posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Toman » úte 19. čer, 2012 11:45

cohen píše:skus majitela ukecat na par dier do stropu 8)

Kdo se moc ptá moc se dozví :-)

Jestli opravdu chceš budeš muset obětovat pár minut na složení a rozložení. Hrazdy do dveří jsou na pikachu.

http://www.youtube.com/watch?v=D0_azlVthfQ&feature=plcp
Naposledy upravil Toman dne úte 19. čer, 2012 11:50, celkově upraveno 1
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 19. čer, 2012 11:49

2Dalt
u rozpěrných do futer bude dost záležet z čeho jsou? pokud ocelové do zděné příčky tak by neměl být problém, jestli obkladové/obložkové tam už problém asi bude....

Já mám rozpěrnou hrazdu do futer už asi 15 let či více a stále v pohodě slouží, už byla x krát sundaná a přendávaná... Co se zátěže týče tak udrží v pohodě mě i s přítelkyní tj. nějakých 140kg, shyby s "povýskokem" 87 kg též bez problémů, s dodatečnou záteží 22kg + já 87kg = 109 kg také v pohodě...

možná ale u těch nových se už šetří materiálem, tak aby se nezohla uprostřed :D
Každopádně co se únosnosti týče i ta do 100kg by měla mít nějaký bezpečnostní limit navíc...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 19. čer, 2012 15:23

Taky si myslím, že ty hrazdy do futer budou mít nějakou rezervu oproti tomu maximálnímu zatížení, který výrobce deklaruje. Pokud to teda bude poctivej materiál a né nějakej low-cost plastovej recyklát pro děti... :lol: Každopádně Daltův problém bude asi to, že futra v sádrokartonu, ač třeba ocelový, nemají okolo sebe tu pevnou oporu obezdění, takže se tý hrazdě budou pravděpodobně poněkud poddávat... :? Asi holt budeš muset shybovat někde v gymu nebo třeba venku na stromě, ty 108 kg "špekáčku"... :twisted: :wink: Leda že by sis tam fakt umístil nějaký to samonosný monstrum.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 19. čer, 2012 15:33

TongPo píše:Asi holt budeš muset shybovat někde v gymu nebo třeba venku na stromě, ty 108 kg "špekáčku"... Leda že by sis tam fakt umístil nějaký to samonosný monstrum.

Haha...

a výhoda těchto solitérových konstrukcí v bytu, na zahradě, kdekoliv je taková že chlapům nevadí a ženský je vyloženě MILUJÍ :twisted:

btw: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=E8KHFNVxzu4
http://www.youtube.com/watch?v=LCk_qbRHYnc
http://www.youtube.com/watch?v=mrISLv3Yf6c

(ten systém v druhém videu se mi nezdá úplně špatný, není to vzpěra)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 19. čer, 2012 17:28

Toman píše:...a výhoda těchto solitérových konstrukcí v bytu, na zahradě, kdekoliv je taková že chlapům nevadí a ženský je vyloženě MILUJÍ :twisted: ...

No jasně! :lol: Vždyť každý takový domácí sportovadlo je přece víceúčelová záležitost, ne? :idea: Už jsem v pár domácnostech viděl např. rotoped nebo orbitrek využitý jako desingově zajímavý věšák na oblečení a podobně... :lol: Když by Dalt konstrukci pojal / kamufloval třeba jako stojan na kytičky, třeba by měl úspěch... :P :twisted: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 12. črc, 2012 9:21

brouzdal som dnes zrana tytrubkou a nasiel aha co :D chlapik ma x videi, v ktorych ukazuje rozne progresy k 1 rucnemu zhybu, back lever, front lever atd...

http://www.youtube.com/watch?v=JxoLbji8 ... =endscreen
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 18. črc, 2012 10:56

Posilování s vlastní vahou z čínských bojových umění (video)

http://www.kb5.cz/2012/07/posilovani-s- ... eni-video/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 26. črc, 2012 9:47

TOP 5 návratů moderního silového a kondičního tréninku

http://www.kb5.cz/2012/07/top-5-navratu ... -treninku/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » čtv 26. črc, 2012 10:32

pm píše:TOP 5 návratů moderního silového a kondičního tréninku

http://www.kb5.cz/2012/07/top-5-navratu ... -treninku/

Obrázek

Toz to je pravda a taky si myslim, ze to hodne lidi vi, ale kdyz sem to rikal pred rokem mym 2spoluzakum co chodej do posilky tak rekly, ze na to serou, ze jim jde jen o vzhled.
Maji ted bicak jak moje lejtko, ale funkce zadna, naposled co sem je videl neudelali ani 1 poradnej shyb , hlavne, ze tahali na kladce nevim kolik kilo
:roll:
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 26. črc, 2012 11:37

ha ha ha, dobra story :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 26. črc, 2012 14:13

kraken píše: ......ale funkce zadna

Jo, jo, funkce ředitele firmy Fiat už je totiž obsazená, a na funkci živočicháře to vliv mít nebude.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » pát 27. črc, 2012 7:37

kraken píše:Maji ted bicak jak moje lejtko, ale funkce zadna, naposled co sem je videl neudelali ani 1 poradnej shyb , hlavne, ze tahali na kladce nevim kolik kilo

Jakou bys u bicepsu chtěl funkci? Tím, že ho maj velkej jak tvoje lejtko ukázali, že jeho funkce je celkem slušná (biceps nedělá nic jiného, než flexi v lokti). Shyby jsou hlavně o zádech...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pát 27. črc, 2012 8:19

shyby podhmatem jsou excelentni na biceps - ale samozrejme ve spolupraci s ostatnima svalovejma skupinama. to prave go - shyb je komlexni cvik - zada, ruce, bricho.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 27. črc, 2012 8:47

levakbob píše:
kraken píše:Maji ted bicak jak moje lejtko, ale funkce zadna, naposled co sem je videl neudelali ani 1 poradnej shyb , hlavne, ze tahali na kladce nevim kolik kilo

Jakou bys u bicepsu chtěl funkci? Tím, že ho maj velkej jak tvoje lejtko ukázali, že jeho funkce je celkem slušná (biceps nedělá nic jiného, než flexi v lokti). Shyby jsou hlavně o zádech...

Asi jsi měl otázku směřovat na Krakenovo lejtko.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 27. črc, 2012 12:19

tak uz na me taky doslo - jsem v koncich :? kvuli bolesti spodnich zad uz me boli i delsi behy kolem 10km (navic mam podle sport. doktora pretizeny lytkovy svaly - furt zatuhly a bolestivy) kliky taky na prd (po 30 kliku velka bolest spodku zad). Kdesi na netu jsem cetl, ze oslabenej stred zad je ze slabych brisnich svalu - me se teda zda, ze brisni svaly nemam uplne slaby (bomby na bricho jsem vzdy snasel lepe nez vetsina box. kamaradu) - navic bricho cvicit ted taky moc nemuzu -jak zacnu cvicit zacnou bolet zada. Dnes jsem se ze zoufalstvi a s nadeji prihlasi na kb5 k pm - tak doufam v naky ultimatni cviky :) na jadro ktery me daj zas do kupy...ach jo

ps.:sorry ze jsem si musel postezovat :) - mate nekdo podobnej problem? nejaky domaci cvicebni reseni? (jediny co obcas zkousim je plank ale stejna pisnicka - po chvili bolest zad)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 27. črc, 2012 12:42

Dalt:
Myslíš bederní páteř? Taky jsem s tím měl problémy ale teď už je to dlouho v pohodě.
Moje doporučení: nevyléčíš to ani pomocí klasický posilovny ani kettlebells.
Zajdi si za kvalitním fyzioterapeutem, kterej diagnostikuje v čem je problém, může to bejt hyperlordosa a ta může bejt způsobená celou řadou svalových skupin.
Nemusíš mít nic oslabenýho a žádný posilování Ti nepomůže, můžou to bejt vrozeně zkrácený flexory kyčle a ty přetáhnou i silný břicho a výsledek je tlak na bederní ploténky. A jakýmkoliv posilováním je kvalitně neprotáhneš, trochu možná ale ne tak jak bys potřeboval.
Pokud cvičíš prkno tak tam je důležitý mít správně posazenou pánev aby se posilovalo přicho a neprohýbali se bedra.

Takže shrnuto, může to bejt tzv, dolní skřížený syndrom a ten může mít příčiny ve zkrácení flexorů kyčle, protože u tebe nepředpokládám oslabený břicho nebo gluteus.
Nebo se taky úplně pletu a je to v něčem jiným, haha, zajdi za fyzioterapeutem.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 27. črc, 2012 13:48

Před 20 járama :!: :!: hrozny číslo 8O sem na tom byl sténě. Vyřešila to, jak piše Runar, návščeva fyzioterapeutky. U mě to bylo slaby břicho a zadek. Vod té doby je to v klidu.
Až včil mě to začlo bolet při delšim swinguvání, hale to bylo špatnó technikó.

P.S. hale ani fyzioterapeut/ortopéd néni žádná výhra. Napřiklad s krkem mě dělali trakce a nelsony :!: furt dokola a až po roce a půl poslali na CT, gde zjistili trocha vyhřezlý plotýnky...
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » pát 27. črc, 2012 14:12

no ja diky kettlu uz vydrzim ce stojce docela dlouho a delam v ni kliky, pochybuju, ze by to ty kluci dokazali, na to potrebujes proste dalsi silovej level celyho tela a ne bicaku, hrudniku a tak :D
Podle me treba ta stojka vubec neni o balancu, ale o celkove sile tela, me taky predtim bolely dole zada kdyz sem sedel u kompu treba a to uz sem taky klikoval ,delal planky a tak, ale ten kettl je na to jadro asi nej no
btw muj aktualni progres jednorucni shyb, ale jeste mi trochu kmitaj nohy :D
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 27. črc, 2012 14:24

http://www.sportprozdravi.cz/clanky/dolni-zkrizeny-syndrom/

Jenže nejde komukoliv doporučit aby začal posilovat když ho bolej bedra, důvod potíží nemusí bejt v oslabení ale naopak ve zkrácení,
V tom že vrozeně silný a zkrácený flexory kyčlí „táhnou “ a prohýbají bederní páteř a sebesilnější břicho a gluteus to nepřetáhnou zpátky.
A i kdyby tak ty flexory budou stejně páteř táhnout a vytvářet tlak na plotýnky.

Bedra jsou častej a klasickej problém, ten řeší spousta lidí a sportovců.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » pát 27. črc, 2012 14:48

Spis toho fyzioterapeuta no, taky by bodla po kazdym posilovani zad je protahnout dat treba dlane az na zem, to delam ja, kdyz sem to jednou neudelal po dlouhym swingovani tak sem byl druhej den celej krivej taky
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj