Začnu za sebe odkazem na http://www.rbsd.cz , kde jsem sice osobně nebyl, ale mají dobré reference.
NOKT píše:přišel s teorií, že i ty kopy jsou víceméně naprd, že nejsou o moc lepší než ruce. Jak to teda je?
pm píše:NOKT píše:přišel s teorií, že i ty kopy jsou víceméně naprd, že nejsou o moc lepší než ruce. Jak to teda je?
v jakym slova smyslu jsou naprd? pomaly, viditelny, zranitelny, slaby... ?
NOKT píše:Dotázek ohledně kopů. Já osobně, pokud by po mě někdo šel tak bych souhlasil s možností kopů (konkrétně do výšky pasu), ale jednu dobu k nám do oddílu chodil kluk co dělal střední školu ochrany a majetku a přišel s teorií, že i ty kopy jsou víceméně naprd, že nejsou o moc lepší než ruce. Jak to teda je?
pm píše:ja mel na mysli jinej kop, proste zadni pristoupi k predni a predni vypali sidekick
"nuzky"nevim, to asi ne Kubo, to jsme zkouseli kdyz jsme si jako maly hrali na Brukliiho
jinak jde o to, ne "obcas" to na treninku cvicit, ale metodicky, pravidelne a dlouhodobe, obzvlaste takovu vosajstlich zalezitost jako boj proti nozi
jeikob píše:joko tobi geri .symbol karate:) ale všude je prezentovanej jako kop na hlavu. ale on když se kopne na střední pasmo a dobře načasuje,tak ten dotyčnej letí k zemi z vyraženým dechem. ..
NOKT píše:Jeikob: já bych to řešil stejně. poslal bych kamarádku pryč a snažil bych se jim zmizet jak to jde. Takový trauma mám taky. Jak už bylo v jedné diskuzi zmíněo "lidi co dělaj TBU maj pochybnosti o účinosti jejich stylu"Vím, že nemám problém v rámci sparringu dostat větší a těžší lidi, ale nikdy jsem se nepral na ulici, nikdy mi nešlo o krk. Budu fungovat aspoň trochu? Nicméně se musím pochválit jak jsem vyřešil nedávnou "záchodovou situaci"
Si to tam chtěl jeden podnapilý člověk rozdat a nakonec to skončilo u klidného pokecu
Angus píše:jeikob píše:joko tobi geri .symbol karate:) ale všude je prezentovanej jako kop na hlavu. ale on když se kopne na střední pasmo a dobře načasuje,tak ten dotyčnej letí k zemi z vyraženým dechem. ..
Nemusí být ani moc tobi, takové "naskočené" yoko geri kekomi, jen trošinku "tobi"![]()
![]()
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník