obrana nemusí vždy spočívat ve zničení oponenta (pistolí ho taky nemusíš hned naprat dvakrát do zony alfa) ale ve zničení jeho záměru. Jak to provedeš jestli ho ukecáš, zdrhneš, dáš mu prachy nebo bodneš je jen na tobě. To není důvod proto nemít nůž. Nůž či jinou zbraň máš jako adekvátní prostředek obrany pro případ kdy to opravdu situace vyžaduje. V tu chvíli jsem pak vděčnej za jakoukoli věc která mi dá větší šanci přežít. Základní je tedy nedostat se do takových problémů aby byl nůž potřebnej a když už se to stane tak umět z toho vyváznout se zdravou kůží.NAIA píše:Nemyslí si že by nůž byl to samé co pistole z hlediska sebeobrany (myslím přiměřenosti). Určitě se líp staví obhajoba nad člověkem/mrtvolou která má v sobě třeba 2 střely než na borcem kterému jsi prořízl hrdlo. Tak to vidím já. Z tohoto důvodu u sebe nůž nenosím.
BuFF píše:obrana nemusí vždy spočívat ve zničení oponenta (pistolí ho taky nemusíš hned naprat dvakrát do zony alfa) ale ve zničení jeho záměru. Jak to provedeš jestli ho ukecáš, zdrhneš, dáš mu prachy nebo bodneš je jen na tobě. To není důvod proto nemít nůž. Nůž či jinou zbraň máš jako adekvátní prostředek obrany pro případ kdy to situace vyžaduje. Jak správně či blbě ty situaci vyhodnotíš s tím už nůž nemá co dělat.NAIA píše:Nemyslí si že by nůž byl to samé co pistole z hlediska sebeobrany (myslím přiměřenosti). Určitě se líp staví obhajoba nad člověkem/mrtvolou která má v sobě třeba 2 střely než na borcem kterému jsi prořízl hrdlo. Tak to vidím já. Z tohoto důvodu u sebe nůž nenosím.
já bych to nesváděl na zbraň, když prostě někdo odejde do věčných lovišť bejvá většinou už jedno jestli jsi ho střelil, bodnul, umlátil cihlou nebo uškrtil. Důležitej je důvod a jestli to byla opravdu nutná a přiměřená obrana tak to je OK.NAIA píše:Byl to jen příklad abych ilustrovat vnímaní těchtou dvou zbraní jako takové.
neřekl jsem, že musíš hned zbraň použít, ale že musíš být připraven tu zbraň použít protože vytažením jakékoli zbraně se celý konflikt se přesunul do konečné fáze.NAIA píše:.. o pistoli bych neřekl že když ji vytánheš MUSÍ© hned střílet. ..
v téhle chvíli taky už musíš počítat s tím, že on taky něco vyndá a nebo, že jeho kámoš právě jde do auta pro pumpu. Když to situace vyžaduje OK, ale jestli jsi to chtěl jen trochu zklidnit možná se ti povedl pravý opakNAIA píše:.. Dost konfliktů se vyřešilo hrozbou zbraní. Když hodíš někomu výstražnou pod nohy tak to může dost vyřešit..
NAIA píše:.. Je to jenom můj názor. Ale podle mě je rozdíl v tom jakým způsobem dotyčné zabiješ budeme li se bavit o krajním řešením. Psal jsi něco o cihle. Myslíš si že máš šanci se obhájit když někoho umlátíš cihlou? Já si myslím že ne. .
NAIA píše:to LADA: K tomu co jsi psal DrGlockovi (nechce se mi to tu celé citovat)
Nemyslí si že by nůž byl to samé co pistole z hlediska sebeobrany (myslím přiměřenosti). Určitě se líp staví obhajoba nad člověkem/mrtvolou která má v sobě třeba 2 střely než na borcem kterému jsi prořízl hrdlo. Tak to vidím já.
Z tohoto důvodu u sebe nůž nenosím.
A co chceš slyšet? ®e to je OK, nebo naopak že to je na houbyFinntroll píše:Vážím si všech odpovědí, kterých se mi dostalo, ale boužel....ani jedna myslím se nevyjádřila k videjím na stránce....www.dipenshi.cz..... koukněte a napište.....ok.????????????
dik
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník