utoky na ulici aneb co vse se se deje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Dalt » stř 18. dub, 2012 9:31

will: k tem kamaradum - to jak to popisujes jenom jednoho (mimochodem chytrej vysokoskolsky vzdelanej clovek) - spis jsem myslel, ze jich znam dost slusnych, kteri nemaji problem byt plnohodnotnymi cleny spolecnosti...

jinak budu se opakovat - netvrdim ze cikani jsou bezproblemove etnikum (to by se s nima porad nepracovalo atd), ale proste mi vadi dnesni nalady (vnimano subjektivne) kdy cikan=vyzirka, zlodej apod. kdyz vim, ze to tak jednoduchy neni - i kdyz chapu ze to muze kdekoho svadet k onomu hazeni do jednoho pytle...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 18. dub, 2012 9:31

Dalt: uprimne receno mam take pocit, ze media se spis drzi zpatky (pro jistotu...). Tedy co se romu tyce. Alespon ja se obvykle spis setkavam s takovou tou "opatrnou" taktikou, ze se to nenapise natvrdo, ale voli se ruzne zpusoby jak to obejit a spis jen naznacovat.. protoze co kdyby nahodou. Co se ale tyce napr. muslimu/islamu, tak tam uz je situace presne opacna a uplne bych s tebou souhlasil, ze jde o programove sireni xenofobie, ne-li rovnou rasismu. Ale muzes kdyztak nahodit nejake konkretni priklady, jiste se najdou i vyjimky potvrzujici pravidlo.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » stř 18. dub, 2012 11:59

NOKT píše:
Gino píše:No hlavně Dalt je přehnaně aktivní. NOKT totiž v tom svém původním příspěvku rozhodně nenapsal NIC o celém etniku, nebo celé rase. Napsal prostě jen "teď se nebudou mít čeho bát" - já to chápu tak, že myslel ty parchanty, kteří to tomu chlapci udělali. A ti by se bát jednoznačně měli!! Každý, kdo chce někomu ublížit, by se měl bát odplaty!!

Nejde ani tak o odplatu jako zachovat rovnováhu a vědět, že moje činy ponesou následky. Tzn. vezmu borcovi ledvinu / znásilním děvče (http://www.novinky.cz/krimi/265050-zfetovany-mladik-v-brne-znasilnil-mladou-divku-dostal-devet-let.html) tak nemůžu být bez postihu!

Jen to čtu tak mi vylítl tlak, takový zmrdy bych věšel na stromy a kandelábry, žádnej soud...no mercy.:( :( :(
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 18. dub, 2012 12:06

Zvláštní, jaké občanství mají lidé, které tu nazýváte cikány? Pokud české, neměli by se tak náhodou o nich mluvit jako o češích a ne jako o cikánech? Dokud se nezmění myšlení, kdo je čech a jak by měl vypadat a chovat se, tak se nic nevyřeší. Dokud jedna strana bude dokola obvinovat druhou stranu a říkat, to vy jste začali, tak se nic nevyřeší...
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » stř 18. dub, 2012 12:21

freekarol píše:Zvláštní, jaké občanství mají lidé, které tu nazýváte cikány? Pokud české, neměli by se tak náhodou o nich mluvit jako o češích a ne jako o cikánech? Dokud se nezmění myšlení, kdo je čech a jak by měl vypadat a chovat se, tak se nic nevyřeší. Dokud jedna strana bude dokola obvinovat druhou stranu a říkat, to vy jste začali, tak se nic nevyřeší...

Tak chlapče ty jsi vedle jak ta jedle, nepleť si národnost s občanstvím, a jnak to jestli je někdo cikán nebo čech snad poznáš :twisted: , pokud ovšem nejsi barvoslepý :wink:.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 18. dub, 2012 12:26

will píše:
freekarol píše:Zvláštní, jaké občanství mají lidé, které tu nazýváte cikány? Pokud české, neměli by se tak náhodou o nich mluvit jako o češích a ne jako o cikánech? Dokud se nezmění myšlení, kdo je čech a jak by měl vypadat a chovat se, tak se nic nevyřeší. Dokud jedna strana bude dokola obvinovat druhou stranu a říkat, to vy jste začali, tak se nic nevyřeší...

Tak chlapče ty jsi vedle jak ta jedle, nepleť si národnost s občanstvím, a jnak to jestli je někdo cikán nebo čech snad poznáš :twisted: , pokud ovšem nejsi barvoslepý :wink:.

Zaspal jsi dobu. Kdo je to Američan? Kdo je to Brit? Kdo je to Ir? :wink:
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 18. dub, 2012 12:49

ukropcany píše:Národnosť je teda niečo fest iné ako štátna príslušnosť... kopa cigánov na slovensku má národnosť českú, maďarskú a neviem akú, ale furt sú to cigáni žijúci na Slovensku... a EU spolu s nadáciami sa postará o to, aby tu aj ostali... :twisted:

Přiznej si, kolikrát jsi slyšel mluvit někoho o cikánech jako o Slovácích? Asi nikdy že? Je to striktně rozděleno, my jsme Slováci(či Češi) a vy jste cikáni. Samozřejmě takhle uvažují i cikáni. Už tohle samo o sobě přináší problém...

Jinak souhlas. Různé nadace přináší více problémů než řešení a zbytečně tahají peníze od lidí. Menšina nesmí utlačovat většinu. 8)
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 18. dub, 2012 12:54

Čau Dalte, vzhledem k tomu, že o tom víš asi víc než my ostatní... Netušíš jestli jsou nějaké programy i třeba pro Vietnamce. Pro jejich začleňování atd... Případně jaký je zde poměr čerpání pro romy a pro jiné menšiny?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 18. dub, 2012 13:16

Ehm, ráčej dovolit... Problém snad není v tom, že by se někdo nehoval jako Čech (Slovák, Maďar, Němec, Innuit...), ale že se *někdo* nechová vůbec jako člověk. A je úplně jedno, co má v rodném listu nebo jak moc má opálenou hubu...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 18. dub, 2012 13:18

graver píše:Ehm, ráčej dovolit... Problém snad není v tom, že by se někdo nehoval jako Čech (Slovák, Maďar, Němec, Innuit...), ale že se *někdo* nechová vůbec jako člověk. A je úplně jedno, co má v rodném listu nebo jak moc má opálenou hubu...

Souhlas. Nehodnotím lidi podle toho, jak vypadají či jaké mají IQ, ale jací jsou.
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zipule » stř 18. dub, 2012 13:19

freekarol píše:
ukropcany píše:Národnosť je teda niečo fest iné ako štátna príslušnosť... kopa cigánov na slovensku má národnosť českú, maďarskú a neviem akú, ale furt sú to cigáni žijúci na Slovensku... a EU spolu s nadáciami sa postará o to, aby tu aj ostali... :twisted:

Přiznej si, kolikrát jsi slyšel mluvit někoho o cikánech jako o Slovácích? Asi nikdy že? Je to striktně rozděleno, my jsme Slováci(či Češi) a vy jste cikáni. Samozřejmě takhle uvažují i cikáni. Už tohle samo o sobě přináší problém...

Jinak souhlas. Různé nadace přináší více problémů než řešení a zbytečně tahají peníze od lidí. Menšina nesmí utlačovat většinu. 8)

Jenomže oni prostě jsou odlišní od ostatních a tím že se budem tvářit že jsme všichni stejní oni se odlišovat nepřestanou. Nechápu co je na tom tak složitého, jednou je to menšina tak by se měla přizpůsobit většině, pokud s ní chce žít, takhle to přece funguje všude. Taky si doma ve své rodině jeden neprosazuje něco na úkor všech dalších (alespoň by to tak být nemělo). Pokud nechtějí žít podle pravidel většiny tak ať táhnou, pokud jsou mezi nimi tací, co s tím problém nemají tak ať vítají...
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 18. dub, 2012 13:23

ukropčany: holt jsem se asi špatně vyjádřil. Jde mi o to, že jsme v podstatě na dvou barikádách, češi či slováci vs cikáni a přitom jsme všichni na jedné lodi.
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jian » stř 18. dub, 2012 13:45

Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 18. dub, 2012 13:47

NAIA: ja znam napr. toto: http://www.klubhanoi.cz/
Mimochodem, mam pocit, ze nase vlada neuznava Vietnamce jako mensinu.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 18. dub, 2012 14:12

NAIA: lisi se to kraj od kraje: kuprikladu v pardubickem kraji se pracuje hodne s mongolama (nereknu ti presne statistiky - byt nam je na magistrate minulej rok ukazovali), ukrajincema atd

jinak je pravdou, ze romove byvaji nejproblemovejsi minoritou - jednak narozdil treba od tech vietnamcu maji naprosto jinou kulturu a mentalitu (vietnamce taky vubec nechapem, ale nevadej nam z celkem ocividnych duvodu) a druhak myslim, ze je to dost chyba statu ze se romskou problematikou nikdy opravdu nezabyval - populisticka opatreni spocivajici v navysovani/snizovani davek neberu - ty penize by meli jit dle me hlavne do toho 3. sektoru - tam jsou vysledky celkem i videt...

ps.:je to na delsi debatu - sam se v tom uplne dobre taky neorientuju (ale muzu doporucit hromadu zajimavy literatury) a takhle po internetu bych se o tom nerad bavil nak moc do hloubky...
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 18. dub, 2012 15:59

Zajimave, zrovna pred chvili se na Novinkach objevil tento clanek:

http://www.novinky.cz/domaci/265206-vie ... sinou.html

:)

Takze jsem mel zjevne spravny pocit...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 13. kvě, 2012 19:33

for. Dalt

Co je na tom špatného, když se lidé dozví co se děje. A nechceš srovnávat situaci, když se dva kluci porvou na diskotéce, třeba kvůli holce a situaci, když parta cikánů skope chlapa do bezvědomí, to by totiž mohlo zavánět straněním jedné straně tzv. rasizmus naruby z čehož zase bleju já :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wanderlei2 » ned 13. kvě, 2012 19:40

Ona to je taková jistá vlastnost Čechů- lhostejnost. Například v naší zemi máme snad nejnižší důchody, ale do důchodu se odchází až v 70 letech. Podle jednoduché rovnice by to mělo znamenat, že jsme nejbohatší stát na světě, bohužel nám vláda rozkrádá stát a lidi jen tiše nadávají. Tohle je to samé. Ať už to jsou cikáni nebo kdokoliv jiný, opakovaně nás mlátí a nic se s tím neděje. A když se o tom má alespoň mluvit, pak se tomu Dalt vysměje a nakonec jsme ještě my rasisti.
wanderlei2
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod will » ned 13. kvě, 2012 19:52

will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 13. kvě, 2012 19:53

will: pekna demagogie - proc hned predpokladas, ze bili musej mit duvod, zatimco zli cerni ne - ja teda znam dost lidi kteri na akce chodi s tim, ze se chcou pobit a nekoho poradne dorasovat...

wanderlei2:aha takze ja se diskuzim o tom ze nekdo nekoho dobil vysmivam - tak to mi musis ukazat kde (do ty doby mi muzes polibit vis co)?! Ostatne moje nazory na bezduvodny nasili si muzes precist primo v tomhle vlakne ze - jediny cemu se vysmivam (i kdyz je to zcasti smich zoufalstvi) je tupanstvi lidi kteri potrebuji blit ty svy "pravdy" o cikanech (nejlepe podporeny drsnymi clanky z tisku ktere jejich tvrzeni prece dokazuji :lol: )
Naposledy upravil Dalt dne ned 13. kvě, 2012 19:54, celkově upraveno 1
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...