proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 9:21

Nevim jak Vám, ale nám se to na tréninku povedlo tak 1x z deseti pokusů.
//jak proti komu :wink: :wink:
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

pro defendu

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 9:24

Nevim sice komu jsi svůj příspěvek směřoval, ale ty jsi 30-ti letej matador bojových umění... :D Kterej podle stylu svýho psaní ví přesně, jak bojovat nožem.

Uznávám, že to co tady píšu je teorie, prověřená maximálně tréninkem. Ale o napadení nožem si nedělám iluze. Vůbec si nedělám iluze o boji na ulici(i bez nože), protože jsem už to zažil. Jinak už jsem zažil i boj proti noži. Je to pár let, něco kolem 5, když mi bylo 18. A žiju. A víš proč? Protože jsem zdrhnul a bylo to to nejlpší, co jsem mohl udělat.
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Tyrman

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 9:30

Heh ja myslel na treninku :)
Jinak proti nozi jednou,na ulici,spis v baru a povedlo se ,podruhe nevim jestli bych do toho sel...moje skusenost je prevzata od miho mistra kterej dela vyhazovace ve 4 lokalech,a s nozem se setkava jednou tydne:)
PS:muj mistr ma 75 kilo tak aby sis nemyslel ze je to takovy to 120 Kilovy Prasatko s 50 Rukou :)a presto je mezi nema respektovanej...takze vsecka zkusenost pochazi od nej!A od jeho uceni...a nazornych prikladu
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 9:33

No, to je dobře. Já totiž vůbec nemyslím, že by měla být nějaká poměrná hranice mezi Velký, silný, starý = dobrý mistr.

Jinak co děláš za styl? Nemusíš odpovídat.

Já toho dělal víc. Chvíly Karate, ale pak jsem začal s Aikido. Cvičím do ted. Ale co cvičím hlavně je Allkampf-jitsu.
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Tyrman

Příspěvekod defendu » ned 03. zář, 2006 9:34

Kolego Tyrmane,můj příspěvek byl směřovaný na OYE,tomu je podle jeho slov 18 a on to také pochopil.Matadorem na boj nožem neni nikdo a kdo tvrdí že ano....
Nůž je to nejhorší co člověka na krátkou vzdálenost na ulici může potkat a pokud jsi bez iluzí tím lépe pro tebe a tvé okolí. :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Wing Chun

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 9:39

Pro Tyrman :Delam Thajsky Box a Wing Chun William Cheung system ,predtim sem mluvil o mistrovi s Wing Chun!
Jinak sem videl mnoho videi a byl sem na prednasce Aikida a priznam se ze boj proti nozi resi mozna asi nejlip(hned po Wing Chun,promin musel sem si rypnout:) kazdej sleechti svuj styl)..Jinak jak dlouho ktery styl delas?

Pro defendu:nebudu te komentovat,o souboji nic nevis uz podle slov,jestli ano,lepe pro tebe!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

OYE

Příspěvekod defendu » ned 03. zář, 2006 9:51

Máš pravdu o souboji skutečně nic nevím :lol: ,protože souboje se dnes již opravdu nenosí.
Jen tak pro zajímavost - mám natrénováno,odboucháno a odmláceno víc let než ty jsi naživu :D Ale piš dál, líbí se mi tvé názory na reálný boj :D je to velmi zajímavé spestření jinak nudného fóra.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 9:53

Tak Aikido dělám poslední rok a přestal jsem asi na 4 roky a předtim jsem ho dělal cca 1/2 roku. Takže AIKIDO cvičím rok a půl.

Karate Jsem dělal zhruba 2 roky.

Allkampf-jitsu - ted načínám čtvrtý rok.

Co se týče šlechtění stylů, tak věřím v heslo, že :

<b>"Není lepšího umění, jenom lepších a horších lidí."</b>

a když se s tim smířilo moje ego, zjistil jsem, že se můžu koukat všude okolo aniž bych měl ten kritický pohle "Tohle dělaj blbě"

Jinak mám doma jedno video, kde předvádí zakladatel Wing chun základní kroky. Je to celé černobílé. Kdybys měl zájem. Má to cca 500mega.
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Tyrman

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 9:57

Ano je to YIP MAN ,to video mam nejspise,mam jich opravdu hodne ale byl bych rad kdyby si mi ho poslal,ciste pro jistotu :)bych si urcite nenecham ujit ...taky ti muzu nejake videa nabidnou,bohuze tvuj styl neznam(BOHUZEL),mam videa s jiu jitsu jestli te to zajima a s Aikida..pak napis,nejak se domluvime...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 9:59

defendu: sice se opíráš do OYE, ale ego ti asi nic neříká vid?

Prosím tě a co máš odboucháno?
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 10:02

Jo je to Yip man, cvičí tam se svými žáky. Jeden Je Asiat, takovej vysokej. Druhej je běloch, řekl bych, že brit nebo američan.
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

defendu

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 10:06

Mozna mas odbouchano vic nez ja ale neznemana ze ses lepsi v boji,a nebo taky taky klidne ses,jestli chces,koukni do fora pratelsky sparring a 16 prid a muzeme zasparrovat,bez helmy i sni :)to je na domluve,jinak me neurazis,za tech par dni sem se naucil ze jit a byt nastvanej protoze tady nekdo napise a placne blbost aniz by te znal mi za to nestoji...
Jinak ja mluvim s osobni skusenosti a s skusenosti meho mistra s ktermy sem prakticky porad,nic vic ti k tomu nereknu!
Jinak dost tehle discusse,je to forum proti nozi takze to tady zbytecne nebudeme zamazavat blbostma,jestli chces,napis mi vzkaz!

S pozdravem...
Naposledy upravil OpenYourEyes dne ned 03. zář, 2006 10:10, celkově upraveno 1
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Tyrman

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 10:09

Tak nevim,myslim ze mas jedno s videii co nemam :)to by bylo fajn,napisu ti vzkaz at to tady nebordelime discussi proti NOZI,cau cau mej se
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jendis

Příspěvekod Jendis » ned 03. zář, 2006 11:08

OpenYourEyes píše:Skoda jen ze o Low Kick sem nepsal ale ten druhe 8) Cti pozorne...ja psal o kontrole rukou a souhlasil sem ze se da sokovat low kickama ale urcite ne zaroven :!: Lip si to precti...hlavne muj prvni clanek,tam nebylo o sokovani ani slovo :)

promiň,pouze jsem shrnul tu debatu.....nemám zájem číst to celé,bez urážky,pro mne mají Tvé elaboráty nulovou hodnotu.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: proti noži..

Příspěvekod Jendis » ned 03. zář, 2006 11:12

Tyrman píše:A Prošlapování kolen a low kicky, jsem popisoval jako šokovou techniku. Zapoměl jsem ještě na Kin geri, pokud to jde, ale hned potom musí přijít kontrola nože....psal jsem, že bez tvrdého šoku (může to být klidně loket nebo cokoliv jiného, co dostatečně šokne) se kontroluje a nasazuje nějaká efektivnější obrana hrozně těžce. Nevim jak Vám, ale nám se to na tréninku povedlo tak 1x z deseti pokusů.

Ne,to nestihneš....možná na tréninku a ani to ne.Vlastní,tvrdě naučená zkušenost.......ruka s nožem,to je to,co Vás musí zajímat v první řadě,zbytek,až když je ta kudla fuč :!::!: (viz mé příspěvky tady od začátku threadu)

Tyrman píše:jinak absolutní souhlas, že záleží na situaci. Něco jiného bude určitě když ten útok čekáš a můžeš se na něj relativně připravit a něco jiného je, když tě někdo napadne nečekaně...

O tom jsem nemluvil.......( je-li to reakce na ten paragraf 13? )
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 11:25

Reknu to takhle.

Nedržme se jenom low kicků a různých prošlapování kolen. To je jen konkrétní případ. Souhlasím s tebou, že je to fofr, ale bez šoku, máš malou šanci tu ruku s nožem chytit nebo zastavit. Chytneš se rukávu třeba (když ho má), ale ruku prostě v pohybu s celou její dynamikou nechytneš. To mám zase já tvrdě ověřeno z tréninku.

Jinak četl jsem statistiku (Ale nevim z jak kvalitního je zdroje) z jednoho policejního cvičení, která tvrdila že (Pamatuju si už jenom dvě věci):

Výcvikem na speciální tréninkové policejní "ulici" kdesi v USA mělo projít 85 cvičenců zkouškou z napadení ( Neznali scénář, prostě jim řekli:"Běž tudy a chovej se jako normálně" ) z toho:

79 z 85 vůbec nezaregistrovalo, že byli napadeni s nožem v ruce útočníka a tuto skutečnost si uvědomili až když byli poukázáni na stopy na jejich těle, kterou tam zanechala křída (Ze cvičného nože) po skončení boje.

1 policista se dokázal ubránit s odřeninami a s náznaky pořezané ruky a břicha.

Byly tam ještě nějaké statistiky, ale ty už si nepamatuji
Co z toho vyplývá nechám na Vás...
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Jendis

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 11:53

Me ma skusenost zachranila zivot a taky me zachranila predtim byt poranen,tve pripominky me nezajimaji!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Jendis

Příspěvekod OpenYourEyes » ned 03. zář, 2006 11:57

Krom toho mam sve ,,elaboraty,, ze zdroje ktery ma v soubojovych systememch vetsi praxi nez o ktere se ti zdava,ale ja nemam nic proti teoretikum jako ty...v zasade!
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Sparring Day

Příspěvekod Tyrman » ned 03. zář, 2006 11:58

Kluci budte někdo od té dobroty a pošlete mi nějaké info o tom dni Sparringu. Rád bych dojel, ale nevím žádné podrobnosti.

Dík moc

Tyrman
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » ned 03. zář, 2006 12:11

mno...mám celkem jasno....ano,OYE,jsi nejlepší.....jen Ti přeji,abys své dovednosti nemusel nikdy uplatnit natvrdo.Přeji pěkný den.

4Tyrman...víš,tady to neokecáme....lepší je to ukázat.....zkusit s někým,kdo má nůž opravdu v "ruce"(tzn. umí s ním).
Co se týče té statistiky,ano,tak to opravdu je.Poustoval jsem sem pár videí,v některých je to velmi dopodrobna ukázáno.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...