Dalt píše:je to až dětinsky prostý - Neper se! ( a schovej si to do ringu...)
ekonym píše:Mám pro vás ostatní asi dost neuvěřitelnej "psychickej blok" a to sice že nedokážu "jet naplno"...
Dělám půl roku kickbox, ale v reálu mám problém jet "naplno". Mám strach že tomu druhýmu nějak moc ublížím, že mám navrch a že bych se teda měl hlídat a nejet nějak moc... + si k tomu přidejte i to, že sotva se budu bránit nějak víc nepřimeřeně tak hned mám na krku policajty. Už jsem tam i jednou byl a mě tohle strašně omezuje a já prostě nejedu naplno... Mám "strach"... Těžko říct jestli je to kvůli těm policajtům, nějakému podvědomému strachu že když se do debi*a rozjedu, tak i on do mě, nebo kvůli tomu abych mu nic neudělal...
Mám prostě tendenci jet "přiměřeně", jak se pořád všude propaguje i když je mi jasné že ten druhý se mnou srát nebude... a Ted a jak z toho ven?
Vím že to zní neuvěřitelně debilně, a působím jak pi*a ale fakt mám takovej problém... asi bych potřeboval dostat jednou pořádně přesdržku abych pochopil že se mnou se srát nikdo nebude tudíž není důvod se srát s někým jiným.
Nevíte jak se tohohle zbavit? Fakt nevím čím to je, setkal se s tím někdo? Pořád všichni říkají jak se má jet opatrně, všude vidíte co se může stát "omylem" a jaký jsou z toho následky atd. jenže mě to proboha strašně omezuje a limituje, fakt by mi asi pomohla nelítostná přeshuba abych se vzpamatoval...
máte to taky někdo tak, jak se toho mám zbavit? Vzdyt já beru víc ohledů pomalu na tooh debila než na sebe!
(mám ted na mysli konflikty v reálu, né sparringy)
TRiTON píše:A myslíš že to co dělaj na tehle ukázce je efetktivní? facka je určitě výborná věc,to bezesporu,ale myslim si,že někdy neni dostatečná,například proti protivníkovi s větší hmotností..jakou techniku máš ozkoušenou jako nejúčinnější proti někomu "většímu" ? Myslím techniky,ktere nejsou smrtelné(krk,podpaždí atd..),ale přesto paralizují?
luen píše:TRiTON píše:A myslíš že to co dělaj na tehle ukázce je efetktivní? facka je určitě výborná věc,to bezesporu,ale myslim si,že někdy neni dostatečná,například proti protivníkovi s větší hmotností..jakou techniku máš ozkoušenou jako nejúčinnější proti někomu "většímu" ? Myslím techniky,ktere nejsou smrtelné(krk,podpaždí atd..),ale přesto paralizují?
Jestli se muzu mixnout do debaty ... Uder dlani je samo naprosto v pohode a v jiste situaci dokonce vyhodnejsi nez pest. Nicmene v konecnem dusledku je uplne putna cim bouchnes, ale jak a kamKdyz to sedne jak prdel na hrnec, tak je vymalovano a neni co resit
Dulezite je bouchat z celeho tela a ne jen rukou
Jinak co se tyka technik, resp. tomu cemu rikas technika ... to je asi jinaCo si predstavujes pod pojmem technika?
TRiTON píše:o tom žádná,že facka je výborná věc-viz slavné video típka,který jí ubalil frajerovi co mu něco vysvětloval a pak ho jen dal do stabilizované polohy.. Ale nejsem si jistej,jestli když já(váhová do 71kg) dam facku,i když z boků a celým tělem,típkovi který má třeba 100kg,bude účinná...a to že ani tolik nezáleží na tom jak udeřit,ale kam,tak s tím také souhlasim..ale moje otázka zní: jakou technikou(tím myslím techniku úderu-dlan,pěst,malíková hrana atd) a kam udeřit,aby to bylo dostatečně účinné,ale zároven nebylo příliš destruktivní(tím myslím úder na krk,do podpaždí atd) preferujete nebo máte vyzkoušenou?
luen píše:TRiTON píše:o tom žádná,že facka je výborná věc-viz slavné video típka,který jí ubalil frajerovi co mu něco vysvětloval a pak ho jen dal do stabilizované polohy.. Ale nejsem si jistej,jestli když já(váhová do 71kg) dam facku,i když z boků a celým tělem,típkovi který má třeba 100kg,bude účinná...a to že ani tolik nezáleží na tom jak udeřit,ale kam,tak s tím také souhlasim..ale moje otázka zní: jakou technikou(tím myslím techniku úderu-dlan,pěst,malíková hrana atd) a kam udeřit,aby to bylo dostatečně účinné,ale zároven nebylo příliš destruktivní(tím myslím úder na krk,do podpaždí atd) preferujete nebo máte vyzkoušenou?
JJ http://www.youtube.com/watch?v=LEuo4tgk ... re=related
Klasicka ukazka toho, jak muze fungovat styl Heleny Ruzickove z filmu slunce, seno a par facek
Nicmene vahovej rozdil asi nesrovnas jednou petardou, ale spise nejake to kombo, ktere projde. Uder do podpazi? To jsem asi nekde zamrznul, ale o tom nic nevim. Mimochodem to bych nezkousel, protoze tim kazdeho akorat nastvesPest, dlan, ani ne tak malikova hrana jako spise loketni kost atd ... jsou super
Vypinak je brada (pest, dlan), krk (zminena loketni kost) ... tech moznosti a variant je tolik, ze nema cenu to asi resit tady ... zajdi do nejakeho klubu, kde ti poradi, ukazi, nauci ...
TRiTON píše:ale moje otázka zní: jakou technikou(tím myslím techniku úderu-dlan,pěst,malíková hrana atd) a kam udeřit,aby to bylo dostatečně účinné,ale zároven nebylo příliš destruktivní(tím myslím úder na krk,do podpaždí atd) preferujete nebo máte vyzkoušenou?
TRiTON píše:to se již stalo,několik let sem se to učil-údery na krk,zátylek,dlaní na nos,dlaně přes uši atd..teoreticky z treningu to mam vyzkoušený,ale jestli někdo tady něco z toho opravdu už vyzkoušel a s jakým účinnkem? nemyslím nějakej lucky punch,ale opravdu cílenej úder na určitý místo..
úder do podpaždí se vyučuje v armádě-je tam nějaká tepna,do který máš říznout a nebo udeřit prstama-paralyzuje to a může to i zabít..a asi je to taky z důvodu,že tam nemáš ochranný oblečení..
TRiTON píše:to luen:k tomu řezání do podpaždí: pokud vím,tak do podpaždí se útok nože v armádě vede z důvodu,že tam není voják chráněn protistřepinovou vestou,límcem,helmou potažmo plynovou maskou..ale timhle výcvikem sem zatím neprošel,tak to nemám ověřené na vlastní kůži,že se to tak opravdu vyučuje..
jinak máš pravdu,že generalizovat,že toto funguje a tohleto zase ne asi opravdu nejde..
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků