ryunin píše:Taky jsem si všiml, že tu je jeden dlouhatánskej thread na téma jistýho mistra, kterej dělá něco, co lidem podřízenýco typu moc nevoní, (...)
podlidi???
Patrik
Moderátor: PC
ryunin píše:Taky jsem si všiml, že tu je jeden dlouhatánskej thread na téma jistýho mistra, kterej dělá něco, co lidem podřízenýco typu moc nevoní, (...)
roman_t píše:Ještě bych se zeptal, zda považujete fyzická cvičení jako padmasana za NEZBYTNÁ k hlubokému vhledu, vnoru či jak to nazvat?
Zdá se mi, že lidé jsou toho schopni i bez jógy, či jiných hlubokých fyzických příprav. Namátkou třeba Tomášovi, Krišnamurti a jistě i další o fyzickém cvičení, pozicích, fyziologických procesech vůbec nehovoří. Neznám jejich dílo úplně dopodrobna, ale na nic takového si nevzpomínám.
Za sebe věřím, že práce s tělem může napomoci prohloubit tyto stavy, ale je to spíš osobní záliba než nutnost. A taky akcentuju zdravotní stránku fyz. cvičení.
Roman
Senior píše:Já nevím pánové,
jak tak tady čtu tu vaši osvícenou diskusi na tak vysoké duchovní úrovni že obyčejný smrtelník místy nemá páru o čem je řeč, tak mám zcela nezávislý dojem že vás to vaše učení moc nenaučilo. Aspoň některé z vás.
To že se tady v jiných fórech navzájem hlava nehlava melou vyznavači různých BU přičítám jejich nezralosti a nevyspělosti a budiž tomu tak. Ale vy, kteří byste měli být duševně trochu jinde a předpokládá se že výš, tady předvádíte skroro to samé. Je to tady samé "osvícení" a "meditace" a "ponoření se" "zen a zazen" a kdovíco ještě a přitom se mi zdá že kdyby vás zavřeli do jedné cimry a zamkli tak se tam ve jménu svých nejvyšších pravd snad pozabíjíte.
Ale třeba je to součástí vaší "cesty"...v tom případě půjdu radši jinudy![]()
Zdraví Vás Senior.
Senior píše:Já nevím pánové,
jak tak tady čtu tu vaši osvícenou diskusi na tak vysoké duchovní úrovni že obyčejný smrtelník místy nemá páru o čem je řeč, tak mám zcela nezávislý dojem že vás to vaše učení moc nenaučilo. Aspoň některé z vás.
To že se tady v jiných fórech navzájem hlava nehlava melou vyznavači různých BU přičítám jejich nezralosti a nevyspělosti a budiž tomu tak. Ale vy, kteří byste měli být duševně trochu jinde a předpokládá se že výš, tady předvádíte skroro to samé. Je to tady samé "osvícení" a "meditace" a "ponoření se" "zen a zazen" a kdovíco ještě a přitom se mi zdá že kdyby vás zavřeli do jedné cimry a zamkli tak se tam ve jménu svých nejvyšších pravd snad pozabíjíte.
Ale třeba je to součástí vaší "cesty"...v tom případě půjdu radši jinudy![]()
Zdraví Vás Senior.
practice píše:ryunine, prestan cist knizky, poslouchat, co rikaj ostatni a hledej sam
pouze tvoje vlastni zkusenost ti umozni porozumet
ryunin píše:dobre, v tom pripade mi rekni, cemu jsi porozumel, aniz bys cetl, poslouchal ostatni
co to znamenat hledat sam?
ja jsem si behem dnesni meditace uvedomil, ze jsou ruzne zpusoby jak komunikovat "moudrost" - jeden z nich je zkratka - ale ten tady nefunguje
takze pojdme to resit neprimo -
pokud rikas, practice, ze mam prestat poslouchat, co rikaj ostatni, pak bych nemel ani poslouchat tebe, je to tak? takze tvoje rada vyjde naprazdno
je to teda prazdna fraze?
Senior píše:takže když to doženu do absurdna - dá se říct že třeba Hitler byl taky svým způsobem osvícenec?
Achjo píše:Osviceni je pojem z krestansvi, osviceni duchem svatym,clovek ziska neco co v sobe nema....tohle nema nic spolecnyho s probuzenim v buddhismu, ktere jde zevnitr, clovek ma vsechno v sobe staci se probudit a uvedomit si to....a vy uz si to taky uvedomte!!
Achjo píše:Osviceni je pojem z krestansvi, osviceni duchem svatym,clovek ziska neco co v sobe nema....tohle nema nic spolecnyho s probuzenim v buddhismu, ktere jde zevnitr, clovek ma vsechno v sobe staci se probudit a uvedomit si to....a vy uz si to taky uvedomte!!
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků