Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » úte 07. pro, 2010 15:59

NAIA píše:Makoto podruhé: Jeste pro dopleneni. A uci se tedy na SEBSu i to jak ucit? Neco co najdes pod vyrazem "mental couching" v anglickych textech. Jedna vec je mit CO a druha je vedet JAK ucit. A pod tim vsim ma byt ta teorie. Tak by me teda zajimalo jeste tohle...

Ano, tohle presne se tam uci v predmetu Didaktika sebeobrany. Jenze znalosti Bc a kandidatu na titul Mgr je tak spatny, ze se musely radikalne SNIZIT pozadavky a osekat prednasky...protoze lidi si mysleli, ze to bude zapocet/zkouska "za dochazku" a najednou se divi, ze po nich Matej chce, z meho pohledu, zakladni veci (ktere u nas zna 4.kyu, jak jsem jiz napsal)....A pritom jsem videl cast materialu, ktere se prezentuji v Bc studiu a tam vsechno tohle je. Mgr studium melo jiz dale stavet na techto znalostech, ale kdyz zadne nejsou, tak s nimi nemuzes probirat vyse zminene temata, protoze ti zkratka nebudou studenti rozumet....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .-)

Příspěvekod zm » úte 07. pro, 2010 16:06

Makoto píše:
zm píše:
Makoto píše:Navic jsem mel moznost videt na vlastni oci prubeh zkousky na prvni dan FJJCR a kluci me po zkousce museli drzet, protoze ten manik dostal prvni dan za "zinscenovane divadlo"...korunu tomu vsemu dal pak jeho ucitel, ktery rekl:"ja bych mu to taky nedal, ale komise rozhodla..."

Aby nedošlo k nějakému nešťastnému omylu - byla to opravdu FJJCR ? Nebo jiná s podobným názvem?

Zdenku SZ...nechci tu rozvirovat vetsi flame, nez je potreba...
Budes tam mit jmeno cloveka, ktery delal zkousku na 1. dan, jmeno jeho instruktora a pravdepodobne dam dohromady aj cleny zkusebni komise. Preci jenom uz to je nejaky patek.

Jarda

Díky, už jsem četl, máš tam odpověď a máš samozřejmě pravdu v tom, že není třeba prát špinavé prádlo na veřejnosti, byť se nás netýká. Ale nepřekvvapuje mě to.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 07. pro, 2010 16:42

..co sa tyka ulice ma pravdu Defendu ale co sa tyka koucovania aj Makoto..treba najst balanc... pokial clovek chce len slapat druhym ludom po ksichte ,tak na to mu netreba ziadnu teoriu,ked chce predavat info dalej,tam potrebuje teoriu a nasledne podat v praxi..

Emile- ja s tebou suhlasim bezozbytku,ale mam pocit ze ta praca ta uz "zoziera"..mas s tou pracou na dverach uz tiez nastavenu "jednosmernu" optiku a zabudol si sa pozriet aj za roh :wink:

Ako mne su tie Mgr. tituly zo sebaobrany uplne k smiechu a na taku shit skolu by som sa neprihlasil ani zadara,takze chapem ze ta to irituje,ale sam vies,ze ked si zacal ucit svoju sukromnu skupinu,tiez si to musel nejak podat a nemohol si vysvetlovat uplne vsetkym v style ze tomu prij.ebes tak ,potom mu poskaces po gebuli a sracky z neho vykopes takto..
..nie vsetci su uplni troglodyti a uspokoja sa s takym vykladom kamarade :wink:

Makoto- mam podobnu marketingovo-ekonomicku skolu ako Ty,ale popravde v tom deformovanom ekonomickom prostredi na vychode SVK pouzivam sedliacky rozum,skola je mi uplne k hovnu... :twisted: Dikybohu robim sam na seba,si neviem predstavit makat na druheho a triast sa strachom o pracu a plat :evil:
Naposledy upravil marcelo dne úte 07. pro, 2010 16:49, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 07. pro, 2010 16:49

kamiwaza píše:4 Makoto
Jsi vedle jako vždy. Nestudoval jsem SEBS, ale jiný obor na jiné škole, v jiném městě, jiné čase :lol: Ale dobrej pokus. Nicméně to že se chlubíš tím, že studuješ soukromou VŠ, známou korupčními aférami, kde se dávají tituly "zadara" a děláš z toho Univerzitu Karlovu mluví za vše.

Mily kolego....pokud jsi se dal nastudium SEBS Mgr studium, pak je ciste na tobe, jak a zda-li zvladnes latku predchozi. Aj kdyby jsi studoval hnojarnu, zadne ulevy mit nebudes, takze tva vymluva je skutecne jen vymluva.

Co se tyka me skoly - mas (jako vzdy) spatne informace. Jednalo se Plzenskou VS a nase skola sama pozadala o audit a vis co? Prosla se cti. Zjsiti si vice informaci, nez tu zacnes hazet bulvarni kecy. A navic jak jsem napsal drive - nemam problem se o oboru sveho studia bavit (bez jakychkoliv vymluv) se zkusenym praktikem. Co ty? Myslis, ze bych to zvladnul, kdyby se zkousky udelovaly za usmev? To jsi me jeste nevidel se "hezky usmivat".

kamiwaza píše:Jak říkám, původně než došlo k Tvému excesu, jsme bavili se o zkušebním řádu JJ a ty jsou si velmi podobné a mnohém kopírují judo (mě to neva, mám judo rád), ale proč se zlobíš jako malé dítě, když vás nazvu z recese judo-jitsu (navíc je to Kumoriho TM :lol: ). Pokud jsi četl moje příspěvky, tak jsem psal, že v první řadě jsou důležitější věci než zkušební řád. Naia to vystihl dobře.

Exces???? Zlobim se jako male dite???? Nerozumis o cem pises...asi prave proto, ze jsi studoval neco jineho. NAIA to nevystihnul dobre, viz me predchozi prispevky. Jen jsem ti vyvratil tvuj pomyleny nazor...tohle skutecne neni judo-jitsu. Prosim definuj, cemu rozumis ty pod pojmem "judo-jitsu". Stejne cleneni? Prosim vysvetli, moc se na to tesim.

kamiwaza píše:Co se týče SEBS a ASEBS, tak ten mimochodem vystudoval Matěj a externě tam teď vyučuje. Možná tam většina lidí je na úrovni vašeho 4. kyu, ale příjimací zkoušky udělaly. O těch někdo rozhodoval a Tobě přísluší o tom tlachat tak leda zde. Jestli studenti umí či neumí pět cizích jazyků jaksi s BU nesouvisí, nebo snad ano :idea: Je tam se mnou spousta bojařů (kamarád od elitních vojaků - Afgoš, mise ...), a mám od nich zcela opačné informace, než jsi psal Ty. Ale nechci to zde rozvádět.

Vsak ja take tlacham jen zde. Jsem rad, ze mas takove kamarady (vi o tom, ze je nazyvas svymi kamarady?), mozna ti poradi pri zkousce z oboru Didaktika sebeobrany.

kamiwaza píše:4 Ukrop
Vždyť to co budoucí MBA Makotoje předvádí, je také marketingová strategie - jsme jiní, jsme lepší, jediní my to děláme nejlíp.

Prosim rekni mi, kde jsem napsal, ze jsme jini, lepsi, delame to nejlip. Pokud ne, prosim neber si nas do ust. Pokusim se pouzivat jednoduche vety: Hovoril jsem OBECNE. Rikam, se je ptoreba ze vzdelavat v teorii, ALE i v praxi. Tot vse. Prosim zjisti si nektere informace (ne, MBA skutecne nestuduji), a ne, toto neni marketingova strategie. Kolego....cokoliv tu rikas, je lehce vyvratitelne, protoze ti chybi teoreticky zaklad, ktery zjevne nepotrebujes. Tvoje vec.

kamiwaza píše:Rozloučím se starym japonskym příslovím:"Dej hovnu moc a poznáš jak páchne" :wink:

No uz jsem myslel, ze od tebe neuslysim jedine vulgarni slovo. Nezklamal jsi. Nastesti nemusim s lidmi jako ty spolupracovat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 07. pro, 2010 17:01

luen píše:Zdar chlapi, je to OT, je to flame, ale i ja se svou do mlejna (ohen se musi udrzovat, abychom nezmrzli).
..........

Prijemnou zabavu vsem 8)

Honzo, jiz jsem odpovedel jinde, takze se nebudu opakovat. NEchci se vyhranovat, nechci machrovat, jen jsem prekvapeny, kolik je tu tvrdaku, kteri zavrhuji teorii (a ne, dosud mi z toho nejeblo, spise me prekvapilo, jak mi nektere kousky skladacky zapadly).
Pokud se nechcete vzdelavat v teorii, pak se neucastnete diskusniho fora, nectete, nedivejte, jen se mazte v telocvicne, dokud budete stat na nohou. Vidis? Druhy extrem, ktery bych se mohl snazit podsouvat, ale neudelam to, protoze vim, ze o cem vsichni hovorime je:
1. Je potreba vyvazit teorii a praxi
2. Teorie sama o sobe z cloveka neudela fightera
3. NE, skola, kterou zastupuji NENI nejlepsi, jedinecna, uzasna, vyhranena, atd atd.

Shodneme se na tomto, prosim?

To, ze predtim se teorie tolik nestudovala (neverim), ma nekolik duvodu - stupne technologie (ktera dokaze merit veci drive nemyslitelne), lidskych znalosti, politicke situace (nevalci se, takze lide maji cas premyslet, jak to vlastne funguje), atd. atd.

Ale nechme toho, ja vam skutecne neberu vas nazor. Na otazku teorie jsme uz nekolikrat narazili a vetsinou to skoncilo velice podobne:"Teorii nepotebuji, je k nicemu, ja musim hlavne bouchat do pytle nebo do meho sparringa" OK, beru na vedomi, preji hezky vecer v Cechach.

Jen pro jistotu: Tohle vse jsem NEPSAL, abych ukazoval, jak je nase skola dobra, ale o OBECNYCH principech vzdelavani v oblasti bojovych umeni. Podepsan Jarda Kolcun...kdybych mohl, podepisu vlastnorucne, aby bylo jasno i lidem unaveneho intelektu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 07. pro, 2010 17:04

defendu píše:Moc vám děkuju jak jste mi zkur..ili MOJE vlákno...

Jděte laskavě se svým JJ dopr...resp. do jiného vlákna,tam si můžete měřit pindíky,zkušební řády,metodiku a dosažené vzdělání do alelujá,ale tohle vlákno prosím opusťte (pokud nebudete k věci)

..................
Učit se sebeobranu jako vědní obor v učebně je takovej šit,že bych vyblil vlastní střeva....

Typicky priklad ;-) OK, nechavam toho, omlouvam se ti za to, ze jsem prispel k "zkur...ni" tveho vlakna mymi prispevky (ne vsak za obsah).
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 07. pro, 2010 19:09

kluci, zajimava diskuse, zalozte nove vlakno
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » úte 07. pro, 2010 19:43

[quote="defendu"]Moc vám děkuju jak jste mi zkur..ili MOJE vlákno...

Jděte laskavě se svým JJ dopr...resp. do jiného vlákna,tam si můžete měřit pindíky,zkušební řády,metodiku a dosažené vzdělání do alelujá,ale tohle vlákno prosím opusťte (pokud nebudete k věci)

Říkal jsem to některým z vás na Lee M.,vezměte práci jako ochranka (nemusíte dělat zrovna na dveřích,protože ne každý na tohle má ksicht a figuru) a to pokud možno tam,kde hrozí časté fyzické konflikty (bohatě postačí koncerty,zábavy,maturáky,fotbalový a hokejový utkání apod.)Serte na to kolik za to dostanete,vemte to čistě jako možnost získání zkušenosti - věřte tomu,že po pár takových akcích spláchnete svoje zkušební řády do hajzlu-budou vám k smíchu,stejně jako šašci,kteří je sestavovali....

Umět něco vysvětlit teoreticky je hezká věc,ale...když tu teorii budou žáci znát - budou lepší bojovníci?Kdo tu teorii navíc sestavoval?Byl to opravdový rváč?Bojovník?A nebo to byl zase jenom teoretik-svazák?
Teorie je jenom myšlení,ale praxe (rvačka,boj) je konání,tam když jednou začneš moc myslet,tak hodně špatně skončíš.

To co se vám děje v nadledvinkách vám bude u prde...když budete stát tváří tvář přesile,úlekový reakce jsou snůška sraček,který shořely při mým prvním střetu s feťákama,stejně tak mi bylo fuk jak dlouho a jakým tlakem na centimetr čtvereční vás musí útočník škrtit,aby jste zemřeli,když jsem jako kluk na ulici po škrcení ztratil vědomí....mám pokračovat?

Učit se sebeobranu jako vědní obor v učebně je takovej šit,že bych vyblil vlastní střeva....[/quote]

víš mám pocit, že jsme tu někdy papežštější než papež, ale to je dáno naší národní povahou, víme vždy vše líp než ten druhý...

k tomu co jsi napsal, myslím si ( při vší úctě k lidem z ochranky v různých klubech ), že tito lidé jsou v obrovské výhodě proti těm, kteří tvoří většinu případů kdy dojde k nějakému problému.Proč?Protože jsou cvičení v BU/BS, počítají s vznikem konfliktní situace a jsou na ni připraveni, navíc, málokterý majitel/provozovatel postaví "na dveře" někoho, kdo je nováček a nejsou na něj dobré reference - v tom se shodneme.

To co je dnes JJ je práce lidí, kteří je reprezentují svými federacemi, asociacemi etc. a místo toho aby dostáli odkazu, kteří zanechali lidi jak plukovník Josef Černota - instruktor boje zblízka ( vycvičen v jiujitsu v Anglii za 2.sv. války ) nebo kpt. Japi také instruktor z války a dalších lidí, kteří si přinesli zkušenost nejcennější - zkušenost z reálného boje, boje na život a smrt, toto vše válka přináší ( jedno jestli ta minulá nebo v AFG )
Proto je JJ vnímáno a oprávněně jako soubor bezduchých, mechanických a divadelních skečí, kdy je realita boje tupě předstírána.

Snad se toho tu o zkušebních řádech různých škol JJ napsalo dost a bylo by vhodné se věnovat diskuzi na téma, jemuž je toto vlákno věnováno
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 07. pro, 2010 20:07

Makoto: Chapu, ze obhajujes teorii.. ono uz ti asi ani nic jineho nezbyva kdyz jsi toho tolik napsal.

Vezmu priklad toho co jsi psal ty. V prve rade jsi mi neodpovedel na cem je zalozena sebeobrana na SEBS. Nejaky kvalitni smer? Jaky?
Protoze jinak jestli budes mit skupinu lidi na urovni zelenoho pasu (jak jsi psal, ja bych ty lidi takto radsi nepodcenoval, kolik mas ty skutecnych zakroku, myslim ze by te strcili do kapsy....) a das jim teoreticke znalosti o sebeobrane a treba je i naucis jak ucit (to je dobra vec, dam s Matejem rec, zajima me to) tak co z toho bude? Banda zacatecniku s vybornym teoretickym zazemim... kam to asi dotahnou co? Nebylo by potreba praxi drive? To jsem myslel davat teorii lidem co neumi k cemu to bude?

Jinak jsi nadhodil zajimavou myslenku pomer teorie a praxe. Ja to mam tak ze lidi co jdou na trenink aby se zlepsili rozhodne nepotrebuji nejakou teorii, kdyz tak jen minimum (cim min tim lip). Stejne nebude vedet co s tim kdyz to nema zazite. Na to abych nekam dojel autem nepotrebuju vedet jak funguje motor ne? Vetsinou je to jen lakadlo na novacky kdyz je zahrnes temito recmi. Az maji nabouchano tak potom mozna. Ale i tak ji nepotrebuji, potrebuje ji nekdo kdo chce ucit, tech je tak 3% lidi na treninku a z toho jen polovina na to ma. To ze se u vas studenti ptaji parada.. u nas se spis cvici. Myslis ze hokejista travi pul treninku teorii hokeje a vypoctem soucinitele treni mezi ledem a oceli?

A k tem zkouskam... chapu ze mate zkusebni plan na JJ. A na sebeobranu? Jak to mate rozdelene - Pest, palka, nuz, pistole? Kdo je pokrocily v sebeobrane ten kdo vymlatil hospodu? Nebo ten koho jeste neprepadli? Vis v sebeobrane jde o to vyresit situaci ne aplikovat techniku pod stresem. Tady testujete opet techniku, ale ta sam nic jeste nevyhrala ze? Jestli je sebeobrana postavena jen na technikach tak je to jen pul uspechu. Viz treba vlakno o te strelbe, budete delat zkousky kdo umi predvest mrtvolu, nebo rychleji probehnout dvere? A v sebeobrane jsou i pokrocile postupy? Lee to ma postavene na 5 uderech co na tom chcete zkouset?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 07. pro, 2010 20:15

Defendu: Tomu rikam Combative prispevek (It´s all about atitude :wink: )

Posli mi pls do SZ tvoje cislo na mobil chtel bych s tebou neco probrat. Mej se
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 07. pro, 2010 20:39

Jinak jsi nadhodil zajimavou myslenku pomer teorie a praxe. Ja to mam tak ze lidi co jdou na trenink aby se zlepsili rozhodne nepotrebuji nejakou teorii, kdyz tak jen minimum (cim min tim lip). Stejne nebude vedet co s tim kdyz to nema zazite. Na to abych nekam dojel autem nepotrebuju vedet jak funguje motor ne? Vetsinou je to jen lakadlo na novacky kdyz je zahrnes temito recmi. Az maji nabouchano tak potom mozna. Ale i tak ji nepotrebuji, potrebuje ji nekdo kdo chce ucit, tech je tak 3% lidi na treninku a z toho jen polovina na to ma.

presne tohl jsem mel puvodnim prispevkem na mysli - kdo neaspiruje na to byt trenerem tak ma drzet usta zavrena a makat, makat
Jako ne ze bysme byli uplny vopicaci z pralesa - trener nam i nekdy vysvetluje proc a jak...ale sam nema rad kdyz se nekdo furt na neco pta - na treninku neni clovek od toho aby porad o necem spekuloval ale od toho aby makal (idealni je stav (z unavy) kdy je clovek v hlave naprosto vygumovanej a jen driluje)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 07. pro, 2010 21:27

4 Makoto
Jsi mi pro smích a možná i ostatním, protože právě ty pleteš hrušky a jablka. Řekl bych, že Tě zmáhá studium soukromé VŠ a dřina na tréninku, kde Tě poškrábou, pak máš blabou náladu a chudák Kamiwaza to odnese. Omyl kámo, vybral sis toho nepravého :twisted:

Posledně jsi psal, že už na mne nebudeš reagovat a raději věnuješ svůj čas dcerám. Je vidět, že držíš slovo, a že jsi opravdový charakter a rodinný typ :wink:
Chováš se zde, jako by jsi to tu osvobodil, neumíš přijmou názory druhých a hlavně to vypadá, že jsi teoretik typu Lojzy Konečného.

Nechám na ostatních, ať posudí zkušební řády, pro mě je to uzavřené. Škoda že se nevyjádřil expert Kumori, který přímo zbožňuje judistické techniky v JJ.

Když už jsme u toho, tak obor co studuji je ASEBS (to už bys měl vědět, když víš všechno nejlépe) a Tvá škola je spjata s lidmi co studovali bakaláře rychleji než obvykle :wink: Ty o tom fakt nevíš, nebo mlžíš :oops:

http://domaci.ihned.cz/c1-39030430-kauz ... -svedectvi

http://domaci.ihned.cz/c1-38798710-je-t ... ly-pedagog

http://domaci.ihned.cz/c1-38887990-rych ... -bakalarem

Demagogie nebo nevědomost je u vás na soukromé VŠ nejspíš součástí výuky, viď :lol:

Takže si uděláme resumé:
Ostatní co mají ve zkušebním řádu JJ techniky z juda jsou judo-jitsu jako vyšítí (vy nikoliv - vědecky a prakticky jsi to vyjasnil :roll:), studoval jsem podle Tebe SEBS (což je další lež a nebo neznalost) a obor co studuji a o kterém se bavíme je ASEBS (příště si to snad už budeš pamatovat). A na závěr machruješ se svoji VŠ, kde studium bakaláře trvá kratší dobu než nástavba na maturitu a není Ti to vůbec trapné. Je ještě něco na co jsem zapomněl? Ano, neodvolávej se stále na Matěje, je to infantilní :idea:
Naposledy upravil kamiwaza dne úte 07. pro, 2010 21:30, celkově upraveno 1
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 07. pro, 2010 21:49

marcelo píše:Emile- ja s tebou suhlasim bezozbytku,ale mam pocit ze ta praca ta uz "zoziera"..mas s tou pracou na dverach uz tiez nastavenu "jednosmernu" optiku a zabudol si sa pozriet aj za roh :wink:

Ako mne su tie Mgr. tituly zo sebaobrany uplne k smiechu a na taku shit skolu by som sa neprihlasil ani zadara,takze chapem ze ta to irituje,ale sam vies,ze ked si zacal ucit svoju sukromnu skupinu,tiez si to musel nejak podat a nemohol si vysvetlovat uplne vsetkym v style ze tomu prij.ebes tak ,potom mu poskaces po gebuli a sracky z neho vykopes takto..
..nie vsetci su uplni troglodyti a uspokoja sa s takym vykladom kamarade :wink:

Neboj,nic mě uvnitř "nesežírá" a moje optika je OK.
To,že člověku vysvětlíš jak funguje která technika,co s ní dotyčnému máš udělat a proč,neni žádná teorie,ale prostě jen normálně vysvětlená technika,kterou následně předvedeš - neni to tlachání v učebně co by kdyby...a troglodyty neučím,ti odpadnou po prvním tréninku.

Makoto
Nevím čeho jsem typický příklad,ale tvou omluvu přijímám,i když neni upřímná...

kumori
Musím tě zklamat,ale velmi špatný příklad....plukovník Černota nikdy v Anglii JJ netrénoval (nebo se o tom aspoň nezmiňoval),byl to prostě armádní boj z blízka (close combat) vycházející z Defendu (kde JJ byla jen jedna z několika složek z kterých vycházeli Fairbairn a Sykes),tak mi to aspoň říkal můj děda,který mu po válce prošel rukama v Hranicích na Moravě,v té době byl Č jen kapitán...
Tvé zmínce o tom,že jsou lidé z ochranek ve výhodě jsem nějak neporozuměl pointě,ale to je v poho...

Jen pro upřesnění - píšete tady něco o důležitosti teorie,zaznělo tu např:
Pokud se nechcete vzdelavat v teorii, pak se neucastnete diskusniho fora, nectete, nedivejte, jen se mazte v telocvicne, dokud budete stat na nohou od Makoto
Zajímalo by mě jestli vás někdy napadne,že i to "mazání se v tělocvičně dokud budete stát na nohou" je jen TEORIÍ...ano,jen pomůckou k tomu uspět v reálu...a ten reál je to proč by se mělo trénovat....pokud si nechcete připustit to,že to vlastně někdy doopravdy použijete,tak proč vlastně trénujete a proč se hádáte??
Lidé z TBU trénují pro to umění samotné nebo lepší zdraví,lidé z řad BS pro kondici nebo poháry,ale co je konečným bodem člověka,který trénuje sebeobranu?Tlachání o tom,že u něj se to dělá líp,protože má lepší know how,nebo zř?Nebo proč?Pokud to nepoužívám k tomu k čemu to sloužit má,tak je úplně jedno jestli někdo cvičí extrémě tvrdě (podle něj),nebo cvičí nějaké tanečky,ne?Oběma je to ke stejný věci....k hov...,protože nemá jedinou šanci přijít na to jestli by mu to opravdu fungovalo.Bude se jenom dohadovat a představovat si jak by byl dobrej kdyby...
Trochu smutný,ne?Proto dost dobře nechápu to měření pindíků...nemáte nikdo nic čím by jste se mohli vytahovat...jen snůšku keců a tréninkových teorií - ožrala co vymlátil hospodu ví aspoň,to že to dokáže,vy "víte" jen to,že máte lepší teorii,modelovky a podobný berličky...

Pravda ukrope....zlatý x-box...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 07. pro, 2010 22:15

Amen :idea:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 07. pro, 2010 22:20

ukropcany píše:zlaty xbox

Á, již tradiční to hláška... ( Ucrop ® ) :lol:

Vždyť to víš... Všechno, co se v x-boxu učí, je dobře ověřeno v praxi. Když dáš někomu K.O., tak je úplně jedno, v jakým úhlu jsi měl vytočenou patu, kam jsi měl otočenej palec bijící ruky a jaký molekuly se daly do pohybu v tý zasažený soupeřovo makovici... 8) Prostě to funguje a o tom to je :idea: Tam, kde tyhle konfrontace (sparring, zápasy) chybí, vyvstává příliš teoretických otázek a tudíž potřeba spousty obsáhlých teoretických odpovědí, prostě píchání klacíkem do hov*a... :roll: Každej, kdo se sebeobranou / bojem trochu seriózně zabejvá, stejně dojde časem k tomu, že při fyzickým konfliktu nefunguje jemná motorika a jakýkoliv komplikovanější techniky jsou neproveditelný, takže je to stejně jen o pár nadrilovaných úderech, kopech a chvatech, fyzický a psychický odolnosti a základní taktice. Já osobně jsem ve stádiu, že jakoukoliv školu BU, kde se pravidelně nespáruje, považuju za srač*u, protože tam nikdo neví, jestli "nejedou" už roky ve slepý uličce. :evil: Jinak co se týče páskování - když jsem se ještě za komoušů věnoval Judu, taky se tam páskovalo. Ale mimo správnýho předvedení pro danej stupeň požadovaných technik musel mít člověk i něco odzápaseno, takže to bylo i něco jako výkonnostní třída a mělo to alespoň trochu smysl :idea:

PS: A nesmějte se Makotovi, že dělá placenou školu... :( Vždyť to pro normálního člověka není žádná prd*l, vypláznout 50.000,-Kč za každej ročník :idea: :D Od nás z práce na tyhle školy chodí jenom lidi, co na to mají prachy a otevřeně přiznávají, že se jim nechce používat mozek... :lol: Ti ostatní udělají přijímačky na nějakou normální vysokou školu, ale tam se holt musí učit, no... :oops: :lol: Hele Makoto, až si koupíš i magistra - pardon, chtěl jsem napsat náročně vystuduješ, poradím ti jeden pražskej oddíl, kde se budete vzájemně oslovovat akademickýma titulama a probírat "na úrovni" teorii sebeobrany až do posledního atomu... :lol: Ale fakt to bude chtít alespoň toho magistra, Bc. je dost málo... :cry: :twisted:

EDIT: Safra, kdybych si všimnul defenduova posledního příspěvku, nemusel jsem si "plácat játra"... :oops: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 08. pro, 2010 10:38

TongPo: jsme sice uplne OT, ale kdyz ctu tvoje radobyironicke komentare ohledne studia soukrome VS, docela se bavim predstavou jak na tom nejspis v dohledne dobe budou ty tvoje "normalni vysoke skoly" - tim samozrejme minim po zavedeni skolneho, haha. Jakoze jinak jsem rozhodne jeho odpurce, ale tohle mi opravdu nedalo. Vis totiz jake jsou asi nejcastejsi argumenty stoupencu zavedeni skolneho? Ze student si pak bude studia mnohem vic vazit, pristupovat k nemu zodpovedneji a predevsim bude mozne pozadovat vyssi kvalitu vyuky atd. (proste vztah dodavatel-platici zakaznik v praxi), takze uroven bude uplne jinde nez je ted... nu rekni sam, neni to paradox. :lol:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » stř 08. pro, 2010 11:58

Otázkou ale zůstává, jestli by v tomto případě jen neušetřil stát a finanční prostředky, které odvádí na školství tím, že by nepřenesl placení na studenty a jejich rodiče. Tudíž by kvalita byla stejná. Otázka je v jaké poměru atd.

Jsem spíš proti zavedení školného, ale když někdo nedostuduje a odrbává to, tak ať to na druhou stranu doplatí. Tak to fungovalo např. u vojenských gymnázií.

Pokud by se školné zavedlo, předně by tím byli zvýhodněni movití studenti a domnívám se, že by škola držela ty studenty, jejichž rodiče by sponzorovali školu, tak jak je to jinde ve světě. To určitě není dobře.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 08. pro, 2010 14:12

Jian píše:TongPo: jsme sice uplne OT, ale kdyz ctu tvoje radobyironicke komentare ohledne studia soukrome VS, docela se bavim predstavou jak na tom nejspis v dohledne dobe budou ty tvoje "normalni vysoke skoly" - tim samozrejme minim po zavedeni skolneho, haha. Jakoze jinak jsem rozhodne jeho odpurce, ale tohle mi opravdu nedalo. Vis totiz jake jsou asi nejcastejsi argumenty stoupencu zavedeni skolneho? Ze student si pak bude studia mnohem vic vazit, pristupovat k nemu zodpovedneji a predevsim bude mozne pozadovat vyssi kvalitu vyuky atd. (proste vztah dodavatel-platici zakaznik v praxi), takze uroven bude uplne jinde nez je ted... nu rekni sam, neni to paradox. :lol:

Ehm, trochu jsem nepochopil, co mi vlastně chceš tvým příspěvkem sdělit... Jak přesně se plošný zavedení školnýho promítne do úrovně výuky a poměrů na vysokých školách obecně, to si opravdu netroufnu odhadnout. Každopádně dnešní soukromé (= placené) vysoké školy jsou hlavně o tom, pořídit si co nejméně bolestnou cestou vysokoškolskej titul a ten pak zužitkovat v kariérním (a zároveň pochopitelně finančním) postupu. To se týká zejména tabulkovýho systému platových tříd ve státní správě, kde je úplně jedno, z jakýho studijního oboru máš papír, protože se tam až na výjinky "hraje" pouze obecně podle systému "maturita - DiS - Bc - Mgr, Ing..." Proto taky většinu studentů oněch soukromých VŠ tvoří státní zaměstnanci, dále různý "manageři", v jejichž firmách se taky "hraje na tituly" a vše doplněno o líné dětičky bohatých rodičů, kteří jim raději zaplatí soukromou VŠ, protože k prolezení normální VŠ by je asi nedokopali... :? Samozřejmě i na soukromý VŠ studujou "normální" lidi a i se můžou naučit spoustu kvalitních a prospěšných věcí, o tom není pochyb. Ale je to jen na nich, protože systém je k tomu nijak nenutí :!: Současnej princip fungování placený VŠ je totiž takovej, že škola pro svou existenci potřebuje získat dostatečnej počet platících "zákazníků", musí jim tudíž něco zajímavýho nabídnout. A to něco je v dnešních poměrech záruka, že pokud se na to úplně nevys****, tak si ten titul za ty prachy prostě udělaj :idea: Domnívám se, že pokud by byly všechny VŠ placený, trvalo by to x let chaozu, než by se situace stabilizovala a to v tom smyslu, že by se společnost naučila, která škola znamená kvalitu a která ne. Jako příklad uvedu něco ze středního školství - jeden nejmenovanej bejvalej učňák pro zedníky, nyní "soukromá střední integrovaná škola", dnes chrlí jako o závod maturanty s vyznamenáním a to nejen denní studium, ale i dálkový... Jsou to nezřídka lidi, kteří propadali i v učňáku, ale jak přešli na tuhle školu - čáry máry - a maturita s vyznamenáním. Tyhle lidi jsou pak přednostně přijati na spoustu vysokých škol jenom na základě skvělého prospěchu, bez přijímacích zkoušek... A taky až na naprostý výjimky všichni končí hned v prvním semestru, protože na to prostě nemají :idea: Každopádně stavební firmy v regionu se už naučily absolventy týhle školy nebrat - odborný znalosti naprosto nedostatečný a rukama se jim dělat nechce, protože mají přece maturitu... Navíc ani tu zedničinu už je tam fyzicky nenaučili... No jo no, celý naše školství jde tím neustálým změkčováním nároků na studenty pomalu do srač*k... Když porovnáte např. výsledky těch samých IQ testů (dělali se dlouhodobě a pravidelně) mezi středoškolákama za komoušů a dnes, tak zaregistrujete dnešní obrovskej propad IQ středoškoláků a to nemluvím o znalostech obecně... Prostě dnešní střední školství produkuje zástup pologramotů neschopných řešit jakejkoliv složitější logickej problém, ale přesto toužících po teplým kancelářským místečku, kde budou "něco dělat na počítači" a tak... Příkladem takových středoškolských "specialistů" budiž úspěšný absolvent školy s IT zaměřením, kterej se mě ptal, co to je a jak si má otevřít ten soubor s koncovkou .rar ... 8O :roll: :?

PS: Sorry za těžkej OT, ale tohle vlákno je už stejně tak zaplevelený, že mi snad tenhle příspěvek prominete... :oops: Každopádně další případný diskuze na téma školství doporučuju prostřednictvím SZ, ať tu přestaneme škodit. Možná by bylo vhodné, aby admin tohle vlákno promazal, nebo ten OT alespoň přesunul někam jinam...

EDIT: Písmenko... :oops:
Naposledy upravil TongPo dne stř 08. pro, 2010 16:50, celkově upraveno 1
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 08. pro, 2010 16:50

Ukrop: Já hlupák... :oops:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 08. pro, 2010 19:10

ukropcany: uz jsem se skoro bal, ze tentokrat nebudes reagovat a tak nedostojis sve povesti zdejsiho vseznalka, ktery vsude byl, vsechno zna a vsemu na svete rozumi nejlip. :wink: Na (ne)stesti tentokrat mi moc nedochazi nac presne vlastne reagujes (vyjma toho ze na me reagujes uz z principu, bo proste nemuzes prekousnout ze jsou na svete i jedinci co dokazou premyslet samostatne a nepovazuji tak kazde tve slovo za svatou a nemennou pravdu, o mocny), takze dost dobre nevim co ti na to odepsat. :P
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...