sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod teg » čtv 05. led, 2006 21:48

Myslim si ze, jak taky nekdo psal vyse, nejpouzivanejsi technikou v poulicnich rvackach jsou udery rukama, z cehoz mi automaticky plyne ze kdo ma hodne odbouchany rukama ma jiste velkou vyhodu i v poulicni rvacce, nebo pri jakemkoliv napadeni. Videl jsem, i sam zazil par fajtu v realu a to co sem ted napsal se mi jen potvrdilo. V realu je pouzita technika (at uder ci kop) az jedna z poslednich veci ktere vedou k vitezstvi, hlavni roli vetsinou hraje spousta jinych okolnosti. Na techto strankach se to resi vlastne porad, jakou techniku pouzit, jakej styl je lepsi, ale to jiste vsichni vite. Nevim kolik lidi z tech co o tom tady nejvic pisou skutecnou rvacku zazili na vlastni kuzi, ale podle toho co zde ctu, tak to vypada ze relativne malo. Co se kopu a jinych i slozitejsich technik, ktere jsou zde uvadene tyce, myslim si ze ty se daji pouzit jen pokud jde o opravdovou ferovku, kdyz treba dva borci vybehnou na ulici, nikdo jiny se do nich necpe a maj cas se pripravit. Techto situaci jsem ale moc nevidel. Vetsinou se to ale odehraje nekde v hospode mezi stoly nebo na zabave, kde je sposta lidi. V obou pripadech tam nebyva moc mista na nejake ekvilibristiky. Navic jak sem psal uz driv nejdulezitejsi jsou jine faktory (psychika, opilost, kdo zacne prvni, co mate kdo poruce za popelnik, kde stojite, pocet protivniku, atd. atd.) a zvolena technika pokud na to mate cas je vlastne jen prvni uder a pak uz je to jen automaticky pud sebezachovy (a vetsinou rezba hlava nehlava rukama - i na zemi). Co se sebeobrany zeny tyce, urcite jsou zeny, ktere jsou schopny v ringu zbit i muze, ale za prve jich neni tolik a je otazka, jestli by to dokazali v realnem napadeni. Mezi nama taková Laila Ali, by z ringu vypraskala kdejakyho chlapa, jak by to ale bylo v realu, tezko rict.
teg
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » pát 06. led, 2006 5:36

[quote="andromeda"]
Sebeobrana je šance laikům, naučit se za krátkou dobu to nejzákladnější, aby se mohli ubránit, když je obtěžuje opilec, nebo agresivní pitomec - na ulici, v parku, na diskotéce, v baru....

A to je mozny?A co mam pouzit? Nin? Tsun? Do?
Jinak, pekny novy rok.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 06. led, 2006 8:29

andromeda píše:K výzvě od pana policisty 158 - mé tréninky jsou v úterý od osmi a v pátek od čtyř v tělocvičně 1. kpša, Pernerova 29, Praha 8 - Karlín. Přijď, přepadni tam, koho chceš, třeba i mně, buď se ubráníme, nebo ne a ty budeš mít co vysvětlovat svým kolegům, které jistě jako profesionální policista sám poradíš přivolat - to je realita a o tu jde, že? Chceš to reálné, tak nechtěj "cvičně" znásilňovat mladé ...náctileté dívky, které ti mám já ještě připravit na stříbrném podnose... To už tu také jednou bylo.
No po vodpovědích tohodle druhu vaše důvěryhodnost pořád klesá a klesá... :roll: Todle je pro vás snad eště horší než nadávat.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 9:05

andromeda píše:Hezky jste se rozpovídali :D

K výzvě od pana policisty 158 - mé tréninky jsou v úterý od osmi a v pátek od čtyř v tělocvičně 1. kpša, Pernerova 29, Praha 8 - Karlín. Přijď, přepadni tam, koho chceš, třeba i mně, buď se ubráníme, nebo ne a ty budeš mít co vysvětlovat svým kolegům, které jistě jako profesionální policista sám poradíš přivolat - to je realita a o tu jde, že? Chceš to reálné, tak nechtěj "cvičně" znásilňovat mladé ...náctileté dívky, které ti mám já ještě připravit na stříbrném podnose... To už tu také jednou bylo.
Každý mi jistě dá za pravdu, že "simulovat" cvičně přepadení mladé dívky dospělým mužem a vyvozovat z toho závěry o možné realitě stylu - to je nesmysl. Buď je to tréninkové a neubližuje se, nebo je to sport a má to svá pravidla, nebo je to realita a ta pravidla nemá. Tak kdo chce jít do reality, musí přijmout i odpovědnost za svůj rozdrcený ohryzek, nebo genitálie, nebo i za to, co udělá druhému. A já nebudu riskovat pozdější trestní oznámení na mne od hlupáka, který si myslel, že mu musí něco dokazovat studentka z 1. třídy gymnazia.

100% souhlas. Vyzva patrila mezi ty mene chytre vykriky v teto konferenci a tohle byla rozumna reakce. Na rozdil od jinych se p.Polak snazi neco delat a dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi ucit divky se branit. Kolik z vas toto cini? Zatim jsem tu videl pouze kriticke reakce, jak by se to MELO delat....Zkuste, oducte par kurzu a pak se muzeme bavit. Nesouhlasim s naplni kurzu, kterou p.Polak ma, jak jsem rikal uz drive, na konci za nej stejne budou hovorit vysledky a pokud mu to nefunguje, jak jsme vsichni presvedceni, pak se drive nebo pozdeji objevi v tisku zprava, ze studentka prvniho rocniku gymnazia byla prepadena a znasilnena (a Blesk k tomu doda, ze se tak stalo i pres absolvovani kurzu sebeobrany u p.Polaka) a p.Polak bud zmeni napln kurzu nebo se da na sachy:-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 9:14

andromeda píše: Sebeobrana je šance laikům, naučit se za krátkou dobu to nejzákladnější, aby se mohli ubránit, když je obtěžuje opilec, nebo agresivní pitomec - na ulici, v parku, na diskotéce, v baru..... to není o tom, jestli se patnáctiletá dívka ubrání policistovi, který trénuje BU xlet a sám se prezentuje jako expert. A jestli k tomuto vyzývá opravdu policista, měl by se stydět.
Opet souhlas. Podobne vyzyvaci boje byly jeden cas caste napriklad ve WT a jedine, co si chteli tito, radoby bojovnici dokazat, je "kdo z nich ma delsi prirozeni"....proste o tom nejsou bojova umeni, ale business a rozdeleni trhu. Asi vite jak spolu souperi WT a WCh, to sem vsak nepatri, jen jsem si na to vzpomnel, kdyz jsem videl vyzvu od kolegy 158. Pokud jste presvedceni, ze p.Polak uci spatne, pockejte na prvni prusvih a pak se do neho navazejte, jak je libo. Do te doby jej nechte delat jeho praci.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 9:26

toddb píše:
andromeda píše:Sebeobrana je šance laikům, naučit se za krátkou dobu to nejzákladnější, aby se mohli ubránit, když je obtěžuje opilec, nebo agresivní pitomec - na ulici, v parku, na diskotéce, v baru....

A to je mozny?A co mam pouzit? Nin? Tsun? Do?
Jinak, pekny novy rok.

Pouzij treba balet, pokud ti to pomuze. Panove, kdo z vas videl Nin Tsun Do na vlastni kukadla? Tak jak kua muzete tvrdit, ze je to totalni shit? Jen pote, co jste to videli z knizky (mimochodem, tam ty techniky byly fakt hrozny :) ) Beru nazor napriklad meho kamarada, ktery delal WT a pak odesel, protoze zjistil, ze mu to nedava to, co chtel. Ze se stava agresivni hovadem (sam jsem si tim prosel) a dal se na jine formy boje (Kudlanka, kterou ted studuje v UK) MA vlastni zkusenost, coz troufam si tvrdit nikdo z vas s NTD nema. Nechci, abyste se ted hrnuli do skoly p.Polaka a pak sabotovali jeho vyuku ve snaze dokazat, ze to, co uci, je na ho...o (protoze tak by to stejne dopadlo, obcas to vidim u nas na kurzu sebeobrany pro zeny, kde se vzdycky najde nejaka divka/zena, ktera uz od zacatku tvrdi, ze to nefunguje. Pokud se nam podari ji presvedcit, aby to zkusila, zatim pokazde zmenila nazor). Poptejte se u lidi, kteri s p.Polakem cvici. To jsou nejlepsi reference. Ale nesudte proboha pouze z knizek, ktere jste meli moznost si rychle prohlednout v knihkupectvi.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pát 06. led, 2006 9:36

Makoto - "....zkusenost, coz troufam si tvrdit nikdo z vas s NTD nema."
Neber to jako snahu o vulgaritu za kazdou cenu ,ale :" abych vedel ,ze nechci jist hovna ,protoze urcite chutnaj jako hovna ,nemusim je nejdriv ochutnat...."

Jen takovej primer.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 9:49

roza píše:Makoto - "....zkusenost, coz troufam si tvrdit nikdo z vas s NTD nema."
Neber to jako snahu o vulgaritu za kazdou cenu ,ale :" abych vedel ,ze nechci jist hovna ,protoze urcite chutnaj jako hovna ,nemusim je nejdriv ochutnat...."

Jen takovej primer.

Roza
A bavil jsi se s nekym, kdo je ochutnal a rekl ti, ze to chutna jako h..o? Nebo jsi jen soudil dle zapachu? :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 06. led, 2006 9:56

Boris68 - problem vidim v tom, ze posuzujes dobreho boxera podle toho, jak vypada jeho zapas s jinym dobrym boxerem. Pokud mu nebudeme stacit nahore, a to je dost pravdepodobne, nebude sance ani na kopy a zapas bude vypadat uplne jinak. To se ani nebavime o tom, ze je zvykly rany davat i dostavat a uplne jinak (lepe) vnima, co je nebo neni nebezpecny uder.
Videl jsem par kluku, co predvadeji do lap. Myslis, ze az na tebe poleti takova kombinace, ze ho trefis mezi nohy? A co teprve kdyz to bude opravdovy konflikt. Spolehnes se na to, ze se trefis? Spousta 'razantnich' kopu konci uz jen na tom, ze se souper pohybuje proti tobe. Prime kopy do nohou rady sklouznou. Mas tak nabehany lowkick, aby to cloveka, ktery te chce serezat, aspon trochu zaujalo?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 10:02

Jo...to je vlastne pravda. Na tohle jsem uplne zapomnel. Ze pozdravuji matikarku :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 06. led, 2006 10:21

Makoto píše:Opet souhlas. Podobne vyzyvaci boje byly jeden cas caste napriklad ve WT a jedine, co si chteli tito, radoby bojovnici dokazat, je "kdo z nich ma delsi prirozeni"....proste o tom nejsou bojova umeni, ale business a rozdeleni trhu. Asi vite jak spolu souperi WT a WCh, to sem vsak nepatri, jen jsem si na to vzpomnel, kdyz jsem videl vyzvu od kolegy 158. Pokud jste presvedceni, ze p.Polak uci spatne, pockejte na prvni prusvih a pak se do neho navazejte, jak je libo. Do te doby jej nechte delat jeho praci.
No jo kámo ale ta tvoje úvaha má drobnou chybku. Zkus si představit že tady diskutujou i lidi s cérečkou ve školnim věku a nechtěj aby se vo ní psalo v Blesku, že dojela na to, že se s násilníkem začala neúčině "rvát" místo něčeho rozumnějšího... :evil:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. led, 2006 10:31

jox píše:No jo kámo ale ta tvoje úvaha má drobnou chybku. Zkus si představit že tady diskutujou i lidi s cérečkou ve školnim věku a nechtěj aby se vo ní psalo v Blesku, že dojela na to, že se s násilníkem začala neúčině "rvát" místo něčeho rozumnějšího... :evil:
Hmmm...to je pravda...na to jsem nepomyslel.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 10:41

ukropcany píše:4low - tak si ich stiahni viac, aspoň 50...
prosim tě nemoh by si sem ten link napsat ještě jednou?? prolistoval sem celou diskuzi a nemůžu ho najít....ďík
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 11:57

ukropcany píše:http://www.comegetyousome.com/fight_videos_home.htm
ďík
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pát 06. led, 2006 12:35

TAPTAK píše:Boris68 - problem vidim v tom, ze posuzujes dobreho boxera podle toho, jak vypada jeho zapas s jinym dobrym boxerem. Pokud mu nebudeme stacit nahore, a to je dost pravdepodobne, nebude sance ani na kopy a zapas bude vypadat uplne jinak. To se ani nebavime o tom, ze je zvykly rany davat i dostavat a uplne jinak (lepe) vnima, co je nebo neni nebezpecny uder.
Videl jsem par kluku, co predvadeji do lap. Myslis, ze az na tebe poleti takova kombinace, ze ho trefis mezi nohy? A co teprve kdyz to bude opravdovy konflikt. Spolehnes se na to, ze se trefis? Spousta 'razantnich' kopu konci uz jen na tom, ze se souper pohybuje proti tobe. Prime kopy do nohou rady sklouznou. Mas tak nabehany lowkick, aby to cloveka, ktery te chce serezat, aspon trochu zaujalo?

Ok vcelku souhlas ale vraťme se k tématu. Věřím že zkušený boxer nemá na ulici zapotřebí tě deseti ranami rosekat na kusy, natož nějakou roštěnku. Asi to bude o neovládnutí se a o jednom úderu prostě mu to ulítne. Určitě mu nebudu říkat, že ho umím hezky kopnout do rozkroku (moment překvapení). Stejně je to buď a nebo ale pořád mi z toho né a né vypadnout to že nohy mají výhodu a dosáhnou dále. Samozřejmě i zbízka se dá kopnout. Ale opět budu dobrý jen v tom co budu trénovat!
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pát 06. led, 2006 13:25

viděli jste jak se na konferenci Tyson s Lewisem? Taky to box moc nepřípomínalo :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 06. led, 2006 13:37

Real fight je jednoducho real fight. Nemas cas poskakovat, uhybat sa, iba ides dopredu a snazis sa protivnika neutralizovat. Zrejme si toho aj oni su vedomi.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 13:40

Low píše:viděli jste jak se na konferenci Tyson s Lewisem? Taky to box moc nepřípomínalo :o)
No přesně a proto moc nevěřim stylum typu Teakewonda na ulici.Né ®e by ty techniky byly špatný, nebo že by je neuměly. Ale když i profesionální boxeři se perou tímhle stylem tak se mi nechce věřit že by tam někdo vykouzlil kop s otočkou ve vzduchu:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 06. led, 2006 14:57

to Rimmer: to je presne moj nazor, nemam co dodat :lol: :lol: :lol:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

for pan Polák

Příspěvekod 158 » pát 06. led, 2006 15:27

K výzvě od pana policisty 158 - mé tréninky jsou v úterý od osmi a v pátek od čtyř v tělocvičně 1. kpša, Pernerova 29, Praha 8 - Karlín. Přijď, přepadni tam, koho chceš, třeba i mně, buď se ubráníme, nebo ne a ty - :D o to přece jde, aby se Vámi cvičený člověk ubránil.. 8) nemůže to být postaveno ano nebo ne, musí to být učinná obrana.. vždy.. :twisted:
Kolegům bych vysvětlil že se jedná o experiment, to by problém být neměl.. Nejde mi o cvičené znásilnění,ale o způsob utoku na danou cvičenkyni a jak jsem navrhoval, můžeme se dohodnout na způsobu který by moje tvrzení potvrdil nebo vyvrátil.. to je celé..
:D Co znamenají slova to už tu jednou bylo ? Co si mám představovat pod formulací : Chceš to reálné, tak nechtěj "cvičně" znásilňovat mladé ...náctileté dívky, které ti mám já ještě připravit na stříbrném podnose... a nemyslíte si že nedostatečnou přípravou je potencionálnímu pachateli připravujete ? :twisted:

Každý mi jistě dá za pravdu, že "simulovat" cvičně přepadení mladé dívky dospělým mužem a vyvozovat z toho závěry o možné realitě stylu - to je nesmysl :
:idea: mně to jako nesmysl nepřipadá protože to je přece důvod proč se trénuje, že jo ? Jinak by to nemělo smysl.. :idea:
:!: Já se odpovědnosti za svoje zdraví a za zdraví Vaší instruktorky NTDC nezbavuji..naopak přijímám ji.. :!:
..
A já nebudu riskovat pozdější trestní oznámení na mne od hlupáka, který si myslel, že mu musí něco dokazovat studentka z 1. třídy gymnazia. . : ten hlupák si myslí že byste měl cvičit ty lidi tak, aby to byli schopni zvládnout..jinak musíte počítat s oznámením pro podvod nebo klamavou reklamu z Vaší strany..a samozřejmě znemožnění se v velkém okruhu odborné veřejnosti.. :roll:

Sebeobrana je šance laikům, naučit se za krátkou dobu to nejzákladnější, aby se mohli ubránit, když je obtěžuje opilec, nebo agresivní pitomec - na ulici, v parku, na diskotéce, v baru..... to není o tom, jestli se patnáctiletá dívka ubrání policistovi, který trénuje BU xlet a sám se prezentuje jako expert. A jestli k tomuto vyzývá opravdu policista, měl by se stydět.
: Za co bych se měl stydět ? to nechápu, dal jsem Vám férovou nabídku, a za ni mi do obličeje vrháte špínu.. to nechápu..V čem to tedy je jiné ? To jako proti opileci, který je agresivní je snažší se bránit než proti tomu x let trénuje ? můžete popsat rozdíl ? to jako sex. deviant neví jak se na svoji obět zautočit , jak ji přiškrtit a a kde jsou tlakové body a pod ?

J :idea: :idea: en technická záležitost - všem děkuji za připomínky a připravuji kompletní proměnu svých internetových stránek. I když tomu, co dělám, 100%ně věřím, ne vše je dobře a srozumitelně prezentováno - a asi nebude nikdy, ale už vím, co zlepšit - : ok, tak aspoň něco.. :D
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...