Ach jo
Vidím,že kromě Jendise nikdo nepochopil co jsem tady chlístal.
Drahý Miro,
Thundeer má psychický problém,dostal na budku a teď každého odhaduje a testuje a vychází mu,že ho může zbít kdokoliv.Problém je v jeho hlavě ne v jeho fighting skills

Viděl jsem příliš mnoho lidí,kterým jejich f.s. fungovaly v tělocvičně jedna báseň a pak je na ulici sestřelili opravdoví pouliční hovada,kteří tělocvičnu nikdy neviděli zevnitř

,ale psychicky to byli šmejdi,kteří se před ničím nezastavili.Flaška o hlavu a zbytky střepů do ksichtu a podobné legrácky
Psychicky na to máš - uspěješ,psychicky na to nemáš - můžeš mít mistrovskou techniku,ale připosranýmu je ti jaksi na nic.Neřešil jsem techniku,ale psychiku,v tom jsi mi neporozuměl
Takže Thundeerův problém je jen o psychice

,jeho techniku neznám.To co mu stačí na "obyčejnou" pouliční bitku ho naučí v kdejakém boxerském klubu.
Podle tebe někdo umí bojovat a někdo ne.Jak se,ale dozví ten co si myslí,že to umí,že je to opravdu pravda?Někoho vyprovokuje?
Kdepak chlape,je to o zkušenosti z ulice a duševní otrlosti,ne o hrách v tělocvičně

Takže zase ta psychika.
majkx píše:Já osobně si myslím, že hra na JAKOBY je taky k ničemu, podle mě je nejdůležitější se právě otázkou jakéhosi vítěztví či prohry, mám na něho nemám, vůbec nezabývat. Samozřejmě může být nějaké taktické myšlení, např. dneska u sebe nosí kde kdo nůž apod. tak spíš pokud "myslet", tak spíš že je divné že si útočník před tím než tě napadne šáhne pro něco do kapsy nebo za pás atd. Jinak podle mě platí úměra, že čím více si nějakými konflikty projdeš, tím lépe je dokážeš řešit a odhadnout co bude ať už těch fyzických nebo jen slovní rozepře před střetem. A to nejdůležitější z myšlení je podle mě trénink nějakého BU/BS, aby si ten konflikt přežil ve zdraví!!!
No vidíš,to co jsem zvýraznil je přesně popsána metoda Jakoby,vystihl jsi to přesně

Už jsem to tu,ale psal,nečteš pozorně

Je fuk jak protivník vypadá,kolik váží,jakou by mohl mít sílu apod. - neřešíš to,když se ovšem rozhodneš bojovat,pokud se nerozhodneš,třeba ze strachu, klidně uteč,čest je jenom výmyslem romantiků.
Metoda "Jakoby" není o tom,že se bezhlavě vrháš do bitek,které nemůžeš vyhrát,že neřešíš zbraně apod.

je to jen o naprosté absenci myšlenek na neúspěch,jsi-li tvrdý tak tu metodu nepoužíváš,neb ji nepotřebuješ,jsi-li jako Thun. může ti pomoci

- je to prostě o SEBEVĚDOMÍ,tedy zase té psychice.