sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gino » úte 22. srp, 2006 7:50

severin píše:Myslím,že pravděpodobnost napadení ženy nějakým nemocným uchylem s nožem nebo bojovníkem K1 je tak mizivá,že nechápu,jak můžete v tomhle topicu takhle uhnout.

K tomuhle ti hodim link na nekolik tydnu starou prihodu me zname - zdravotnice = http://www.gino.bloguje.cz/369748-skute ... setri-.php

Ony ty pripady jsou... a bohuzel to jsou ty smrtelne, pak... koneckoncu zajimalo by me i jak by jste se zacovali v te situaci vy sami. Ja o tom dost premyslel. Ono je sice krasne se ucit proti nozi... ale kdo z nas vi, jak se zachova, kdyz najednou z niceho nic, bez pripravy.. uvidi strikat neci krev...
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 22. srp, 2006 7:52

3. Myslet si, že kluci jen proto že dělají sebeobranu, neumí nic jiného...no to snad radši nebudu ani komentovat. Zrovna oni jsou lidé, kteří bojovým uměním žijí a snaží se do výuky zakomponovat poznatky i z jiných stylů. Krom toho můj Mistr a za to si ho vážím, dokázal přijmout i "technické" od jedné drzé malé holky (která byla občas na přesdržku) Buď ji dokázal, že technika funguje, nebo zjistil, že tohle je pro ženy opravdu nevhodné a navrhl jiné varianty...Mistr, který umí naslouchat svým žákům je pro mě Mistr...
4. Co tedy navrhuješ...měly by holky sedět doma, nechodit na firemní večírky, na oslavy narozenin svých přátel, do společnosti....ono totiž podle statistik je většina napadení žen způsobená právě osobou známou, tzn. dotyčný ji nechce zabít....to jsou ty chvíle, kdy si myslím, že to co umím mi může pomoci a útočníka se zbavím.
5. Ve chvíli nebezpečí života je v každém z nás i v té malé holce tolik síly...

Přesto, že nevážím ani těch 60 kg, tak budu o svůj život v případě potřeby bojovat! A jsem vděčná za to, co jsem se naučila, protože to zvyšuje moji šanci na úspěch. Ať už si myslíš, co chceš.

Přeji ti, aby se tvoje žena, přítelkyně, dcera nidky nedostala do situace, kdy bys litoval, že neuměla aspoň ty základy sebeobrany.
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 22. srp, 2006 8:24

manikin píše:3. Myslet si, že kluci jen proto že dělají sebeobranu, neumí nic jiného...no to snad radši nebudu ani komentovat. Zrovna oni jsou lidé, kteří bojovým uměním žijí a snaží se do výuky zakomponovat poznatky i z jiných stylů. Krom toho můj Mistr a za to si ho vážím, dokázal přijmout i "technické" od jedné drzé malé holky (která byla občas na přesdržku) Buď ji dokázal, že technika funguje, nebo zjistil, že tohle je pro ženy opravdu nevhodné a navrhl jiné varianty...Mistr, který umí naslouchat svým žákům je pro mě Mistr...
4. Co tedy navrhuješ...měly by holky sedět doma, nechodit na firemní večírky, na oslavy narozenin svých přátel, do společnosti....ono totiž podle statistik je většina napadení žen způsobená právě osobou známou, tzn. dotyčný ji nechce zabít....to jsou ty chvíle, kdy si myslím, že to co umím mi může pomoci a útočníka se zbavím.
5. Ve chvíli nebezpečí života je v každém z nás i v té malé holce tolik síly...

Přesto, že nevážím ani těch 60 kg, tak budu o svůj život v případě potřeby bojovat! A jsem vděčná za to, co jsem se naučila, protože to zvyšuje moji šanci na úspěch. Ať už si myslíš, co chceš.

Přeji ti, aby se tvoje žena, přítelkyně, dcera nidky nedostala do situace, kdy bys litoval, že neuměla aspoň ty základy sebeobrany.

Obdivuji Tvůj přístup a přeji hodně štěstí při dalším cvičení. Pokud jsi schopná vidět své reálné možnosti a cvičení jim přizpůsobit, jsi na dobré cestě.
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 22. srp, 2006 9:20

manikin píše:Přeji ti, aby se tvoje žena, přítelkyně, dcera nidky nedostala do situace, kdy bys litoval, že neuměla aspoň ty základy sebeobrany.

Souhlas. Kazde neco je porad lepsi nez nic. Ja osobne se svou pritelkyni take snazim neco naucit... at uz jsou to jen nejake takticko-strategicke zasady, nebo jednoduche vyprostovani a jine rady (napriklad jak tu popsal severin).

A opet, jak napsal dobre Ondra... sebeobrana je hlavne prevence. A tu se muze naucit kazdej... i kdyby mel tech kilo jen 40.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. srp, 2006 9:44

2manikin

Když to tedy myslíš s tou sebeobranou vážně tak se nauč kam a jak udeřit, píchnout, stlačit, chytnout... aby jsi způsobila utočníkovi co nejvetší škody či ho ochromila, překvapila atd.. a mohla eventuelně utéci

Tímhle nemyslím jen útok na genitálie kde se používají kopy, udery rukou při bykrytí i třeba chycení a "drcení" v ruce....dále tlačení na oční bulvy samo možné vypíchnutí očí, dočasné oslepnutí, utržení spodního rtu-bolestivé, vpichy do svalů, údery do hrtanu (možnost udušení), kousání atd......
Třeba že to může znít nechutně bežně se to na ulici děje a může ti to zachránit život přece jen když se dostaneš na zem tak ti zrovna moc kopy a údery nepomůžou a když tam ještě nejsi potřebuješ útočníka zasáhnout maximálně tvrdě a devastačně třeba že ho můžeš i zabít---no co žádná škoda....
Naučit se využít k boji(obrane) vše co je po ruce, ale také se proti různým zbraním bránit

Důležité je si to nacvičit tak aby jsi to dělala podvědomě! a myslet na to že žádná pravidla neplatí tak jako v různých bojových sportech a uměních! na těch je blbé to že tě tímto více méně kazí :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 22. srp, 2006 12:47

4Lada: neboj ja nemam problem kousnout...

pro mne je spis problem...prehodit se na treninku, tak ze nepouziji podpasovku :D
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. srp, 2006 15:10

manikin píše:4Lada: neboj ja nemam problem kousnout...

pro mne je spis problem...prehodit se na treninku, tak ze nepouziji podpasovku :D

Toje pak dobře :D nic nepřehazuj ať ti chlapci co s tebou cvičí vědí co je může reálně potkat :twisted: a tobě je to jen ku prospěchu :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 22. srp, 2006 15:18

Ja bych jen dodal, ze treba koukat na to, jaky ma tva sebeobrana psychologicky efekt na utocnika. Tedy rekl bych, ze ten je prvorady. Treba hlavne veci, ktere sice nejsou zivotne, ci zdravotne tak devastacni, ale maji velky psychologicky efekt... at uz je to ten roztrzeny ret, nebo spousta krve z rozskrableho obliceje (treba jen prekonat blbej pocit z cizi pokozky za nehty, ale hadam, ze v boji o vse ti to bude jedno), ukousle ucho (viz. Tyson, hihi), nebo ty prsty v ocich. Ono napriklad klasicke kopnuti na genitalie, ci jakykoli utok na genitalie musi byt hodne razantni, protoze ma jen ten bolestivy efekt... psychologicka stranka tohoto "tahu" je IMHO minimalni, protoze kazdej chlap takovych ran, ci kopu "do kouli" za zivot schytal...

Takze moje rada... pro poulicni sebeobranu - prekvapit neohrozenosti, srdcem (agresivitou) a vyuzivat veci s velkym psychickym dopadem. A rozhodne zadne slitovani... ten clovek utoci s umyslem ublizit, nesmis se branit s umyslem nezranit (jinak skoncis)...

Ale jako vzdy, nezapomenu uvest... je to vse jen muj osobni nahled vyplyvajici s mych zkusenosti.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 22. srp, 2006 15:34

no já souhlasím, že psychologický efekt je důležitý...
nevím...no já osobně a už jsem to psala...mám nedobrý pocit z nošení nože...neumím s ním a přeci jen umět bodnout a vědět, že můžeš zabít...
krom toho...pokud s ním opravdu nebudu umět, tak je velká pravděpodobnost, že se to otočí proti mě...

proto jsem psala o teleskopu....nemyslím si jako Low, že se kolem popelnic válí železné tyče...krom toho využití teleskopu je mnohem širší než železné tyče...hlavně efekt překvapení, otevření...
dá se s ním bojovat na delší vzdálenost a jsou z něj čisté zlomeniny a krev v podstatě žádná....

opravdu nevím...představa, že bych měla někomu vrazit prsty do očí...no...
na druhou stranu, když na tréninku spárujeme a to nám nejde o život (tedy někdy :P )...krev taky občas teče :D , překousnuté rty, ukopnuté palce, vykloubené prsty jsou taky součást...
a nějak mi to nepřijde divné.....

já jsem asi...jak říká moje okolí...až na hlavu úplně zdravá :wink:
takže momentálně ve správné společnosti :lol:
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » úte 22. srp, 2006 15:43

paralizer is best 8)
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » úte 22. srp, 2006 15:46

ja si myslim ze kop mezi nohy vubec neni tak ucinej jak se zda..nebo coz o to ucinej jo, ale je hodne tezky tam kopnout a spravne zasahnout, skoro nemozny.a ta razance musi bejt velka..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 22. srp, 2006 16:35

proč máš pořád pocit, že jediné, co se na sebeobraně učí je kop mezi nohy?
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 22. srp, 2006 16:43

Manikino to čím si prošla bude asi čajový dýchánek oproti tomu co by tě čekalo ZDE http://www.fightfast.com/

a vůbec podle mýho je tohle ten themostultimatekillingstreetfightsystemintheworld

:lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 22. srp, 2006 16:56

manikin píše:proč máš pořád pocit, že jediné, co se na sebeobraně učí je kop mezi nohy?

Protože je to Low a věří jen máločemu, uvěří až ho holka porazí v boji (jako se to stalo mě :), nejdřív mě taky neuvěřitelně točil ale nakonec jsem dospěl k závěru že to není zas tak upně špatný přístup a když si na to zvykneš tak se s ním pak dá docela i vyjít :wink:
Navíc nemilosrdná kritika je to co nás žene dopředu a nutí k lepším výkonům, já používám Lowa jako svůj osobní motivátor :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » úte 22. srp, 2006 17:12

jo motivator uz sem se lekl :D

Kom mezi nohy je totiz nejucinejsi kdyby byli v K1 podpasovky vseci by se vykaslali na styl a jen se mlatili do vajec :D
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » úte 22. srp, 2006 17:18

manikin píše:proč máš pořád pocit, že jediné, co se na sebeobraně učí je kop mezi nohy?

nemyslim si ze je to jen o kopu mezi nohy, ale zrovna tak jako si myslim ze kopnout mezi nohy se lehko rekne ale tezko udela podobne smyslim i o trhani rtu a vypichovani oci.. on se ten clovek taky nejak pudove hejbe a krouti atd..

me se najednu stranu libil ten vycvik jakym jsi prosla v sebeobrane pro zeny v tom makotovym jiujitsu, ja bych to jen trosku vylepsil. ten insruktorum bych sundal chranice a ne ze se te snazili jen povalit ale snazili by se te i umlatit a ukrtit (takze bych musel vymenit ty instruktory:) a myslim ze na 100% by sis uvedomila ze fyzicka sebeobrana je vazne k nicemu. narozdil od ty prevence.

na firemni vecirky si chod ale az pudes sama domu nemuzes mit o nic vetsi pocit bezpeci nez kdyby ses ty sebeobrane nevenovala nijak.

mimochodem - bydlis ve vrsovicich ?

mam sem hodit par foto znasilnenejch zenskejch z ogrishe? nemylsim si ze pokavad ten nasilnik uvidi odpor lekne se.. akorat pritvrdi.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. srp, 2006 17:29

Low píše:ja si myslim ze kop mezi nohy vubec neni tak ucinej jak se zda..nebo coz o to ucinej jo, ale je hodne tezky tam kopnout a spravne zasahnout, skoro nemozny.a ta razance musi bejt velka..

Tebe koukám nidko ještě do koulí nenakop či neudeřil že?
Dále mě příjde že ta razance rozhodně velká být nemusí si pinkni do koulí prsten či ať tě tam někdo trošku nakopne a uvidíš sám nebo jsi nějakej divnej pokuď ti to nic nedělá a potřebuješ velkou razanci....

Těžké koupnout a zprávně zasáhnout skoro nemožný :roll: ? to si to také nesmíš představovat při sparringu kdy to budeš očekávat a krýt rány a kopy.....na ulici ji může potkat potažmo i tebe spousta situací kdy je to možné samo se ta situace musí zhodnotit a nespoléhat na to že ho kopnu do koulí vždy, ale při první příležitosti kdy je to možné tak to udělat! a že těch situací může nastat i když si útočník z prvu může dávat pozor....

Dále proč by se mělo jen kopat? co třeba údery či sevření rukou a "drcení" koulí třeba při vykrytí útoku či když ji někdo chytne ze zadu, nějak ji drží jsou na zemi a jí se podaří vymanit ruka atd :idea:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. srp, 2006 17:30

nejvetsi problemy ve sparingu jsou se zacatecnikama, nastavujou lokty kolena, proste se prirozene kryjou. pokud bys kapla na profika tak ani nema cenu resit ze..

vykryti utoku - co to je za blbost? ty ses taky asi nikdy neprala co ?

pomoci sebeobrany dokazes spacifikovat nejaky oplzlyho ozralu ale ne nekoho kdo po tobe pude doopravdy..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. srp, 2006 17:34

2manikin

Teleskop je dobrá věc :wink: ale je potřeba se s ním naučit zacházet tak jako z každou zbraní :wink:

a k těm pepřovým sprejům což také není špatná věc, ale některé nemusí bohužel fungovat jak bychom si příli! s ohledem na jeden nedávný případ napadení a střelby jemuž předcházelo stříknutí utočníkovi do tváře pepřák lež ten to ani nevnímal :!: bych opilí možná i z fetovaný kdo ví....

Takže když už pepřák tak nějaký ověřený že funguje
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. srp, 2006 18:06

Low píše:nejvetsi problemy ve sparingu jsou se zacatecnikama, nastavujou lokty kolena, proste se prirozene kryjou. pokud bys kapla na profika tak ani nema cenu resit ze..

vykryti utoku - co to je za blbost? ty ses taky asi nikdy neprala co ?

pomoci sebeobrany dokazes spacifikovat nejaky oplzlyho ozralu ale ne nekoho kdo po tobe pude doopravdy..

Nevím moc jak myslíš "nastavují lokty a kolena" ale s tím jsem se zatím moc nesetkal či to možná nějak nevnímal, začítečníci mají ruce dole takže trefit je není problém že by se kryly kolenami tak to už vůbec...začátečníků jsem zažil řek bych dost abych mohl soudit.....

u toho vykrytí útoku je fakt že jsem se blbě vyjádřil :oops: myslel jsem vykrytí úderu, eventuelně i kopu a kontra úder, kop na genitálie...

Teď už se nervu nemám to zapotřebí a násilí nevyhledávám, teď už jen občas nějaká šarvátka co se více méně vyřeší bez zranění. Předtím jsem bohužel neuměl to co dnes, ale zkoušet vše jen tak nalidech(tréninky nepočítám) či vyvolávat rvačky abych si mohl bouchnout a vyzkoušet vše co dokážu či co ne rozhodně nikdy nebudu....nemám násilí rád leč nekdy není východiska

Tak podle čeho tedy dokáže někoho zpacifikovat? když tedy nebereme v potaz ožralu.....snad záleží co je tam učí ne? určitě jsou nějaké kurzy spíše na vydělávání peněz ale některé mohou naučit reálnou a funkční obaru.....Samo že se neubrání týpkovi z (K1 jak už ty bylo zmiňováno) ale jakákoli zkušenost a trénink může pomoct přežít! samo to chce i kus štěstí jako u všeho...

Když po mě půjde někdo dopravdy tak mě praští někde z poza rohu trubkou bo když budu někde čekat atd.....a můžu mít u sebe třeba kulomet. Jenže většina útočníků si vybírá nejsnažší kořist a to ženská oproti chalpovi je a u ní nepředpokládá že by se až tak bránila a tím ji může podcenit a ona toho musí využít.....
Doufám že není moc bojovníků co přepadávají ženské a znásilňují je, ale samo může se to stát pak už je naděje malá :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...