[/quote]
Mou nejdůležitější komoditou byl vždy čas...prostě nemám čas ztrácet ho nesmyslama, podvodama, ojebama a rádobynovinkama na poli boje.
Jerry L. Petterson je dokonalý manipulátor, podvodník a vychcánek...za hromadu peněz prodal tradiční styl sansoo jako dokonalou novinku americké armádě (vše zabali do modernách pojmů, principů a blabla), kde se ovšem nijak neujala (více preferují systémy MACMAP a L.I.N.E.)
U nás se nikdy styl necvičil, byl tu jen jeho rychlovykvašený hybrid SEB (systém efektivního boje), který se "naučil" jeden český instruktor tradičního karate a vnitřních stylů během týdne na jednom campu, kde byl cvičen opět člověkem, který nikdy necvičil jinak než tradičně...obrázek si může každý udělat sám...
Byl jsem kdysi osloven 4 "zabijáky" co SEB cvičili, abych jim ukázal izraelský a britský způsob...nejdříve jsem jim řekl, aby mi ukázali co umí, abych věděl jak na tom jsou...ukázali mi krásnou, nacvičenou pantomimu ve dvojicích...po chvíli tréninku jesem musel uznat, že neumí praštit do lapy, nemají kondici, základní footwork, žádnou dynamiku pohybu...jejich "techniky" nefungovaly na rozjetýho chlapa a věcičky proti noži byla snůška hovadin typu - principy jak se nechat nožem co nejdřív zabít...
Pro představu mi předvedli něco podobného:
http://www.youtube.com/watch?v=-wZ1zIjoRiMA pro další představu - sansoo kungfu v praxi, jediný styl, který Petterson pořádně cvičil, každý si může udělat představu co je tvrdší...
http://www.youtube.com/watch?v=j2kLx8TUl4sJe mi jasný, že se tu objeví obhajoby toho co kdo trénoval, jak to efektivně použil, jak to bylo skvělý a podobných hovadin, jenom aby nemusel přiznat, že nalítnul obchodníkům...je mi to fuk. Už by ho mělo přesvědčit to, že sami aktéři téhle hry se od "komerčního projektu" SEB distancují...
Ti 4 mládenci mi nakonec taky řekli, že to co jsem jim předvedl je na ně moc tvrdý a náročný na kondici a dnes dělají překvapivě....Systemu

[/quote]
Zdar.
Osobne som prešiel celým SEBom.
V mnohom máš pravdu a v niečo sa žiaľ ako mnohí čo to neskúsil mýliš. Ale mýliš sa omnoho menej ako máš pravdu

Podobné skúsenosti mám s KM. Skôr záležalo od učiteľa čo vie, čo skúsil a pochopil. A takých je naozaj málo.
Ja osobne som sa stretol aj s vojenským SCARSom. Funguje. A veľmi dobre.
Ale aby som osvetlil niečo. To v Čr čo je SEB je naozaj viac teoretickej úrovni. Téorie sú funkčné, len ich dostať do praxe, tam sa to akosi zastavilo. Ja som hľadal a skúmal ďalej, preto si dovolím povedať žetie princípy fungujú, len spôsob ich trénovania atď, s tým nesúhlasím.
Samozrejme je to tam, alebo bolo - SEB už asi v Čr zanikol, o biznise. Ale to skoro všetky moderné bojové systémy, aj tradičné BU. Koľko je takých čo sa tým živia. Nekritizujem to.
To čo je tam proti noži, s tým s Tebou plne súhlasím.
To prvé video už nie je SCARS ale zase niečo čo vyšlo zo SCAR. Z civilnej verzie.
Pat