posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod NOKT » ned 22. dub, 2012 19:38

marcelinho píše:
wand píše:Marcelo a techniku pri tych vzpieracskych cvikoch si mal vychytanu?

Platil som si sukromne hodiny u crossfit trenera , ktory sa chodil ucit ku vzpieracom a cvicil s nimi.. podla nebo celkom usla moja technika..

.. ako ja to uz nejak neriesim, beriem to ako fakt .. situacia je taka ako je a nic s tym neurobim..

.. len uz dnes pozeram na viacero veci skeptickejsie, uz sa neucuruvam z najnovsich noviniek a to nie len v oblasti posilovania, BU ale aj mimo toho...

Osobne som toho nazoru, ze pre bezneho cvicenca BU je omnoho vhodnejsia bezna fitness posilka tam sa aspon neskur i ked bude cvicit s rozumnymi vahami..

.. powerlift a vzpierania uz vyzaduje prax a vediet tieto rutiny vhodne napasovat sportovcom ktori si kurwia klby uz aj tak bojovymi sportami uz neni taka brnkacka ked este maju z nich predominantne dysbalancie zo svojho sportu a to hlavne x- boxeri..

.. KB, trx, Gynastica natura a pod su fajn si myslim, s tym sa clovek tak lahko nedodrbe..

A jak je na tom ten trenér crossfitu po zdravotní stránce?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 22. dub, 2012 19:49

marcelinho píše:
will píše:Kolik ti je let ? Po 35 lidi co makaj v posilce ve většině případů loket cítí, ale až takhle moc, to není normální. To není pouze vzpěračkými cviky, ale kombinací cvičení BU a tréninku v posilce nebo u tebe těmi vzpěračskými cviky což je vlastně jedno. Vím to z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl úplně v pohodě, tahal jsem v posilce těžký váhy a o loktech jsem vůbec nevěděl, až do jednoho dne, kdy jsem si při sparingu malinko loket načal, nejdřív nic, ale po čase se to začalo ozývat. Teď o lokti vím, ale zatím mě to nijak neomezuje uvidím co to udělá do budoucna a stalo se mi to jedním nekontrolovaným úderem v zápalu boje. Dále také hodně záleží na genetice někdo třeba může do vysokého věku tahat železo a někdo je ve 30 hotovej. Obecně se říká, že po 35 trvdě makat už je hodně o zdraví, je třeba zvážit, zda už posilku úplně nevynechat nebo jet pouze kompenzační cviky. Jinak by mě zajímalo jestli to jde operovat nebo jestli tam třeba taky dávaj endoprotézy jako u kyčlí.

..je mi 34.. laket som si nacal na boxingu velakrat,ked sme isli na bomby..viackrat sa mi stalo ze ma v nom zabolelo,ked som udrel v zlom uhle, tak ze som nemohol dokoncit kolo..ale vzdy to tak nejak preslo a ja som mohol po par dnoch cvicit dalej..ono,mna furt nieco bolelo ale cvicit sa dalo,ako som pisal..

..ale vzpieracske cviky mi ho dokoncili..dam na to krk..ja zacal citit lakte pri premiestneni ale kedze bolet bola malicka a postupovala pomaly,tak som tomu nedaval nejaky vyznam..az kym do nedoslo do tohto stavu...

..s genetikou suhlasim..niekto moze cvicit aj so zlou echnikou roky a tlacit tazke vahy a niekto odide velmi rychlo..

Tak je to, tak jak jsem si to myslel už si měl lokty z bu načatý (to už bylo důrazný varování) a tím vzpíráním si je dodělal. Jinak v tomhle věku si takhle nakládat je taky masakr, ve 34 větišina vrcholových sportovců končí nebo již skončila kariéru. Jsem v podobném věku a už jsem se smířil s tím, že si holt už taky ty váhy nad 100 kilo budu muset odpustit, to je holt život, každá sranda jednou končí. Zkoušel si nějaký prášky jako glukosamin, atd., třeba se to po vysazení tréninku po nějaké době zpraví a budeš moct aspoň trošku bouchat. Podle mě by se to ještě mohlo dát dohromady, ale samozřejmě bez posilky. Může to trvat třeba i tři měsíce než se to uklidní. Mezi tím bych to regeneroval viřivky, jodoboromová sůl, atd., ale dal bych tomu čas.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 20:02

NOKT píše:
marcelinho píše:
wand píše:Marcelo a techniku pri tych vzpieracskych cvikoch si mal vychytanu?

Platil som si sukromne hodiny u crossfit trenera , ktory sa chodil ucit ku vzpieracom a cvicil s nimi.. podla nebo celkom usla moja technika..

.. ako ja to uz nejak neriesim, beriem to ako fakt .. situacia je taka ako je a nic s tym neurobim..

.. len uz dnes pozeram na viacero veci skeptickejsie, uz sa neucuruvam z najnovsich noviniek a to nie len v oblasti posilovania, BU ale aj mimo toho...

Osobne som toho nazoru, ze pre bezneho cvicenca BU je omnoho vhodnejsia bezna fitness posilka tam sa aspon neskur i ked bude cvicit s rozumnymi vahami..

.. powerlift a vzpierania uz vyzaduje prax a vediet tieto rutiny vhodne napasovat sportovcom ktori si kurwia klby uz aj tak bojovymi sportami uz neni taka brnkacka ked este maju z nich predominantne dysbalancie zo svojho sportu a to hlavne x- boxeri..

.. KB, trx, Gynastica natura a pod su fajn si myslim, s tym sa clovek tak lahko nedodrbe..

A jak je na tom ten trenér crossfitu po zdravotní stránce?

..uz s nim nie som velmi v kontakte ,ale on bol v pohode..;)
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 20:10

will píše:
marcelinho píše:
will píše:Kolik ti je let ? Po 35 lidi co makaj v posilce ve většině případů loket cítí, ale až takhle moc, to není normální. To není pouze vzpěračkými cviky, ale kombinací cvičení BU a tréninku v posilce nebo u tebe těmi vzpěračskými cviky což je vlastně jedno. Vím to z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl úplně v pohodě, tahal jsem v posilce těžký váhy a o loktech jsem vůbec nevěděl, až do jednoho dne, kdy jsem si při sparingu malinko loket načal, nejdřív nic, ale po čase se to začalo ozývat. Teď o lokti vím, ale zatím mě to nijak neomezuje uvidím co to udělá do budoucna a stalo se mi to jedním nekontrolovaným úderem v zápalu boje. Dále také hodně záleží na genetice někdo třeba může do vysokého věku tahat železo a někdo je ve 30 hotovej. Obecně se říká, že po 35 trvdě makat už je hodně o zdraví, je třeba zvážit, zda už posilku úplně nevynechat nebo jet pouze kompenzační cviky. Jinak by mě zajímalo jestli to jde operovat nebo jestli tam třeba taky dávaj endoprotézy jako u kyčlí.

..je mi 34.. laket som si nacal na boxingu velakrat,ked sme isli na bomby..viackrat sa mi stalo ze ma v nom zabolelo,ked som udrel v zlom uhle, tak ze som nemohol dokoncit kolo..ale vzdy to tak nejak preslo a ja som mohol po par dnoch cvicit dalej..ono,mna furt nieco bolelo ale cvicit sa dalo,ako som pisal..

..ale vzpieracske cviky mi ho dokoncili..dam na to krk..ja zacal citit lakte pri premiestneni ale kedze bolet bola malicka a postupovala pomaly,tak som tomu nedaval nejaky vyznam..az kym do nedoslo do tohto stavu...

..s genetikou suhlasim..niekto moze cvicit aj so zlou echnikou roky a tlacit tazke vahy a niekto odide velmi rychlo..

Tak je to, tak jak jsem si to myslel už si měl lokty z bu načatý (to už bylo důrazný varování) a tím vzpíráním si je dodělal. Jinak v tomhle věku si takhle nakládat je taky masakr, ve 34 větišina vrcholových sportovců končí nebo již skončila kariéru. Jsem v podobném věku a už jsem se smířil s tím, že si holt už taky ty váhy nad 100 kilo budu muset odpustit, to je holt život, každá sranda jednou končí. Zkoušel si nějaký prášky jako glukosamin, atd., třeba se to po vysazení tréninku po nějaké době zpraví a budeš moct aspoň trošku bouchat. Podle mě by se to ještě mohlo dát dohromady, ale samozřejmě bez posilky. Může to trvat třeba i tři měsíce než se to uklidní. Mezi tím bych to regeneroval viřivky, jodoboromová sůl, atd., ale dal bych tomu čas.

..je to tak ako hovoris..nepocuval som telo,tak sa ozvalo ono..
..cvicim kompenzacne cviky tak uvidime..

:?
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod levakbob » ned 22. dub, 2012 20:20

Ja mel tenisove lokty na obou rukou. Tusim, že mi je spustilo premisteni, do doby, nez jsem tohle zacal cvicit, to bylo okej, po zapojeni premisteni to zacalo skoro okamzite. Měl jsem tehda asi blbou techniku. Mazal jsem snad vsim co se dalo, konska mast, voltaren, ibalgin, aulin... nakonec jsem byl i na opichu (coz uz bych znovu neudelal, je to svinstvo), pomohlo ale az lehky protahovani, priznitz a hlavne klid, cca 3 mesice a bylo to okej. Ve cviceni jsem jen vymenil cinky za ktb a premisteni s nim je IMHO mnohem setrnejsi k loktum, nez s velkou osou. Tenisove lokty se daji zvladnout, dej tomu klid a i ten swing bych na nejakou dobu vynechal...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. dub, 2012 8:37

ale tak kto mal zapal akejkolvek slachy, tak vie, ako k tomu prislo. trenoval, trenoval, cez bolest, lebo bol zvyknuty, ze to boli, az to nakoniec slacha vzdala, zapalila sa a zrazu ta bolest bola x - nasobne vacsia - lekar - lieky - rehabilitacia - X mesiacov v prdeli.

a je jedno, ci to je tenisovy, golfovy, alebo iny laket. mne sa to stalo so slachou na chrbte pri lezeni, inemu sa to moze stat so slachou na nohe pri behani.

vyliecena slacha, pokial nebudete pravidelne cvicit konkretne rehabilitacne cviky a strecovat ju (pomaha to velmi vyrazne, len je to otrava), sa bude ozyvat bolestou a bude ovela nachylnejsia na zapal.

samozrejme cvicit budete moct uplne v pohode, len s ohladom na to zranenie, co moze znamenat iste obmedzenia. pokial nebudete tlacit na pilu z casoveho hladiska, tak nie je ziadny dovod, aby ste sa nedostali do povodnej formy, alebo aj do lepsej.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 23. dub, 2012 9:55

Videotrailer: Posilování s vlastní vahou (GT5) a cvičení s kettlebells (KB5)

http://www.kb5.cz/2012/04/videotrailer- ... bells-kb5/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. dub, 2012 10:19

pm píše:Videotrailer: Posilování s vlastní vahou (GT5) a cvičení s kettlebells (KB5)

http://www.kb5.cz/2012/04/videotrailer- ... bells-kb5/

ten drep na jednej nohe s kettlom je hustyyy :) este by to chcelo zhyb so zavazim a je to dokonale.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 23. dub, 2012 10:35

vzdyt tam je shyb se zavazim, na konci ;-) zatim jsem dal nejvic shyb s 44 kg
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. dub, 2012 12:16

jaaaj sorac, slepy som, som si nevsimol ten kettle na nohe :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 23. dub, 2012 13:35

Pánové, papáte nějaký suplementy v rámci cvičení?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pon 23. dub, 2012 14:12

NOKT píše:Pánové, papáte nějaký suplementy v rámci cvičení?

Já baštím multivitamín, aminokyseliny, gainer, kloubní výživu, ale ze všeho nejdůležitější je kvalitní a pestrá strava.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. dub, 2012 14:21

NOKT píše:Pánové, papáte nějaký suplementy v rámci cvičení?

vitamin C kazde rano a pohar Magnezie po kazdom vykone :D

inac uz sa to tu riesilo, myslim ze priamo v tomto vlakne, polistuj dozadu a najdes.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 26. dub, 2012 10:15

NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 26. dub, 2012 15:21

mne sa skor taketo videa pacia, ci uz polska, pripadne bulharska skola
http://www.youtube.com/watch?v=wI6CB5ZnDlQ
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 01. kvě, 2012 10:48

Už Arny říkal, že neni nic lepšího než oslí výpony..., ale bacha na záda...pak záleží už jenom na to co chceš, jestli výdrž (pak mraky opakování se střední zátěží) a nebo sílu a objem (neustále zvyšovat váhu) a jet s větší zátěží a jen několik opakování...Oslíky bych prostě nepodceňoval, i když nejspíš čekáš něco míň profláknutýho :lol:

http://www.johnny-valda.cz/products/jak ... li-vypony/

Solí to není...doplňuj hořčík a vitamín E
nedostatek vitamínu E vzniká (pak máš právě křeče a hlavně v lýtkách), pokud se často žere velké množství tuků s nenasycenými mastnými kyselinami...hele ty přece rád chodíš k McD, ne? Nejsme náhodou doma? :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 01. kvě, 2012 11:46

já je vždy jel na mašině na hacken dřep, dnešní mašiny už tam mají integrovanou plošinku na cvičení lýtek u starých strojů bez ní se nahrazovalo nízkým štokrlem... postavení nohou se dá střídat - rovně, špičkami dovnitr, ven... výhoda u tohodle je, že má člověk opřený celý trub a zapojuje pouze lýtka a ne*urví nic jiného i když už jsem viděl i jedince co si to trocha popletli a chtěli s tou mašinou rozdat či zároveň s lýtky trénovali na večer :lol: .....
Občas někde mají mašinu ke které se dá sednout a fixovat závaží na stehna a jen zvedat jakoby kolena se závažím...

jinak běhat v písku také není od věci, na nějaké umělé pláži či kolem beachového hřiště... po voliši tam také občas běhám

oslí výpony se moc necvičí, tedy moc jsem to nevídal a člověk musí mít to živé závaží ... :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PyrotechniX » úte 01. kvě, 2012 21:46

Zdravím. Chodíte někdo darovat krev?
Mám v úmyslu s tím začít a zajímalo by mě, jestli se to nějak promítne do mých již tak tristních sportovních výkonů. Nemám strach ze zhoršení, protože to nepůjde poznat, ale spíš mám respekt z toho, ať to se mnou nesekne. Když Vám vezmou půl litru krve, tak se logicky oberete o část hemoglobinu a tkáně se hůře zásobují kyslíkem, nebo ne? Je jasné že ten den, popř. den potom bych si dal relax, ale stačí to? Nebo je půl litra málo?
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod reccol » úte 01. kvě, 2012 23:01

V den odberu samozrejme zadnou aktivitu a ten den potom nejet naplno. Jinak je to bez problemu.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod choze » stř 02. kvě, 2012 7:17

ukropcany píše:Chcel by som sa poradiť - čo na lýtka? Objemovo ani silovo sa asi ozaj nemám na čo sťažovať 8) ale na maratóne som mal príšerné kŕče a dočítal som sa o dvoch najčastejších príčinách - soľ a málo sily. Soľ som vylúčil, lebo som ju priebežne jedol, tak som si nechal "málo sily". Vie niekto poradiť nejaké naked-warrior-style svičenie na lýtka? Díky!

ja si naopak myslim, ze nemas problem v sile, skor to bude problem s mineralmi - skus nasadit nieco taketo napriklad
http://www.bodyworld.sk/ivi-mineral-g30-340-g-75
a poreferuj ci pomohlo
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj