BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod python » úte 18. led, 2005 14:11

??? ja ted nevim, jestli jsme nekdo z nas nekdy nekde napsali nebo rekli, ze by nam pan Bruce Lee nesahal ani po kotniky... Jenom komentujeme
to co jsme videli, cetli a slyseli z vlastniho uhlu pohledu...

Tradície...tisíce rokov osvedčených koncepcií...štýly a filozofie...kuva videl som zábery zo zásahov špeciálnych jednotiek, videl som zábery z lokálnych vojenských konfliktov, videl som pouličné šarvátky, videl som organizované ultimátne zápasy...ale nikde v reále som NEVIDEL použité bojové koncepty a formy tradičných škôl !!!
Prečo ich NEPOU®IJÚ aj v situácii, keď ide už o život ?!
Prečo sa dnešné zásahové zložky cvičia v štýloch založených na princípoch JKD ?!

JKD je niečo, čo sa nedá pochopiť videním, počutím, čítaním. Treba si to "ohmatať" ! Aj ja som sa nechával unášať "istotou" vypracovaných tradičných štýlov (Aikido, goju-rju) a doteraz používam viac-menej modifikované techniky a taktiky z týchto štýlov, ktoré vyhovujú môjmu osobnému "naturelu". Ale až keď si "siahnete" na JKD, pochopíte o čo ide. Nie je to nič na pohľad krásne, exaktné a presné. Je to živé, meniace sa monštrum, prispôsobujúce okamžite seba aj okolie podstate vzniknutej situácie... a tá nikdy nie je taká, akú si predstavujeme ! Preto NEMô®ETE uvidieť, ani počuť, čo je to JKD !!! To čo vidíte je len výsledná forma jedinečná pre danú situáciu, pre daný moment !

Nie všetko môžme vidieť očami, nemám pravdu "vnútorní energetici" tradičných škôl ?! Aj Bohouš to predsa povedal v Kurvahošigutentagovi pani doktorke.... :D

Tréning na princípoch JKD vnáša život do akéhokoľvek bojového štýlu. Ako malý príklad uvádzam videíčko na : http://www.jkd.pl/Clipy/Aliveness.zip

Držte rohy vzpriamené :mrgreen:
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 15:11

Zdar "python" ,

pod to videl, cetl, slyselpocitam predevsim/i svuj trenink Jun Fan/Jeet Kune Do u Inosanta, Tacketta, Hartsela, Mullera, Jesse Glovera...

To ostatni (specialni jednotky apod) to komentovat nebudu, to je nekonecna debata kde ti naserviruju spousty takovych skupin ktere trenuji treba WingVing ChunTsun a ty me zase spoustu tech co cvici JKD... To ostatne neni vubec dulezite, sveho casu vojenskou policii trenoval sam maestro Hladik...

Cest
yiwan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 18. led, 2005 15:20

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:10, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 15:22

Ahoj,
no ja si prisadim svoji trosku do mlyna - pro Pythona.
Na vojne jsem slouzil u "litacky" VP. Byl jsem nucen ( ac nerad, bohuzel VZS si nikdo nevybira ze ) pouzivat to, co me naucil Yiwan potazmo Kamil. Domivam se, ze oba jsou predstaviteli tradicniho pojeti vyuky a vzdy jsem vyvazl v pohode.
U VP se cvici MCS a to z toho duvodu, ze proste je snadno naucitelne ( asi si Pythone sam tezko predstavis, ze trenunes tyto lidi tradicni system krucek po krucku ze ). Ja jsem se venoval WCH pred nastupen na vojnu cca 6let a lide kteri neco cvicili - nas tam bylo vice a dovolim si tvrdit, ze vetsina z nas byla daleko zrucnejsi nez tehdy pomalu vznikajici profici. Na druhou stranu i mezi nimi se nasli lide zkutecne zrucni /nikdy nic neni cerne ani bile/.
Nehlede na to, ze jestli se zajimas o taktiku spec. ops. tak k vyuziti boje z blizka dochazi malokdy ( zasahy jsou vzdy!!planovany s vyuziti presili napr. pro zasahovou jednotku VPN byli planovany vzdy 3 utoci na 1 utocnika ).
Myslim, ze by lidm kteri se venuji netradicnim umenim ( i kdyz nevim, co si pod tim predstavit ) neskodila trocha objektivity...
Pohodovy den.
David
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 16:32

python píše:
??? ja ted nevim, jestli jsme nekdo z nas nekdy nekde napsali nebo rekli, ze by nam pan Bruce Lee nesahal ani po kotniky... Jenom komentujeme
to co jsme videli, cetli a slyseli z vlastniho uhlu pohledu...

Tradície...tisíce rokov osvedčených koncepcií...štýly a filozofie...kuva videl som zábery zo zásahov špeciálnych jednotiek, videl som zábery z lokálnych vojenských konfliktov, videl som pouličné šarvátky, videl som organizované ultimátne zápasy...ale nikde v reále som NEVIDEL použité bojové koncepty a formy tradičných škôl !!!
Prečo ich NEPOU®IJÚ aj v situácii, keď ide už o život ?!
Prečo sa dnešné zásahové zložky cvičia v štýloch založených na princípoch JKD ?!

JKD je niečo, čo sa nedá pochopiť videním, počutím, čítaním. Treba si to "ohmatať" ! Aj ja som sa nechával unášať "istotou" vypracovaných tradičných štýlov (Aikido, goju-rju) a doteraz používam viac-menej modifikované techniky a taktiky z týchto štýlov, ktoré vyhovujú môjmu osobnému "naturelu". Ale až keď si "siahnete" na JKD, pochopíte o čo ide. Nie je to nič na pohľad krásne, exaktné a presné. Je to živé, meniace sa monštrum, prispôsobujúce okamžite seba aj okolie podstate vzniknutej situácie... a tá nikdy nie je taká, akú si predstavujeme ! Preto NEMô®ETE uvidieť, ani počuť, čo je to JKD !!! To čo vidíte je len výsledná forma jedinečná pre danú situáciu, pre daný moment !

Nie všetko môžme vidieť očami, nemám pravdu "vnútorní energetici" tradičných škôl ?! Aj Bohouš to predsa povedal v Kurvahošigutentagovi pani doktorke.... :D

Tréning na princípoch JKD vnáša život do akéhokoľvek bojového štýlu. Ako malý príklad uvádzam videíčko na : http://www.jkd.pl/Clipy/Aliveness.zip

Držte rohy vzpriamené :mrgreen:

Myslím že tady je krásně vidět proč se příznivci BL a ostatní nikdy nedohodou. Holt někdo tohle vidí a zakouší v tradičních. BU. Někdo holt má tu smůlu, že nanarazí na dobré učitele a setká se s tím až u JKD.....

To se Vážně musí zažít, jinak se to nedá vysvětlit... To že to je i v tradičních BU (která jsou tradiční protože přežila a pořád se vyvíjela...)

:wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

To WT Martin

Příspěvekod Hyperboreus » úte 18. led, 2005 17:21

A můžeš mi říci,co urážlivého jsem o tobě napsal?? :o
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To YiWan

Příspěvekod Hyperboreus » úte 18. led, 2005 17:26

Z toho,jakým stylem píšete,tak mám skoro ten pocit. :)
a k té filosofii-myslím,že i největší prkotina,kterou děláš,má kousek
filosofie..v sobě.Jinak vím určitě,že o BU a kung-fu víš určitě víc
než já.Mnoho z toho,co jsi napsal,je pravda anebo mi to "jen" připadá
správné.A proto,i když tobě to může být jedno,za tohle si tě vážím.
Ale s tím BL to už trochu přeháníte hoši.Zdar
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To Pavela

Příspěvekod Hyperboreus » úte 18. led, 2005 17:28

Pavelo,a já jsem snad napsal,že ty někomu něco závidíš??Probuď
se.KDE?jsem to napsal?Asi sis mne s někým spletl.Zdar
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 18. led, 2005 20:21

YiWan:no dobre...sice ma zavist vicero podob,ale dejme tomu,ze mu tedy nic nezavidis.Z toho ale jak se o nem(a nejen ty) vyjadrujes se mi zda,ze te stve,ze ho tolik lidi obdivuje,obzvlast kdyz vlastne nic neumel,byl desne arogantni machr a velka huba,jak zde nekolikrat zaznelo.
Co ti brani v tom byt lepsi?A v tom ja prave vidim tu skrytou zavist...vadi ti,ze byl vlastne nekdo tolik obdivovan a je stale obdivovan zato,jak je vlastne spatny a pritom ty si tak dobrej,tak proc neobdivuji lidi vic tebe,nebo pardon,vic tradicni BU,proc sakra obdivujou tu nesmyslnou nefunkcni spatlaninu JKD??To nasere,co?Proc si to nepriznat.... :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 18. led, 2005 21:24

player píše:YiWan:no dobre...sice ma zavist vicero podob,ale dejme tomu,ze mu tedy nic nezavidis.Z toho ale jak se o nem(a nejen ty) vyjadrujes se mi zda,ze te stve,ze ho tolik lidi obdivuje,obzvlast kdyz vlastne nic neumel,byl desne arogantni machr a velka huba,jak zde nekolikrat zaznelo.
Co ti brani v tom byt lepsi?A v tom ja prave vidim tu skrytou zavist...vadi ti,ze byl vlastne nekdo tolik obdivovan a je stale obdivovan zato,jak je vlastne spatny a pritom ty si tak dobrej,tak proc neobdivuji lidi vic tebe,nebo pardon,vic tradicni BU,proc sakra obdivujou tu nesmyslnou nefunkcni spatlaninu JKD??To nasere,co?Proc si to nepriznat.... :roll:

Ja teda obdivuju Ivana mnohem vic, nez Bruce. :-))

Jen by mne zajimalo, jestli jsi Ty sam v zivote nejake to Jeet Kune Do alespon koutkem oka zahledl anebo to mas jen vycteno z pochybnych knih. Doporucuji drzet hubu a krok, kdyz tady pise o JKD Ivan, ktery to trenoval s Danem Inosantem a kdo vi kym jeste...

Mno nic, opet prechazim do pasivniho modu. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 18. led, 2005 21:58

WT_Martin:a jak sem prosim te mohl JKD trenovat,kdyz JKD je z nejvetsi miry individualni zalezitost kazdeho z nas?Tak jsem to tedy alepson z Brucovych slov pochopil ja.Pokud to je jinak,budu rad,kdyz me uvedes na pravou miru,treba si to pochopil lepe.Takze to ze ten a ten cvicil s Inosantem me je vcelku lhostejne,nebot Inosanto produkuje svoji verzi JKD tak jako ji produkoval Bruce.Velmi silne pochybuju,ze Inosanto vyuziva techniky ktere vyuzival i Bruce,vzhledem k jejich odlisne stavbe tela.Tim myslim fyzicke proporce.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: To Pavela

Příspěvekod pavela » stř 19. led, 2005 3:45

Hyperboreus píše:Pavelo,a já jsem snad napsal,že ty někomu něco závidíš??Probuď
se.KDE?jsem to napsal?Asi sis mne s někým spletl.Zdar

sorry to napsal player, ňák si vás pletu. No stejně vidím, že je jakákoli diskuze marná. Dle tradičních metod mj.cvičí celá čínská policie a armádní speciálové. Až bude JKD naprosto oproštěno tradičních metod,bude to sračka a ne BU. Jestli sií někdo myslí, že tu tradiční dřinu zvanou kungfu oblafne nějakým poskakováním a kvákáním, tak se plete. JKD a celý Brjůs měli jen jeden cíl, vydělat prachy. Jak už tu mnoho lidí poznamenalo, převratné myšlenky a filozofie JKD jsou opsané z prvních stránek učebnic wušu pro začátečníky. To vám, kteří tak opovrhujete tradičními styly asi uniklo a je mi trapné to neustále opakovat. Spíš bych rád aby nám tady Hyperboreus, Player a další hezky polopaticky napsali CO®E to nového a převratného a odlišného od tradičního wušu JKD přinesloí. CO u všech všudy?(a neopakujte mi tady prosím to co napsal pan Grrrr:-"když ti někdo chce dát takhle pěstí, tak ty mu rychle dáš pěstí jako první," - tak to přesně vystihuje jeden z konceptů JKD(bohužel vytržený z kontextu), --- nač nasazovat blok, když je možný zastavit úder rychlým protiúderem... protože to je takový objevení ameriky, že snad ten pán je nový Kolumbus, neznám jediný styl, který by prosazoval akci blok-odpočinek-rána, to snad leda u mentálů v bambulárně...)Očekávám odpověď ,máte možnost mi to natřít...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 19. led, 2005 10:15

Pavela napsal:
Apropó, jestli můžu BL něco závidět, tak maximálně HK děvky (i když Pekingský mj. jsou taky super).

Pojem "skromnost" mu asi uniká.......

...a dokonce bych ho přirovna k příspěvku Sifu Hladíka v ČR.....

Znakem pravého mistra BU je mimojiné i dlouhověkost a to že umřel velmi mladý svědčí o tom, že to zkrátka dělal špatně.

Nejsem radikálním zastáncem ani jedné strany ale tyhle Pavelovi příspěvky jsou opravdu "skromné." Pokud vím, základní pravidlo BU je mimo jiné úcta k člověku a zvláště tvoje poslední věta značí o absolutní neúctě a aroganci.

Tekara
[/b]
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 19. led, 2005 10:35

tekara píše:Pokud vím, základní pravidlo BU je mimo jiné úcta k člověku a zvláště tvoje poslední věta značí o absolutní neúctě a aroganci.

Pardon, ze se do toho pletu, ale co je arogantniho a neuctiveho na vete: "Znakem pravého mistra BU je mimojiné i dlouhověkost a to že umřel velmi mladý svědčí o tom, že to zkrátka dělal špatně."?

To, ze je to pravda?
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 19. led, 2005 12:01

player píše:YiWan:no dobre...sice ma zavist vicero podob,ale dejme tomu,ze mu tedy nic nezavidis.Z toho ale jak se o nem(a nejen ty) vyjadrujes se mi zda,ze te stve,ze ho tolik lidi obdivuje,obzvlast kdyz vlastne nic neumel,byl desne arogantni machr a velka huba,jak zde nekolikrat zaznelo.

:-) , Playere, pan Gefeke jednou pronesl hlubokou pravdu : " ...s hlupakem se bez klacku nedomluvis..". Ja proste nevim jestli vubec ctes co tu kdo pise (a jestli ctes ty sam po sobe co pises ty)... Ty jsi holt zamerenej na BL ja na neco jinyho, ja rad zensky , ty treba svoji pravacku (sex jako sex ne?)... Vzdyt je to fuk... Za 13 let pristanou Anunaci a zacne ta sama zalezitost jako v Babylonii...
Nech me abych nemel rad BL a mel rad jiny, ja necham tebe at mas rad BL. Nech me abych po svych zkusenostech mel nazory jaky mam, ja necham tebe bez zkusenosti (pardon, delas to vietnamsky karate nebo jutsu nebo co a dva mesice thaibox) mit nazory jaky mas ty. Tomu rikam ferovka.
yw

PS: "obdivovani" - fakt myslis vazne to co jsi napsal??? Jsi normalni??? Mas vsech pet pohromade??? Psat ze me stve ze me lidi neobdivujou vic nez BL ??? Uz jsi byl u Mudr. Chocholouska??? Nevynechals nejakou terapii???
:roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

to : YiWan

Příspěvekod Anonymní » stř 19. led, 2005 14:43

Když si teda Ivane takovej expert na BU a víš všechno nejlíp...tak prosím vysvětli v čem je JKD tak špatný, co konkrétně jsou jen bláboly který v praxi nefungují

Nechci po tobě srovnání s jinými BU, protože to je pičovina... JKD nejde (nebo jen velice těžko) srovnávat s jinýma BU-> JKD je jen soubor rad, metod, apod. A navíc, JKD je doporučováno pro lidi kteří už mají zkušenosti (základy) z jiných BU...jakási nádstavba, mající hlavní ideu v tom, že bojovník se v boji neomezuje jen na jeden styl, ale používá všechny prostředky vedoucí k tomu aby zvítězil, a je jedno jestli daná technika pochází z Juda, Muay Thai nebo WT...což je asi zcela logické, každý si to někde v podvědomí uvědomuje a každý dobrý bojovník to v reálném boji dělá, a BL to jen sepsal a dal tomu nějaký koncept(a považoval to za své)

A ještě jedna poznámka k BL a jeho "arogantnosti, velkohubectví..." - pokud vim, tak o sobě BL nikdy netvrdil že je nejlepší bojovník, ani netvrdil o JKD že je to jedinej správnej způsob boje či nejlepší BU(za to to ani nepovažoval, dokonce slovo "styl" v překladu JKD označoval za nevhodné), jen tvrdil že je to funkční a efektivní (a značně ho vyzdvyhoval). A k těm pomluvám tradičních stylů a mistrů - pokud vim tak pomlouval zejména zvířecí styly kung-fu a kata v karate

BL možná nebyl taková hvězda jak ho ukazovaly média, a možná ani nebyl tak dobrej bojovník, za jakýho je mnoha lidmi považovanej, to už dneska nikdo nezjistí, (a soudit ho z klipů, filmů a komentářů těch co ho znaly ... pravda může být vždycky úpně jiná než vzniklej názor, ať už jakýkoliv), každopádně jeho JKD má něco do sebe
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: to : YiWan

Příspěvekod irzounek » stř 19. led, 2005 15:26

Zdar a silu,
nejdriv Ti chci rict, ze me mrzi ze nemas koule a nepises ted pod svym obvyklym nickem...

KillMe píše:Když si teda Ivane takovej expert na BU a víš všechno nejlíp...tak prosím vysvětli v čem je JKD tak špatný, co konkrétně jsou jen bláboly který v praxi nefungují

nemyslim ze jsem "takovej expert" a vim vsechno nejlip, to rikas Ty a ja Ti za to dekuji :-) .
Bojove umeni neni sbirka technik nebo poucek kdy se mas jak chovat apod...tzv. principu. Jde o nacvik urcitych dovednosti, musis byt srdcar, silny, rychly, apod... To musis nejak natrenovat, nejakym drilem, musi to mit hlavu a patu, nejaky system, nejakou dobrou a osvedcenou metodiku... To tradicni a sportovni styly nepochybne maji... BL necim podobnym prosel, ale v jeho JKD uz to neni (tedy - na zacatku jeste bylo, takovej Jesse Glover je NESKUTECNEJ frajer a navic v jeho veku !!! ale to to jeste nebylo JKD, ze...)...

Nechci po tobě srovnání s jinými BU, protože to je pičovina... JKD nejde (nebo jen velice těžko) srovnávat s jinýma BU-> JKD je jen soubor rad, metod, apod. A navíc, JKD je doporučováno pro lidi kteří už mají zkušenosti (základy) z jiných BU...jakási nádstavba, mající hlavní ideu v tom, že bojovník se v boji neomezuje jen na jeden styl, ale používá všechny prostředky vedoucí k tomu aby zvítězil, a je jedno jestli daná technika pochází z Juda, Muay Thai nebo WT...což je asi zcela logické, každý si to někde v podvědomí uvědomuje a každý dobrý bojovník to v reálném boji dělá, a BL to jen sepsal a dal tomu nějaký koncept(a považoval to za své)

porovnavat ani nehodlam - neni co s cim... A "nadstavba" ???!!! Prosim Te, jdi za Hakimem ( za kymkoliv z Hanumanu treba nebo ke me do skoly...) a rekni mu, ze ted je cas k jeho thaiboxu "nadstavit" jeste JKD aby uz konecne umel bojovat... A jestli pouzivas vyrazy jako "technika z thaiboxu, technika z WT, technika z...", je na case abys konecne zacal cvicit pod vedenim dobreho trenera a prestal studovat knihy - je to totiz zakladni nepochopeni bu vubec a dobrej trener Ti to z hlavy "vykope" :-)...

A ještě jedna poznámka k BL a jeho "arogantnosti, velkohubectví..." - pokud vim, tak o sobě BL nikdy netvrdil že je nejlepší bojovník, ani netvrdil o JKD že je to jedinej správnej způsob boje či nejlepší BU(za to to ani nepovažoval, dokonce slovo "styl" v překladu JKD označoval za nevhodné), jen tvrdil že je to funkční a efektivní (a značně ho vyzdvyhoval). A k těm pomluvám tradičních stylů a mistrů - pokud vim tak pomlouval zejména zvířecí styly kung-fu a kata v karate

vim ze anglictina neni Tvoje silna stranka, ale zkus to - precti si prosim dobove rozhovory a poslechni TV vystupy BL. Pak mi napis znovu a omluv se mi :-).

BL možná nebyl taková hvězda jak ho ukazovaly média, a možná ani nebyl tak dobrej bojovník, za jakýho je mnoha lidmi považovanej, to už dneska nikdo nezjistí, (a soudit ho z klipů, filmů a komentářů těch co ho znaly ... pravda může být vždycky úpně jiná než vzniklej názor, ať už jakýkoliv), každopádně jeho JKD má něco do sebe

souhlas!
cest
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 19. led, 2005 15:30

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:10, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 19. led, 2005 19:30

...jen doplnim,Bruce zprvu svuj styl pojmenoval,tedy "the way of the intercepting fist",pozdeji si vsak uvedomil,ze udelal chybu,ze to pojmenoval,nebot to zacalo byt blbe chapano vcetne filozofie principu JKD a tato diskuse je dukazem toho,ze to neni pochopeno spousty lidma jeste dnes.

Jeste se vratim ke komtari,uz nevim kdo to psal,kde se pise ze Bruce kopal blbe,protoze ohybal nohu ci co a ze se zaklanel a ze v tech jeho kopech nebyla vubec sila....no,k tomu jen dodam,ze dotycny co to napsal muze byt jen rad(a ze nepochybne je),ze je BL jiz po smrti.Samozrejme to je nasledek jeho SPATNEHO cviceni,protoze kdyby cvicil spravne,tak by se dozil 150let,jako se doziji zdejsi kung fu mistri diskusi :twisted:

Tradada...jak se rika,po boji je kazdy kral....zde to plati dvojnasob :cry:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 11:51

Vážení,

sleduji diskuzi a nesnažím se nijak do ní zasahovat...Ale líbí se mi to...Stojí tu nyní proti sobě dva tábory:
- příznivci BL
- odpůrci BL
K prvním mohu uvést, že se skutečně zajímají o reálné použití BU a proto hledají vše, co je k tomu přiblíží.
K druhým uvádím, že jdou jinou cestou, cestou tradic a proto reálné použití BU nehledají.

Obecně vzato, všichni mají svou pravdu, za kterou si stojí a není potřeba užívat jakékoliv urážky a napadání. Ale chtěl bych poprosit, aby jste spíše hodnotili Jun Fan & Jeet Kune Do - pro ty, kteří to neumí správně napsat, opište si ten název. ostatní Vám také nekomolí názvy toho, co děláte.

Diskutujte v rámci slušnosti. A hlavně svá slova podložte konkrétními věcmi - odkazy, videa, knihy, články, kluby ap.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...