od Gino » úte 22. srp, 2006 23:20
Je mi jedno na koho z vas tyhle pripominky pujdou...
Ad oci - kluci, ja uz tu nekolikrat psal, ze ano, souper se prirozene hybe a snazi se uniknout... neni tohle taky to oc nam jde? Kdyz ma souper dost starosti s tim, jak se sam ubranit, tak ma o to mene casu premyslet nad tim, co vam udela. To same plati o rtech... ja teda nevim jak vy, ale me se na zemi tohle proste stane casto, skoro pri kazdem sparingu bud ja, nebo muj partner onu moznost mame... jde o to, kdo driv a jestli to vubec stihnem.
Ale ted jednu specialne pro Makota. Podivej, chlape, ja vam vase zasluhy neberu, ale to, ze se nekde ochomejtas a pomahas ucit ti jeste nedava patent na pravdu. Nikomu. Ani severinovi, co tu psal, jak se snazi pomoci, ani me, co jsem mu daval za pravdu a uvadel me zkusenosti. Zkus si to precist znovu a mozna narazis na takovou slovni formulaci, ktere se rika vlastni nazor, vlastni zkusenost. Je to to, co tu posledni dobou pouzivam hodne casto prave proto, aby me nikdo nemohl osocit. Proto ten MUJ nazor, MOJE zkusenost, MUJ nahled. Nikdo ti ten TVUJ nebere. A uz vubec tu nerikame, ze je spatnej... vyhrady by k vam mel kazdej jinej ucitel sebeobrany, stejne jako vy byste meli nejake k jeho metodice a pristupu. Tisic lidi, tisic chuti.
Jinak je jedine dobre, ze tu pises, protoze my, co kazeme vodu, ale pijeme vino, bychom byli bez tvych vysvetlivek uplne na dne. Vzpamatuj se.
A uz si kolikrat prijdu fakt jak nekde ve skolce, s prominutim. A opet: cest vyjimkam. Mam za to, ze uznani si zaslouzi kazdej trochu soudnej clovek, co se druhejm snazi pomahat. Proboha.
Omlouvam se za trochu ostrejsi pristup, ale tohle si beru dost osobne a taky je to tak trochu pro me "srdcovka". Rad a kurzu sebeobrany jsem si prosel... a na budku jsem dostaval porad. Az do doby, kdyz jsem narazil nanekoho, kdo mi vstipil to, co jsem tu jen lehce nastinil. Proto, prosim vas, pisu snad zcela jasne, ze je to ten MUJ nazor. Nikomu ho nenutim a rozhodne nikomu nerikam, ze jedine takhle to je spravne a nijak jinak. Jako nekdo... vid, pane Makoto, s horou zkusenosti. (fakt se ti omlouvam, ale nemohl jsem si to odpustit. Lidsky proti tobe absolutne nic nemam, je i videt, ze mas prehled a v leccem jsi nohama vic na zemi, nez mnozi jini, ale nekdy se proste totalne rozchazime v pojeti - ale i to nas trochu obohacuje, ne?).
Preju dobrou noc, vsem bez vyjimky.