Fireball píše:Ako sa to skusa? Su na to vybrani dobrovolnici? Alebo je to derivat nejakych vojenskych, resp traumatologickych skusenosti? Alebo je to len cista fyzika?
Resp, ako sa napriklad skusa reakcia tela na uder na nebezpecne miesta, ako napriklad ohryzok, hornu celust, koren nosa, atd? Ako na bodnutie nozom, resp. preseknutie nejakej slachy (podkolennej), alebo svalu?
Ako sa v takychto pripadoch imituje dobre znamy adrenalinovy sok? Z vlastnych skusenosti viem, ze ludia dokazu utekat napriklad so zlomenou stehennou kostou, bojovat dalej s prekopnutou tvarou, pripadne nebrat vobec ohlad na udery, ktore by ich za normalnych okolnosti polozili...
Niekde som cital, ze iste typy sa nezlozia ani potom, co do nich vysypete zasobnik a netrafite pritom CNS...
Autokinematické reflexy nefungujú príliš moc na princípe bolesti. Je to iné ako páka, ktorá funguje na princípe bolesti. Keď «a ten doktore udrie po kolene tak «a to neboli a predsa to funguje.
A práve preto to funguje. Mám skúsenosti z praxe policajných zásahov a hold ono to funguje aj v realite.
Pat[/quote]
Tak to ti gratulujem, pretoze presne trafit v rozbehnutej bitke je skutocne velky problem
Kedze nepatrim medzi "verejne organy", tak nemam ani kde presnost zasahov cvicit
Uz chapem, preco si nekomentoval hlavnu slabinu §47 priestupkoveho zakona. Napriek tomu, jedna zo skusenosti, ktore mi priniesla ulica je ked si obycajny clovek a si v pruseri, nikdy sa nespoliehaj na policajtov, aj ked stoja vedla teba

a to ma velmi serie, pretoze zijete z mojich dani...
Inak celkom by som privital napriklad tento pokus: Ako by policia v neobmedzenom rozsahu, dajme tomu rok, vyzila len z dani stratosfery, ked uz dnes si policajti privyrabaju, kde mozu...