xiexie píše:Vse co je v dosahu muze byt zbrani, staci to zkusit : podpatek, taska, noviny, karty, propisovacka, destnik je vyborny - jak rikam vsechno. Pokud budes v ohrozeni, tak uvidis co vsechno se da pouzit. Pak o tom nebudes premyslet.
Gino píše:Makoto... je to možná až příliš paranoidní, ale proto nosím, když mám neblahé tušení, své suntetsu v zaťaté pěsti... jinak také běžně v brašničce.
RadekP píše:Makoto: Topic se jmenuje alternativní zbraně, proto bych neřešil tasení nože. Právě improvizované zbraně mají tu výhodu, že je můžete klidně nést v ruce a nikomu tím nepřijdete podezřelí-např. pokud si v noci svítím baterkou. To, že ta baterka je vyrobená z leteckého hliníku, má délku tak akorát, že na obou koncích přesahuje moji pěst a má hezky ostré hrany už nikdo neví. To samé třeba propiska.
RadekP píše:Makoto: To je úplně nrmální, že lidi mluví o věcech, které sami nezkusili, ale jenom vyčetli z knížek. Jestli chce někdo zkusit, jak moc je ta která věc vhodná na sebeobranu stačí, když s ní dá pár úderů do boxovacího pytle. Jestli se mu propiska rozláme nebo mu poraní ruku, tak je asi dobré vzít jinou. O pytel se taky bát nemusí. Do svého normálně buším ratanama a kromě šmouh je OK.
Letim v úterý na šest týdnů. Jenom doufám, že se nevrátim s rukama vytahanýma až na zem
Jendis píše:Souhlas,Jardo.
Jenže,na druhou stranu,proč to tu vypisovat do mrtě?? Zkušenost je nepřenosná a číst pak,jakej jsem dement,protože je to přece jinak.......na to se můžu z vysoka ..........!!!!!
Taky nezapomeň,že co člověk,to originál.Takže je sice hezké,že napíšeš něco o tom ,že periferní vidění mizí do někam,ale to tak úplně pravda není. Ne každý okamžitě "tuneluje".......budu-li mluvit za sebe,tak v práci je pro mne běžné,že řeším jednoho a druhé "koutkem oka" hlídám.
Je potřeba rozlišovat,co má člověk za sebou,co dělá....kde se pohybuje.....co je vůbec zač atdatd.
A to nejsem žádnej bijec......prostě se jen pohybuju v prostředí,kde se pohybuju. A za ty roky,co dělám to,co dělám,mám jistotu pouze v jedné jediné věci. Pokud je agresor chytrej,tak můžete bejt třeba "bůh války",sestřelí vás a ani nebudete vědět,odkud to přišlo.
Je mi jedno,jestli se mnou někdo nebude(nebo bude) souhlasit....TAKHLE TO PROSTĚ JE![]()
![]()
Mně se líbí kursy,které děláte.....odkazuju na vás,kdekoliv a kdykoliv můžu.....ale narovinu,kolika opravdu ostrejma konfliktama jsi,konkrétně Ty,Jardo,prošel????? Teď na Tebe nijako neútočím,abys to nepochopil špatně.......i ve Tvém případě jde hlavně o převzaté info(bo se pletu?)......trénink je pořád něco jiného,než když jde opravdu do tuhého. Spousta kluků tu má nějakou zkušenost...ať už "testosteronové tanečky",nebo opravdu humus-zážitek...........
Jsou prostě nějaké obecné poučky,které v x-procentech fungují-a záleží jen a pouze na každém,jestli si z toho něco vezme,případně nevezme a zařídí se dle sebe.
A třeba konkrétně k tomu přepadu skupinou........houby vybrat nejagresivnějšího a hlídání si zad. Prostě si sáhneš po nejbližším(pokud už to opravdu začalo-pokud jde o "předehru",musíš vyčlenit jedince z davu(a i to není úplně přesné)) a jdeš,tlučeš okolo sebe,padni,komu padni.....a buď to ustojíš,nebo ne. V každém případě ale něco nakoupíš.........
Ke zbytku,že pokud nemáš nacvičeno,nemám co dodat,to je svatá pravda.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků