Zajímalo by mě, jako naprostého laika, jakým způsobem se vyučují tzv. Militari combat systémy (věřím že to píši správně). Rozumějte jestli výuka probíhá formou jednorázových kurzů/seminářů kde na konci dostanu "certifikaci" o absolvování a za rok si to můžu zopakovat či postoupit o stupeň výš přičemž vycházím z toho, že tyto systémy jsou konstruovány tak aby se "voják" v co možná nejkratším čase naučil efektivně bránit nebo je to spíše, každotýdenní dlouhodobý výcvik jako u většiny BU/BS

Je rovněž možné že je to tak i tak a člověk si může vybrat nebo dělat obojí?
Ptám se z pozice boxera, který tyto systémy bere jako doplněk, ale zkutečně plnohodnotý doplněk.
Nejvíce se mi páčí Krav Maga pro její dostupnost a takřka vědecký přístup, dále Systema pro všemožné zaujímavé věci které tu o ní byly řečeny a stejně tak zaujímavá videa, pak SCARS kvůli tomu principu podmíněných reflexů a na konec Combat Sambo protože, dle spousty videí, používá dost páčení, strhů atd... což se mi zase jeví jako vhodné právě k doplnění boxu.
Tímto prosím také o fundovaný komentář k poslednímu odstavci, avšak s tím že hlavní je první část mého přízpěvku týkající se způsobu výuky.
Dobře totiž vím, že nejlépe si vyberu když se kouknu na trénink.
A teď mě napadá ještě jedna doplňující otázka-jestli nevíte o některém z výše uvedených systémů zda-li se vyučuje na severní moravě (karviná, havířov, ostrava....)?
PS: Předem děkuji za odpovědi, myslím že pomohou i dalším laickým návštěvníkům. A vůbec se nebudu zlobit když odpovíte až příští rok-příležitost se naskytne třeba zítra ráno