Yawara / Kubotan

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Yawara / Kubotan

Příspěvekod dominik » ned 03. kvě, 2009 21:20

Ahoj všem,
chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti se zbraní yawara (nebo také kubotan či dulo dulo). Snažím se již několik měsíců dohledat nějaká instruktážní videa nebo školu ktará boj s yawarou vyučuje. Bohužel až na pár videí na youtube jsem nic nenašel.
Jedna z věcí, které řeším je nošení yawary. Zda samostatně nebo na klíčích jako přívěšek. Tak možná jestli někdo nemá i praktické zkušenosti?
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 03. kvě, 2009 21:36

Ahoj,

co se týká dulo dulo, tak se zacházení s ním vyučuje jako součást daného stylu zde :

http://modernarnis.blog.cz/
http://www.pekiti-tirsia.cz/topic.html

Co se týká Yawary, tak se bude jistě vyučovat jako součást KOBUDO, které zahrnuje většinu japonských zbraní.

Osobně doporučuji filipínské styly viz. odkazy výše, ale zkus zajít na více tréninků ( škol ) a vyber si, dle svého uvážení nebo doporučení někoho, komu věříš. :wink:

Co se týká nošení dulo dulo, tak bych ho asi osobně na klíče moc nedával. Spíše volně do kapsy nebo samostatného pouzdra. Ale toto je jen můj názor a nemám to v praxi vyzkoušeno. Nenosím dulo dulo u sebe, i když o tom také již delší dobu uvažuji. :oops:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dominik » ned 03. kvě, 2009 22:00

BizonCZ:Díky za informace o školáš. Co se týče KOBUDO tak to jsem nějakou dobu cvičil, ale yawara mezi zbraněmi se kterými jsem se učil nebo měl do budoucna učit nebyla.
Jinak k tomu zpusobu nošení. Viděl jsem několik videí kde se yawara používala na klíčích, ale zase představa, že yawaru pužiju například sevřenou při úderu do dlaně a klíče mne švihnou přes klouby...no nic moc.
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » ned 03. kvě, 2009 22:25

Lze to řešit tím, že máš dulo na klíčích na odepínacím klipsu...když máš čas to sundat a nebo klíče lze použít úspěšně i v boji. má to delší dosah a takové švihnutí svazkem klíčů přes obličej je docela účinná věc.
Hlavní je ale používat vhodné techniky... u nás to jsou techniky vycházející z držení nože v pakalu.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dominik » pon 04. kvě, 2009 6:12

Kdyby jste někdo věděl o videu yawara (či instruktážní video na dulo), dejte mi prosím vědět kde by se dalo stáhnout. Díky
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pon 04. kvě, 2009 10:23

Jeste poznamka - yawara se take uci jako soucast komplexniho vycviku v jujutsu u nas.
Ale pozor - nejde o samostatne techniky s yawarou, jak ji zname z historickych filmu, ale jiz se ucime prakticke aplikace tzn. s tuzkou, klicem, zavrenym treleskopem (prekvapuje me, kolik skol uci techniky jiz s vytazenym teleskopem a zapomina na obranu se zavrenym), apod. To same se uci i ve druhe polovine v kurzech sebeobrany pro zeny.
Upustili jsme od uceni technik primo s yawarou a jeji nasledne noseni, protoze (dle meho osobniho nazoru) je to neprakticke. Misto toho mohu pouzit predmety denni potreby se stejnym ucinkem. Navic jsem videl prodavat multifunkcni kovovy peprak, ktery je vytvarony jako yawara, takze se da vyuzit ve vice vzdalenostech :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 04. kvě, 2009 10:25

dominik píše:Kdyby jste někdo věděl o videu yawara (či instruktážní video na dulo), dejte mi prosím vědět kde by se dalo stáhnout. Díky

Chlape, zadej si do google "kubotan DVD" plus dalsi synonyma a najdes to velice rychle. Napriklad toto: http://www.fangshendo.com/kubotan_dvd.html
:D :D :D
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dominik » pon 04. kvě, 2009 12:01

Makotočoveče ať jsem hledal jak jsem hledal, tak tohle jsem nenašel. Asi jsem slepoň. Tak díky
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » pon 04. kvě, 2009 22:22

Tady si můžeš objednat dvd u mého mistra.©koda,že jsi nebyl na semináři ted o víkendu,tam se jelo s dulo a byl to masakr.

http://www.abanico.de/shop/product_info ... gebot.html
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dominik » úte 05. kvě, 2009 6:13

Severin:
čau, tak to je škoda, ale o víkendu jsem se byl stejně podívat na Fighting open v Kladně. Ale kdyby byl seminář zase někdy v budoucnu rád bych se přidal. Děkuji za odkaz. Případně jestli máš nějaký odkaz na stránky kde bych mohl termíny seminářů najít tak šup sem s ním :D
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » úte 05. kvě, 2009 19:05

http://modernarnis.blog.cz/0905/seminare-2009

Speciální seminář pouze na použití Dulo se zatím neplánuje,ale kdo ví.
Pokud jsi byl na Kladně,tak doufám,že nejsi z Tigerteamu,protože bys měl u mě malé mínus. :)
Naposledy upravil severin dne čtv 07. kvě, 2009 23:38, celkově upraveno 1
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dominik » úte 05. kvě, 2009 21:02

Severin
No to nejsem:-) AKJ Louny nebo ©BU Louny. No klidně pujdu i na komplet seminar, když bude součástí dulo. Jinak jsem uvažoval o tom semináři na přelomu června a července ale bohužel jsem zrovna pryč jsem si uvědomil. Na tyto stránky jsem narazil už dřív a docela mě to láká. Jen ta vzdálenost:(
dominik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » sob 09. kvě, 2009 12:44

Kniha s fotkama Mastering the YAWARA (ale v angličtině!!!) ke stáhnutí bez hesla :
http://rapidshare.com/files/95875245/Ma ... Yawara.rar
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...