Vladimir píše:Zadával jsem to už do hledání, ale taková odpověď tam nebyla.
Nedávno jsem byl v důležité konfrontaci. I když v ní reálně nehrozilo nějaké vyostření směřující k boji a "protivníka" jsem trochu znal (šlo o slovní vyřízení věci na které mi záleželo a o které jsem dlouho předtím přemýšlel), výrazně, absurdně a až trapně se mi neovladatelně klepala kolena. Bylo to jako zrada těla. Věděl jsem, že mi v tu chvíli v té situaci nehrozilo nebezpečí (napadení i jiné), s tím člověkem jsem normálně mluvil a přesto se to dělo. Dalo by se tomu nějak předcházet? Díky.
Tribute píše:roza:No a pak jsou tu zastupci stylu,ktere v treninku nepouzivaji metody z prvych dvou skupin - sportovni konfrontace,kondicni trenink a modelove situace.Ti jsou uplne nejchytrejsi a na situaci v prvem planu reaguji stejne jako ty - tzn.poserou se.Tak snad te uklidni,ze mas stejne reakce jako prumerny cvicenec ABU po letech treninku.
Ovsem jiz v planu druhem,protoze jsou diky treninku rozvinuti i intelektualne,o tom napisou dlouhy clanek,kde na rozdil od tebe vypisou dlouhy seznam smrticich technik,ktere mohli pouzit a jen jejich silny moraln
Tím chceš říct ze tradicii bojové uměni jsou k ničemu a lide co se jim věnuji se pro sebeobraně cituji "poserou" tak diky aspoň vim ze se někde poseru ja a dalsi kdy půjde do tuhého
Hlavně ze tvůj styl je best ať cvičíš cokoliv
roza píše:presne jsk pise Toman - je to strach z konfrontace.Bohuzel,dnesni
Cvicenci kontaktnich BS se na situaci pripravuji tak,ze jsou schopni diky kondicni priprave fungovat i za vysokych tepovych frekvenci,a samozrejme sparingem a zapasy,kde rany davaji a dostavaji - navzdory vycitkam par blbecku,kteri tvrdi,ze kdyz si mezi provazy nevrazi prsty do oci a nekopou do kouli,tak to neni ono....
No a pak jsou tu zastupci stylu,ktere v treninku nepouzivaji metody z prvych dvou skupin - sportovni konfrontace,kondicni trenink a modelove situace.Ti jsou uplne nejchytrejsi a na situaci v prvem planu reaguji stejne jako ty - tzn.poserou se.Tak snad te uklidni,ze mas stejne reakce jako prumerny cvicenec ABU po letech treninku.
Ovsem jiz v planu druhem,protoze jsou diky treninku rozvinuti i intelektualne,o tom napisou dlouhy clanek,kde na rozdil od tebe vypisou dlouhy seznam smrticich technik,ktere mohli pouzit a jen jejich silny moralni imperativ zachranil souperi zivot....
jeikob píše:aby se člověk neutopil v řece musí hodně plavat v bazénu
graver píše:jeikob píše:aby se člověk neutopil v řece musí hodně plavat v bazénu
Zcela nesrovnatelné a přesto zatím nejlepší přirovnání BU vs. realita, které jsem kdy slyšel.
roza píše:Tady u mě to voní zásadně rumem![]()
fakt píše:roza píše:Tady u mě to voní zásadně rumem![]()
Rum totiž obsahuje vše co vyžadují rozklepaná kolena. Jinak ke stresu. Každý se s ním vypořádává různě. To znamená, že kromě Jamese Bonda se s ním vypořádává každý. A to se týká i prezidentů (znáte toho co si žmoulal kalhoty?).
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník