efektivita

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Skateordie » pát 11. led, 2008 9:01

for Player: tak ty mas teda gule chlape, ak fakt bude ten zapas 8O 8O 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 11. led, 2008 9:42

No jenom nevim co ten sparring ukáže, všichni touží po krvavý podívaný, jen mi přijde že na ulici většina útočníků bude útočit jinak než aktéři tohodle sparingu :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 11. led, 2008 10:03

4Ucrop:Mně je to celkem jasný, player dělá čest svému nicku,
jak se zpívá v jedné skladbě "Svět nepatřil nikomu kdo nebyl hráč"
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 11. led, 2008 11:19

2 Lukaskon a Player.: a nebylo by možno se předtím třeba jen sejít a popovídat si o tom z očí do očí, já nechci vám do tho nějak kecat, ale co třeba si dát do řepy až teprve po tom co bude jasné že si to nejde vyříkat....teda pokud nepovažujete mluvení za ztrátu času a nechcete to pojmout treningově? k případnému pokecu se rád připojím :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Pandův názor

Příspěvekod lukaskon » pát 11. led, 2008 11:40

No tvůj příspěvek je hodně rozumnej. Mám však pocit, že Player vůbec nechápe box a je hodně proti němu. Proto jsem napsal co jsem napsal, protože on moje příspěvky naprosto nechápe a já chci jen obhájit svůj názor. Ale myslím, že tvůj názor je opravdu OK a pokud na něj přistoupí Player tak i já, kdo ví jak by se to nakonec vyvrbilo. Tu výzvu jak jsem napsal teď vidím s odstupem pár hodin dost drasticky :-) Nemyslím si, že bych odešel nezraněn, ale jsem si jist že odejdu jako vítěz. Možná to půjde vyřešit i jinak než krvavě ...
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Odpovědi

Příspěvekod RBR » pát 11. led, 2008 11:45

lukaskon píše:Pro RBR: tak zápas je přesunut. Soupeř se zranil a na kdy zatím nevím. Víc se dozvím v pondělí ... to se vrací z přípravy v Japonsku. Jinak já řešil už i nože. Vytáhl to nějakej Rusák a já to úspešně uklidnil. Většinou tyhle věci řeším v klidu.

Jen pro zajímavost. Jak si toho Rusáka uklidňoval. Vykecal si se z toho nebo došlo k nějaké fyzické akci?

Chvilku nejsem na netu, už nevěřícně zírám jak se diskuze přesunula do fyzického střetu. Obdivuji Playera, že má odvahu do toho jít, ale nejsem si jist zda je to z jeho strany rozumné, ale co už....má co chce.
Jen doufám, že žádný z aktérů tohoto souboje nedojde ke zranění, pouze utrpí jeho ego.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JiKiu » pát 11. led, 2008 11:55

To vsechno zni velmi zajimave, rad bych si s vami taky popovidal :)
2 player: co cvicis za BU?
JiKiu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 11. led, 2008 11:59

Player: jednoznacne ocenuju, ze bys do toho sel, ale - trochu respektu, please, lukaskon preci jen neni nejakej sestnactiletej hej pockej, kterych je na tomto webu plno. mas koule, kppes jako kun, osobne vsak nechapu, ze nedokazes dat treninkovej boj - pratelak na 50%-75% (viz setkani bu vol 2., kde z tohoto duvodu chtel malokdo s tebou dat sparring) - dokazovat si za kazdou cenu (= zraneni kamarada), ze je clovek lepsi nez ten typek nebo styl je pubertarna, vyzkouset si, na/poucit se, to je jina. "realny boj" (jak zprofanovany souslovi) je peci out there, nikdy v telocvicne, a vsichni vime, ze to neni nic hezkyho.

lukaskon: imho, nepotrebujes si rozhodne nic dokazovat, vysledky mas nezpochybnitelne, o tom se nam 99,9 procentum zde na webu muze jen zdat. kdyz "vyhrajes", neziskas vubec nic, jen riskujes - ne "prohru", cert to vem, ale zraneni (nahoda je blbec, to by ti holky doma nepodepsaly ze jo, rodina je preci absolutne na 1. miste - nejaky dokazovani cehokoliv za to absolutne, absolutne nestoji, uz si svoje x krat dokazal)

jinymi slovy, kaslete na ego, at si mysli kdo chce co chce, a vice pratelskych setkani jako bu. vo. 2
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JiKiu » pát 11. led, 2008 12:06

pm píše:
lukaskon: imho, nepotrebujes si rozhodne nic dokazovat, vysledky mas nezpochybnitelne, o tom se nam 99,9 procentum zde na webu muze jen zdat.

Ha, pm, ty bys mohl byt jednim z toho 0,1 procenta :D Myslim to vazne.
洪拳
JiKiu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 11. led, 2008 12:13

kdepak Snorri, vim kde je moje misto v potravnim retezci, v ringu jsem nikdy nezapasil, zadny titul nemam a mit nebudu. btw., muj bratr mel s Lukasem lehky sparring, a pak mi rikal: "hele, one sel fakt lehce, pohoda, byl na me hodnej, ale i tak to byly rany jako svine". v grapplingovkach a na 100%? potesprdel. totez lze rici i o Playerovych sidekickech (v adidaskach), jak jsem psal, jako kdyz kopne kun.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 11. led, 2008 12:26

for pm: co trenuje brat???
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 11. led, 2008 12:37

pm píše:totez lze rici i o Playerovych sidekickech (v adidaskach), jak jsem psal, jako kdyz kopne kun.

mohu potvrdit...... :lol: Jak právě ocejchovaná kobyla.....ale,jak už tu padlo......Player má trošku problém,v hlavě...děsnej "křečák".....klapky přes oči a řeže to hlava nehlava.A je to,dle mého,talent od boha...trošku vedení,pořádně makat,pořádná příprava,vypnout "hlavu" a byl by někde jinde...mnohem jinde.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 11. led, 2008 12:39

Hung Kyun, trenujeme spolu

jinak jelo se s bambulema, plus minus boxerskych pravidel, ale no prob, proc ne
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » pát 11. led, 2008 13:05

pro konecneho:

Takove veci jsou strasne individualni. Jednou jsem byl napadeny dvema slovakama, s kterima jsem si teda poradil (jednoho malem uspal), ale pritom jsem inkasoval peknou salvu uderu ... diky tomu ze v afektu troubove nepremysleli, jsem mel modraky po cele hlave, ale nic vaznejsiho. Uvedomil jsem si co delali za chyby, a ze me v bezproblemu mohli sundat ...

jindy me zase na stodolni z rozbehem uzemnil typek 1.ranou :-) a to jsem se probudil nekde za ostravou v lese (nevim proc) :-))) neprijemne. (zase zadne zraneni) ale pekne zniceny. Zase zkusenost k nezaplaceni - Nepij s rusakama a nebal rusakum zenske :-)

kamarad vetsi postava nez ja a lepsi rvac dostal od jednoho sucharka ranu, ktera mu prerazila sanici na 2 kusy. Hubu mel jak hrusku, zral kasicku a pil pivo pres slamku ... (proste smlula). Odstrasujci pripad :-) v tu dobu jsem pil opatrne, pac jsem si uvedomil, ze kdybych takovou ranu asi dostal ja, tak tady mozna nejsem ...

Tydle situace jsou jako zkusenost do skutecneho boje bez pravidel a moznosti vhozeni rucniku do ringu podle mne uzitecnejsi nez sparring na treninku ci zapas, protoze clovek musi prekonat to, ze za nim nestoji realizacni tym a muze se stat cokoliv i umrit. Samozrejme to neberu jako metodu treninku, jen ze kdyz uz jsem v techto situacich nekdy byl, beru je jako bojovou zkusenost... a v Ostrave je techto prilezitosti bohuzel dost.
Zkratka je rozdil naucit se prijmout ranu v ringu a na ulici (prijmout ji psychicky a nezesypat se) ... Sprring je urcite skvela vec, ale jak je videt v MMA ... (tady si kazdy domyslete)
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Rekce

Příspěvekod lukaskon » pát 11. led, 2008 13:31

Tady šlo o jiný problém. Já tvrdím, že box je dobrou přípravou na případný boj na ulici. Nechci však, aby ho tak někdo bral. Box je pouze sport. Já však z něho vyvozuju spoustu věcí a pro mě jsou velmi užitečné.

Neperu se, když dojde k problémům tak je řeším a velmi úspěšně. Nechodím se po večerech prát, ale bavit. Většinou kamarády uklidňuju, ale bohužel to u mě došlo do takového stádia, kdy piju s nějakym hokejistou na baru s kterým jsem se opil už dřív na nějakym plesu. Ale on má nevhodné keci a já se usmívám a sedím dál, jenže můj dobrý kamarád sedí vedle, po chvíli mu povídá, že tohle by si na mě dovolovat neměl a lehce ho strčí. Hokejista mu to oplatí a už leží na zemi a kámoš ho zasypává ranama. Já je zase odtrhl. Ale hokejista si hodně rozmyslí co bude příště povídat takovejm kliďákům jako jsem já :-)
Jindy mě zase přemluvěj kámoši (bylo mi tak 18) že někdo se do nás moc naváží. Byl větší o dost než já a tak jsem to zkusil po dobrym, nějak mě zalehl, ale odtrhli nás. ©el jsem o kus jinam a vidím v zrcadle jak se na mě řítí ... no v tu chvíli už by byly řeči o ničem, takže jsem ho zasypal (měl jsem trochu tmu před očima) a když mě zastavili, tak kluk byl naprosto rozsekanej.
V těchto situacích mě nic nezastaví, žádný zlomený nos, roztrhlé obočí a podobně. Jsem plnej adrenalinu a bolest necítím. Jediné co mě může zastavit je rána na bradu ... pak usnu :-)

Proto jsem oponoval Playerovi a snažil se vyvrátit jeho názory. Nemám problém s přijetím úderu. Jsem na něj připraven, pokud mě neuspí tak ho ani necítím ... (nadneseně). Umím ho i dát, ale tomu se úspěšně vyhejbám, Už jsem přeci jen starší a vím, že složení pitomce by nemuselo dopadnout dobře. Kdyby na mě někdo vytáhl flintu tak nejspíš hodím těžkou zpátečku. Ale Rusáka s kudlou už jsem uklidnil a to podobrym. Mimochodem policajti (městský) stáli hned vedle a když je manželka žádala, aby zasáhli tak prej nemůžou dokud se něco nestane. Jindy jsem se pral s někým taky z Východu a když přijeli státní tak jsem jim vysvětlil, že si to vyříkáme ať nezasahujou a oni byli pro :-)

Jasně box tě nanaučí prát na zemi, neumíš chvaty ani kopy. Ale svojí tvrdostí tě naučí rány i kopy přijímat. Budeš zdatnej fyzicky, ze spousty problémů se vykroutíš silou a spousty otravů zastrašíš už jen svým sebevědomím. Zároveň si budeš svých schopností vědom a nebudeš chtít si něco dokazovat. Ne vždy to však jde vyřešit panákem.

Player tvrdil, že není dobré trénovat v rukavicích. Ale já tvrdím, že není nic lepšího. Nemůžeš nacvičovat údery naplno bez nich nebo v graplingovkách. Každá přesná rána by tě poslala na podlahu. Brzo by si byl skleněnej a ksicht by si měl hodně roztrhanej.
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » pát 11. led, 2008 13:49

neco na tom je ;-)
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pát 11. led, 2008 14:26

a) minimum vybaveni - min rychlosti, sily, anything goes, zadne zakazane techniky, zadne jen ve stoje atd.

b) maximum vybaveni - full sila, full rychlost, drajv, agrese, ale technicky diky bambulim a x dalsim chranicum omezene

pro nacvik b.u. je potreba rozhodne oboji, jedno jde v ruku s druhym, kdyz uz by si ale clovek z jakehokoliv duvodu mel vybrat jen jedno, dal bych prednsot b), protoze sila, rychlost, vybusnost, drajv, "agrese" je lepsi nez x desitek smrticich technik

mj., ochranne vybaveni je uz na slusne urovni (helmy s mrizkou atd.), samozrejme to ma svoje pro a proti, ale ideal je jen ideal, pro a proti jsou vzdy
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 11. led, 2008 16:48

Jendis píše:
player píše:.....absolutne zadne zraneni nehrozilo, kdyz ses tak dobrej.Uz jen to, ze mas obavu z pripadneho zraneni o necem vypovida.

Playere...nikdo není tak dobrej,aby vyloučil náhodu.....a náhoda je blbec.A o tomto tu Lukáš mluví...stačí,aby blbě uklouznul a je to v řiti....je to profík a proto ví,že tohle se stát může.....jinak do diskuze Vám dál zasahovat nebudu,tady jsem měl jen pocit,žes nepochopil..... :wink:

Pardon, Lukas je profesionalni boxer, to ano, ale nikoli profesionalni bojovnik.Profesionalni bojovnik nespoleha na nahodu, opravdu ne;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Výzva

Příspěvekod player » pát 11. led, 2008 16:51

lukaskon píše:Playerovi: V pondělí se dozvím svůj další zápasovej plán a podle toho budu moc riskovat případné zranění a dám vědět. Jinak stále nevím kolik vážíš :-)

Jo, v pohode.Ted sem se po treninku vazil a ukazalo to 94,5kg.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 11. led, 2008 16:54

NAIA píše:Player: Můžeš popsat v čem se liší údery a kryty co cvičíte u vás od klasického boxu tak aby byly lépe využitelné v "pouličním boji". Dík

Promin, ale nemuzu.Sem uz, ac by to nekoho mohlo prekvapi, jiz unaveny vypisovanim a popisovanim danych technik.Nicmene nejde tak ani o utok, kde mame rovnez boxerske udery, na tech neni nic spatneho, naopak jsou nejsilnejsi, ale spis mi jde o obranu, ktera se v boxu uci takovym zpusobem, ze mam pochybnosti o jeji nejvyssi efektivnosti pri "poulicnim" napadeni.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...