kombinace bojových umění pro použití v reálu!

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod NAIA » stř 31. říj, 2007 8:37

pavela píše:
NAIA píše:Pavela: Ahoj, doufám že se nepletu, ale ty cvičíš thai ti že? Nebo alespoň o tom docela dost víš. Můžeš sem hodit nějaká video s technikami na zemi z tohoto stylu? Myslím když jsou oba soupeři na zemi.
Mě totiž mnoho tradičních stylů nepřipadá tak komplenxich jak jsi psal v e svém příspěvku. Tak bych se rád podíval.
Díky
Čau, no videa nevim kde bych vzal ale znáš třeba techniky Juda na zemi? Tak to je všechno v Tchajti. Já jinak dělám Xingyi a Pakua, jenom okrajově tchajti ale techniky tchajti samozřejmě znám. Mimochodem, co jsou to techniky na zemi? Ve wušu se nerozlišuje jestli je někdo na zemi, ve vzduchu nebo hlavou dolů :lol:

Já trénuju boj na zemi takze vím co jsi mel na mysli. Já jen ze jsem vzdy videl zabery wu shu stylu, ale zadne techniky ala judo jsem tam nevidel. Ale je pravda ze jsem buhvijak nehledal. Tak jsem si rikal ze kdybys je nekde mel nebo vedel kde se na ne muzu mrknout tak ze by to bylo zase neco noveho.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: kombinace bojových umění pro použití v reálu!

Příspěvekod NAIA » stř 31. říj, 2007 8:45

honzajs píše:nevím, jestli tohle téma tu už nebylo, ale docela, by mě zajímalo, jaký máte názor na kombinaci více bojových umění a případně jaké kombinace se vám zdají nejlepší, teorie, ale raději bych uvítal zkušenosti z praxe! tak pište, pište ! 8O

Podle me je na ulici nejvhodnejsi kombinace MMA + Combat Střebla.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: kombinace bojových umění pro použití v reálu!

Příspěvekod Toman » stř 31. říj, 2007 9:15

NAIA píše:Podle me je na ulici nejvhodnejsi kombinace MMA + Combat Střebla.

ROFL, ale velká pravda :lol:

To už bys ale produkoval Terminátory nebo spíš WTR (walker texas ranger)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 31. říj, 2007 10:37

NAIA píše:Já trénuju boj na zemi takze vím co jsi mel na mysli. Já jen ze jsem vzdy videl zabery wu shu stylu, ale zadne techniky ala judo jsem tam nevidel. Ale je pravda ze jsem buhvijak nehledal. Tak jsem si rikal ze kdybys je nekde mel nebo vedel kde se na ne muzu mrknout tak ze by to bylo zase neco noveho.

Projdi si nektera zdejsi vlakna o kung fu a nebo videa ... nekde jsou tu poveseny odkazy na libove Cinske "judo"Jmenuje se to: Shuai Jiao
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

Jak jsem se dozvedel, tak v Cinskem kung fu/wu shu je zapas soucasti vlastne kazdeho stylu ... nekde na to dbaji vice, ale jinde mene. Rozdil v judu o proti cinskemu/mongolskemu zapasu je pouze v tom, ze se moc nepokracuje na zemi. Ucelem je totiz hodit cloveka tak, aby uz nevstal ... zadne "odplacnuti a hura jedeme dal..." Sice ne vzdy se na to da spolehat, ale primarni je to aby souper nemohl pokracovat v boji (zlomeny vaz apod...) I kdyz takhle to puvodne asi bylo "vsude"!
Mimochodem v Mai Gei Wong Wing Chun se zapaseni pomerne hodne venujeme. Ja osobne judem zacinal (otec je zapasnik), takze k zapaseni mam kladny vztah :wink:
Naposledy upravil luen dne stř 31. říj, 2007 11:06, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod honzajs » stř 31. říj, 2007 10:46

pavela píše:
honzajs píše:
player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"

Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.

