posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod choze » stř 02. kvě, 2012 8:32

...tych pricin moze byt viac, ale nie je nic vynimocne, ze niekedy sa krce mozu objavit a niekedy nie... niekedy staci, ze nemas poriadny pitny rezim, nepriaznive pocasie (velke teplo pripadne zima), nekvalitny spanok, zly povrch na behanie, nevhodna strava, nejake zranenie, ktore potom prenasa zatazenie nevhodne na ine svaly, atd atd, a zrazu mas krce...
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 03. kvě, 2012 9:05

marcelinho píše:
cohen píše:v piatok som chvilu pozeral ME vo vzpierani, tak som si spomenul na marcela, mohol by dat nejaky report o svojom progrese 8)

Ahoj,

kedze som zabudol heslo a neviem sa don dostat , a popravde uz tu som nechcel velmi prispievat,tak som vytvoril novy nick...

...no,aby som bol uprimny som v takom stave, ze som sa dopracoval do tak chronickeho tenisoveho lakta ze neudrzim plny pivovy pollitrak v polo-predpazenej ruke,nemozem s pravackou vobec buchat pretoze ma ta ruka hrozne boli..

Nemozem cvicit ani v posilke vacsinu cvikov,proste nic...myslim si ze vzpieracske cviky tomu napomohli hodne..osobne si myslim ze keby som ich cvicit nezacal a nesiel s vahou tak hore rychlo,tak som mohol cvicit relativne plnohodnotne..

..takze asi tolko ku vzpieraniu..zacinam byt skepticky ku vsetkym tym novym posilnovacim strongman treningom pre MMA,funkcnym hyper killer workoutom ,ktore su vsetko ladene pre ludi do 30tky a na steroidoch s vlastnym teamom lekarov,trenerov atd

P.S. jedine co cvicim je obojrucny swing s KB intervalovo a koncim s vymyslanim ch.jovin a obkukavanim kdejakych najnovsich trendov a testovanim ich na sebe..

4 marcelinho:

ked budes mat cas, pozri sa aj sem
- http://www.climb.sk/?action=show&link=2012050201
- http://www.rockandice.com/articles/how-to-climb/article/951-elbows-and-wrists-tendonitis-and-t%20endonosis?start=1

inak aj som sa jeden cas dost natrapil s laktami, zapal (pred 2 rokmi), ale uz to mam za sebou a od tej doby, aspon raz do tyzdna si najdem cas na par rehabilitacny cvikov, lebo lakte dostavaju cez tyzden slusny zahul stale...
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 03. kvě, 2012 18:46

ukropcany píše:Mne sa to práve objavilo až na maratóne, normálne s tým žiadne problémy nemám. V nedeľu sme boli s kamošom 28 km s asi 300m prevýšením a nohy úplne v pohode, ani náznak problému... ani keď som bežal v rámci "prípravy" 36-ku, tak som kŕče nemal, len bolesť. No a na maratóne od 29. km kŕče v jednom kuse... :evil:

A po jakým povrchu jste s kámošem těch 28 km běželi? U mě je totiž s mou váhou při běhu tvrdej povrch hodně znát, když jsem tu a tam z důvodu improvizace běhal 10 km po asfaltu, trochu jsem cítil právě lýtka, dát ještě o nějakých XX km víc, asi by to bylo peklo... :D Přitom při běhu po lesních a polních cestách, nebo samozřejmě tartanu úplně v pohodě, o lýtkách vůbec nevím. Holt musí na tvrdým víc tlumit. Ty sice vážíš o hodně míň než já, ale nějakej 60 kg maratonskej vychrtlík taky zrovna nejseš a organizovanej maraton je vždycky o asfaltu, někdy i částečně dlažbě. Podle toho co píšeš, běháš pravidelně, máš dostatečně natrénováno, při maratonu poctivě dosoluješ... Tak mě napadá snad jen ten tvrdej povrch. Jak z toho ven nevím, snad opravdu účelově posilovat lýtka a v rámci doplňků zkusit to magnézium, proti křečím by mělo taky pomáhat, tak proč to nezkusit.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 03. kvě, 2012 20:59

ukropcany píše:Bežali sme to normálne po asfaltke, nerobí mi to žiadne problémy. Kým ale pôjdem na ďalší maratón, budem posilovať tie lýtka, nech viem či to bolo tým. Dnes som dal 90 kilo na činku a urobil 3 série výponov, tak uvidím či to zajtra vôbec ucítim, lebo 90 nie je zrovna hodnotné číslo :D No ale bolo to prvý krát, tak nech nemusím riešiť nejakú svalovicovú odsávku... 8)

Neucétíš nic, 90 néni žádná váha :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » pát 04. kvě, 2012 7:07

choze píše:
marcelinho píše:
cohen píše:v piatok som chvilu pozeral ME vo vzpierani, tak som si spomenul na marcela, mohol by dat nejaky report o svojom progrese 8)

Ahoj,

kedze som zabudol heslo a neviem sa don dostat , a popravde uz tu som nechcel velmi prispievat,tak som vytvoril novy nick...

...no,aby som bol uprimny som v takom stave, ze som sa dopracoval do tak chronickeho tenisoveho lakta ze neudrzim plny pivovy pollitrak v polo-predpazenej ruke,nemozem s pravackou vobec buchat pretoze ma ta ruka hrozne boli..

Nemozem cvicit ani v posilke vacsinu cvikov,proste nic...myslim si ze vzpieracske cviky tomu napomohli hodne..osobne si myslim ze keby som ich cvicit nezacal a nesiel s vahou tak hore rychlo,tak som mohol cvicit relativne plnohodnotne..

..takze asi tolko ku vzpieraniu..zacinam byt skepticky ku vsetkym tym novym posilnovacim strongman treningom pre MMA,funkcnym hyper killer workoutom ,ktore su vsetko ladene pre ludi do 30tky a na steroidoch s vlastnym teamom lekarov,trenerov atd

P.S. jedine co cvicim je obojrucny swing s KB intervalovo a koncim s vymyslanim ch.jovin a obkukavanim kdejakych najnovsich trendov a testovanim ich na sebe..

4 marcelinho:

ked budes mat cas, pozri sa aj sem
- http://www.climb.sk/?action=show&link=2012050201
- http://www.rockandice.com/articles/how-to-climb/article/951-elbows-and-wrists-tendonitis-and-t%20endonosis?start=1

inak aj som sa jeden cas dost natrapil s laktami, zapal (pred 2 rokmi), ale uz to mam za sebou a od tej doby, aspon raz do tyzdna si najdem cas na par rehabilitacny cvikov, lebo lakte dostavaju cez tyzden slusny zahul stale...

... dakujem za linky, idem pocitat ;)
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. kvě, 2012 8:45

ucrop: kua, naco riesis blbosti ako krce v lytkach, ved je to uplne jasne. bolo extremne chladne a veterne pocasie, plus na teba liezla chripka este pred maratonom - bud rad, ze si dobehol a mal si krce len v nich :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. kvě, 2012 7:12

vcera som dal zhyb na prstoch (podhmat) s 24kg, 32kg uz moje prsty neudrzali, bude to chciet vyskusat na hrazde.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » pát 11. kvě, 2012 7:32

cohen píše:vcera som dal zhyb na prstoch (podhmat) s 24kg, 32kg uz moje prsty neudrzali, bude to chciet vyskusat na hrazde.

Tý jo dobře Cohen, to děláš jen na posledních článcích na nějaké liště?
Poraď nějaký vhodný cvik/workout na udržení kondice pro lezení.
Dřív jsem dost lezl, teď už nemám čas se tomu nějak aktivně věnovat na bouldrovce nebo na stěně a dělám jen BU/BS, nicméně párkrát za rok vyjedu s kamarády někam na skály. Většinou Hollental Hohewand a tak, no a už mě nebaví oblízat tam pořád dokola ty 4-5kový cesty. Jak je jen nějakej obtížnější úsek, hned mám natečeno. Tak si říkám jak si aspoň trochu udržet nějakou lezeckou kondici mimo shybování na chytech nebo mačkání kolečka.
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. kvě, 2012 8:11

ano, na liste, normalnej drevenej nad dverami, posledny clanok prstov plus asi nejaky ten milimeter navyse.

vraciam sa po 2,5 rocnej pauzicke k lezeniu, tiez som na tom podobne ako ty. minuly rok som sa raz dostal na umelu stenu a bol som rad, ze som vyliezol 6tku :evil: uvidime tento rok...

par tipov mam - potrebujes mat nie len silu, ale aj vytrvalostnu silu. tu v BA je taky mur, ktory volame murik :D a traverzujeme po nom do blba meter nad zemou :) pre lezenie vsak viac ako pre ine sporty plati, ze sa clovek zlepsuje hlavne lezenim. aspon raz do tyzdna musis ist niekam na stenu liezt, inak budes stagnovat, alebo rovno pojdes dolu.

dalej zhyby - musis obmienat typy zhybov, obmienat uchopy, striedat listu s chytmi a hrazdou. striedat dynamicke zhyby so statickymi (napr. pritiahnes sa, 2 sekundy drzis, kusok sa spustis, 2 sekundy drzis, atd.)

splh - bud na lane, alebo si len zasekni na jednom konci zauzlenu plachtu do dveri, zapri sa nohami o zarubne a ides. super na stisk a na predlaktia.

vis - toto moc nerobim, ale malo by sa. zavesis sa hocikam a visis, uchop zavisi od teba. ale tiez je to na vytrvalost. tento rok sa budem snazit popracovat na vise na jednej ruke, lebo tie tri sekundy, ktore sa udrzim na hrazde su kua malo.

chalani tu spominali kedysi este bacharov rebrik, na ktory ja ale doma nemam miesto. super su este take tie detske preliezky, na ktorych mozes ruckovat, pokial ti teda nevadi vyzerat ako idiot pred mamickami :D

a tusim makoto spominal, ze ma doma v garazi na strope nejaku rebrinu na ruckovanie :)

edit: este tzv. uterakove zhyby su fajn. daj do youtube towel pull ups a nieco ti vyhodi.

edit1: samozrejme drepy na jednej nohe, lebo cim viac sily v rukach usetris v lahsich castiach, tym viac ti jej zostane na tie tazsie.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 19. kvě, 2012 8:13

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 19. kvě, 2012 8:58

Začínám znovu trochu cvičit, abych se dostal trošku do kondice, poslední dva roky mne můj zdravotní stav těžce rozhodil.

Tož se chci zeptat zkušenějších.....cvičím zatím pouze s vlastní vahou, ale třeba kliky mi dělaj problémy. Neudržím se ( ne proto, že bych neměl sílu, ale protože mám špatné klouby, tak mi povolej ruce). Má smysl ( je to k něčemu ) dělat "kliky" třeba ve stoje opřenej o zeď ??? Kde na těch zpropadených kloubech není váha celýho těla ???
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » sob 19. kvě, 2012 12:23

Jendis píše:Začínám znovu trochu cvičit, abych se dostal trošku do kondice, poslední dva roky mne můj zdravotní stav těžce rozhodil.

Tož se chci zeptat zkušenějších.....cvičím zatím pouze s vlastní vahou, ale třeba kliky mi dělaj problémy. Neudržím se ( ne proto, že bych neměl sílu, ale protože mám špatné klouby, tak mi povolej ruce). Má smysl ( je to k něčemu ) dělat "kliky" třeba ve stoje opřenej o zeď ??? Kde na těch zpropadených kloubech není váha celýho těla ???

.. Jendo co tak skusit Yogu , ludi co cvicia jogu su posturalne silny jak kurwa povacsinou.. neviem v akom si stave, ale myslim ze by to mohlo dat viac ako ledabole klikovanie atd..

... prave cvicim rehabilitacny MBF system a su tam rozne modifikovane pozicie z yogy a pri niektorych sa klepem ako pes ;)
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 19. kvě, 2012 12:46

Jóga mne nikdy nenapadla, zkusím se ohlídnout po okolí, zda se u nás v Jihlavě cvičí. Musím se sebou něco udělat, jsem jak chcíplina, tělo dostalo těma zánětama slinivky a vším okolo dost zabrat. Se divím, že jsem poslední střetko BU.cz se zbraněma ustál tak, jak jsem ho ustál.... :?

Přiznám se, že se dost bojím nějak se do toho opřít, nebo tak něco.....ale když půjdu pomalu, pijánko, tak to snad půjde :oops:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 19. kvě, 2012 20:05

jendis: kliky o stenu, neskor o stol, stolicku... su dobry napad, chod polovicu maxima 3 - 5x denne. a neprehanaj to ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 21. kvě, 2012 18:31

dneska mě mezi řečó jeden staré sokol učil kliky. Enom základní postavení a bolí mě z teho v zádech (hrudník) jak gdybych strávil u komplu deň v kuse. Je totok normální? :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 21. kvě, 2012 20:12

Kdysi jsem tu od PM čet, že dokud člověk nezvládne posilování s vlastní vahou, neměl by se pouštět do železa a přijde mi to jako celkem logický. Už nějakou dobu posiluju podle Naked wariora (několikrát denně kliky a shyby, dřepy začnu, měl sem ted problémy s kolenem, k tomu SM system, což je terapeutický cvičení na hluboký stabilizační svaly a břicho). A zajímalo by mě, co by člověk měl zvládnout, aby moh s klidem přejít na železo. Případně jakou cestou se k tomu dopracovat. Thx
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 22. kvě, 2012 9:32

20 poctivych klikov, ci uz na siroko, alebo na uzko, a 5< zhybov na hrazde by som definoval ako minimalnu metu k zelezu, podla vlastnej skusenosti.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 22. kvě, 2012 9:52

Jendis píše:Jóga mne nikdy nenapadla, zkusím se ohlídnout po okolí...

Ve tvým stavu bude yoga, případně později power yoga asi to nejlepší řešení. Jak seš na tom s kloubama dolních končetin? Jestli dobře, zkusil bych opatrně začít s nějakou vytrvalostní disciplínou, dlouhodobější pohyb s mírnější intenzitou je pro zdraví velice přínosný. Také plavání by ti mohlo udělat dobře.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 22. kvě, 2012 10:52

cohen píše:20 poctivych klikov, ci uz na siroko, alebo na uzko, a 5< zhybov na hrazde by som definoval ako minimalnu metu k zelezu, podla vlastnej skusenosti.

A ake zhyby mas z vlastnej skusenosti na mysli? Nadhmat/podhmat na siroko/na uzko? Lebo je dost velky rozdiel 5 zhybov podhmatom na sirku ramien a 5 zhybov nadhmatom na siroko a myslim si ze to dost rozdielne definuje silovy zaklad, tak ma zaujima co si myslis?
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 22. kvě, 2012 11:31

TongPo píše:
Jendis píše:Jóga mne nikdy nenapadla, zkusím se ohlídnout po okolí...

Ve tvým stavu bude yoga, případně později power yoga asi to nejlepší řešení. Jak seš na tom s kloubama dolních končetin? Jestli dobře, zkusil bych opatrně začít s nějakou vytrvalostní disciplínou, dlouhodobější pohyb s mírnější intenzitou je pro zdraví velice přínosný. Také plavání by ti mohlo udělat dobře.

Klouby mají malinko odlišný způsob svého vyživování. Průtok krve je zde menší a mechanika pohybu živin je jiná. Doporučení viz víše je asi to nejlepší, co můžeš pro vyživování svých kloubů udělat. Jednoduše: málo intenzivní, dlouhotrvající pohyb.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj