FMA nebo WT pro realny boj???

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: FMA nebo WT pro realny boj???

Příspěvekod Matti » sob 18. lis, 2006 19:40

DrGlock píše:Jo, ale já si myslím, že sebeobrana holýma rukama je základ a zbraně jsou vyšší level. Jsou jen něco, co ti může sebeobranu ulehčit a udělat ji pro tebe bezpečnější, ale nesmíš se na ně spoléhat a musíš počítat s tím, že se obrátí proti tobě. Dokud se neumíš ubránit holýma rukama, se zbraněmi jen ztrácíš čas, který bys měl věnovat tréninku beze zbraní.

s tymto suhlasim, lenze velke mnozstvo technik sa pri rovnakych principoch da aplikovat ako s nozom, s palicou a tak aj holymi rukami
DrGlock píše:Vzhledem k tomu, že podle zákona bys neměl útočníkovi způsobit horší zranění, než hrozí tobě, je nůž v sebeobraně použitelný maximálně proti útočníkovi s nožem. A jít na férovku nůž na nůž je podle mě hodně velká hloupost. Když už využít nějakou zbraň, tak takovou, která mi dá výhodu. A když půjdu proti noži, raději zvolím teleskop, nebo rovnou střílím a nebudu si hrát na frajera. Proto si myslím, že veškerý boj nožem je dobrý pro zábavu, případně na zápasy v garáži. A jak se říká: všichni mistři boje nožem jsou ve vězení.

Toto tiez nie je celkom pravda, ze nesmies sposobit horsie zranenie nez ake ti hrozi. Ved ako mozes vediet ake nebezpecenstvo ti naozaj hrozi, staci ze ta niekto soti a ty si udries hlavu a ani nebudes vediet preco si zomrel. ale to je vec dokazovania ako som pisal predtym bolo vela pripadov kedy mozes pouzit aj noz a vyjdes z toho dobre.
a nemyslim si ze ukecas bezhlavu strelbu ako pises v panike. to by sme mohli potom aj v sialenstve rezat a bodat a hodit to na to ze v tom okamihu som nebol pricetny - to je to iste.

DrGlock píše:Mám stejný názor, ale nebudu zbytečně riskovat kriminál zbytečným a nepřiměřeným (i neumýslně) použitím zbraní, zvláště když se u nás bere znalost bojových umění jako přitěžující okolnost. Věřím, že mé ruce, nohy, nehty a zuby jsou dostačující k řešení drtivé většiny konfliktů. A v těch ostatních se snad s teleskopem či pistolí vejdu do nutné obrany.

tu s tebou suhlasim, ja mam vzdy pri sebe zbran strelnu a aj noz, takze pouzit sa da hocico. Ale pouzijes to iba vtedy ak to mas dostatocne natrenovane. Trenujes strelbu, myslim taku sebaobrannu?
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » sob 18. lis, 2006 20:44

defendu píše:Vím,vím,četl jsem,ale ostatní se nějak nesnaží osvětlit své zkušenosti a zážitky.®e by nebylo o čem psát??

Máš pravdu není o čem :) . Aspoň já takové věci probírám s přáteli a lidmi s kterýma cvičím, ale určitě bych je nijak specificky nepopisoval tady na fóru, není důvod.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 18. lis, 2006 22:47

majkx píše:
Máš pravdu není o čem :) . Aspoň já takové věci probírám s přáteli a lidmi s kterýma cvičím, ale určitě bych je nijak specificky nepopisoval tady na fóru, není důvod.

Ale......někdy je vhodné podpořit svá slova prožitou zkušeností...i když je zkušenost nepřenosná a myslet si může kdokoliv cokoliv......přijde na to...taky jsi třeba sdělil pár zkušeností z práce...viz zážitek z nádraží....to člověku znalému věci kolikrát řekne víc,než nějaké "okecávání".... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » sob 18. lis, 2006 22:50

DrGlock píše:Jo, ale já si myslím, že sebeobrana holýma rukama je základ a zbraně jsou vyšší level. Jsou jen něco, co ti může sebeobranu ulehčit a udělat ji pro tebe bezpečnější, ale nesmíš se na ně spoléhat a musíš počítat s tím, že se obrátí proti tobě. Dokud se neumíš ubránit holýma rukama, se zbraněmi jen ztrácíš čas, který bys měl věnovat tréninku beze zbraní..

to je pravda, ale neplatí vždy. Základ je boj rukama, ale né všichni jsou toho schopní, či bojovat tak efektivně aby to k něčemu bylo. Pak taky beze zbraně proti zbrani je to dosti ošemetné a různé zbraně dnes nosí kde kdo. Proto nesouhlasím s tím že pokuď se člověk neubrání rukama, tak ze zbraněmi strácí čas...není to pravda, samo když pak bude beze zbraně či se nebude dát použít tak je v háji, ale to je druhá věc se kterou už musí počítat či se bránit jak dovede...
Tvrzení, že tréninkem ze zbraňemi člověk jen ztrácí čas, pokuď to nedokáže beze zbraní je zcestné už jen proto, že nikdy nemůžeš vědět tu hranici kdy se někomu ubráníš? komu, kolika, i když bude mít zbraň či budou mít zbraně?
I když jsem se lecos naučil, tak moc dobře vím že vždy se ubránit nelze a musím ještě hodně trénovat a učit se, ale ani tak třeba po 10ti letech si nedělám iluze že se dokážu efektivně v blbých případech ubránit, proto se učím a cvičím používání různých zbraní.....a holýma rukama proti zbraním jít zrovna nehodlám. Vím co dovedou a nějaké nacvičené věci proti nim nemusí vyjít a co pak? když nebude zbytí tak co jiného, ale pokuď je ta možnost síly vyrovnat či si pozici vylepšit proč ji nevyužít.
Také na ulici těžko poznám jak ten či ten je moc dobrý, nemůžu spoléhat na to, že se raz dva ubráním rukama, jak můžu vědět či se ubráním či ne, nikdy nevím co v boji vytáhne za zbraň.....

DrGlock píše:S nožem jsou jen dobrý zásahy a smrtelný zásahy a neexistuje tedy obranná technika nožem. To třeba o teleskopu říci nelze. Pistole má dejme tomu stejný efekt, jen dobré a smrtelné zásahy. To, že jsi nechtěl vystřelit, ale jen jsi zpanikařil a jen naslepo mačkal spoušť ukecáš, ale na to, aby si někoho pobodal nebo pořezal musíš chtít bodnout nebo říznout a to na paniku neukecáš.

To je blbost, to že jsi spanikařil rozhodně neukceáš, jak si ty predstavuješ vše záleží na okolnostech a tom jak to vyšetřovatel vyhodnotí, samo že tě obviní aby si kryl prdel a pak už je to na soudu.....
Pokuď tedy nemáš na mysli boj s nožem v armádním styu jak ve válce to by se rozhodně blbě vysvětlovalo.....
Když chceš po někom vystřelit taky musíš CHTÍT zmáčknout spou¶ť :wink: taky tu zbraň musíš vytáhnout, odjistit eventuelně natáhnout závěr, zamířit a střílet....to nevypadá na jednání v panice a pokuď bys jednal v panice tak bys už nebyl bo bys nestihl s největší pravděpodobností ani vystřelit, ale to už je zas jiná věc.

DrGlock píše:Pokud se bavíme o u nás běžně využívaných zbraních, nůž je zbraň, při jejímž použití hrozí nejhorší následky. I střelné zranění není tak vážné, jako pořezání či pobodání nožem. Vzhledem k tomu, že podle zákona bys neměl útočníkovi způsobit horší zranění, než hrozí tobě, je nůž v sebeobraně použitelný maximálně proti útočníkovi s nožem. A jít na férovku nůž na nůž je podle mě hodně velká hloupost. Když už využít nějakou zbraň, tak takovou, která mi dá výhodu. A když půjdu proti noži, raději zvolím teleskop, nebo rovnou střílím a nebudu si hrát na frajera. Proto si myslím, že veškerý boj nožem je dobrý pro zábavu, případně na zápasy v garáži. A jak se říká: všichni mistři boje nožem jsou ve vězení...

To snad nemyslíš vážně 8O kde jsi na to přišel, že zranění od nože je horší jak od střelné zbraně? (pokuď neberem v potaz ty z kategorie D)
Tady snad hrají jiné spekty a to jak kdo a kam se trefí ať už nožem či kulkou (otázka jakou).
Kde jsi vzal že podle zákona nesmíš útočníkovi způsobit horší zranení atd...? to je opravdu chujovina na druhou, jak ty víš co ti hrozí, vždyť ať už má tyč, teleskop, boxera, nůž či pistoli atd. může ti hrozit smrt...
Vše se dá použít a když je nouze tak snad člověk nebude uvažovat nad tím jaké bude mít problémy se zákonem (ty budou vždy, otázka jak to dopadne). Boj nožem má své výhody i nevýhody, jako z každou jinou zbraní a rozdohně bych ho nezavrhoval, je hodně nebezpečný v útoku tak je stejně nebezpečný v obraně.....

Dle zákona je dáno, že obrana nesmí být zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku, ale tohle je hodně diskutabilní a záleží na posouzení všech okolností.....
Člověk musí prokázat že se jednalo buď o NO(nutnou obranu) či KO (krajní nouzi) a s tím spojené další aspekty jestli útok trval, přímo hrozil, přiměřenost.....
Vše je dále na posouzení, vyštřovatele eventuelně státního zástupce a v případě pokročení tak soudu. No pokuď došlo k vážnému zranění či smrti tak se stejně většinou mu nikdo nevyhne...

S tím, že na tom budeš lépe pokuď se budeš bránit střelnou zbraní než s nožem, rovnež nesouhlasím. U nás je zašitý fakt, že s. z. je na zbroják a její nošení je omezeno, je brána, že je daleko horší oproti noži, zbůsobuje daleko závažnější následky, spousta blbců lobuje za odzbrojování a zpřísňování pravidel pro její držení.....emůžeš čekat že u soudu najdeš lidi kteří chápou realitu, co vše se může stát, jaká zbraň je nebezpečná, co vše ti hrozilo,proč ses bránil tak a tak...tam sedí většinou debilové :x , kteří v životě nic nezažili a nikdo je nikdy nenapadl. A čert ví jak se s takovou inteligencí s jakou přemýšlejí mohli dostat na takovou funki, ale u nás je možné vše :evil: Mluvím zejmnéna o soudech nižší instance, které odsoudí každého kdo se bránil, zejména střelnou zbraní! :evil: Naštěstí se to začíná zlepšovat a nejvyší soudy rozhodují při odvolání ve prospěch obránce či rozdonutí nižších zruší a vrátí k došetření s připomínkami...

No furt je lepší běhat po soudech eventuelně jít si sednou, než ležet v dřevěným futrálu
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 19. lis, 2006 0:05

[
No furt je lepší běhat po soudech eventuelně jít si sednou, než ležet v dřevěným futrálu[/quote]
Presne.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 19. lis, 2006 11:45

majkx píše:
defendu píše:Vím,vím,četl jsem,ale ostatní se nějak nesnaží osvětlit své zkušenosti a zážitky.®e by nebylo o čem psát??

Nikdo neříká,že musíš cokoliv popisovat specificky,zkus to třebas jen nastínit - nespecificky :lol:

Ale abych řekl pravdu,šlo mi hlavně o Makota :wink: ,ten tady na threadech několikrát tvrdil jací jsou u nich odborníci na sebeobranu - učí i ženy,aby byly schopny se ubránit na ulici :!: .Zajímá mě jakou pouliční praxi má on,když to učí druhé.Zatím to,ale vypadá,že na podobné "přízemní" dotazy neodpovídá.Což mi přijde škoda.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 20. lis, 2006 11:03

Jendis píše:
majkx píše:

Ale......někdy je vhodné podpořit svá slova prožitou zkušeností...i když je zkušenost nepřenosná a myslet si může kdokoliv cokoliv......přijde na to...taky jsi třeba sdělil pár zkušeností z práce...viz zážitek z nádraží....to člověku znalému věci kolikrát řekne víc,než nějaké "okecávání".... :wink:

:oops: :oops: , no jo dostals mě :lol: :lol: , jde spíš o to, že já zrovna tuhle zkušenost neberu jako nějakou zkušenost spíš častá součást mojí práce, takových zkušeností mám plnou zadnici :lol:. Takže jsem to spíš myslel tak, že třeba o zkušenosti proti chlapovi se střelnou zbraní apod. se můžeš podělit jen s lidma za a) kteří aspoň trochu budou chápat o čem vůbec mluvíš, a za b) hlavně s lidma, kterým důvěřuješ!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 20. lis, 2006 13:30

jo,souhlas...akorát.....proč s lidma,kterým důvěřuješ???Jestli Ti někdo nevěří,jeho problém...já podobnou zkušenost mám taky,psal jsem tu o ní....že jsem byl připotento.....?!...no a......kdo by nebyl,když kouká do "očička".....?!
Je to jen na Tobě,jestli něco napíšeš,nebo ne.....já Tě k tomu určitě nenutím. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 20. lis, 2006 14:57

Když napíšu, že jsem se posledních pár let úspěšně snažil vyhnout jakékoliv konfliktní situaci, tj. nechodím večer parkem, nechlastám a nechodím do kdejakých hospod, chodím středem ulice, když jde v noci někdo podezřelý proti mě, raději přejdu na druhý chodník, když vidím nějaké provokatéry, raději z toho místa rychle zmizím, atd. budeš to brát jako seriózní zkušenosti z ulice?
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 20. lis, 2006 17:29

4DrGlock

Minimálně budu vědět,že si velice rozumný chlap :wink:

Dík za odpověď
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 21. lis, 2006 10:16

Jendis píše:jo,souhlas...akorát.....proč s lidma,kterým důvěřuješ???Jestli Ti někdo nevěří,jeho problém...já podobnou zkušenost mám taky,psal jsem tu o ní....že jsem byl připotento.....?!...no a......kdo by nebyl,když kouká do "očička".....?!
Je to jen na Tobě,jestli něco napíšeš,nebo ne.....já Tě k tomu určitě nenutím. :wink:

No nakonec proč né, třeba to někoho obohatí :lol: :lol: . Jako nezkušený mlaďoch, jsem se dostal do situace, kdy jsem zůstal najednou s tonfou v ruce, tak cca. 1 m před zfetovaným chlapem co mi mířil na palici pistolí s prstem na spoušti, kromě hnědkového pocitu v trenclích, mi nějak zatuhl mozek, jak je to v těch debilních filmech, že se ti zpomalí vnímání a setinu vteřiny vnímáš jak hodinu. Zatuhl jsem fakt jen na chvilku a tělo pak začalo samo pracovat, uhnul jsem dopředu stranou, mimo směr případného výstřelu a vrazil mu tonfu do huby a do toho ho někdo zezadu ještě postrčil, on spadl na zem, přidupl jsem mu loket s pistolí a 1 minutu trvalo než jsme mu jí vyrvali, tak byl najetý fetem, samozřejmě byl u toho přetahování nacpaný prst před úderníkem. Náboj byl v komoře, takže jsem se asi potom zážitku třepal půl hodiny jak ratlík :lol: . Nejzajímavější mi na téhle zkušenosti příjde, že mi pak museli říct co jsem vůbec udělal, protože jsem to měl jak v mlze!! V té době jsem dost žral Bujinkan a co mě rozpohybovalo bylo to, že jsme tam na tréninku docela často trénovali úhyb a vzdálenost proti seku mečem a já jsem reagoval stejně jak na tréninku Bujinkanu, takže ikdyž není Bujinkan žádný drsný fulkontakt, tak je přinejmenším zajímavé, že mě ten nácvik-úhyb tělem vytáhl z pořádné sračky!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 21. lis, 2006 12:01

jak ta "chvilka" ale byla nekonečná,co?!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 21. lis, 2006 16:23

Jendis píše:jak ta "chvilka" ale byla nekonečná,co?!

JJ, je to taková astrální chvilka :lol: :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 21. lis, 2006 18:06

jj...vím....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Nuz

Příspěvekod Los_Pepos » úte 21. lis, 2006 19:21

Ted zpatky k tomu nozi kolik zvas ma na to do nekoho si bodnou nozike ja opravdu ne.
Los_Pepos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NAIA » úte 21. lis, 2006 20:28

Myslíš že se ti teď tady každý přizná k vražedným sklonům?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 21. lis, 2006 20:31

Přesně tak ... obzvlášť když vezmem v úvahu že cca 95% lidí na tomto foru jsou minimálně latentní sadisti.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Nuz

Příspěvekod Jendis » úte 21. lis, 2006 20:35

Los_Pepos píše:Ted zpatky k tomu nozi kolik zvas ma na to do nekoho si bodnou nozike ja opravdu ne.

to nikdy dopředu nevíš...záleží na situaci....ale věř,že bude-li Ti někdo ohrožovat rodinu,uděláš vše..... :!:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 21. lis, 2006 20:50

to LADA: K tomu co jsi psal DrGlockovi (nechce se mi to tu celé citovat)

Nemyslí si že by nůž byl to samé co pistole z hlediska sebeobrany (myslím přiměřenosti). Určitě se líp staví obhajoba nad člověkem/mrtvolou která má v sobě třeba 2 střely než na borcem kterému jsi prořízl hrdlo. Tak to vidím já.

Z tohoto důvodu u sebe nůž nenosím.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 21. lis, 2006 20:50

Toman píše:Přesně tak ... obzvlášť když vezmem v úvahu že cca 95% lidí na tomto foru jsou minimálně latentní sadisti.

A u tech 5% se to už projevilo :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...