Dasenka píše:Nas nazor na vyznam a postaveni zvirat ve spolecnosti bude asi rozdilny. Nevim jestli ten muj je demagogicky, ale necitim potrebu akceptovat nazor "cele lidke spolecnosti". Kazdopadne nemam predstavu jakym zpusobem presne probiha nacvik likvidace psa u p.Chlibka. Rad se necham presvedcit ze pri nem nedochazi k tyrani zvere. Ma nekdo skusenosti o ktere se zde podeli ?
Ja jsem pouze shrnul a zkonstatoval současně tolerovaný přístup celé společnosti ke zvířatům, bez toho, abych jej hodnotil v pohledu dobro-zlo... Za demagogii jsem označil vypíchnutí jediného případu s těmi psy. to se mi obecně nezdálo k p.Chlíbkovi fér. V mnoha podobách se na tom prostě podílíme všichni!
Na druhou stranu mohu podat objektivní informaci o skutečnosti, že při výcviku Systemy dochází i k usmrcování těchto psů. Pravděpodobně pouze vyjímečně, ale dochází... Např. předvádění načasování pro použití švihového Uraken uči na vypuštěného běžícího dobrmana. Ten po jediném zásahu za nadočnicový oblouk skutečně skonal. Těžko soudit, jestli to bylo týrání, ale zabití zvířete to bylo určitě...