stanley píše:jestli trenujes na to aby jsi to pouzival nekde na diskotekach, tak by jsi z toho trenovani mel rychle vystrelit!!!!
stanley píše:Aby jsi mne pochopil. Nelze kritizovat studenta za chyby jeho ucitele. Chyba neni v tobe a neni nic spatneho se ucit sebeobrane. Chyba je ve tvojim trenerovi, ktery tobe a zrejme ani nikomu v oddile nevysvetlil zakladni podstatu Thajskeho boxu, kterou neni ucit sebeobrane a tim tento pekny sport, ale velmi nebezpecny sport prenaset do ulic. Muay Thai je taktez nahled na zivot, zivotni postoj a kultura. A to je zapotrebi pochopit a rozumet tomu drive nez zacne samotny trenink. Neni tedy chyba v zacich a tedy v tobe, ale uplne nekde jinde a je skoda, ze se to stava tak casto.
stanley píše: Skutecny thajsky trener se ti vsak nikdy naplno venovat nebude, protoze ma plno sve prace pri priprave svojich sverencu na zapasy, kde se jedna o sverence pro ktere se Thajsky box stal zivotnim stilem, kulturou a tim Thajsky box prave je. Jen malo evropanum se podarilo dostat do thajskeho Campu, jako profesionalnimu boxerovi.
Narazis tim na holadske pojeti muay thai?stanley píše:Evropa si prevzala nejake zaklady Thajskeho boxu, upravila pravidla a predevsim velka chyba se stala, ze tento sport trenuji treneri, kteri sami neznaji podstatu tohoto bojoveho umeni a taktez podminky a kultura ze ktere tento sport prisel je uplne odlysna nez v Evrope.
stanley píše:Nemohu s tebou souhlasit. Neznas pozadi holandskych treneru. Holandane jsou v Evrope nejlepsi v Muay Thai pouze z jednoho duvodu a ten je zakladni. Jejich treneri travili ROKY v Thajsku. Studovali a ucili se Thajsky box. Porozumeli tomu, ze to neni jen sport, ale zivotni stil a tim i kultura. Jejich sverenci travi mesice v Thajskych Camp, kde nejenom trenuji, ale i boxuji s thajskyma klukama to jsou klicu, kteri maji 200 az 400 zapasu. I kdyz se vetsinou jedna o cloveka jako jsem ja a tim myslim, ze hlavnim trenerem je Evropan, tak ten zije roky v Thajsku a jeho pomocni treneri jsou nejlepsi z nejlepsich co kdy v Thajsku vstoupilo do ringu. Uvedom si, ze v Thajsku je skoro 70 tisic zaregistrovanych profesionalnich boxeru a kazdy rok mnoho z nich konci, protoze maji svoje roky atd... Takze to neni to ze se jedna o holandske boxery, ale jde o to, ze jejich treneri to vzali za dobry konec a sami se nechali ucit od tech nejlepsich. Thajsky box neni jen vysada Thajska. Je to cela jihovychodni asie, kde ziji evropsti treneri a kam se pak letaji ucit treneri z Evropy co trenuji v Evrope. To vsak nelze zvladnout za 1 az 3 mesice. To jsou roky a kazdy trening v thajskem Camp zacina prave tou kulturou a pochopeni vyznamu kultury v Thajskem boxu. Pak teprve se zacina s trenovanim a vetsimu porozumeni a aplikovani kultury do Thajskeho boxu. Ucit se thajsky box neni jen trenovani at jiz je spatne ci dobre, ale je to studie tohoto sportu a tisicu utkani thajskych boxeru. Oni i thajsti boxeri se maji a ucili se od nas Evropanu. Kdyz nekdy uvidis originalni thajsky box, tak v mnoha pripadech si vsimnes, ze thajsti boxeri pouzivaji kolena, lokty, ale nekteri nepouzivaji udery pesti, prime udery atd... protoze je to nikdo neucil. Jestli-ze vsak v thajskem Camp uvidis bileho trenera, tak to je okamzita znamka, ze tito kluci budou ovladat vse a to perfektne a kdyz si k tomu pripoctes, ze trenuji dvakrat denne 5 az 6 dnu v tydnu od rekneme stari 8 roku a maji za sebou 200 zapasu, tak si mozna dovedes predstavit nasledky, kdyz se takovy boxer setka s evropanem, ktery nevi co je spolecneho u profesionalniho boxu a kultury, ktery neni zrovna profesionalne trenovany. Ver mi, ze jsem takovych zapasu videl hodne a nevypadalo to moc pekne. Duvod proc jsou Holandane tak dobri jsem ti jiz napsal a jejich postupem v uceni atrenovani si z thajskeho boxu udelali castecne holandsky narodni sport a jsou opravdu dobri a je nebezpecne s nima bojovat. Samozdrejme kdyz mluvime o profesionalni opravdu dobre priprave. Ja bych nerad mojim psanim pouze vyvracel trenovani nekoho jineho, ale spise bych uvital i nejakou otazku konkretne zapadajici do treningu a celkove pripravy po strance takticke a technicke. Jsem presvedceny, ze to by mnoha z vas mohlo prinest nejaky vysledek.
Genesis píše:4stanely: měl bych teda pár dotazů, ptže se zdá, že vážně víš, o čem mluvíš. jak se dá nejlíp trénovat doma, když nemám trénink ten den. Nemám bohužel k dispozici pytel ani lapy (takže například lowkicky trénuju kopáním do futra s chráničema, ale nemůžu to bohužel dělat moc silně, ptže bych si zničil nohy).
A popíšu teda ještě, jak vypadá můj týden.
pondělí - běh (začínám a je to tak 2,5 km) a potom tak půl hodina cvičení s vlastní vahou
úterý trénink
středa viz. pondělí
čtvrtek trénink
pátek viz. pondělí
víkend odpočívám, tohle zkoušim totiž teprve chvíli a moje tělo to ještě úplně nedává a potřebuju odpočinek.
A jde mi o to, co můžu dělat, abych se co nejvíc zlepšoval, když jsem doma a můžu trénovat jen já sám.
Jinak někdy se ještě s bráchou, když se mu chce okopáváme (lowkicky, roundkicky a pushkicky)
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník