Baxxse píše:rizek píše:No jo, jenze v treba boxu se zadni direct ucim rovnou se zvednutou patou, coz me osobne pride mnohem prirozenejsi. Narazim na to srovnani gyaku v kihonu a kumite, ktere tady bylo presentovano vys. To same mawashi, me osobne porad vycitali ze ho kopu kumitacky a ze ted mame kihon

No kazdy kop ma neco do sebe...jak ten kihonacky tak ten kumitacky...kdyz budes umet oba,tak budes mit pak pri sparringu na vyber. Kopnes treba ten nebo onen...pouzijes ten ktery se v danou chvili vice hodi. Ja treba nekdy kopnu celou nohou(myslim klasicky MT kop) a uderovou plochu pouziju holen-to kdyz se do toho chci oprit. No a nekdy chci byt rychlejsi tak kopu klasicky karatisticky,i kdyz ho treba nekopnu tak tvrde-zminena "facka"...
To beru na vedomi, ja mam vlastne taky vic druhu roundkicku-mawasi, presne jak pises, ale zkusim to podat jeste jinak-priklad je to jen:

na zkouskach jedes techniky ktere mas zazite z kumite, protoze je i nejcasteji pouzivas, to jest-pri gyaku zvedas patu a co nejvic se u toho bokama vytacis, mawashi nezacinas tim, ze zvedas pokrcenou nohu primo do boku, ale mas ji vytocenou tak nejak napul, protoze tamten zpusob je takovej pomalej a nepraktickej. Samozrejme ze te desne servou, protoze necvicis podle zasad karate a zkousky neudelas. Nicmene v kumite ti nikdo pak uz nic nevycita a pritom to vlastne pouzivas v rozporu s principy z kihonu. To bych jen chtel vysvetlit proc vlastne v karate existuji dva odlisne druhy technik nacvikova a bojova, proc se neucim rovnou tu, kterou budu i pouzivat, v kick-tahi boxu, boxu apod sem to nezaznamenal,nicmene pokud se mylim, tak me opravte.