Zdravim, mam nekolik otazek, myslim ze k tematu. Byl bych velmi rad kdyby jste mi poradili. Je mi 17 let a planuji znovu chodit na thaibox. Zacal jsem +/- pravidelne (obcas nejaky den vynecham) chodit behat (zatim jsem na necelych 5 Km) a zapojil jsem i posilovani s vlastni vahou a nejaky cinky.
Tak a ted k veci, rad bych zakomponoval k thaiboxu i posilovani. Problem je v tom, ze jsem zmaten z tohoto threadu a z clanku od pana Pavla Macka
Totiz nekde ctu ze posilovani v posilovne je dobre na klouby a pro zdravi obecne a nekde jinde ctu presny opak. Rad bych se tedy zeptal jak spravne zakomponovat posilovnu (pripadne kdyz posilovanu nedoporucite, tak jakekoli jine posilovani) k treningum thaiboxu a behu ci jakekoli jine aerobni ci anaerobni cinnosti. Pisete zde, ze je dobre se vyhybat cvikum, ktere izoluji svalovou partii, mam se tedy venovat komplexnim cvikum. Ktere to ale jsou? Da se za komplexni cvik povazovat posilovani s kladkou/benchpress? V tomto clanku:
http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/ pisete ze je dobre cvicit pouze max 45 min, zda se mi to celkem malo (jsem ale laik

), rad bych to pojal trochu vic nez jen "just for live", zaroven si ale nechci znicit zdravi, naopak chci byt v co nejlepsim zdravotnim stavu a mit vynikajici fyzicku a silu (a taky se chci ubranit, kdykoli je to mozne), bude tech 45 min stacit? Poradili by ste mi tedy taky jake cviky cvicit doma/pripadne v posilce a jakym se naopak vyhnout? V diskusi pod clankem nekdo take zminuje, ze se nedoporucuje cvicit bricho, pry zesiluje samo pri klicich, pritazich... proc ale tedy zapasnici v bojovych sportech neustale cvici sklapovacky? Navic Pavel Macek psal, ze se pri nich nici pater, jaky tedy cvik na bricho doporucujete (pokud tedy cviceni bricha doporucujete)? Dekuji
P.S. Jeste dotaz, obcas me pobolivaji klouby (koleno, kycel), coz me v mem veku desi, da se to nejak lecit? Prejde to vyse zminenym cvicenim a behanim + praktikovanim bojovych umeni a prisunem potrebnych latek pro vyzivu kloubu? Rad bych jeste radu ohledne bolesti kloubu pri posilovani. Konkretne pri pritazich kladky z vrchu me zacnou bolet a krupat ramenni klouby, to asi neni dobre, prejde to casem a ramenni klouby se zpevni? Nebo ne? To same plati i o tricepsovych shybech na hradlech. Jeste jednou dekuju