Jo jo, muziku mame pohlidanou, o to se starala firmu, u ktere jsme si nechavali sestrih delat. Presto dekuji za upozorneni, nastesti tohle mame pohlidane dobre (netusim jak, my jen zaplatili a prevzali
Co se tyka te ucebnice....hmmm, cim dal vice nad tim premyslim, tim mam pocit, ze znazornit techniku tak, aby zachytila vsechny vnejsi aspekty, je pekelne tezke...vzpomnel jsem si na to, kdyz jsme vybirali fotky na web, ktere se tam snad jiz brzo take ukazi, aby web nebyl pouze textovy
Presto si myslim, ze kdyz se technika ukaze pouze v uvolnene podobe, kdy se oba na sebe usmivaji a vse provadi relaxovane, ze pak je docela problem uverit, ze by to melo fungovat i v realu. Mozna by pomohlo, kdyby techniky byly pote provedeny v plnem nasazeni (s chranici samozrejme), to by asi presvedcilo hafo lidi zde na konferenci, ze to funguje. Takhle to budi dojem pouhe spartakiady. Je to vsak na vas, jak budete prezentovat, samozrejme vam do toho nebudu hovorit.
U nas byl napriklad velky problem naucit utocniky spravne utocit. Jak se nekdo oblece do chranicu, uz reaguje jinak. To se pak panecku machruje

Jenze v realu budu daleko mene ochranen, coz znamena, ze po kopu do prirozeni se schoulim (v realu asi i spadnu), po uderu do hlavy zaklonim, pripadne i zvednu ruce (automaticka reakce), proste reaguji tak, jak bych reagoval v realu. Na toto tema pripravujeme i clanky (preklady vcetne vlastnich vytvoru), protoze zjistujeme vcelku zajimave veci. A samozrejme uvitame pripominky i nazory od borcu, kteri delaji kungfu, WT ci jinou skolu BU. Asi vsichni vite, jaka je kvalita vyuky sebeobrany v Cechach....vetsina ucitelu si mysli, ze staci jen pouzit ty same techniky, co v judu ci karate a ono to bude fungovat i na ulici....pak to moooc boli
My se snazime metodou pokus-omyl a diky zkusenostem nasich kolegu a kamaradu zde i v zahranici zjistit jak na to, aby se lidi, kteri u nas studuji jujutsu nemuseli bat na ulici. Proto jezdime na seminare do zahranici a vlastne proto jsem zacal prispivat i do teto konference. Pomahate nam odhalit chybky v metodice, za coz vam patri muj dik. Jsem rad, ze se konference nezvrhava v urazky a ponizovani, ale v konstruktivni kritiku, diky ktere ma tato konference skutecne hodnotu. Myslim to vazne. ...ufff...malem jsem napsal: "Myslim to uprimne