posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod cohen » úte 22. kvě, 2012 11:53

Gusep píše:
cohen píše:20 poctivych klikov, ci uz na siroko, alebo na uzko, a 5< zhybov na hrazde by som definoval ako minimalnu metu k zelezu, podla vlastnej skusenosti.

A ake zhyby mas z vlastnej skusenosti na mysli? Nadhmat/podhmat na siroko/na uzko? Lebo je dost velky rozdiel 5 zhybov podhmatom na sirku ramien a 5 zhybov nadhmatom na siroko a myslim si ze to dost rozdielne definuje silovy zaklad, tak ma zaujima co si myslis?

j, s podhmatom su trosku lahsie, ale nie velmi vyrazne. ked zhybujem, tak rovnym dielom nadhmat a podhmat.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 22. kvě, 2012 12:02

No já to teda večer prubnu, kolik čeho udělám, ale širokých shybů nadhmatem naposled mezi 8-10 a podhmatem úzkých něco málo přes 12. Kliky dělám pocitvě teprve chvíli, tak uvidim, ale takovejch horších jsem udělal loni 60.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 22. kvě, 2012 13:47

Genesis píše:No já to teda večer prubnu, kolik čeho udělám, ale širokých shybů nadhmatem naposled mezi 8-10 a podhmatem úzkých něco málo přes 12. Kliky dělám pocitvě teprve chvíli, tak uvidim, ale takovejch horších jsem udělal loni 60.

genesis, tak potom nechapem, preco v ramci naked warriora ides iba dve opakovania pri zhyboch, ked by si mal ist 3 - 4 opakovania a pri podhmatoch 5... hm?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 22. kvě, 2012 15:52

Jendis: lehke cviky, casto, kratce, PRAVIDELNE. v tvojem pripade bych se na tzv. "posilku" vykaslal - cvic hei gung, jogu, taijiquan apod. urcite NE vytrvalostni disciplinu/dlouhotrvajici pohyb (nic proti panove, je na tom fuckt spatne)

Genesis: Nejde jen o to "kolik" ale jak - bezne mi prijdou do skoly frajeri, ze daji x desitek kliku, a pak jich nedaji ani 10, kdyz jim ukazu co je to klik. jinak za me bych hlasoval hrubym nastrelem pro:

- spravny drep (na poctu nesejde)
- most (dtto)
- par desitek kliku (30+ je ok)
- shyby - jedno jeslti nadhmat nebo podhmat, siroky uchop vsak ne (rekneme 8-10+)
- horizontalni pritahy (20+)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 22. kvě, 2012 16:07

Cohen: Dřív jsem jel 3 opakování, ale přišlo mi, že to pak v průběhu dne kazim a už to není tak čistý.

PM: Co je u mostu to "dtto" ? Proč u shybů vadí široký úchop? A co jsou horizontální přítahy? Dík
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 22. kvě, 2012 16:57

TongPo píše:
Jendis píše:Jóga mne nikdy nenapadla, zkusím se ohlídnout po okolí...

Ve tvým stavu bude yoga, případně později power yoga asi to nejlepší řešení. Jak seš na tom s kloubama dolních končetin? Jestli dobře, zkusil bych opatrně začít s nějakou vytrvalostní disciplínou, dlouhodobější pohyb s mírnější intenzitou je pro zdraví velice přínosný. Také plavání by ti mohlo udělat dobře.

Prsty na nohách, to je problém. Jinak kotníky a kolena celkem v poho. Běh určitě ne-e, proto koloběžka, ta mi tolik nezatěžuje prsty na nohách a je to "taková varianta" běhu.

EDIT -

4 pm - posilka rozhodně ne-e. Jedu sám se sebou, dřepy, "kliky", kolobrnda, protahování, stínování, chůze....žádná vyloženě dlouhotrvající zátěž....akorát na kolobrndě si dám třeba hodinku ( maximálně ), kdy udržuju určitou rychlost na cyklostezce - cítím se při tom dobře, takže mi to neškodí. Až se trochu zpravím, přitlačím, mírně. Už nejsem mladej kluk, kterej chce všechno hned.....dělám to pro sebe :) Jen mi brutálně chybí pohyb a cítím se zdechle.....plus ten Chi/kung, co jsi mne naučil....každé ráno - odpoledne - večer( než jdu spát ).
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 22. kvě, 2012 20:11

Genesis píše:PM: Co je u mostu to "dtto" ? Proč u shybů vadí široký úchop? A co jsou horizontální přítahy? Dík

- mosty - stejne, nejde o to kolik jich udelas, ale jaky
- shyby - dlouhodobe vadi, loktum a ramenum
- horizontalni pritahy - lezis na zadech a pritahujes se nahoru - google TRX rows, body rows atd.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 22. kvě, 2012 20:14

pm píše:
Genesis píše:PM: Co je u mostu to "dtto" ? Proč u shybů vadí široký úchop? A co jsou horizontální přítahy? Dík

- mosty - stejne, nejde o to kolik jich udelas, ale jaky
- shyby - dlouhodobe vadi, loktum a ramenum
- horizontalni pritahy - lezis na zadech a pritahujes se nahoru - google TRX rows, body rows atd.

Na mostu pracuju a ještě cejtim, že mám dost rezervy. Dělám ho ze země a držim tak 15 vteřin. Ok, ty shyby pojedu jen úzký a ty přítahy taky přidám, už jsem je taky parkrát dělal, jen jsem nevěděl, jak se to jmenuje :D
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 22. kvě, 2012 22:30

Jendis píše:...Prsty na nohách, to je problém. Jinak kotníky a kolena celkem v poho. Běh určitě ne-e, proto koloběžka, ta mi tolik nezatěžuje prsty na nohách a je to "taková varianta" běhu...

Tak to bych se bejt tebou zaměřil na cyklistiku... :idea: Tam prsty na nohou nenamáháš vůbec, klouby nemusí pohlcovat žádný rázy a je to pro nohy výrazně kvalitnější zátěž (rozsah pohybu + zapojení svalových skupin), než ta koloběžka. Ruce na kole zabíraj jen lehce a staticky a pokud budeš mít odpruženou přední vidli, tak si je nevyklepeš - v případě tréninku na rotopedu už vůbec ne. :D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2012 8:24

ne-e, bejt tebou bych se vykaslal jak na kolobezku, tak cyklistiku. zabava? jasne. uskodi? mozna jo, mozna ne. pomuze (tobe konkretne)? rozhodne ne. venuj cas a usili necemu,co ti pomuze.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2012 8:27

jinak novy clanek na KB5.cz - 5 tipů jak udělat svůj první shyb

http://www.kb5.cz/2012/05/5-tipu-od-kb5 ... rvni-shyb/

clanek plus video od moji drahe polovicky, predevsim pro zeny, ale i panove tam urcite najdou nejake zajimave tipy

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 23. kvě, 2012 13:13

A ještě jeden dotaz ohledně posilky mám. Je rozdíl v tom, jestli jedu systém naked warior, to je hodně sérií při nízkym počtu opakování v průběhu dne, nebo když si prostě dám půl hodiny posilování v kuse? Co tak čtu v diskuzi o kettlebels, tak tam posilujete v kuse, kdežto v naked warriorovi v průběhu dne, tak mě to mate.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 14:30

Jasně. Cyklistiku a koloběžku si musí člověk zasloužit. Vede k nim dlouhá cesta. Mnoho přípravných cviků a ententýky progresí. Možná jednou.
No asi každý žijeme v jiným vesmíru.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 23. kvě, 2012 15:17

genesis: pri narazovom cviceni sa viac unavis a regeneracia trva dlhsie. preto naked warriora mozem ist 5x do tyzdna a nic necitim, ale tazke workouty s kettlami len 2x do tyzdna a na druhy den to trochu citim. nehovoriac o sprintoch, ktore davam len raz do tyzdna... zato beh pri nizkom tempe kludne 3-4x do tyzdna.

napr. moj trening minuly tyzden
P - tazky kettle a bezecky trening (tgu, swingy, abs, single leg deadlifty), tazke intervaly 4x300m v ramci 7km
Ut - NW, lahky lezecky trening - traverz po muriku
S - NW
St - NW, lahky tienovy box, splh, 10km lahky beh
Pi - NW, tazky kettle trening (5 min snatch test)
So - lahky lezecky trening - traverz
Ne - lahky bike 55km

trosku som bol v nedelu vyflusnuty, kludne som si mohol v stredu a v sobotu dat volno, ale toto bol trosku extrem, vyuzil som pekne pocko :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2012 15:18

fakt: sorry, videl si se nekdy s Jendisem osobne? vis jakymi zdravotnimi problemy trpi, v jakym stavu ma kloubni a pohybovy aparat, nehlede na jine problemy? nevis ani n, tak mlc, ju!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 23. kvě, 2012 15:22

fakt píše:Jasně. Cyklistiku a koloběžku si musí člověk zasloužit. Vede k nim dlouhá cesta. Mnoho přípravných cviků a ententýky progresí. Možná jednou.
No asi každý žijeme v jiným vesmíru.

:twisted: fakt, ty vtipalek :D

inac tu sa musim pridat na stranu cyklistov - bike je najefektivnejsi nahanac aerobnej kondicky, odporuca sa aj bezcom ako rehabilitacny prostriedok, pri vhodnej volbe prevodov a tempa v nom nevidim ziadne riziko...

edit: PM: v com je teda to riziko? ktory pohyb moze byt potencialne skodlivy? lebo na starych ukrajinach jazdia aj 70< babky, dokial vladzu tahat ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2012 15:36

cohen: ja mluvim o konkretnim cloveku ktereho osobne znam - at si babky jezdi na kole treba v 90, proc ne, super.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 23. kvě, 2012 17:05

4 pm - ok, nechám si poradit. Dnes jsem začal....často a krátce...v nové práci sedím dost v autě, takže jen co vylezu, mírně si "zaklikuju" o kapotu, zadřepuju + protahovačku a dělám si čas ( protože mohu ) na to cvičení, co jsi mne naučil. Tobě věřím......máš výsledky, přehled......kolobrndy se ale úplně nevzdám, ta jízda na tom mne děsně baví....ale budu jezdit s rozumem.

4 Fakt - klídek, neůtoč na Páju, my se známe a on ví, co mi je, viděl mne a zná mé potíže. A protože ví a má znalosti, tak se mi snaží poradit, pomoci..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 17:48

Jendis píše:
4 Fakt - klídek, neůtoč na Páju, my se známe a on ví, co mi je, viděl mne a zná mé potíže. A protože ví a má znalosti, tak se mi snaží poradit, pomoci..... :wink:

V pohodě Jendis. Nežiješ v kytičkově a tohle snad nemůžeš brát jako útok.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 17:53

pm píše:fakt: sorry, videl si se nekdy s Jendisem osobne? vis jakymi zdravotnimi problemy trpi, v jakym stavu ma kloubni a pohybovy aparat, nehlede na jine problemy? nevis ani n, tak mlc, ju!

Mlč si sám. Jendis je člověk, který musí chodit do práce. A pokud zvládá pracovat, tak mu mírný a pohybový aparát šetřící pohyb pomůže. Mimo jiné zlepší látkovou výměnu v postižených místech.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj