Gaud píše:Jsem tu novej a tak se omlouvám jestli to zvořu, ale ...
Nemůžu s tebou tak docela souhlasit. Před nedávnem jsem četl Tao of JKD a snažil jsem se i podle ní cvičit a odstranit některé chyby, které dělám. Je to jistě dobrá kniha a přiznám se že zcela jasně stojím na straně fanoušků BL. Ovšem to nemusí automaticky znamenat, že jdu po praktickém využití Bojových umění. Ty jsou pro mě spíše perfektním cvičením, než v prvé řadě metodou k odstranění protivníků.
Začínám se do toho zamotávat. Prostě a jasně nesouhlasím s tím, že zastánci BL pocházejí pouze z řad těch, kteří jdou primárně za účinností.
Sennin píše:
- příznivci BL
- odpůrci BL
K prvním mohu uvést, že se skutečně zajímají o reálné použití BU a proto hledají vše, co je k tomu přiblíží.
K druhým uvádím, že jdou jinou cestou, cestou tradic a proto reálné použití BU nehledají.
Sennin píše:
Pro pm: tradiční rozumím tím, že se cvičí podle stejných metod jako před 300 lety a že se tak bude po dalších 300 let cvičit to stejné. Nic proti tomu nemám - to už jsem vysvětloval zde v diskuzích mnohokrát.
Zde je ta tradice - nehledá se zde nic nového, progresivního, kreativního - proto jsem napsal, že JDOU JINOU CESTOU - kde není a priori hlavním cílem REÁLNÉ POU®ITÍ BU!
A znovu opakuji, že proti těmto stylům vážně nic nemám, nedělám si z nich srandu, nepomlouvám je...
sun píše:Ale Sennine, napsat to, co jsi napsal a pak že si neděláš srandu, nejde vůbec dohromady. Já to chápu tak, že chceš provokovat, protože to snad nikdo nemůže myslet vážně.
®ádné BU, jaké jsi ty popsal neexistuje, tak proč prudíš?
Sennin píše:
Pro pm: tradiční rozumím tím, že se cvičí podle stejných metod jako před 300 lety a že se tak bude po dalších 300 let cvičit to stejné. Nic proti tomu nemám - to už jsem vysvětloval zde v diskuzích mnohokrát.
Zde je ta tradice - nehledá se zde nic nového, progresivního, kreativního - proto jsem napsal, že JDOU JINOU CESTOU - kde není a priori hlavním cílem REÁLNÉ POU®ITÍ BU!
Sennin píše:Nevím, jak ostatní, ale já stále budu mezi těmito dvěma "druhy" BU vidět rozdíly... Kdo je nevidí, je slepej!
WT_Martin píše:Sennin píše:Nevím, jak ostatní, ale já stále budu mezi těmito dvěma "druhy" BU vidět rozdíly... Kdo je nevidí, je slepej!
A kdo je vidi, je blbej.
sun píše:Senine, sám jsi si na to v podstatě odpověděl. ("Někde tu byla diskuze, proč kdo dělá bojové umění...stačí si počíst")
Každý si to dělá jak chce. A pak se tedy ale bav s tím konkrétním člověkem, jak to dělá. nevztahuj to na celé BU. Pokud to tak děláš, připomínáš mi člověka, který viděl hrát tenis akorát míčkem o zeď a hádal se, že nic takového jako hraní přes síť se soupeřem neexistuje. A že v tom případě musí existovat tenisy dva.
KungPao píše:Sennin píše:K druhým uvádím, že jdou jinou cestou, cestou tradic a proto reálné použití BU nehledají.
Ty si děláš srandu vid´? Protože pokud tohle myslíš vážně... ach jo...
sun píše:Senine, Měl jsem pravdu, prostě provokuješ. Asi tě štvalo, že v tvé diskusi je málo příspěvků, tak prostě nesmyslně prudíš - že by virus "Player"?.
Sennin píše:Tak ještě jednou: REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT! Nebudu pilovat kata, nebudu provádět dechové cvičení, ale budu pilovat techniky, kombinace, o kterých vím, že mi budou fungovat v PRAXI - při vyvádění agresivního blbečka z diskotéky nebo z objektu, při ochraně osoby v davu, při zásahu proti KZO!!!
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník