icehand píše:Tady musím reagovat!!!!!!!!
OMYL A VELKEJ MÝTUS!
V Karate se nikdy, opakuji nikdy nevyužívá poze síla svalu, natož jen stehenního nebo jakéhokoliv pouze a jen jednoho svalu.Studoval jsi u špatnýho trenéra: mohl bych to podle vás přirovnat: "jako na Trhaňáku street fight"
A ještě jedna věc, Karate pochází taky z boxu (konkr.z číny)
Pokud se dobře dívám, psal jsem, že se v karate například u Mawashi Geri používá hlavně síly stehenního svalu a ne pouze síly svalu, jak píšeš ty. Tak si to nejdříve pořádně přečti a ušetříš si zbytečné hysterické reakce. Jinak si stojím za tím, co jsem napsal. Jako karatista jsem si také myslel, že mé údery a kopy jsou pravděpodobně to nejdokonalejší, co existuje. Ale byl to omyl. Jako karatista jsem mohl například do box. pytle mlátit naplno a byl jsem v pohodě. Když jsem se však později naučil praštit jako boxer, nárůst síly úderu byl tak výrazný, že jsem si musel okamžitě zabandážovat zápěstí, abych si je neporanil. Pro někoho je prostě nepřípustná představa, že by měl techniky rukou nejlepší klasický evropský box, protože ho "nevymyslel" žádný asijký bělovousý stařík s ušlechtilým výrazem v obličeji...