jj, dík, to je to o čem jsem už myslím někde psal, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr, tak nebudu zkoušet techniku, která mi pasuje jen s trpaslíkem, atd, atd, a proto si myslím, že vždy můžeš mít mezeru a kombinace BU nemusí být k zahození, ale chápu Pavelu, dělá to už dlouho a vidí to jinak, hlavně v tom jeho směru, ale to není špatně!!! :wink:
Já budu fakt plakat :( :( :( , já s tím fakt souhlasím ale furt mluvíme každý o něčem jinym. Ale dík, že mi potvrzuješ co říkam, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr... takže jinými slovy, v SYSTÉMU všechno je, jenom se ti zrovna něco nehodí tak to v reálu nepoužiješ. Až na tebe vyrukuje zavilej trpajzlík, tak to zase použiješ! Zkoušet v reálu co funguje a co ne je naprosto SUPER, ALE NEJDŘÍV SE TO MUSÍ UMĚT. Moje řeč byla namířena proti lidem, kteří chodí týden naJudo, týden na Karáte, pak k Hladíkovi na Kunfu a pak je osvítí duch svatý, že ani jedno není dokonalý, tak to splácám do sebe a přidám si techniky(urakve a podobně :lol: ) , který fungují v reálu(protože po 3 týdnech cvičení blábolu samozřejmě nefunguje nic z toho, tak musím přidat českou facku a lowkick !) No a pak už zbývá jenom založit vlastní školu... O TO MI ©LO! A proto jdsem se ptal, CO kombinovat, protože jsem hrozně zvědavý, CO v nějakém stylu CHYBÍ :lol:

no klucíí musím říct, že nejsem zatím žádný odborník, ale sbírám pomalu zkušenosti a to bud od různých trenéru a vlastních myšlenek nápadů z praxe i teorie, atd., nebudu taky kafrat do jiných bojových umění, protože rozumím jen trochu Aikidu a nevím kde co může chybět, ale právě v Aikidu mi trošku schází údery a kopy, což je v pořádku až na jednu věc!
Aikido se bez toho obejde, ale musíš počkat, tak min. šest let a to je ještě u každé osobnosti jiné, aby Ti to začalo fungovat v realu, proto, bych si to rád zkusil spojit s něčím jiným a nechci koukat očima jedním směrem! :?
můžeme se tady hádat do konce života co je lepší, ale to je blbost, poněvadž je každý bojovník na jiné úrovni, takže asi tak, možná se pletu, ale právě i kvůli toho jsem založil tuto debatu, zdar :lol:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod honzajs » stř 31. říj, 2007 10:46

pavela píše:
honzajs píše:
player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"

Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.

jj, dík, to je to o čem jsem už myslím někde psal, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr, tak nebudu zkoušet techniku, která mi pasuje jen s trpaslíkem, atd, atd, a proto si myslím, že vždy můžeš mít mezeru a kombinace BU nemusí být k zahození, ale chápu Pavelu, dělá to už dlouho a vidí to jinak, hlavně v tom jeho směru, ale to není špatně!!! :wink:
Já budu fakt plakat :( :( :( , já s tím fakt souhlasím ale furt mluvíme každý o něčem jinym. Ale dík, že mi potvrzuješ co říkam, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr... takže jinými slovy, v SYSTÉMU všechno je, jenom se ti zrovna něco nehodí tak to v reálu nepoužiješ. Až na tebe vyrukuje zavilej trpajzlík, tak to zase použiješ! Zkoušet v reálu co funguje a co ne je naprosto SUPER, ALE NEJDŘÍV SE TO MUSÍ UMĚT. Moje řeč byla namířena proti lidem, kteří chodí týden naJudo, týden na Karáte, pak k Hladíkovi na Kunfu a pak je osvítí duch svatý, že ani jedno není dokonalý, tak to splácám do sebe a přidám si techniky(urakve a podobně :lol: ) , který fungují v reálu(protože po 3 týdnech cvičení blábolu samozřejmě nefunguje nic z toho, tak musím přidat českou facku a lowkick !) No a pak už zbývá jenom založit vlastní školu... O TO MI ©LO! A proto jdsem se ptal, CO kombinovat, protože jsem hrozně zvědavý, CO v nějakém stylu CHYBÍ :lol:

no klucíí musím říct, že nejsem zatím žádný odborník, ale sbírám pomalu zkušenosti a to bud od různých trenéru a vlastních myšlenek nápadů z praxe i teorie, atd., nebudu taky kafrat do jiných bojových umění, protože rozumím jen trochu Aikidu a nevím kde co může chybět, ale právě v Aikidu mi trošku schází údery a kopy, což je v pořádku až na jednu věc!
Aikido se bez toho obejde, ale musíš počkat, tak min. šest let a to je ještě u každé osobnosti jiné, aby Ti to začalo fungovat v realu, proto, bych si to rád zkusil spojit s něčím jiným a nechci koukat očima jedním směrem! :?
můžeme se tady hádat do konce života co je lepší, ale to je blbost, poněvadž je každý bojovník na jiné úrovni, takže asi tak, možná se pletu, ale právě i kvůli toho jsem založil tuto debatu, zdar :lol:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod honzajs » stř 31. říj, 2007 10:48

a zase dvakrát, kuna sorry! :lol:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » stř 31. říj, 2007 13:39

pavela píše:

Ach jo, člověče, tak znova: každý jsme jiný, SOUHLAS!!!! STOKRÁT SOUHLAS!!!, ale mluvíš o ČLOVÉKU, ne o SYSTÉMU. ®e bych kurva zapomínal česky, že mi nikdo nerozumí :lol: :lol: :lol:

Mno jo, ale vem si, ze kdyz budes znat cely system, teoreticky, budes pouzivat z nej vse?Asi ne, jen to, co ti sedne nejlepe, co dokazes nejlepe vyuzit.A ted mi rekni, kdyz budes chtit ten system nekoho naucit s tim, ze uz vis za ta leta, co je k cemu dobre, budes ho ucit uplne cely ten system?Neni to zbytecne?Neni lepsi vybrat z toho systemu jen to, co tomu cvicenci sedne nejlepe, coz bys mel jako zkuseny clovek dokazat odhadnout?
Jeden priklad za vsechny.Kdyz vidim, jak je nekdo zkracenej at dela co dela, budu ho nutit cvicit vysoke kopy, kopy z otocky apod., presto ze to nas system obsahuje?Nebo kdyz vidim, jak ma nekdo "par kilo navic", nebo ze uz je vekem jaksi pokrocilejsi, budu ho nutit cvicit udery s naskokem jen proto, ze to je nezbytna soucast osnov, kdyz vidim, ze to nedokaze zacvicit takovym zpusobem, aby to bylo funkcni?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef » stř 31. říj, 2007 14:04

luen píše:Mimochodem v Mai Gei Wong Wing Chun se zapaseni pomerne hodne venujeme. Ja osobne judem zacinal (otec je zapasnik), takze k zapaseni mam kladny vztah :wink:

Mohl bych se zeptat, co děláte za zápas? Je to zápas "made by" Mai Gei Wong Wing Chun, nebo něco jiného? Dík za info.
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 31. říj, 2007 14:46

josef píše:
luen píše:Mimochodem v Mai Gei Wong Wing Chun se zapaseni pomerne hodne venujeme. Ja osobne judem zacinal (otec je zapasnik), takze k zapaseni mam kladny vztah :wink:

Mohl bych se zeptat, co děláte za zápas? Je to zápas "made by" Mai Gei Wong Wing Chun, nebo něco jiného? Dík za info.

Neni to nic, co by vymyslel nekdo z nas - jak je to ted vsude kolem u ruznych frakci (wc-wch-wt-vt ....) Zapas je nedilna soucast "kazdeho" kung kungfu/wushu v Cine.
Jak jsem psal: Jinde to bud netrenuji protoze nechteji nebo neumeji, neznaji ... Ve wing chun je na to cely "program" BIU JEE :!: Nejde tam o nejake bodani do oci ... ac je tento nesmysl houfne prezentovan :oops:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 31. říj, 2007 15:27

