defendu píše:
Prostě člověku,který na tebe jde s úderem pěstí nastavíš překážku,v tomto případě loket - hned po první srážce pěsti s tvým loktem už nebude mít nikdo chuť dát další úder jako velkou bombu,protože čím větší ránu dá,tím víc si ublížíTo je ve zkratce streetboxing
http://youtube.com/watch?v=njPgVLPTWZk&feature=related
A co následuje dál? Vletíš do něj,aby jsi zmenšil vzdálenost,drapneš ho do klinče a rozkopeš mu kolenem vejce......např.
To je jenom malá ukázka toho jak si upravit sportovní boxing ve špinavý pouliční box
ukropcany píše:4cudles - jááááááj... no... proti noži je to ťažké... keď na mňa niekto vytiahne kudlu, tak otočka na päte a turbo preč...Vieš, ja som sa učil obranu proti noži ešte kedysi na JJ, lenže tie útoky sú tak infantilné, že taký debil po svete fakt asi nechodí, čo by hentak zaútočil... no a keď niekto spustí šijací stroj, tak neviem ako sa proti tomu brániť... čo som sa bavil s ľuďmi, tak že to moc nejde...
![]()
4player - aha, ok, ten sparing som nevnímal... podľa mňa to ale nie je veľmi užitočné, lebo psychika nedostáva patrične zabrať, ale pre mňa za mňa...Ja som vlastne tiež začal teraz zas zápasiť, lebo len sparingy už nie sú dostatočná motivácia...
ukropcany píše:4cudles - to "jáááááj" znamená, že som pochopil čo od BU očakávaš... ja si nerobím ilúzie o tom, že som neporaziteľný. Rozhodne si nemyslím, že som "na facku", ale tiež som už od pár ľudí dostal bitku... Ručnému riešešeniu konfliktov sa vyhýbam, lebo nemám chuť sa dostať kvôli kravine do prúseru (či už sa mne niečo stane, alebo jemu). Zbrane si v každom prípade zatiaľ nechávam na neskorší vek, keď už budem starý a x-box budem považovať za "už nevhodný". To ale ešte pár rokov asi potrvá...
Inak k tej otázke že či si nerozbijeme ruky, keď sme zvyknutí búchať bez rukavíc - no asi si ich rozbijeme... no...Ale "ten druhý" bude fesť nešťastný...
![]()
4ranař - ten lakeť ma mrzí, ale holt nesmieš kopať ako kôň...aneb ako nás učili tréner boxu "daj mu tam tie lakte, nech si buchne, nech si doláme tie prsty... daj mu ho tam... táááááák... vidíš a už je v riti..."
lukaskon píše:Jak chcete vykrejt komplexní údery? Loktem asi těžko, to je jako by jste chtěli trefit moji pěst vaší pěstí. Je to velmi nepravděpodobné. I kdyby se to povedlo bouchal bych s tou rukou plnej adrenalinu dál a k tomu mám ještě druhou. Tyhle prakriky se podle mě nedají praktikovat v reálném boji proti zdatnému rychlému protivníkovi. Uděláte to buď na tréninku, protože jdete lehce a nebo proti nějakýmu jelitu na ulici, kterej je buď pomalej a nebo údery různě natahuje.
Stejně si myslím, že tato debata nemá konce. Pokud si to nezkusíme vzájemně neuvidíme kdo má pravdu. Mimochodem vy si nekryjete břicho?
lukaskon píše:Jsou údery na spodek, které pokud nevykreješ tak ti zlomí žebro a to pak už neuděláš nic. Já mám 70 kilo a už jsem jich pár zlomil a jen tak mimochodem teď ho mám zraněný taky. Jasně že pokud máš 100kg tak ti ho možná nezlomim (možná i jo) ale takovej 100kilovej kluk už ti ho zlomí lehceNeříkám, že každým úderem, ale vlastně kdyby si se přede mě postavil a nechal si vysolit maximální pecku tak ti ho zlomim taky
ukropcany píše:si určite lepší kicker ako boxer, takže by som si tie údery až toľko nepreceňoval...
ukropcany píše:
4ranař - ten lakeť ma mrzí, ale holt nesmieš kopať ako kôň...aneb ako nás učili tréner boxu "daj mu tam tie lakte, nech si buchne, nech si doláme tie prsty
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků