BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Clodman » sob 15. led, 2005 12:04

Lidi rikejte si o Brucovi co chcete, ale faktem je to ze by se mu nikdo z nas nemohl(nechtel) postavit:) :D
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 15. led, 2005 16:04

Clodman:ja teda jo...vis co by to bylo za senzaci,dostat pres hubu od samotneho BL...monokl jako autogram :wink: :lol:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

videa BL

Příspěvekod Anonymní » ned 16. led, 2005 19:34

Pres email se mi to nejako nedarilo posilat (moc velky soubory a rozdelovat to na mensi a potom toho posilat obrovsky mnozstvi to by bylo tak na provaz...)
Takze jsem to hodil na net : http://jkd.kvalitne.cz/
...ale zatim jsou tam nahrany jen soubory mensi nez 2MB (asi 3), (pres ftp se mi totiz zatim jaksi nepodarilo pripojit), ale doufam ze do tydne se mi podari nahrat tam zbytek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

taky přispěju malinko

Příspěvekod pavela » pon 17. led, 2005 4:03

Počítám se samozřejmě do klubu s Joe, Yiwanem a PM, Bruce byl bezva filmová hvězda a idol, bohužel jeho příspěvek k BU je nulový a dokonce bych ho přirovnal k příspěvku Sifu Hladíka v ČR, ukázal mnoha lidem, jak nemá vypadat BU a vnutil jim iluzi, že to je BU. Znakem pravého mistra BU je mimojiné i dlouhověkost a to že umřel velmi mladý svědčí o tom, že to zkrátka dělal špatně. On skutečně cvičil kungfu(dril) ale bylo to kungfu bez vedení mistrem a tudíž značně hladíkovské... Já osobně jsem jeho plagát na zdi neměl, z toho důvadu, že jsem byl vychován, jsa již vetchý stařec, na filmech z produkce ČLR, kde bylo skutečné BU a když jsem viděl poprvé BL ve filmu(big boss, hrůza), říkal jsem si, že je to nějakej magor. Poskakuje a ječí a kuká jako kukačka. Později jsem viděl ten záznam z TV, který tady kdosi považuje za ukázku vyjímečných bojových schopností(jak to také bylo komentováno) a musel jsem konstatovat, že to je technika, kterou začínají děti v každé wušuškole ve 3-4 letech.(což neznamená, že je ta technika špatná, ale rozhodně to není, to co o tom říkal komentář) Pak jsem viděl Fist of Fury, který byl velmi povedený a musel jsem uznat, že jako herec byl dobrý(ovšem Fist of legend, případně starý seriál Huo Yuanjia a Chen Zhen z produkce TVB jsou stokrát lepší). O co lépe ukázal bojového ducha Jet Li, který v kontrastu k BL nabubřelým kecům(které v USA žerou) že staré styly jsou nahovno řekl nšco v tom smyslu, že on je několikanásobný ©ampion Číny ve Wušu ale prát se neumí. To je odpověď bojovníka wušu, BL ukázal akorát, že je pitomec. Mimochodem mám teď DVD dokument o filmovém průmyslu v HK a slavný režisér a mistr wušu Liu Jiahui (36 komnat '©aolinu atd..)tam říká,:" přišel za mnou Bruce když se vrátil z USA a řekl mi, že tam teď dělá JKD, ptal jsem se co to je a on povídá, no to je "když ti někdo chce dát takhle pěstí, tak ty mu rychle dáš pěstí jako první," Není třeba komentovat...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: taky přispěju malinko

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 9:16

pavela píše:Počítám se samozřejmě do klubu s Joe, Yiwanem a PM, Bruce byl bezva filmová hvězda a idol, bohužel jeho příspěvek k BU je nulový a dokonce bych ho přirovnal k příspěvku Sifu Hladíka v ČR, ukázal mnoha lidem, jak nemá vypadat BU a vnutil jim iluzi, že to je BU. Znakem pravého mistra BU je mimojiné i dlouhověkost a to že umřel velmi mladý svědčí o tom, že to zkrátka dělal špatně. On skutečně cvičil kungfu(dril) ale bylo to kungfu bez vedení mistrem a tudíž značně hladíkovské... Já osobně jsem jeho plagát na zdi neměl, z toho důvadu, že jsem byl vychován, jsa již vetchý stařec, na filmech z produkce ČLR, kde bylo skutečné BU a když jsem viděl poprvé BL ve filmu(big boss, hrůza), říkal jsem si, že je to nějakej magor. Poskakuje a ječí a kuká jako kukačka. Později jsem viděl ten záznam z TV, který tady kdosi považuje za ukázku vyjímečných bojových schopností(jak to také bylo komentováno) a musel jsem konstatovat, že to je technika, kterou začínají děti v každé wušuškole ve 3-4 letech.(což neznamená, že je ta technika špatná, ale rozhodně to není, to co o tom říkal komentář) Pak jsem viděl Fist of Fury, který byl velmi povedený a musel jsem uznat, že jako herec byl dobrý(ovšem Fist of legend, případně starý seriál Huo Yuanjia a Chen Zhen z produkce TVB jsou stokrát lepší). O co lépe ukázal bojového ducha Jet Li, který v kontrastu k BL nabubřelým kecům(které v USA žerou) že staré styly jsou nahovno řekl nšco v tom smyslu, že on je několikanásobný ©ampion Číny ve Wušu ale prát se neumí. To je odpověď bojovníka wušu, BL ukázal akorát, že je pitomec. Mimochodem mám teď DVD dokument o filmovém průmyslu v HK a slavný režisér a mistr wušu Liu Jiahui (36 komnat '©aolinu atd..)tam říká,:" přišel za mnou Bruce když se vrátil z USA a řekl mi, že tam teď dělá JKD, ptal jsem se co to je a on povídá, no to je "když ti někdo chce dát takhle pěstí, tak ty mu rychle dáš pěstí jako první," Není třeba komentovat...

-----------------------------------------------------------------------------
-výrok Jet-liho o tom že je mistrem wušu a prát se neumí jen potvrzuje "kecy" BL na staré čínské styly (i když wušu je jejich modernizace, něco jako "*.jutsu x *.do")
-"když ti někdo chce dát takhle pěstí, tak ty mu rychle dáš pěstí jako první," - tak to přesně vystihuje jeden z konceptů JKD(bohužel vytržený z kontextu), --- nač nasazovat blok, když je možný zastavit úder rychlým protiúderem...a jak toho dosáhnout ? -> být rychlý a silný -> a jak toho dosáhnout ? - trénovat do zblbnutí...

Tak, a teď se do mě pusťte...stejně už nebudu na nic reagovat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: taky přispěju malinko

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 11:57

Grrrr píše:-výrok Jet-liho o tom že je mistrem wušu a prát se neumí jen potvrzuje "kecy" BL na staré čínské styly

Proč? Já si zamlada taky lepil letadla a dával si je na skříň páč se mi líbily. Ale nevlez bych do nich a nelítal, dyť byly polystyrénový. Potvrzuje to snad že to nelítalo ani Hitlerovi :?:

Grrrr píše: "*.jutsu x *.do" :lol: :lol: :lol: :lol: miluju spoje napříč světama, i když de jen o vyjadřování.

Grrrr píše: a jak toho dosáhnout ? - trénovat do zblbnutí...
Nejen "do zblbnutí" ale i "k smrti". Kdo chceš, následuj po stejný cestě.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

video B.Lee

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 15:16

Sorry, :oops: :oops: :oops: spravna adr.:www.mastercarloslee.shawbiz.ca/videoclips.htm :oops: :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

To Pavela,Yi Wan,Joe a jejich klubu

Příspěvekod Hyperboreus » pon 17. led, 2005 18:11

Co říci na vaše argumenty,pánové.Asi to,že "BL vám nesahá ani po kotníky".Nic jiného mne nenapadá,vzhledem k vašemu "pochopení"BL,ale nejen jeho,vůbec kteréhokoliv člověka.Říkám to podruhé,asi jste mistry ve svém oboru,chápete určitou filosofii vám servírovanou a vámi akceptovanou,ale mám silný dojem,že jste nepochopili určité životní poslání jednoho každého člověka.Zatím se chováte tak,jako by každému z vás BL něco provedl.CO??BL provedl??tak špatného?Jako jeden z prvních dokázal do jisté míry zvrátit určité dogma mnohdy přeceňovaných BU propagovaných starými mistry.Kristepane,BL urazil staré mistry,zpochybnil jejich metody,to je ale SVĚTOVÝ průser a proto BL umí h.... a my to tady,zrovna tady na tomto serveru dokážeme.Pavelo a ostatní protiBLovci,všichni vševědi,co se BU týče,mistři světa atd.vy asi nikdy opravdovými mistry nebudete.Asi to víte a to vás možná štve.
Zdar[/quote]
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pon 17. led, 2005 18:46

Hyperboreus:"mozna" se tu projevuje i typicka ceska vlastnost....zavist.Me se opravdu hodne moc libilo,jak situaci ohledne BL vyroku komentoval v jednom dokumentu nejaky zurnalista,da se rict ze si to uz popsal...on to prirovnal tez k nabozenstvi,rekl neco na zpusob:"vemte kus budhismu,islamu,krestanstvi atd.,smichejte to dohromady,udelejte z toho paskvil a prodavejte to dal"...."tim si urcite zminena nabozenstvi nespratelite".Velmi vystizne a trefne.To same udelal Bruce s BU.Holt sahnul spouste komunitam na jejich status quo a to se jim samo sebou nemuze libit z nekolika duvodu;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » pon 17. led, 2005 18:58

No jo, my jsme vsichni debilove, to jen Bruce Almighty byl ten spravny guru... Jojo...

Pred par dny jsem zrovna videl super zaznam... Normalni video z bezne soukrome hodiny u Bruce... No super. Takovy skromny, mily clovek, psychicky naprosto v poradku a extremne vyrovnany, tam predvadi skvele kopy, jejichz sila a stabilita je naprosto neuveritelna... :-)

No nic... keep masturbating.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 19:15

Anonymní: Diky za liiiiiiiiiiiink :)

Hyperboreus: Opravdu. Neni nad osobní příklad! :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

WT Martin a jox off

Příspěvekod Hyperboreus » pon 17. led, 2005 19:31

Správně,zůstaňte si ve svých ulitách a bude vám dobře."Mistři".
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 20:24

Tak pozor, já debil sem, já se k tomu hlásim! A mistr sem taky, to mám na anglický jmenovce, co sem dostal k vánocům! A ulity beru taky, já šneky k vobědu rád :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

To jox off

Příspěvekod Hyperboreus » pon 17. led, 2005 23:17

Joxi,já slova jako "debil"v netových debatách nepoužívám.Myslím,že na debila se/a ostatní/pasoval WT Martin.Jeho věc,když si to myslí,nikdo mu to nebere.Zdar
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: To jox off

Příspěvekod WT_Martin » úte 18. led, 2005 7:45

Hyperboreus píše:Joxi,já slova jako "debil"v netových debatách nepoužívám.Myslím,že na debila se/a ostatní/pasoval WT Martin.Jeho věc,když si to myslí,nikdo mu to nebere.Zdar

Tohle me fascinuje... Clovek rekne neco treba ironicky, ale slusne, a dostane se mu za to nejake impertinentni reakce. :-)

Za dobu, co se bojovym umenim venuji (16 let) jsem videl spoustu velice spatnych bojovniku. Je to par dnu, co jsem se dival na zabery z BL soukromky a byla to vazne hruza, tragedie a neco priserneho.

Je mi to v zasade jedno. BL jsem nikdy nezral a ten clovek me nikdy nezajimal. Docela se mi libil jeden jeho film (na nazev si nevzpomenu, sorry), ale to je vsechno.

Kazdopadne jeho bojove kvality me zkratka nepresvedcily. Pokud Tebe ano, pak se hluboce omlouvam, ze jsem si dovolil urazit a zesmesnit Tvuj idol. :-) Sorry.

Clovek, ktery se pri kopech zaklani, kope s pokrcenou nohou a nema v kopu zadnou silu, zkratka podle meho nazoru nemuze ucit bojove umeni. A videl jsi BL bouchat do pytle? Ja ano... Vypada pritom jako Roman Hladik na tripu.

Co se tyce jeho Jun Fan Kund Fuck a Jed Kundo, tak o tom vim prilis malo na to, abych mohl vynaset nejake soudy. Na to jsou zde povolanejsi, kteri meli tu cest se s temito oblastmi seznamit temer primo "u zdroje" (viz YiWan).

Ja nikomu neberu jeho sanci na odliseni a modernizaci. Proc ne, pokud by bojova umeni stagnovala v nejakem 300 let starem stavu, bylo by to o nicem. Bojova umeni musi zit a jit s dobou, aby se dala pouzivat. Ale to, ze si chce nekdo udelat jmeno na tom, ze splaca dohromady pate pres devate, postavi to uplne na hlavu a pak se chova jako neskutecne arogantni a sebestredny pitomec (typicky Bruce Lee), to uz je do nebe volajici...

Pavela a dalsi tady napsali mnoho vecnych komentaru. Vy jste nenapsali krome urazek a zlehcovani absolutne nic. Tudiz doporucuji prestat BL tak zrat a otevrit oci.

Tot z moji strany k tomuto tematu vse a vracim se zpet do pasivnich rovin sledovani teto diskuse.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

B.LEE videoclip

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 9:57

8O Dalšie video na: www.martialarts.dk/videoclip.asp Je tam: B.Lee oldschool sparring.. :roll: :roll: :!:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: To Pavela,Yi Wan,Joe a jejich klubu

Příspěvekod irzounek » úte 18. led, 2005 10:47

Zdar a silu "Hyperboreus" !!!

Hyperboreus píše:Co říci na vaše argumenty,pánové.Asi to,že "BL vám nesahá ani po kotníky".Nic jiného mne nenapadá,vzhledem k vašemu "pochopení"BL,ale nejen jeho,vůbec kteréhokoliv člověka.

??? ja ted nevim, jestli jsme nekdo z nas nekdy nekde napsali nebo rekli, ze by nam pan Bruce Lee nesahal ani po kotniky... Jenom komentujeme
to co jsme videli, cetli a slyseli z vlastniho uhlu pohledu...

Říkám to podruhé,asi jste mistry ve svém oboru,chápete určitou filosofii vám servírovanou a vámi akceptovanou,

...ale nebud trumpeta, jakou "filozofii" to sem pletes, bavime se snad o nacviku bojovych umeni a sportu, saaakris, nebo ne ??? Ja osobne zadny "filozof" nejsem, nechci byt a nebudu :-) . Jenom me uz nejakych dvacet let zajima jak mit a natrenovat rychlost, silu, timing, "srdce", apod...

ale mám silný dojem,že jste nepochopili určité životní poslání jednoho každého člověka.Zatím se chováte tak,jako by každému z vás BL něco provedl.CO??BL provedl??tak špatného?
Jako jeden z prvních dokázal do jisté míry zvrátit určité dogma mnohdy přeceňovaných BU propagovaných starými mistry.

...ale blbost, to preci dela kazdy druhy cinsky mistr, vzdyt Ty evidentne o kungfu vis hrozne malo...

Kristepane,BL urazil staré mistry,zpochybnil jejich metody,to je ale SVĚTOVÝ průser a proto BL umí h....

viz o odstavec vys ("...ale blbost, to preci dela kazdy druhy cinsky mistr..."), jen bez toho urazeni ostatnich...

a my to tady,zrovna tady na tomto serveru dokážeme.Pavelo a ostatní protiBLovci,všichni vševědi,co se BU týče,mistři světa atd.vy asi nikdy opravdovými mistry nebudete.Asi to víte a to vás možná štve.
Zdar

jasne, ja to vim - malo cvicim (min nez bych mohl), malo jezdim za mistrem abych se poradil co a jak, malo studuju klasiky (protoze jim nerozumim).... To s panem Bruce Lee nema nic spolecneho :-).
Cest
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 18. led, 2005 11:11

player píše:Hyperboreus:"mozna" se tu projevuje i typicka ceska vlastnost....zavist...

...opravdu nevim co bych mel vic panu Bruce Lee zavidet...
Jeho skoly mu po nekolika letech zkrachovali, byl schizofrenik (pronasledoval ho cely Hong Kong...), pro jeho charakter a chovani Mirka Dusina ho meli vsichni radi, do konce zivota bez penez a umrel v 33 letech...

ja Playere zavidim uplne "jinym lidem a jiny veci" (muj kamarad ma VSECHNY rocniky "HLASATELE", "JUNAKA", "VPREDU" a "hlasatelskou "Zahadu" a "vpredovsky "Stinadla" v original vazbe... :cry: )...

Ale kdyz me bylo 13let, tak jsem chtel byt rychly jako on, to zase jo :-)
(nastesti jsem pak zazil na vlastni kuzi "opravdu rychly lidi", tak me to pustilo...).
yw

PS - kdyz jsem se bavil o BL s Eminem Boztepe, tak rekl , ze ma BL rad. Rychle ale dodal : "...ne ten jeho shit, to JKD, ale jeho jako motivaci...". A to je pozice ( to ze BL "sel za svym" se neda uprit, ale to nema s BU nic spolecneho) kterou bych jeste akceptoval (motivaci k cemu nevim... on chce byt EB porad jeste filmova hvezda :-) ).
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: To Pavela,Yi Wan,Joe a jejich klubu

Příspěvekod Clodman » úte 18. led, 2005 11:30

Hyperboreus píše:Co říci na vaše argumenty,pánové.Asi to,že "BL vám nesahá ani po kotníky".Nic jiného mne nenapadá,vzhledem k vašemu "pochopení"BL,ale nejen jeho,vůbec kteréhokoliv člověka.Říkám to podruhé,asi jste mistry ve svém oboru,chápete určitou filosofii vám servírovanou a vámi akceptovanou,ale mám silný dojem,že jste nepochopili určité životní poslání jednoho každého člověka.Zatím se chováte tak,jako by každému z vás BL něco provedl.CO??BL provedl??tak špatného?Jako jeden z prvních dokázal do jisté míry zvrátit určité dogma mnohdy přeceňovaných BU propagovaných starými mistry.Kristepane,BL urazil staré mistry,zpochybnil jejich metody,to je ale SVĚTOVÝ průser a proto BL umí h.... a my to tady,zrovna tady na tomto serveru dokážeme.Pavelo a ostatní protiBLovci,všichni vševědi,co se BU týče,mistři světa atd.vy asi nikdy opravdovými mistry nebudete.Asi to víte a to vás možná štve.
Zdar
[/quote]

Já s tebou v podstatě souhlasím.:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 18. led, 2005 13:02

hyperboreus. už to sice řekli Martin a Yiwan ale dodávám, věcně jsem zhodnotil úlohu BL v BU, můžeš stejně věcnými argumenty či snad zkušenostmi udělat trotéž, nebo setrváš u ubohých výpadů bez logiky. Apropó jestli můžu BL něco závidět, tak maximálně HK děvky, (i když ty Pekingský mj. jsou taky super). Fakt nevím co bych měl závidět člověku, který umřel, asi to že umřel viď? Mám svoje idoly,kterým třeba i závidím ale BL k nim nepatří. A ten někdo co tady napsal o Jet lim, že jeho výrok, že po letech studia tzv.moderního wušu(co to je? Jet liho mistr Wubin, mimochodem můj soused, je ten nejtradičnější mistr z tradičnějších) tak ten někdo by si měl dát něco studenýho na hlavu. Pojem "skromnost" mu asi uniká...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...