NAIA: sorry, nesouhlas. opomenu to, ze to jestli nekdo "zije v Cine" nebo "cvici kung-fu" s tematem vubec nesouvisi. precti si please moje posty jeste jednou. zaujaty jsem, ale nefer nebo nedejboze slepej rozhodne ne, ju? pokud se ti to nechce hledat, tak:
95, uctyhodny vek, respekt, ale... dedecek je uplne hrbatej :-/
kdyz uz jsme u in vivo zazitku (ne YouTube) - tata mojeho sifu chodil jeste ve 100 letech rovne jako pasak a hejbal se paradne, paradne.
vykony v tomto veku tez fajn, respekt, ale o pohybu a o tom kde je co boli nebo ne to nic nerika (plati samozrejme i pro pana z Hellasova videa, abychom byli fer)
Adolf Born z posilky, to je jina, super! old school! na podiu by s jeho pupickem propad, v posilce jede
to ze nekdo dela predkopavani, zkracovacky, bench, pritahy kladky (vsechno flexe nebo frontalni panel) misto toho aby pracoval na mobilite hrudni patere pomoci jednoduchych cviku, to je "vrseni fitness na dysfunkci" a trenerova totalni zhovadilost. jasne, je to jen kratke video, kdo vi co pan cvici dale, a jake ma limitace, se kterymi se v tomto veku uz proste nic neudela, ale proc je prohlubovat ze, ergo - spatny priklad.
nezmenil bych na tom ani pismeno, az naroste hrb me, moje posledni starost bude kolik udelam zkracovacek nebo predkopnu - a kdyz uz s hrbem nepujde nic delat, rozhodne nebudu cvicit nic, co mi v hrbeni se jeste pomuze, jako ve videu vyse.
kdyz uz jsme u toho, pro me nejsou zadna takovato videa (kterymi se dokazuje to ci ono) smerodatna, ostatne ani ta, ktera mi "zapadaji do konceptu", pro podporeni jakehokoliv nazoru si na YouTube najdi tisic prikladu.
pro me je smerodatny nazor takoveho Mike Boyla, na kteryho ted koukam, a ktery rika: well, uz nedelame back squats, drive nebo pozdeji jsou ty zada v prdeli, rika mi to zkusenost za poslednich30 let v oboru trenovani profesionalnich atletu. rika-li to Boyle (Cook, McGill, Cosgrove, Pavel, King... ), netreba to brat za Pismo svate, ale mozna je fajn o tom minimalne premyslet. rika-li neco anonymni Ferda z fora, well...
ale jak konci kazda dalsi debata, at si dela kdo chce co chce, ja vsak experimentovat hodlam co nejmene, proto nejen cvicim, ale studuju, koresponduju, cumim na DVD, jezdim se ucit po celem svete a ucim se kde muzu. taky jsem chodil zacatkem 90. let do posilky - dnes delam uplne, uplne neco jineho.
cest