posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod cohen » stř 25. kvě, 2011 10:06

cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 27. kvě, 2011 9:10

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 02. čer, 2011 8:27

Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » čtv 02. čer, 2011 10:59

Hezké, co mne zaujalo je skutečnost, že většina cviků, co jede, se shoduje s věcmi, které cvičí holky z funkčního s Justýnkou od PM (samozřejmě vyjma věcí, co nepotřebují, jako jsou pytle, zápasení a tak) :D
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NOKT » čtv 02. čer, 2011 11:09

Kain píše:

Hezké, co mne zaujalo je skutečnost, že většina cviků, co jede, se shoduje s věcmi, které cvičí holky z funkčního s Justýnkou od PM (samozřejmě vyjma věcí, co nepotřebují, jako jsou pytle, zápasení a tak) :D

No jen počkej. Někdo přijde s nějakým aero-jutsu nebo aero-wrestlingem a bude to fitness hit další sezóny :lol: :lol:
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » čtv 02. čer, 2011 11:16

NOKT píše:No jen počkej. Někdo přijde s nějakým aero-jutsu nebo aero-wrestlingem a bude to fitness hit další sezóny :lol: :lol:

Myslíš něco takého? :D
http://www.stream.cz/video/2308-fit-box-te-nakopne

Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NOKT » čtv 02. čer, 2011 11:34

Kain píše:
NOKT píše:No jen počkej. Někdo přijde s nějakým aero-jutsu nebo aero-wrestlingem a bude to fitness hit další sezóny :lol: :lol:

Myslíš něco takého? :D
http://www.stream.cz/video/2308-fit-box-te-nakopne

Fitbox je stará dobrá klasika :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » čtv 02. čer, 2011 11:39

NOKT píše:Fitbox je stará dobrá klasika :D

Naštěstí se něčeho takového u holek od Justýnky nebojím :D
To spíš toho, že za chvíli budou tahat větší váhy než já. 8O

Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NOKT » čtv 02. čer, 2011 11:54

Kain píše:

Tož musíš chodit s holkama na trénink :D :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » čtv 02. čer, 2011 11:56

NOKT píše:
Kain píše:

Tož musíš chodit s holkama na trénink :D :D

To jsem chtěl, ale nepustily mne mezi sebe, že bych prý jen čuměl a necvičil... :(

Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NOKT » čtv 02. čer, 2011 12:27

2Kain: musíš obvinit trenérku, že si vybírá moc sexy členy :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 07. čer, 2011 10:16

No tak jsem se v pohodě dostal na 38kg jednoruč press ve stoje, 2 opakování.
Moje poznatky, pressy ve stoje nejdou jet do mrtva protože potom se člověk začne různě naklánět, kroutit a pohybovej aparát se dostává do nezdravých poloh a zatížení.

Což se v sedě neděje tam můžete jet do mrtva a furt jste v správný poloze, pokud umíte sedět správně, jak jsem dřív posílal nejnovější měření zatížení páteře tak v sedě je nižší než ve stoje.Takže jde získat sílu v pressu v sedě a pak ji v pohodě použijete i ve stoje, to je moje zkušenost.

Zase ve stoje je jasná výhoda, posílení středu těla a rovnováhy.

Moje doporučení je jet těžký váhy a málo opakování v sedě a více opakování ve stoje.Ve stoje nejet do mrtva.

Dál jsem toho názoru že vertikální pressy použijtete i v horizontálním směru a naopak, protože jsem teď několik let jel jenom horizontální pressy a velký váhy vertikálně jedu v pohodě jak za stara, protože přední pletenec ramenní zabírá v obou směrech.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » úte 07. čer, 2011 10:30

Dál jsem toho názoru že vertikální pressy použijtete i v horizontálním směru a naopak, protože jsem teď několik let jel jenom horizontální pressy a velký váhy vertikálně jedu v pohodě jak za stara, protože přední pletenec ramenní zabírá v obou směrech.[/quote]

To asi můžu potvrdit - cca 3 měsíce jsem začal zase chodit do posilky a cvičim spíš horizontální tlaky než vertikál. Benchpress jedu většinou jednou týdně jako spíš takovou kontrolu síly a neustále se zlepšuju.
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 07. čer, 2011 10:56

dobrej workout, dobrej vykon

( ...kde jste na to prisli kluci zacit cvicit jednoruc military pressy ve stoje? :-) )

prenositelnost tam rozhodne je, oboji je press, a v realu se ostatne malokdy jede ciste horizontal nebo vertikal. souhlas i s poctamam pres 5 opakovani a 5 serii bych nesel. spise mene, a jsou i mnohem lepsi metody nez klasicka opakovani/serie.

jinak, klasickej a cistej jednoruc military press je samozrejme narocnej, jakmile vaha prekroci urcitej limit, bez naklaneni a krouceni to nejde, to je proste fyzika. ergo nutnost cviti side pressy (vsechny jejich varianty), kde clovek vypresuje vice (a s dalsimi bonusy - mobilita, flexibilita, sila jadra) a nasledne bent pressy. zkusil bych to s kettlebell, sam uvidis, ze je to jiny nez s jednoruckou, teziste je proste jinde, jadro dostava extra zahul. pressy samozrejma s cleanama.

bohuzel, tak jako malokdo jede jednoruc pressy ve stoje, windmilly, side pressy a bent pressy uz nejede skoro nikdo. skoda, super old school cviky, doporucuju!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 07. čer, 2011 11:32

Fajnový posilování pro BU: http://www.youtube.com/watch?v=YRmmbsPOiMY
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 07. čer, 2011 13:13

DrGlock: super!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » stř 08. čer, 2011 9:01

to RUNAR: Gratuluju, to je pěkná váha. Keep going.

Kolik vážíš, jen tak pro zajímavost?

Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » stř 08. čer, 2011 9:55

No vážím jak kdy, teď mám tak 90kg, takže ½ váhy to zdaleka není.Ale těžko říct jestli je vztah tělesná váha a síla takhle lineární a asi nejde říct že když 90kg týpek zvedne 45kg tak má stejnou sílu jako týpek co má 140kg a zvedne 70kg.
Jinak ale připisuju ten výkon z velký části svýmu cvičení bench pressu, tam dost zabíraj ramena a tricepsy, stejně jako u vertikálních pressů.

Ve stoje je to cvik hezkej ale jak říkám nejde to rvát na maximum, tam to odnášej záda.

Jinak proč se síla a tělesná váha dává do přímýho vztahu?Žeby objem a síla měli něco společnýho? Když jsem tu před časem psal že objem(váha) a síla dost souvisí tak se zvedla vlna nevole, teď je snad jasný že těžší (objemnější)=silnější.

Nebrat doslova, znám lidi co maj mnohem větší svaly než já a zdaleka nezvednou co já.
Těžší (objemnější)=silnější je myšlený tak že když přiberu 20kg tak zvednu víc.Ale zase se rychlejc unavim a zadejcham, hehehe.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 08. čer, 2011 12:34

90 kg, 38 kg cistej military press (predpokladma i na slabsi ruku), i tak dost solidni vykon; na cistej jednoruc military press taky jeste pulku nedam (na slabsi ruku), ale doufam ze comming soon, jedu ted program s durazem na pressy a slape to ;-) otestuju brzy a dam reference

u cvicencu s kettlebells je polovina vahy na cistej military press pokrocily standard, a to i u typku pres sto kilo (pressovani 48 beast nebo napr. 2x 32 kg v jedne ruce; jak jsem psal, kb dodava diky posunutemu tezisti extra zatez na jadro)

k zadum a jak to "odnasej": viz vyse, v military pressu a prip.v side pressu (ktery umoznuje vytlacit nahoru vetsi vahu) to zada neodnaseji, kdyz se to dela spravne. ergo odpoved na otazku, proc se pressy ve stoje cvici a jake jsou jejich prednosti - posilka jadra.

proc se telesna vaha a sila davaji do vztahu? i o tom jsem tu uz psal, kritizovalo se michani jablk a hrusek - tzv. relativni (k pomeru ke sve vaze) a absolutni sily. je jasny, ze super tezky vahy nebudou mit takove x nasobky sve vahy jako ty mensi, treba v powerliftingovych disciplinach, ale to se tyka opravdu heavy weight vah.

at to slape, dobrej workout!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » stř 08. čer, 2011 14:45

caute, aky mate nazor a skusenosti zo "zavaziami", tie co sa davaju na zapastia a clenky.
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj