Něco k tomu jsem psal třeba tady: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... je&start=0
4stengan...to,o čem jsem psal,to je hlavně o chování vůbec....ne až vidíš útočníka......pak už je potřeba zase chovat se trošku jinak....

tekara píše:Možná je to trochu od věci, ale zajímá mě jedna věc. Každý ví, že v sebeobraně je jedna z nejdůležitělších věcí nenechat si narušit osobní zónu. Jakmile se tak stane, tak zaútoč jako první, než bude pozdě. Jak ale člověk pozná, že má bouchnout? Jestli se na vás někdo žene, tak není problém. Pokud ale někdo slovně rýpe, ale přitom se usmívá a přitom třeba zlehka naruší hranici osobní zóny, co pak? Vypálit? Co když ho skutečně ani nenapadlo nás fyzicky napadnout? Jste takový ranaři, že ho hned trefíte? Pro mne by to byl asi velký problém se rozhodnout, jestli ano nebo ne. Jaká je vaše hranice, kdy bouchnout?
Já teda ne. Ale společensky naprosto přijatelný se mi zdá gesto - vysunout proti němu otevřenou prázdnou odtlačující dlaň - takový to "neřibližuj se a zklidni se". Je to podle mě dobrej způsob jako signál obrany nebo i uklidňování (a vo to ti asi ve skutečnosti i de) i jako fyzický pokrytí svý zóny a teda vcelku dobrej "tah" esi se bude chtít fakt prát.tekara píše:Pokud ale někdo slovně rýpe, ale přitom se usmívá a přitom třeba zlehka naruší hranici osobní zóny, co pak? Vypálit? Co když ho skutečně ani nenapadlo nás fyzicky napadnout? Jste takový ranaři, že ho hned trefíte?
Low píše:no ne, kdyz se libim nejaky holce a stydi se tak si to dovedu prdstavit ale ze bych byl nekomu sympatickej a daval oci dolu ?a jeste se bude cervenat ne ?
Kdyz se clovek dívá druhému do očí, tak je to navázání blízkýho kontaktu. Ten může bejt různej, záleží na spoustě věcech. Ale mezi neznámejma lidma stejnýho pohlaví (hehe spíš orientace) v prostředí kerý je nespojuje bych to viděl spíš právě na ten kontakt bojovej. Bohužel. Je to zděděný vod zvířat, měl by tomu rozumět každej.Dacheng píše:Kdyz se clovek dívá druhému do očí, tak se nemusí jednat o projev agresivity. V takovém pohledu se může zračit upřímnost a touha neklouzat po povrchu, ale jít do hloubky. Zároveň to dává i druhému možnost podívat se do očí vám. Myslím, že člověk často uhýbá pohledem proto, že má strach.
Jaký je váš pohled, když se na někoho díváte?
Kdy a proč uhýbáte pohledem?
Upřímný, čistý pohled do hloubky očí neznamená agresivitu ani v nejmenším. Naopak. Je projevem dobrého sebevědomí.
Jasně, a každej dobrej herec může padnout na lepšího pozorovatele a navopak. Třeba signál ze zakrytej, ale je vidět že "něco" bylo zakrytý. "Na každýcho chlapa je chlap." Další rozměr závodů ve zbrojeníJendis píše:Uvědomte si,že pravděpodobnost narazit na někoho,kdo má řeč svého těla dokonale pod kontrolou,je asi stejná,jako potkat Yettiho ...
Dyž je normální, určitě ví že na sebe bere riziko... A může na něm bejt vidět že se chystá k něčemu co běžně nedělá...stengan píše:... ale normální klučina krerej to ve fiále prubne a potom ti tvrdí že to byla jen sázka a on chtěl být ten co neprohraje je dost blbí kord když před tím se chová úplně v pohodě???Stengan
uniq píše:Co ked budu viaceri, ripne do teba jeden zacnes sa branit, dotycni dostane do drzky a zrazu su tu dalsi 2ja napr jeho kamarati? Co potom? Existuje tu nejaky respekt zo strany supera?(zastrasenie), aby ta dalej nechali napokoji?! Snad som to dobre formuloval a pochopite to... thx
Jendis píše:jednou jsem slyšel takovej příběh a potom ho úspěšně použil v praxi...čtyři týpci byli rozhodnuti si mne podat a když už to eskalovalo,že se semeleme,lehnul jsem si na zem se slovy,že mne tam stejně chtěli vidět,že jim to ulehčím.......a byl klid......nevěděli,co dělat a s nadávkama odešli.......netrvalo to dýl,než dvě minuty a moje ego tím vůbec neutrpělo.
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník