Moshe píše:Literatura určitě existuje, namátkou:
Michal Kolář: Bolest šikanování
Občanské sdružení Společenství proti šikaně
Já se s tím setkal dvakrát v pozici svědka, jednou u skautů a podruhé na vojně. Obojí naštěstí rychle vyřešeno.
Lada píše:Máti dělá zástupkyni na základce tak vím co se tam děje a policajti jsou tam každý týden skrz něco, jenže spousta malejch šmejdů si je dobře vědomo toho že si můžou dělat co chtějí a nic se jim nestane a nikdo jim nic neuděláa spousta stejně dementních rodičů je v tom podporuje tím že místo aby je doma seřezali a dostali "kapky" když udělají nějaký průser atp., tak hned letí do školy stěžovat si že jejich parchant nic neudělal on je zlatíčko, za všechno můžou jiní, někteří podávají trestní oznámení na školu, posílají inspekci MS občas nějakej krypl rodič přiletí do školy a verbálně napadá a vyhrožuje napadením atd...vedení až se musí zavolat poldy i na něj atd...pak se není čemu divit že šikana stoupá.
RBR píše:Pokud chceš vědět cokoliv o šikaně ve školách tak kontaktuj Michala Koláře. On je v republice absolutní špička přes šikanu. Určitě bud mít k dispozici nejnovější čísla. Myslím, že působí v Praze. RBR
farmer píše:Makoto píše:Od uderu je to jen krucek ke zbranim. .
Vysvětli to prosímtě.
ukropcany píše:Ja to beriem ako prevenciu... niečo ako keď malého slona priviažu za hrubú reťaz s ktorou nevie pohnúť a keď je veľký, tak stačí aj špagátik... keď ako krpec raz s niekým spraví poriadok, tak už ostatní si rozmyslia, či mu budú chcieť robiť zle... ale šak uvidíme čo bude... zas až tak to neprežívam...hlavne je treba decko naučiť nenechať sa vyprovokovať, nahodiť úsmev
a otočiť sa na päte... to funguje spoľahlivo... a keď to nepomôže, tak potom ma nebude trápiť, že mi učiteľka vynadá, že miestneho šmejda strieskal na kopu... koniec koncov, tatinko sa mi môže prísť vysťažovať... dostane aj on...
![]()
Souhlas. ja sam jsem na jednom letnim tabore uz psychicky nevydrzel a vyjel proti tomu hajzlovi s nozem, ktery jsem mel s sebou. Ten kluk me odzbrojil ani nevedel jak a dostal jsem nakladacku stejne, o to vetsi. Nevim, zda bych byl schopen ho riznout, ci dokonce bodnout (kdyby se mu nepodarilo me odzbrojit)... to uz ted nezjistim a jsem za to rad. Kazdopadne vim, ze rupnout v bedne cloveku muze... kort kdyz je v situaci, ze uz fakt nevi kudy kam. Jestli je to dite, nebo dospelak... po zbrani proste sahne.Makoto píše:A neverim, ze ti prckove to maji v hlave srovnane tak, aby se pri hadce nepokusili toho druheho bodnout ci riznout....
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků