BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gaud » čtv 20. led, 2005 12:26

Jsem tu novej a tak se omlouvám jestli to zvořu, ale ...

Nemůžu s tebou tak docela souhlasit. Před nedávnem jsem četl Tao of JKD a snažil jsem se i podle ní cvičit a odstranit některé chyby, které dělám. Je to jistě dobrá kniha a přiznám se že zcela jasně stojím na straně fanoušků BL. Ovšem to nemusí automaticky znamenat, že jdu po praktickém využití Bojových umění. Ty jsou pro mě spíše perfektním cvičením, než v prvé řadě metodou k odstranění protivníků.
Začínám se do toho zamotávat. Prostě a jasně nesouhlasím s tím, že zastánci BL pocházejí pouze z řad těch, kteří jdou primárně za účinností.
Gaud
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » čtv 20. led, 2005 12:37

killme
Když si teda Ivane takovej expert na BU a víš všechno nejlíp...tak prosím vysvětli v čem je JKD tak špatný, co konkrétně jsou jen bláboly který v praxi nefungují

Sorry ale já jsem se zeptal první: Spíš bych rád aby nám tady Hyperboreus, Player a další hezky polopaticky napsali CO®E to nového a převratného a odlišného od tradičního wušu JKD přinesloí. CO u všech všudy?(a neopakujte mi tady prosím to co napsal pan Grrrr:-"když ti někdo chce dát takhle pěstí, tak ty mu rychle dáš pěstí jako první," - tak to přesně vystihuje jeden z konceptů JKD(bohužel vytržený z kontextu), --- nač nasazovat blok, když je možný zastavit úder rychlým protiúderem... protože to je takový objevení ameriky, že snad ten pán je nový Kolumbus, neznám jediný styl, který by prosazoval akci blok-odpočinek-rána, to snad leda u mentálů v bambulárně...)Očekávám odpověď ,máte možnost mi to natřít... Navíc ne mistři tradičních stylů, ale Bruce Lee a vy jeho následovníci jste začali tvrdit, že staré je nahovno, zkostnatělé a jánevímco, takže byste tydle kecy měli HLAVŃÉ VY zdůvodnit a obhájit tohle tvrzení. Tedy znovu a jasně se ptán, JAKÝ přínos měl BL a jeho umění pro BU, čím se liší a co vymyslel nového.KONKRÉTNĚ.
SENNINE, když trváš na přesnosti, tak Bruce nenazval svůj styl Jeet Kunedo nebo jeďkundo nebo taknějak, nýbrž 截拳道,tedy správným přepisem Jie Quan Dao, nebo kantonsky Jit Kyun Dou, takže když přesnost tak přesnost...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 20. led, 2005 12:42

Gaud píše:Jsem tu novej a tak se omlouvám jestli to zvořu, ale ...

Nemůžu s tebou tak docela souhlasit. Před nedávnem jsem četl Tao of JKD a snažil jsem se i podle ní cvičit a odstranit některé chyby, které dělám. Je to jistě dobrá kniha a přiznám se že zcela jasně stojím na straně fanoušků BL. Ovšem to nemusí automaticky znamenat, že jdu po praktickém využití Bojových umění. Ty jsou pro mě spíše perfektním cvičením, než v prvé řadě metodou k odstranění protivníků.
Začínám se do toho zamotávat. Prostě a jasně nesouhlasím s tím, že zastánci BL pocházejí pouze z řad těch, kteří jdou primárně za účinností.

A já opět tvrdím, že Tao of JKD je pro číňany bez vyjímky objevením Ameriky a opsanou příručkou Wušu pro začátečníky a spíš knihou pro toho, kdo o wušu neví zhola nic, protože středně pokročilý žák wušu školy u toho umře nudou... NIC nového, NIC převratného. :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 20. led, 2005 12:57

Sennin píše:
- příznivci BL
- odpůrci BL

K prvním mohu uvést, že se skutečně zajímají o reálné použití BU a proto hledají vše, co je k tomu přiblíží.
K druhým uvádím, že jdou jinou cestou, cestou tradic a proto reálné použití BU nehledají.

Sennine, to je mi ale novinka - ty tzv. "tradicni" cvici b.u. asi proc? pro nerealne pouziti b.u. asi. zjevne nechapes pojem "tradice" - KAZDE tradicni b.u. je vlastne MMA, dnes se cvici jinak nez vcera, a zitra se bude cvicit taky jinak. "cvicime presne jako pred 300 lety v Shaolinu" nema s tradici nic spolecneho.

K Bruce Lee jsem jiz napsal co jsem mohl, nic menit a ni dodavat nebudu, pokud by byl zajem muzeme usporadat nektery vikend u me ve skole promitani onech (ne)slavnych zaberu Bruce Leeho JKD - sparring, cviceni na pytli, vyuka, interiew - privezl jsme si komplet BL z Ciny.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 13:50

Pro Pavelu: "Co se tyce jeho Jun Fan Kund Fuck a Jed Kundo... viz WT_Martin" - měl jsem na mysli tento paskvil! Jinak díky za upřesnění - čínština je pro mě grónská vesnice a v názvu vycházím z "poameričtělé" verze :wink:

Pro pm: tradiční rozumím tím, že se cvičí podle stejných metod jako před 300 lety a že se tak bude po dalších 300 let cvičit to stejné. Nic proti tomu nemám - to už jsem vysvětloval zde v diskuzích mnohokrát.
Zde je ta tradice - nehledá se zde nic nového, progresivního, kreativního - proto jsem napsal, že JDOU JINOU CESTOU - kde není a priori hlavním cílem REÁLNÉ POU®ITÍ BU!
A znovu opakuji, že proti těmto stylům vážně nic nemám, nedělám si z nich srandu, nepomlouvám je...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 20. led, 2005 14:07

Sennin píše:
Pro pm: tradiční rozumím tím, že se cvičí podle stejných metod jako před 300 lety a že se tak bude po dalších 300 let cvičit to stejné. Nic proti tomu nemám - to už jsem vysvětloval zde v diskuzích mnohokrát.
Zde je ta tradice - nehledá se zde nic nového, progresivního, kreativního - proto jsem napsal, že JDOU JINOU CESTOU - kde není a priori hlavním cílem REÁLNÉ POU®ITÍ BU!
A znovu opakuji, že proti těmto stylům vážně nic nemám, nedělám si z nich srandu, nepomlouvám je...

Ale Sennine, napsat to, co jsi napsal a pak že si neděláš srandu, nejde vůbec dohromady. Já to chápu tak, že chceš provokovat, protože to snad nikdo nemůže myslet vážně.
®ádné BU, jaké jsi ty popsal neexistuje, tak proč prudíš?
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 14:18

sun píše:Ale Sennine, napsat to, co jsi napsal a pak že si neděláš srandu, nejde vůbec dohromady. Já to chápu tak, že chceš provokovat, protože to snad nikdo nemůže myslet vážně.
®ádné BU, jaké jsi ty popsal neexistuje, tak proč prudíš?

Ne, nedělám si srandu, vůbec neprovokuji a neprudím. Chápeš to opravdu špatně.
BU, jaké jsem já popsal, existuje - to, že Ty o tom nevíš a neznáš ho, neznamená, že neexistuje. Obrať se na Patrika - ten Ti vysvětlí, co cvičí a že to, co cvičí se cvičilo již před x stoletími a forma se nijak nemění (a doufám, že se měnit nebude, díky takovým lidem, jako je Patrik).
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 20. led, 2005 14:23

Zdar Sennine,

Sennin píše:

:roll: :cry: :cry: :cry:
ztratil jsem slova...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 14:38

Nazdar Yiwane!!!

...tak je zkus zase nalézt :wink:

Proboha, nejsem žádnej spisovatel nebo lingvinista, tak mě zase nechytejte za slovíčka. Každého inteligentního člověka by mohlo trknout, jak jsem to asi myslel.
Rozepisovat zde dopodrobna něco rozsáhleji zde nejde - zase se objeví X lidí, kteří budou vytrhávat z kontextu a diskutovat o jedné frázi, jednom slově...

Někde tu byla diskuze, proč kdo dělá bojové umění...stačí si počíst. Ti, co dělají dlouhodobě klasická - tradiční - BU, už podstatu, tj. bojovou stránku, berou jinak, s přehledem, bez emocí, protože ví, co ví...
Ti, co cvičí moderní BU - myslím tím zejména tzv. military styly, tj. profesní - jdou po té prapůvodní podstatě všech BU a tou je boj, aplikování BU v praxi, protože to MUSÍ znát.

Nevím, jak ostatní, ale já stále budu mezi těmito dvěma "druhy" BU vidět rozdíly... Kdo je nevidí, je slepej!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » čtv 20. led, 2005 14:49

Sennin píše:Nevím, jak ostatní, ale já stále budu mezi těmito dvěma "druhy" BU vidět rozdíly... Kdo je nevidí, je slepej!

A kdo je vidi, je blbej.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 20. led, 2005 14:50

Senine, sám jsi si na to v podstatě odpověděl. ("Někde tu byla diskuze, proč kdo dělá bojové umění...stačí si počíst")
Každý si to dělá jak chce. A pak se tedy ale bav s tím konkrétním člověkem, jak to dělá. nevztahuj to na celé BU. Pokud to tak děláš, připomínáš mi člověka, který viděl hrát tenis akorát míčkem o zeď a hádal se, že nic takového jako hraní přes síť se soupeřem neexistuje. A že v tom případě musí existovat tenisy dva.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 15:02

WT_Martin píše:
Sennin píše:Nevím, jak ostatní, ale já stále budu mezi těmito dvěma "druhy" BU vidět rozdíly... Kdo je nevidí, je slepej!

A kdo je vidi, je blbej.

Naopak :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 15:10

sun píše:Senine, sám jsi si na to v podstatě odpověděl. ("Někde tu byla diskuze, proč kdo dělá bojové umění...stačí si počíst")
Každý si to dělá jak chce. A pak se tedy ale bav s tím konkrétním člověkem, jak to dělá. nevztahuj to na celé BU. Pokud to tak děláš, připomínáš mi člověka, který viděl hrát tenis akorát míčkem o zeď a hádal se, že nic takového jako hraní přes síť se soupeřem neexistuje. A že v tom případě musí existovat tenisy dva.

Asi jsi opravdu nepochopil, o čem zde ta diskuze je! Není zde o tradičních nebo moderních stylech - tento trend sem zanesli právě ti, co jsem výše popsal.
Je mi prd po tom, co dělá ten nebo tamten, založil jsem tuto diskuzi o JKD, komu je JKD proti srsti a hlava mu to nebere, ať alespoň kritizuje věcně. Pokud něčemu nerozumím, raději držím hubu a snažím se získat co nejvíce informací - ne drbů, pomluv a blitek, jasný!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KungPao » čtv 20. led, 2005 15:10

...
Naposledy upravil KungPao dne ned 23. led, 2005 22:56, celkově upraveno 3
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

4 Pavela

Příspěvekod Klidek » čtv 20. led, 2005 15:12

4Pavela: Proc furt pouzivas urazky a.k.a Bruce Lee=Hladik, to moc nechapu, ale budiz. Tvoje hledani vysvetleni pojmu (principu) JKD ve dvou radcich je stejne nesmyslny jako kdyz budes chtit popsat nekomu co to je "mit" kung fu( ve dvou radcich) . Pripominas mi maly dite, ktery breci ze neco nechape, dava to vsem ostatnim za vinu, ale neudela nic proto aby to pochopilo.
Kde se bere ta netolerance a zla krev ? Pochybujes tak moc o tom co delas ze se snazis maximalne pospinit neco jinyho? Je to obrana ? Proti komu ?

Princip JKD si holt jenom neprectes, ale budes ho muset pomalu cejtit a vstrebavat. Taky si dat dobrej pozor, abyses po deseti letech "nehejbal/nefungoval" jako Bruce Lee. To by byla znamka hrubyho nepochopeni. Tohle je podle me velka diference od ruznejch jinech stylu. To ale nijak nezhorsuje jejich pozici. Jenom kazdymu holt sedi neco jinyho. Jina cesta, to je vsechno.

Rad bych jeste pro tebe dodal ze nejsem zadnym nepritelem tradicnich cinskejch bu. Bojova umeni beru jako celek. Nehledam v nich rozpor. Legraci si delam maximalne ze cvicebnich postupu, ktery muzou kolikrat udelat z danyho stylu vec zcela neefektivni a nepouzitelnou.

Klidek

Btw: Jak to bude s tim sparringem co jsme dohadovali ?
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sun » čtv 20. led, 2005 15:27

Senine, Měl jsem pravdu, prostě provokuješ. Asi tě štvalo, že v tvé diskusi je málo příspěvků, tak prostě nesmyslně prudíš - že by virus "Player"?.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 15:30

KungPao píše:
Sennin píše:K druhým uvádím, že jdou jinou cestou, cestou tradic a proto reálné použití BU nehledají.

Ty si děláš srandu vid´? Protože pokud tohle myslíš vážně... ach jo...

:?: :?: :?:

Tak ještě jednou: REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT! Nebudu pilovat kata, nebudu provádět dechové cvičení, ale budu pilovat techniky, kombinace, o kterých vím, že mi budou fungovat v PRAXI - při vyvádění agresivního blbečka z diskotéky nebo z objektu, při ochraně osoby v davu, při zásahu proti KZO!!!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 15:35

sun píše:Senine, Měl jsem pravdu, prostě provokuješ. Asi tě štvalo, že v tvé diskusi je málo příspěvků, tak prostě nesmyslně prudíš - že by virus "Player"?.

Upřímně, je mi fuk, kolik je v "mé" diskuzi příspěvků.
No, a na Playera nemám - ten kluk to sice myslí upřímně, ale neumí to vyjádřit a ještě má mnoho před sebou.

Jediné, co mi vadí (a nejen na diskuzích na internetu) je lidská hloupost, egoismus, omezenost a zaslepenost.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » čtv 20. led, 2005 16:50

Sennin píše:Tak ještě jednou: REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT! Nebudu pilovat kata, nebudu provádět dechové cvičení, ale budu pilovat techniky, kombinace, o kterých vím, že mi budou fungovat v PRAXI - při vyvádění agresivního blbečka z diskotéky nebo z objektu, při ochraně osoby v davu, při zásahu proti KZO!!!

Přečti si ještě jednou, co jsi napsal
"REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT".
Všude používáš "já" tedy ty jsi si vybral z BU to, co se ti hodí, ale to přece neznamená, že tam není i to ostatní, zas někdo jinej si vybere něco jiného. To že ty tomu začneš říkat "reálné použití BU", to je čistě tvoje věc, ale s komplexností BU to nemá nic společného. Ale to jsou tak jasné věci, že mi je opravdu záhadou, proč tak skvělý člověk jako ty, se zahazuje tak lacinou provokací.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 20. led, 2005 19:32

Pavela:jeste sem necetl vsechny prispevky,tak se omluvam,pokud jiz nekdo na tvou konkretni otazku,v cem ze je JKD jine od "tradicnich" stylu, odpovedel.
Odpoved je zcela jednoducha.JKD se prizpusobuje tobe,ne ty jemu.To je nejvetsi a nejzasadnejsi rozdil od zbytku BU :!:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...