatku ja jsem jen chodil ucit ke Standovi grappling a pozdeji i sebeobranu. Casem ale uz to bylo natolik rozdilne od jeho pojeti JJ ze jsem tam prestal chodit. Nicmene bylo to fajn a dost lidi od tama porad se mnou cvici.
Co dela Standa ted.... no cvici JJ jak ho zna od Ladi Petrase, ale protoze je v Opave tak stiha jen jednou tydne a druhy trenink mu vedou nejaci mladosi co jsem naposled slysel.
Jinak nevim jestli jsi tak naivni ze si myslis ze kdyz ma nekdo v nazvu webu sebeobrana ze to vzdycky musi funkcni sebeobrana. Standa ma lidem asi porad co nabidnout a bavi je to ale sebeobrana to neni.

Jinak nevim proc tady rozebirate zkusebni rady? Ani sebelepsi zkusebni rad z vas slusnyho fightera neudela. Podle me to akorat dava falesne berlicky ze uz neco umim. Je mozne ze treneri to mysli se sestavovanim zk.radu dobre ale studenti se v tom casto nechaji zmast a je to spise k nicemu nez k necemu.

U nas na zadnych stupnich a radech neujizdime a funguje nam to paradne. Kdo umi umi a jestli tam chodi dlouho nebo kratce je uplne jedno. Jestli nemate v oddile lidi co umi sami od sebe pracovat tak vam stejne zadny zkousky nepomuzou.

Makoto: S tou vysokou skolou... ty si vazne myslis ze to ze vystudujes vysokou skolu z tebe udela dobreho trenera? A to jak proc? Ze ma informace? Ty se daji sehnat kdekoliv. Sam jsi mel moznost trenovat s kvalitnimi lidmi, kolik z tech opravdu top melo univerzitni diplom? Prilis mnoho informaci ti granat do uderu neprida ne? Sice budes vedet co preste se ti v hlave pohne az ho schytas ale to je tak vsechno. Je pravda ze pro trenera je uzitecnejsi umet mluvit a motivovat nez umet bouchat. Tohle se na SEBS uci? A kdyz tak tak jak kvalitne? POreferuj, zeptej se Mateje jestli tam neco takoveho maji. Jestli neumis nadchnout lidi pro dalsi trenink tek jsou ti veskere informace k nicemu.

A tedy k te sebeobrane na SEBS... kdo tam uci sebeobranu a na cem je zalozena? (aikido? karate? musado? Krav Maga?)
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » pon 06. pro, 2010 13:33

Makoto píše:Navic jsem mel moznost videt na vlastni oci prubeh zkousky na prvni dan FJJCR a kluci me po zkousce museli drzet, protoze ten manik dostal prvni dan za "zinscenovane divadlo"...korunu tomu vsemu dal pak jeho ucitel, ktery rekl:"ja bych mu to taky nedal, ale komise rozhodla..."

Aby nedošlo k nějakému nešťastnému omylu - byla to opravdu FJJCR ? Nebo jiná s podobným názvem?
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 06. pro, 2010 16:13

NAIA píše: Makoto: S tou vysokou skolou... ty si vazne myslis ze to ze vystudujes vysokou skolu z tebe udela dobreho trenera? A to jak proc? Ze ma informace? Ty se daji sehnat kdekoliv. Sam jsi mel moznost trenovat s kvalitnimi lidmi, kolik z tech opravdu top melo univerzitni diplom? Prilis mnoho informaci ti granat do uderu neprida ne? Sice budes vedet co preste se ti v hlave pohne az ho schytas ale to je tak vsechno. Je pravda ze pro trenera je uzitecnejsi umet mluvit a motivovat nez umet bouchat. Tohle se na SEBS uci? A kdyz tak tak jak kvalitne? POreferuj, zeptej se Mateje jestli tam neco takoveho maji. Jestli neumis nadchnout lidi pro dalsi trenink tek jsou ti veskere informace k nicemu.

Martine, bez urazky, ale pletes hrusky a jabka dohromady. VS (je jedno jakeho smeru) ti ma dat nadstandardni teoreticky zaklad v danem oboru. Kvalitu poskytovanych informaci ponechavam zamerne stranou. To, ze vystudujes VS z tebe samozrejme NEUDELA dobreho trenera, nicmene mas nadstandardni teoreticky zaklad, ktery ti pomuze lepe pochopit danou oblast. Jak asi vis, univerzitni vzdelani je vedecke, teoreticke a nikoliv prakticke, ktere z tebe neudela super ucitele, stejne tak jako stredni skola zememericka z tebe neudelala super geodeta. Pouze ti dala nezbytne znalosti, ktere ti pomohu se jim stat. Jak budes dal pokracovat, u koho budes dal trenovat, atd. je ciste na tobe. A souhlasim s tebou, ze potrebujes urcite charisma a mit to v hlave jiz poskladane, aby jsi lidi presvedcil nejen znalosti teorie, ale i po prakticke strance.
Ver mi, ze mam velice dobre informace...da se rici nadstandardni, takze znam kvalitu vyuky (myslim, ze odpovida zadani) a znam i uroven znalosti...na kterou tu tolik zehram. Pokud ty osobne nepotrebujes vedet teorii, tvoje vec. Ja osobne si myslim, ze by to instruktor mel umet, protoze vim, ze studenti se ptaji a chcou vedet PROC. Mas-li studenty, kteri toto vedet nepotrebuji, good for you. Dekuji za pozornost.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 06. pro, 2010 16:15

zm píše:
Makoto píše:Navic jsem mel moznost videt na vlastni oci prubeh zkousky na prvni dan FJJCR a kluci me po zkousce museli drzet, protoze ten manik dostal prvni dan za "zinscenovane divadlo"...korunu tomu vsemu dal pak jeho ucitel, ktery rekl:"ja bych mu to taky nedal, ale komise rozhodla..."

Aby nedošlo k nějakému nešťastnému omylu - byla to opravdu FJJCR ? Nebo jiná s podobným názvem?

Zdenku SZ...nechci tu rozvirovat vetsi flame, nez je potreba...
Budes tam mit jmeno cloveka, ktery delal zkousku na 1. dan, jmeno jeho instruktora a pravdepodobne dam dohromady aj cleny zkusebni komise. Preci jenom uz to je nejaky patek.

Jarda
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 06. pro, 2010 16:18

ukropcany píše:P.S. No a divím sa druhý krát, však študuješ marketing... Ty by si mal ako prvý vidieť tie klamstvá a bludy a marketingové finty, ktoré sa tu používajú!

Vsak ja to vidim, ale nejak mi bouchly saze....proste jsem vcera nemel dobry den...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 06. pro, 2010 16:39

Cau Jardo, ze neptrebuju teorii jsem nepsal, jen je jasne ze jen s ni nikam nedojdes. Vim jake to je kdyz se lide, kteri jsou teoreticky na vysi pousti do praktickych veci. Videl jsem to na vysce, vidim to v praci, vidim to i v oblasti sebeobrany.

Takze co ti lide co studuji SEBS budou ucit? Budou teoreticky vybaveni a co budou ucit? Na cem je ta sebeobrana postavena? Aby to nedopadlo jako manazeri, kteri vubec nerozumi oboru o ktery se staraji ze?

Jen tak pro zasmani vzpominas si co ti odpovedel Lee na vasi otazku proc mladi lide vice a vice casteji nekoho okradou a az potom zabijí? Rekl: Protoze muzou... :D Konec teore:)

Tenhle pristup se mi lidi, nakonec proletis vsechny studie, vsechny vyzkumy skoncis u toho ze je potreba poradne cvicit a vyjdou ti z toho Dlane, loky, kladiva a kolena...

Uprimne myslim ze prilis teorie hodne lidem skodi, nejsme akademie ved ze? Kdyz znas ty pomery na skole, kdo tam teda uci sebeobranu, z ceho cerpa? Jake ma zaklady nebo stupne a v cem? Sleduje moderni trendy sebeobrany? Osobne nebo podle videa?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 06. pro, 2010 16:53

Makoto podruhé: Jeste pro dopleneni. A uci se tedy na SEBSu i to jak ucit? Neco co najdes pod vyrazem "mental couching" v anglickych textech. Jedna vec je mit CO a druha je vedet JAK ucit. A pod tim vsim ma byt ta teorie. Tak by me teda zajimalo jeste tohle...
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » pon 06. pro, 2010 16:53

4 Makoto
Jsi vedle jako vždy. Nestudoval jsem SEBS, ale jiný obor na jiné škole, v jiném městě, jiné čase :lol: Ale dobrej pokus. Nicméně to že se chlubíš tím, že studuješ soukromou VŠ, známou korupčními aférami, kde se dávají tituly "zadara" a děláš z toho Univerzitu Karlovu mluví za vše.

Jak říkám, původně než došlo k Tvému excesu, jsme bavili se o zkušebním řádu JJ a ty jsou si velmi podobné a mnohém kopírují judo (mě to neva, mám judo rád), ale proč se zlobíš jako malé dítě, když vás nazvu z recese judo-jitsu (navíc je to Kumoriho TM :lol: ). Pokud jsi četl moje příspěvky, tak jsem psal, že v první řadě jsou důležitější věci než zkušební řád. Naia to vystihl dobře.

Co se týče SEBS a ASEBS, tak ten mimochodem vystudoval Matěj a externě tam teď vyučuje. Možná tam většina lidí je na úrovni vašeho 4. kyu, ale příjimací zkoušky udělaly. O těch někdo rozhodoval a Tobě přísluší o tom tlachat tak leda zde. Jestli studenti umí či neumí pět cizích jazyků jaksi s BU nesouvisí, nebo snad ano :idea: Je tam se mnou spousta bojařů (kamarád od elitních vojaků - Afgoš, mise ...), a mám od nich zcela opačné informace, než jsi psal Ty. Ale nechci to zde rozvádět.

4 Ukrop
Vždyť to co budoucí MBA Makotoje předvádí, je také marketingová strategie - jsme jiní, jsme lepší, jediní my to děláme nejlíp.

Rozloučím se starym japonskym příslovím:"Dej hovnu moc a poznáš jak páchne" :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 06. pro, 2010 18:53

Zdar chlapi, je to OT, je to flame, ale i ja se svou do mlejna (ohen se musi udrzovat, abychom nezmrzli).

Jardo:

1) Rozumim tomu, ze se nekdo chce vyhranit!

2) Rozumim tomu, ze nekomu jebne ze vzdelani a je tim na nejakou dobu i postizenej.

ad1) Nicmene kvalita vyuky o zkusebnim radu rozhodne neni!!! Pekne napsany, prehledne rozepsany, ale jen slova, jen slova, jen slova - nechci byt hruby, tak nenapisu KECY. Vetsina modernich a vetsina tradicnich stylu nic takoveho nemaj a i historie je nam svedkem, ze to jde i bez toho a ja myslim, ze i lepe!!! Troufnu si tvrdit, ze vetsina stylu maj zkousky jen proto, aby se tato vec dala zpenezit a nebo proto, ze nekdo rad buzeruje a usmyslel si, ze bude lpet na nepodstatnych vecech, jenz predepsal v jakemsi zkusebnim radu. Byt nechci hazet vsechny do jednoho pytle.

ad2) To do teto diskuze proste nepatri a i kdybys mel v bode1) pravdu, tak jsi to bodem2) pohrbil, protoze takhle to vypada, ze se jen hloupe masirujes.

Nicmene neber to, jako nejake moralizovani, protoze ja jsem ten posledni, kdo resi body 1), 2) a i moralizovani je mi protivne :!:

Prijemnou zabavu vsem 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 06. pro, 2010 22:35

Moc vám děkuju jak jste mi zkur..ili MOJE vlákno...

Jděte laskavě se svým JJ dopr...resp. do jiného vlákna,tam si můžete měřit pindíky,zkušební řády,metodiku a dosažené vzdělání do alelujá,ale tohle vlákno prosím opusťte (pokud nebudete k věci)

Říkal jsem to některým z vás na Lee M.,vezměte práci jako ochranka (nemusíte dělat zrovna na dveřích,protože ne každý na tohle má ksicht a figuru) a to pokud možno tam,kde hrozí časté fyzické konflikty (bohatě postačí koncerty,zábavy,maturáky,fotbalový a hokejový utkání apod.)Serte na to kolik za to dostanete,vemte to čistě jako možnost získání zkušenosti - věřte tomu,že po pár takových akcích spláchnete svoje zkušební řády do hajzlu-budou vám k smíchu,stejně jako šašci,kteří je sestavovali....

Umět něco vysvětlit teoreticky je hezká věc,ale...když tu teorii budou žáci znát - budou lepší bojovníci?Kdo tu teorii navíc sestavoval?Byl to opravdový rváč?Bojovník?A nebo to byl zase jenom teoretik-svazák?
Teorie je jenom myšlení,ale praxe (rvačka,boj) je konání,tam když jednou začneš moc myslet,tak hodně špatně skončíš.

To co se vám děje v nadledvinkách vám bude u prde...když budete stát tváří tvář přesile,úlekový reakce jsou snůška sraček,který shořely při mým prvním střetu s feťákama,stejně tak mi bylo fuk jak dlouho a jakým tlakem na centimetr čtvereční vás musí útočník škrtit,aby jste zemřeli,když jsem jako kluk na ulici po škrcení ztratil vědomí....mám pokračovat?

Učit se sebeobranu jako vědní obor v učebně je takovej šit,že bych vyblil vlastní střeva....
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 07. pro, 2010 11:37

s tim pohledem na teorii musim souhlasit s defendu - sam sice z ulice nemam zkusenosti temer zadny, ale staci mi jak se na prilisnou teorii a zvedave studenty divaji nasi treneri (byvali treneri repre a maj hodne uspechu, tak vedi vo cem mluvi) - nejvetsim nestesti jsou pro ne studenti/boxeri teoretikove, kteri maji potrebu zjistovat a konzultovat jakykoliv pro ne novy pohyb. To by pak trener nemohl delat nic jinyho, nez vysvetlovat proc to a proc ono....nejlepsi je zkratka makat, drzet hubu a krok a pak najednou, po urcitym case cloveku dojde, ze to do sebe vsechno zapada a...najednou vi!...nevim jak to lip vysvetlit
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 07. pro, 2010 15:54

NAIA píše:Cau Jardo, ze neptrebuju teorii jsem nepsal, jen je jasne ze jen s ni nikam nedojdes. Vim jake to je kdyz se lide, kteri jsou teoreticky na vysi pousti do praktickych veci. Videl jsem to na vysce, vidim to v praci, vidim to i v oblasti sebeobrany.

Martine, ja jsem zase nikde nerekl, ze jen s teorii nekam dojdes. OK 1:1 ;-)

NAIA píše:Takze co ti lide co studuji SEBS budou ucit? Budou teoreticky vybaveni a co budou ucit? Na cem je ta sebeobrana postavena? Aby to nedopadlo jako manazeri, kteri vubec nerozumi oboru o ktery se staraji ze?

Je tam predmet, ktery se jmenuje Didaktika sebeobrany a kterou prave prednasi Matej (pak jeste uci Modelove situace). Neni to o tom CO ucit, ale JAK ucit. Matej jim jeste dava ten nadstandard, ze napriklad pred zkouskou jim opripominkuje jejich seminarku a da par tipu, ze to, co budou predvadet, neni realne v praxi (divil by jsi se, co budouci Mgr prezentuji, ze by ucili v ramci 10-ti lekci sebeobrany ;-) Cilem tohoto predmetu je naucit je ucit, at uz pak budou ucit aplikovane judo do sebeobrany nebo treba balet, ale musi vedet, JAK ucit, co se da zvladnout v deseti lekcich, jaka pravidla pro uceni, proste teoreticky zaklad proto, aby umeli naucit.

NAIA píše:Jen tak pro zasmani vzpominas si co ti odpovedel Lee na vasi otazku proc mladi lide vice a vice casteji nekoho okradou a az potom zabijí? Rekl: Protoze muzou... :D Konec teorie:)

Nerozumim, jak to s tim souvisi. Otazka je, jestli je teorie potrebna. Odpoved ano. Druha otazka je zda-li si vystaci instruktor jen s teorii / udela to z nej dobreho fightera? Neudela. V tom se shodneme.

NAIA píše:Tenhle pristup se mi lidi, nakonec proletis vsechny studie, vsechny vyzkumy skoncis u toho ze je potreba poradne cvicit a vyjdou ti z toho Dlane, loky, kladiva a kolena...

A reakcni doby, instinktivni reakce, symptomy stresu, koncepty jinych seobranych skol, predstavitele jinych sebeobrannych systemu, atd. atd. Predpokladam, ze clovek, ktery to uci, se aj zajima o tyto veci...a ja jim rikam nezbytna teoreticka priprava.....A myslim, ze je potreba to vedet, mit rozhled A NE, to z tebe fightera NEudela.

NAIA píše:Uprimne myslim ze prilis teorie hodne lidem skodi, nejsme akademie ved ze? Kdyz znas ty pomery na skole, kdo tam teda uci sebeobranu, z ceho cerpa? Jake ma zaklady nebo stupne a v cem? Sleduje moderni trendy sebeobrany? Osobne nebo podle videa?

Samozrejme, stejne tak jako skodi hodne praxe...pak je z tebe jen vybouchane hovado (bez urazky) bez prehledu, bez hlubsich znalosti. Martine, jde o to najit balanc mezi teorii a praxi. Jedno bez druheho nefunguje, protoze se navzajem doplnuje a pomaha zlepsovat. Plati to obema smery. A to, co tu donekonecna opakuji je - nebudte soustredeni jen na to, jak ho jebnout, ale ctete, diskutujte, divejte se => venujte stejny cas TEORETICKEMU vyzkumu jak nekomu nakopat pozadi jako venujete treninku. Vyplati se to. Vidim to kazdy den, kdyz v praci vyuzivam znalosti, ktere ziskam ze skoly. Nektere jsou far away od praxe, jine mi naopak ukazou jiny pohled na vec. A stava se, ze vysledek je pak rychlejsi, lepsi, levnejsi... Pomaha mi to lepe porozumet tomu, co delam kazdy den. Stejny princip, jiny obor.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...