Jen jeden dotaz...mozna blbej, tak se predem omlouvam - co je rozumeno pod pojmem "system" ? Jedna skola nebo obecne wushu/kung fu ci jak se to spravne jmenuje?
Pokud jde o jednu skolu pak, vynecham-li BS, i v BU je nutne kombinovat, prave UFCecka to jasne ukazali.
Znamena to, ze to ti borci neumeli, co tam (mineno jedny z prvnich UFC) nastupovali za ciste karate, MT, WT, Judo, BJJ, a ja nevim co jeste? Proc dochazi ke slucovani nekterych stylu behem cele historie lidstva? Pokud system obsahuje vse, proc se slucovat?
Mam malicko pocit, ze tu odosobnujete system jako neco, co existuje bez cloveka, je dokonale/uplne a na cloveku je, aby ho studoval a pochopil, ale bez cloveka to nejde a tedy system je tak dobry jak dobry je clovek, ktery ho cvici, ze? Jak jinak take poznat, ze je system skutecne dobry nez pres cloveka, ktery jej prezentuje?
Navic pokud vim, kazdy system byl vytvoren clovekem a proto nemuze byt dokonaly, pokud neni ovsem dokonaly clovek....
A pointa je...dle meho...ze je prirozene cvicit vice systemu a treba je slucovat do dalsiho, protoze tim se hleda nova cesta, jak se priblizit dokonalosti, ktera je pro kazdeho cloveka jina.

Nechci tu rozdmychavat zadne vasne, co je lepsi, jen tomu nerozumim a rad si to necham vysvetlit. Jak se na to divaji osviceni bratri v Shaolinu?

...asi jsem nemel pit ten divnej caj ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 31. říj, 2007 15:33

^^^

Dobrej post. Vidím to úplně stejně.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 31. říj, 2007 15:36

luen píše:Neni to nic, co by vymyslel nekdo z nas - jak je to ted vsude kolem u ruznych frakci (wc-wch-wt-vt ....) Zapas je nedilna soucast "kazdeho" kung kungfu/wushu v Cine.
Jak jsem psal: Jinde to bud netrenuji protoze nechteji nebo neumeji, neznaji ... Ve wing chun je na to cely "program" BIU JEE :!: Nejde tam o nejake bodani do oci ... ac je tento nesmysl houfne prezentovan :oops:

Asi budu rejpat, ale pokud tomu tak je, tak minimalne v kudlance groundfighting chybi. Aspon mi to rekl Mantis, se kterym obcas konzultuji BU postrehy. Jeho ucitel je primo napojen na Cinu, takze by mu tuhle dulezitou cast zatajili? A co v Taiji? Se vsim respektem vuci vam vsem, kteri se venujete cinskym BU, jste si skutecne jisti, ze kazdy styl obsahuje komplet vsechny vzdalenosti?
Diky za vysvetleni ohledne Biu Jee, taky jsem patril mezi ty ignoranty, kteri si mysleli, ze je to jenom "ocni kontakt"...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 31. říj, 2007 15:47

cudles píše:
If píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde

Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido... :)

Neber to jako nesouhlas,ale muzes napsat ktere mas na mysli?

Cudles....jmenuj jakykoliv styl a bud si jisty, ze se postupne menil a byl ovlivnovan vice ci mene jinymi styly...Jakykoliv...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod honzajs » stř 31. říj, 2007 17:42

Makoto píše:
cudles píše:
If píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde

Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido... :)

Cudles....jmenuj jakykoliv styl a bud si jisty, ze se postupne menil a byl ovlivnovan vice ci mene jinymi styly...Jakykoliv...

myslím, že má pravdu, ze vším souhlasím!
:wink:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod qBrona » stř 31. říj, 2007 17:44

Mno textu jste tu napsali víc než dost, ani se mi všechen nechtěl číst :D Mno odpověď je jednoduchá. Kombinace se musí doplňovat tzn. ve stoje -úderovka(karate, thai) popř. páčení (systema, aikido, co vás napadne :) )+ zem :wink:
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » stř 31. říj, 2007 19:37

honzajs píše:
pavela píše:
honzajs píše:

Neobejdes se bez toho :!: ja nevim pokolikate to tu uz bylo receno, ale kdyz neumis utocit(udery,kopy), jak se chces potom takovymto utokum branit? Kdyz na treninku nebude nikdo kdo by to umel, tak jak asi bude vypadat ten utok? :idea: Potrebujes sest let na to aby ti to fungovalo bez uderu i s nimi? Ja zacinam sedmi rok a kdyz jsem si dal lightkontakt s tahiboxerem(rekreacnim,delal to teprv tri mesice) tak chlapce zadna sranda...samozrejme si muzes rict me to neslo protoze jsem drevo,kdo vi :roll: Proste se bez toho neobejdes..Btw vis co to je atemi? Vis kde v technikach jsou? trochu logiky, kdyz mas v nekterych technikach jako soucat nejake atemi(uder), tak si stale myslis ze se bez nacvicovani uderu obejdes :?:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 31. říj, 2007 19:44

Makoto píše:
cudles píše:

Moment...zrejme si me nepochopil...ja jsem nerekl ze s tim nesouhlasim :!: Jen jsem se ptal ktere konkretne ma dotycny na mysli :wink: Vim ze to vzniklo z daitó ryu jujutsu..ale momentalne me nanapada zadne dalsi :oops:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 31. říj, 2007 20:07

Makoto píše:
luen píše:Neni to nic, co by vymyslel nekdo z nas - jak je to ted vsude kolem u ruznych frakci (wc-wch-wt-vt ....) Zapas je nedilna soucast "kazdeho" kung kungfu/wushu v Cine.

Asi budu rejpat, ale pokud tomu tak je, tak minimalne v kudlance groundfighting chybi. Aspon mi to rekl Mantis, se kterym obcas konzultuji BU postrehy. Jeho ucitel je primo napojen na Cinu, takze by mu tuhle dulezitou cast zatajili? A co v Taiji? Se vsim respektem vuci vam vsem, kteri se venujete cinskym BU, jste si skutecne jisti, ze kazdy styl obsahuje komplet vsechny vzdalenosti?
Diky za vysvetleni ohledne Biu Jee, taky jsem patril mezi ty ignoranty, kteri si mysleli, ze je to jenom "ocni kontakt"...

Jak jsem napsal ... neumeji, nechteji ... lecos se mohlo ztratit ... co ja vim? Zapas je jedna z nejstarsich forem BU/BS. Nekomu to treba nesedlo/nefungovalo, tak to vypustil ... casem nekdo dalsi pridal neco jineho ... proste cinsky MMA zvane kung fu nebo wu shu. To, ze nekdo nekoho lakuje tim, ze styl je stary 300 roku apod... je jen povedeny vtipek a nebo marketingovy trik 8) Nikdo nevi jak vypadalo jakekoli bu/bs pred 300 rokama ... vetsina takovych "zarucenych" informaci jsou stejne jen stripky mozaiky, ktera je jeste z casti smyslena ... takze ja tyhle informace beru s rezervou. Historie byla, ale casto ne tak, jak bychom si ji prali, nebo jak by se nam hodila a tak si vytvarime "myty" a v nich "hrdiny" ... na tohle moc nejsem - ke vsemu tohle povazuji za Pandorinu skrinku ... kdekoli se tyhle info nosi a jsou neustale ozivovany, tak umerne tomu klesa uroven praktickych dovednosti. Asi budu zase kamenovanej "potrefenejma husama", ale je to muj nazor a ma zkusenost z nasich luhu a haju!

Nemuzu mluvit za ostatni, ale vim o par lidech, kteri delaji cinske bojove umeni, maji to naprosto srovnane a vedi co a kdy je treba! Jinak o vsech vzdalenostech jsem nepsal ... psal jsem o zapaseni. Ale jinak jsem si jisty tim, ze wing chun, ktery cvicim urcite obsahuje vsechny vzdalenosti :wink: Jinak on ten nazev ve wing chun temer nikdy nekoresponduje s tim o co tam jde ... :lol: Takova mala "pomsta" tech, kteri maji ... tem, kteri nemaji, ale tvari se tak :lol:
Mimochodem ty cvicis nejake evropske bu :?: :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 31. říj, 2007 20:48

Taky by mě zajímalo co by dělal kungfista na zemi... jen ciste ze zajimavosti, obsahuje napr. wing chun nejake drzeni nebo paky na zemi?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...