??? ja ted nevim, jestli jsme nekdo z nas nekdy nekde napsali nebo rekli, ze by nam pan Bruce Lee nesahal ani po kotniky... Jenom komentujeme
to co jsme videli, cetli a slyseli z vlastniho uhlu pohledu...
Tradície...tisíce rokov osvedčených koncepcií...štýly a filozofie...kuva videl som zábery zo zásahov špeciálnych jednotiek, videl som zábery z lokálnych vojenských konfliktov, videl som pouličné šarvátky, videl som organizované ultimátne zápasy...ale nikde v reále som NEVIDEL použité bojové koncepty a formy tradičných škôl !!!
Prečo ich NEPOU®IJÚ aj v situácii, keď ide už o život ?!
Prečo sa dnešné zásahové zložky cvičia v štýloch založených na princípoch JKD ?!
JKD je niečo, čo sa nedá pochopiť videním, počutím, čítaním. Treba si to "ohmatať" ! Aj ja som sa nechával unášať "istotou" vypracovaných tradičných štýlov (Aikido, goju-rju) a doteraz používam viac-menej modifikované techniky a taktiky z týchto štýlov, ktoré vyhovujú môjmu osobnému "naturelu". Ale až keď si "siahnete" na JKD, pochopíte o čo ide. Nie je to nič na pohľad krásne, exaktné a presné. Je to živé, meniace sa monštrum, prispôsobujúce okamžite seba aj okolie podstate vzniknutej situácie... a tá nikdy nie je taká, akú si predstavujeme ! Preto NEMô®ETE uvidieť, ani počuť, čo je to JKD !!! To čo vidíte je len výsledná forma jedinečná pre danú situáciu, pre daný moment !
Nie všetko môžme vidieť očami, nemám pravdu "vnútorní energetici" tradičných škôl ?! Aj Bohouš to predsa povedal v Kurvahošigutentagovi pani doktorke....

Tréning na princípoch JKD vnáša život do akéhokoľvek bojového štýlu. Ako malý príklad uvádzam videíčko na : http://www.jkd.pl/Clipy/Aliveness.zip
Držte rohy vzpriamené