posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 08. čer, 2011 14:51

drive jsem je tez pouzival, dnes bych rekl ze jsou imho celkem k nicemu, rozhodi to pohybovy vzorec a nadela vice skody nez uzitku. kdyz uz tak lehka zatez, tak pul kilo
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » stř 08. čer, 2011 15:14

presne take mam, skusal som kilove, tie ma disbalancovali. Tie polkilove na konci treningu citim viac nez dost. A ked nemam trening tak ich mam cely den(zatial som skusil raz), ale boleli ma lakte(klby) tak neviem ci z toho alebo z prievanu.
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » stř 08. čer, 2011 16:47

No spíš bych to tipl, že to bylo z těch závaží ty lokty.... zátěž na konci ruky ti vyvozuje neobvyklý moment a řekl bych, že většinu dne budeš mít ruku obrácenou tak, a pohybovat s ní, že to netahá bicák či tricák a z toho pak bolí loket.... já to tedy cítil, když jsem kilové závaží nosil na tréninky a po stínování úderů, které právě ten loket takhle více zatěžují většinou hákyapod.., po vynechání v pohodě.... Jinak já bych neřekl, že by mě to nějak rozhazovalo pohybový vzorec, (záleží též na konstituci jedince), spíš blbě držely a helbali se na ruce a po čase ta výplň v nich rezla, na nohách jsem nosil buď 2kg nebo 4kg už nevím a taky jsem se necítil vratce,ale stejné problémy....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 08. čer, 2011 18:04

konstituce nekonstituce, zavazi ti tahne ruku dolu, a ne (jen) dopredu, o to go
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 08. čer, 2011 19:17

asi jsme se nepochopili - nejde mi o to, ze ruka pada dolu, ale ze zavazi taha ruku dolu, at uz pada nebo ne. motorika jina, pohybovy vzorec se "prepisuje", at uz bouchas jak chces, a jak rychle chces, oki?

mel jsem za to, ze gravitaci se snazi poprit jine styly, ale budiz :-D

(a jen tak mimochodem, jdu tim tak trochu nasi Siulam tradici, kde se v doporucuje bouchat s tezsimi a tezsimi zavazimi - take jsem to drive cvicil a ucil, dnes uz ne. zavazi ano, ale tak do pul kila)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 09. čer, 2011 12:45

kdepak kdepak, uvazuju o tom jako o treninku pohybu, rychlosti a vybusnosti (a to je neuro trenink), ne "posilovani". jak jsem psal, bouchani s cinkama ANO, ale s malejma vahama (s vetsi vahou se proste telo musi prat chte nechte, vyvazovani zavazi meni vzorec pohybu); bouchani s cinkama ANO, ale ne bouchani se zavazim na ruce (puvodni dotaz), jinak viz vyse, plus imho paradni cviky jako hazeni zavazi (kameny, koule, kettlebells) a samozrejme medicinbal, to je jina. ale samozrejme my 2 cents!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 09. čer, 2011 14:58

..no aby som bol uprimny tiez pouzivam boxerske cinecky jak vo workouts,tak pri tienovom boxe..je mozne ,ze si tym nieco kurwim,ale pri mojich bolavych zapastiach a lakti uz na to dlabem..zlepsuje mi to silu a vytrvalost v uderoch a to je hlavne..este chcem poriesit nejaku makiwaru na spevnenie pasti pri uderoch "mimo telocvicnu"..

..ked budem dodrbany,zacnem riesit nejake chinkungy a kompenzacne cviky :D
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 13. čer, 2011 15:06

Pánové, prosím o radu. Asi 14 dní jsem nic nedělal kromě účasti na Kimura Cupu. Žádnej trénink, žádná posilka. V pátek mě, ale začalo píchat na vnější straně levýho kolena. Můžu se hýbat normálně, aji cvičit se s tím bez bolesti, ale chůze, do schodů, ze schodů a běh docela bolí.

Nateklý to není. Už jsem hledal co by to mohlo bejt a možná to vypadá na zánět. Je fakt, že co to mažu kostivalovou masťou, tak je to lepší, ale nemáte na to nějakej fígl jak urychlit léčbu? Na začátku příštího měsíce jedu do UK a nerad bych to léčil ještě tam :(
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 13. čer, 2011 17:36

NOKT píše:Pánové, prosím o radu. Asi 14 dní jsem nic nedělal kromě účasti na Kimura Cupu. Žádnej trénink, žádná posilka. V pátek mě, ale začalo píchat na vnější straně levýho kolena. Můžu se hýbat normálně, aji cvičit se s tím bez bolesti, ale chůze, do schodů, ze schodů a běh docela bolí.

Nateklý to není. Už jsem hledal co by to mohlo bejt a možná to vypadá na zánět. Je fakt, že co to mažu kostivalovou masťou, tak je to lepší, ale nemáte na to nějakej fígl jak urychlit léčbu? Na začátku příštího měsíce jedu do UK a nerad bych to léčil ještě tam :(

Podobný problémy sem mňél taky, nakonec to spravilo cvičení. Doporučuju ortopeda, příp fyzioterapeuta. Doporučení mám, dokonca ordinujó aji v Hustopečách, jen se obávám, že právě TA fyzioterapeutka dělá jen v Brně :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pon 13. čer, 2011 21:52

Doporučuji neváhat, objednací doba k ortopedovi se počítá na týdny..
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 02. črc, 2011 11:41

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 02. črc, 2011 14:27

To jsou nějaký váhy todle to? Tohle zvednu na péru.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 02. črc, 2011 16:18

:lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » úte 16. srp, 2011 0:01

zdravím
Sonnonovi programy aspoň zná když ne cvičí snad každý :D tak se ptám je vhodné "sjíždět" dva jeho programy najednou? např. cvičit mass assault a do toho ještě třeba r.o.p.e.? mám vyzkoušené že to zvládnu ale nevím jestli se pak nějak tělo nepřetrénuje a začnu spíš ztrácet než získávat
prosím o radu, s pozdravem ;)
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » úte 16. srp, 2011 8:20

Seager3 píše:zdravím
Sonnonovi programy aspoň zná když ne cvičí snad každý :D tak se ptám je vhodné "sjíždět" dva jeho programy najednou? např. cvičit mass assault a do toho ještě třeba r.o.p.e.? mám vyzkoušené že to zvládnu ale nevím jestli se pak nějak tělo nepřetrénuje a začnu spíš ztrácet než získávat
prosím o radu, s pozdravem ;)

Dovolim si odpovedet, protoze Sonnona cvicim vcelku casto. Je to individualni. Zalezi na celkove kondici, zda-li mas dost casu a prilezitosti na regeneraci, zda-li k tomu jeste delas jiny sport, jak narocne levely jedes, atd. Sonnon doporucuje jet tusim 4 dny po sobe a pote den prestavka. To se mi zda prilis (protoze delam jeste jujutsu), takze jedu obden a jsem spokojeny s narustem sily, ohebnosti a celkove kondice. Nemluve o posileni jadra.

Jestli cvicit MA s ROPE....radsi bych to stridal s TacFit Commando. Ostatne tak i ROPE bylo zamyslene. Jukni se k nam na stranky, jsou tam detaily ke vsem Sonnonovym programum.

Ted o vikendu jsme s klukama cvicili zakladni cviceni na posileni posturalniho svalstva (balancni plochy, staticke cviky, negativni drepy, akvahit, turek s kettles, medicinbaly, atd atd.) a jeste ted me boli celej clovek (zajimave je, ze to nejsou svaly, ktere bych citil napriklad pri 300...) Musis si Sonnona zjednodusit, osekat jednak od tech marketingovejch kecu a druhak od tech prekombinovanych nesmyslu a pak je dobrej. Od zari ho budeme pravidelne cvicit u nas v oddile v ramci kondicni pripravy, protoze tam vysledky skutecne jsou videt.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » úte 16. srp, 2011 11:13

Perfektní, toto sem potřeboval slyšet/přečíst, díky za odpověď. A vaše stránky znám jako svou dlaň, takto sem se vlastně seznámil se Sonnonem. Ale čtu všechny vaše články jen tak dál ;)
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » sob 20. srp, 2011 2:30

nove clanky na http://www.kb5.cz mrknete na to ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 11. říj, 2011 21:20

no este ze sem z tesarsky rodiny. to nebude problem sehnat ci vyrobit
http://www.youtube.com/watch?v=_kA3qED_ ... er&list=UL
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PyrotechniX » stř 12. říj, 2011 21:49

Ugh! Takovou kládu by mi každý záviděl :D
I když jak se znám, brzo bych se s tím praštil do nosu :twisted: . Jinak mít na to místo, asi se vrhnu na výrobu, protože to musí hezky komplexně posílit tělo ... :)
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod deepdreamer » čtv 20. říj, 2011 17:06

Zdravim, mam nekolik otazek, myslim ze k tematu. Byl bych velmi rad kdyby jste mi poradili. Je mi 17 let a planuji znovu chodit na thaibox. Zacal jsem +/- pravidelne (obcas nejaky den vynecham) chodit behat (zatim jsem na necelych 5 Km) a zapojil jsem i posilovani s vlastni vahou a nejaky cinky.

Tak a ted k veci, rad bych zakomponoval k thaiboxu i posilovani. Problem je v tom, ze jsem zmaten z tohoto threadu a z clanku od pana Pavla Macka :? :roll:
Totiz nekde ctu ze posilovani v posilovne je dobre na klouby a pro zdravi obecne a nekde jinde ctu presny opak. Rad bych se tedy zeptal jak spravne zakomponovat posilovnu (pripadne kdyz posilovanu nedoporucite, tak jakekoli jine posilovani) k treningum thaiboxu a behu ci jakekoli jine aerobni ci anaerobni cinnosti. Pisete zde, ze je dobre se vyhybat cvikum, ktere izoluji svalovou partii, mam se tedy venovat komplexnim cvikum. Ktere to ale jsou? Da se za komplexni cvik povazovat posilovani s kladkou/benchpress? V tomto clanku: http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/ pisete ze je dobre cvicit pouze max 45 min, zda se mi to celkem malo (jsem ale laik :) ), rad bych to pojal trochu vic nez jen "just for live", zaroven si ale nechci znicit zdravi, naopak chci byt v co nejlepsim zdravotnim stavu a mit vynikajici fyzicku a silu (a taky se chci ubranit, kdykoli je to mozne), bude tech 45 min stacit? Poradili by ste mi tedy taky jake cviky cvicit doma/pripadne v posilce a jakym se naopak vyhnout? V diskusi pod clankem nekdo take zminuje, ze se nedoporucuje cvicit bricho, pry zesiluje samo pri klicich, pritazich... proc ale tedy zapasnici v bojovych sportech neustale cvici sklapovacky? Navic Pavel Macek psal, ze se pri nich nici pater, jaky tedy cvik na bricho doporucujete (pokud tedy cviceni bricha doporucujete)? Dekuji

P.S. Jeste dotaz, obcas me pobolivaji klouby (koleno, kycel), coz me v mem veku desi, da se to nejak lecit? Prejde to vyse zminenym cvicenim a behanim + praktikovanim bojovych umeni a prisunem potrebnych latek pro vyzivu kloubu? Rad bych jeste radu ohledne bolesti kloubu pri posilovani. Konkretne pri pritazich kladky z vrchu me zacnou bolet a krupat ramenni klouby, to asi neni dobre, prejde to casem a ramenni klouby se zpevni? Nebo ne? To same plati i o tricepsovych shybech na hradlech. Jeste jednou dekuju
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj