kusa píše:Nechcel som na pana Chlibka kydat, len som tlmocil nazor profesionalov
Marek Chlíbek píše:kusa píše:Nechcel som na pana Chlibka kydat, len som tlmocil nazor profesionalov
Dobrý den všem diskutujícím!
Kolega mi poslal odkaz na toto fórum a tak jsem si se zájmem přečetl zdejší příspěvky, vztahující se, víceméně, k mé osobě.
Nejdříve bych chtěl poděkovat všem, co se mě zde nezaujatě v podstatě zastali...
Dále bych jen krátce zareagoval na ty profesionály. Kdo nic nedělá, nic nezkazí a čím více je člověk veřejně činný, tím má více přátel, ale samozřejmě i odpůrců. Kritiku mých názorů, slýchávám samozřejmě poměrně často a ta se zase dost často opírá prý o názory profesionálů. Nemám monopol na nevyvratitelné pravdy a rozhodně se ve své činnosti a názorech někdy nevyhnu chybám. Proto jsem vděčný každému, kdo poukáže na mé případné omyly či nepřesnosti a tak mám možnost své teze buď obhájit nebo je někdy i korigovat...
Ohánění se anonymními profesionály, ale prostě neberu! To je dost levné a populistické zvyšování síly vlastních argumentů. Pokud nějaký profesionál má nebo měl k mé činnosti výhrady, dost bych uvítal jejich konkretizování a samozřejmě i vystoupení takového profesionála z anonymity. Mám totiž zejména zkušenosti, že kritika takového „profesionála“ (který mě většinou v životě ani neviděl - natož aby se mnou někdy spolupracoval...) často pramení spíše z jeho nezvládnutého ega, trochy vlastní namyšlenosti a potřeby excelovat v bezpečném jednostranném pomlouvání osoby jménem Chlíbek.
Pokud se s takovým člověkem pak setkám tváří v tvář, buď po oboustranném vysvětlení postojů uzná, že to s mojí „neprofesionalitou“ není zdaleka až tak zlé, nebo daleko častěji ani o žádnou diskusi, natož kritiku z očí do očí nestojí. Někdy to i skončí jeho prostým „lezením do zadku“, čili poplácáváním po zádech se slovy „...seš dobrej Maro, jsem rád, že se konečně potkáváme osobně“... A to nemluvím o nějakých puberťácích, ale právě o některých lidech z řad tzv. profesionálů.
Asi před rokem jsem byl znovu osloven s nabídkou uspořádat několik „besídek“ právě pro profesionály z řad jedné spec. jednotky PČR, kterou nechci konkretizovat. Jelikož po dřívějším odstoupení ODS od moci a postupnému nastolení trochu jiných mocenských struktur, jsem byl zde v ČR označen za závadovou osobu, měly být besídky víceméně neoficiální, vycházející z iniciativy dřívějších spolupracovníků a přátel, kteří mi u PČR ještě zůstali.
Jak jsem věděl, měli se besedy účastnit právě i někteří lidé, kteří mě a mé znalosti často haněli. Dost jsem se tedy těšil na možnost vyříkat si případné nejasnosti nebo odlišné postoje. Bohužel jsem si připadal spíše jako cvičená opička. Na nějaké odborné rozhory v podstatě vůbec nedošlo a víc jak pár zážitků z minulosti jsem povědět nestihl. Z plánovaného časového rozsahu 2hodiny na každou besedu, skoro jedna celá hodina přišla vniveč na fotogarafování (!!!!!) mě spolu s ostatními účastníky. A tak jsme se drželi kolem ramen, podávali jsme si ruce, usmívali se na sebe ve skupinkách i ve dvojicích... , prostě každý chtěl mít fotku „s tím klukem ze Specnazu“. Do toho jsem ještě podepisoval svou knihu Záškodník, kterou tam měl snad naprosto každý. Chodili si ji nechat podepsat i lidi, o kterých jsem měl od přátel přehled, že patří k mým nekompromisním kritikům a já jim na jejich žádost vepisoval do Záškodníka stupidní větičky typu: „Pro kámoše Milana, Marek Chlíbek“. Samozřejmě to většinou byli lidé, které jsem nikdy před tím neviděl...
Abych už tady víc neopruzoval a nějak to uzavřel, tak jen prosím, pokud už kritiku, tak adresně a s nějakou zpětně ověřitelnou identifikací kritizujícího.
Mějte se všichni v pohodě a přeji úspěch v cvičení i v osobním životě.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník