posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » pát 06. kvě, 2011 10:12

No tak včera jsem si bez problémů dal vertikální press ve stoje jednostranně s 34kg jednoručkou, 4 opakování, pohoda, no problém.
Asi ty místní interpretace teorie o spolupráci svalů budou úplně mimo mísu, hahahah, takový váhy jsem jel dřív v sedě oboustranně, je zajímavý že to samý dám ve stoje a na jednu stranu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 06. kvě, 2011 11:50

da-li clovek pulku svoji vahy ve stoje v cistym jednorucnim military pressu, super (asi vazis vic, tak bych to pokousel dal, ja jeste pulku v cistym MP nedam). jinak - jak znamo, bilateralni deficit. sehr gut ze to jedes jednoruc a ve stoje, misto obouruc a v sede :-) doporucuju jeste push press, nebo clean & press. at to slape, jdu si dat podobnej workout
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 06. kvě, 2011 12:34

Jasan, neber to nijak osobně, polemizuju s názorem a myšlenkou.
Mně ty nohy, jádro a ruka spolupracujou, řekl bych že i většině lidí co posilujou. To že v sedě nezabírá jádro je jasná věc, a že střed těla je podstatná věc na tom se taky shodnem.

Já vidím dobrou věc v mixu obou, v sedě zase volnou váhu stabilizuje rameno, obouruč se dá jet technicky až do mrtva a s velikou intenzitou.

Ve stoje zas zabírá celý tělo, jádro a síla jde až z nohou, zase se nedá jet do mrtva protože technika jde potom do kopru....
Takže podle mě má jak tlak v sedě tak ve stoje svoje výhody, v sedě jde o čistě upper body workout, kterej se dá jet do mrtva, jedou to tak koluaři na stabilizaci ramene a posílení vršku.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 06. kvě, 2011 12:37

ja myslim ze se shodneme v hodne vecech, amigo, to jen ten virtualni sum :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 13. kvě, 2011 12:00

Andreas Thorkildsen, 2x olypmpijský vítěz v oštěpu.
Váha 90kg, bench press 180 kg.

Randy Barnes, světovej rekordman v hodu koulí. Bench press kolem 250kg.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pát 13. kvě, 2011 14:02

Runar:
ahoj muzu vedet, jestli mas informace o tom, jak sou tyhle na tom se zdravi? casto slycham jak tenhle a tenhle atlet a fotbalista musej jit na operaci.nebude to tim treninkem?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 13. kvě, 2011 14:49

Wushupetr:
Dost složitá otázka, pokusim se o přehlednost.

Jde o vrozený dispozice a odolnost pohybovýho aparátu při velkým zatížení.
Dva borci můžou jet milimetrově stejnej trénink a jeden se odrovná a druhej bude v pohodě.Znám pár staříků co jedou dost slušný váhy a nemaj žádnej problém, nemaj za sebou žádný operace.

I mezi MMA atletama nejdeš borce co jsou na operačním stole furt a borce co nemaj za celou kariéru žádnou velkou operaci.

Na druhou stranu máš lidi co celej život na cvičení nešáhli a maj odoperovanou půlku skeletu.
Takže jde o to najít svoji vlastní míru zátěže, cvičení vždycky bude pro tělo zátěž, takže se věnovat regeneraci a rehabilitaci.

Takže ano, těžký váhy jsou nebezpečný, není to zdravotní cvičení a měli by to cvičit jen lidi co na to maj odolný tělo.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pát 13. kvě, 2011 20:04

Runar:
no to souhlas :wink:
presto plati, ze vrcholovci koncej dost casto zmrzaceny z duvodu, ze trenujou pro vykon v dany discipline, coz je dost na prd.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 16. kvě, 2011 10:41

PM: Jak to vypada s tim shopem? Aspon nejaka ochutnavka toho co jsi dovezl?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 16. kvě, 2011 13:00

dnes procleno, zitra to tu budu mit, ufff - kettlebells, TRX, clubbells, sandbagy, grippery, plyoboxy, lana... protridim, ocenim, nafotim, jedem :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 18. kvě, 2011 10:39

A jeden vousatej k posilování:

Bača ráno vychádza z koliby a vidí ako mladý športovec robí kliky pred kolibou.Podíde k nemu a hovorí: "Ja už som v živote videl všeličo, ale aby niekomu pri jebačke ženu ukradli, to veru nikdy..."
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 19. kvě, 2011 7:43

RUNAR píše:A jeden vousatej k posilování:

Bača ráno vychádza z koliby a vidí ako mladý športovec robí kliky pred kolibou.Podíde k nemu a hovorí: "Ja už som v živote videl všeličo, ale aby niekomu pri jebačke ženu ukradli, to veru nikdy..."

:lol: :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 23. kvě, 2011 9:46

caj, resili jsme tu anebo jinde pred casem lana, viz treba

http://www.youtube.com/watch?v=iGKC1V01M08

jak jsem drive psal, nejak jsem moc nechapal jejich prinos

alas, poridili jsme na zkousku par tezkych desetimetrovych lan pro holky moji Justys z www.funkcnitrenink.cz ...a po prvni zkousce jsem je hned zaradil i na svoje treninky :-) - cardio jak z pekla panove. lana se nedaji osulit, kdyz se nejede na 100%, vlna nejede az na konec, ale treba jen do pulky.

klasicka Tabata s vlnama, stridavejem vlnama, zvedakama, a clovek je KO natotata. clovek obcas pro silovy trenink nevidi tu druhou slozku a sice kondicni, musim rict, ze lana se na kondicni trenink osvedcila. (bud jak bud, ketllebell swing nebo snatch rulezzz :-D dva v jednom)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 23. kvě, 2011 15:57

pm píše:caj, resili jsme tu anebo jinde pred casem lana, viz treba

http://www.youtube.com/watch?v=iGKC1V01M08

jak jsem drive psal, nejak jsem moc nechapal jejich prinos

alas, poridili jsme na zkousku par tezkych desetimetrovych lan pro holky moji Justys z www.funkcnitrenink.cz ...a po prvni zkousce jsem je hned zaradil i na svoje treninky :-) - cardio jak z pekla panove. lana se nedaji osulit, kdyz se nejede na 100%, vlna nejede az na konec, ale treba jen do pulky.

klasicka Tabata s vlnama, stridavejem vlnama, zvedakama, a clovek je KO natotata. clovek obcas pro silovy trenink nevidi tu druhou slozku a sice kondicni, musim rict, ze lana se na kondicni trenink osvedcila. (bud jak bud, ketllebell swing nebo snatch rulezzz :-D dva v jednom)

To uz mi prijde moooc. posilovat se da i na valse pri prani velkeho pradla a ten zvedak je takovej ... no hodne na prd (kdyz uz se to prevadi na pohyb uzitecny v bu/bs) - jinak je to vlastne jedno.
Zase zacina byt hodne in - zpet na stromy a ... nebude dlouho trvat a nejlepsi posilovaci nastroj bude zase ten pravekej kyj, pazourek a bude se soutezit ve vykopavani jamy pro mamuty :wink: :lol: 8)
Zase se vseho staryho, dobryho a osvedcenyho chytne banda zmrdu a za ucelem rychleho vydelku zavedou multilevel a znici ten zbytek pekneho, co se ze starych casu bu/bs jeste dochovalo :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 23. kvě, 2011 19:02

Pánové, máte nějaký tipy jak zhubnout? :D Abych to objasnil, 4.6. jdu na závody v no-gi v kategorii do 77 kg. Začal jsem tak 2 týdny zpátky s fyzickou přípravou abych dohnal co kvůli škole muselo jít na chvilku stranou. V současné době mám na chlup 77kg (to jsem prosím 2 kila přibral i po vysazení toho minima smažených jídel co občas papám). Chtělo by to kilo, dvě dolů abych mohl dát váhovku a nechci to nechávat na řešení "ráno se půjdu vys***, vynechám snídani a bude to" :)

P.S: mám strašně špatnou zkušenost s dáváním váhy. Posledně jsem na závodech startoval v té samé kategorii. Šel jsem do závodu se 76 kily. Přes týden jsem se neměl kde zvážit a na závodech jsem zjistil, že jsem sundal 5 kilo!!! Nevím jak.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 23. kvě, 2011 19:12

Napiš Myllysovi 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 23. kvě, 2011 19:17

hellas píše:Napiš Myllysovi 8)

Jakože by mi dal úlevu když tam píská :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 23. kvě, 2011 20:45

ukropcany píše:
NOKT píše:Pánové, máte nějaký tipy jak zhubnout?
Nežrať 8) Je úplne nornálne, že deň pred váhou neješ, nepiješ... vitaj do klubu... 8) Nezabudnem nikdy, keď sme našli budovu, v ktorej sa konali ME v MT podľa toho, ako pred ňou v 30°C skákalo na švihadle naobliekaných 20 nešťastníkov... :wink:

Nu taky se toho obávám :?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 24. kvě, 2011 14:18

vcera som prvy krat vyskusal zhyby na uteraku, zaberacka na stisk celkom, ako lezec som cakal, ze to bude kus lahsie... a nebolo :oops: dal som len tretinu opakovani v serii oproti hrazde.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 25. kvě, 2011 9:44

Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj