posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod hellas » pát 10. srp, 2012 16:37

pm píše:Jaká je tvoje výmluva? Jedenasedmdesátiletý ruský gentleman na dětském hřišti

http://www.kb5.cz/2012/08/jaka-je-tvoje ... em-hristi/

i s patricnym kreditem na zaver, at mas Hellas nejaky promo :-)

No počkat, já sem to enom nasdílel vod svyho bévalyho študenta Vladislava Chirkovskiho z krétskyho krav maga, judo, kettlebell a já nevim jakyho klubu :lol: Šak je aji fanóškem Kb.5 na fésbuko 8)

A vubec, včil se se dodival na klip z Taliánska, tož si du zamasturbovat s tema železnéma kólama, jak negde napsál diškutér mnoha min (jmen) :D
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 10. srp, 2012 16:40

to je jedno, ja to mam vod tebe :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 11. srp, 2012 7:45

Takhle benčujou boxerští a Mr. Olympia šampioni.

http://www.youtube.com/watch?v=ka4USCFQtVY
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 11. srp, 2012 13:11

Kraťoučká in vivo studie:

71 to je slabé, tenhle děda má 95 let a je evidentně zničenej fitnes cvičením:
http://www.youtube.com/watch?v=TMvx9-t8R30&feature=related

No a tady další starší pánové, které potkalo to nezdravé cvičení:
http://www.youtube.com/watch?v=FC9-ynyK9P0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OgOJyV08xp8&feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=FuOyB7GBFBY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UvzV9wPYHS8&feature=related
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 11. srp, 2012 17:20

RUNAR: diky za videa

95, uctyhodny vek, respekt, ale... dedecek je uplne hrbatej :-/

kdyz uz jsme u in vivo zazitku (ne YouTube) - tata mojeho sifu chodil jeste ve 100 letech rovne jako pasak a hejbal se paradne, paradne.

vykony v tomto veku tez fajn, respekt, ale o pohybu a o tom kde je co boli nebo ne to nic nerika (plati samozrejme i pro pana z Hellasova videa, abychom byli fer)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 11. srp, 2012 18:43

Ale jo no, tak tady dám ještě nějaký bez hrbu:
Tenhle cvičí 50 let, koukněte na ostatní buildery v jeho věkové kategorii na videu.
http://www.youtube.com/watch?v=-5om6gbDwA8

A tohle asi vystihuje nejlíp jaký názor tady oponuju:

http://www.youtube.com/watch?v=gBnxifXd2Bg

http://www.youtube.com/watch?v=nMtI2cBP0SA&feature=related

Podobný znám osobně.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 11. srp, 2012 19:25

Tak, tak, někteří staříci jsou na tom dobře tudle jsem byl v posilce v lázních byl tam taky takovej lázeňský švihák, lechtal jsem tam 70 na benči, a když stařík končil jako, jestli bych ho tam nepustil, že chce zkusit jestli to ještě dá bylo mu jistě přes 70, šel jsem za něj a dal to vpohodě, evidentně chtěl zamachrovat, že jako i v tomhle věku to dá. Jinak k těm hrbům, tak to je těžce zavádějící mám kámoše, který je hrbatý od narození dokonce je to nějaká nemoc, schermen nebo co, ale to nevím zcela jistě, a nic mu nebrání, aby přes 20 let makal v posilovně a maká pořád. Jak říkám zkušenosti jsou zkušenosti 8) .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 11. srp, 2012 19:59

naolejovani oholeni panove v plaveckach predvadejici se na podiu, proc ne, ale neni to muj salek caje :D

Adolf Born z posilky, to je jina, super! old school! na podiu by s jeho pupickem propad, v posilce jede.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 11. srp, 2012 20:00

pm píše:...
vykony v tomto veku tez fajn, respekt, ale o pohybu a o tom kde je co boli nebo ne to nic nerika (plati samozrejme i pro pana z Hellasova videa, abychom byli fer)

Pajo zase na druhou sranu, koho v 80 letech nebude nic bolet že? Ale asi to nebude tak strašný když to těm staroušům tak šlape ne? Proč hned předpojatě uvažovat, že ho něco bolí když cvičí v klasickým fitku ne?

Generace kettlebeláků co vychováš musí teprve zestárnout, aby nám ukázala, že to fakt funguje. :D
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 11. srp, 2012 20:03

btw. prave koukam na Functional Strength Coach 4, je to celkem pres 12 hodin, asi 6 DVD, hot novinka - Mike Boyla by jste tady na foru asi ukrizovali ha ha, ale asi by mu to bylo jedno, posledni rok vydelala jeho facility treninkem profiku 1 mega dolaru :-) asi maji vysledky :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 11. srp, 2012 20:10

NAIA píše:Pajo zase na druhou sranu, koho v 80 letech nebude nic bolet že? Ale asi to nebude tak strašný když to těm staroušům tak šlape ne? Proč hned předpojatě uvažovat, že ho něco bolí když cvičí v klasickým fitku ne?

Generace kettlebeláků co vychováš musí teprve zestárnout, aby nám ukázala, že to fakt funguje. :D

Kdepak, nesouhlasim, znam osobne spoustu lidi ve velmi pozdnim veku, kteri jsou fit, tak fit, ze se nasim mladym o tom ani nezda. nezapominej na to, ze moje alma mater jsou cinska bojova umeni, a ta to maji zatracene zmakly, to je moje bonus zkusenost (9 stazi v Cine, setkani s desitkami starych masteru v top kondici).

to ze nekdo dela predkopavani, zkracovacky, bench, pritahy kladky (vsechno flexe nebo frontalni panel) misto toho aby pracoval na mobilite hrudni patere pomoci jednoduchych cviku, to je "vrseni fitness na dysfunkci" a trenerova totalni zhovadilost. jasne, je to jen kratke video, kdo vi co pan cvici dale, a jake ma limitace, se kterymi se v tomto veku uz proste nic neudela, ale proc je prohlubovat ze, ergo - spatny priklad.

navic jsem ferove psal, cituji:

A btw. zaujaty rozhodne jsem, vo tom zadna :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 11. srp, 2012 20:44

Ta debata o aktivních a zdravých důchodcích tu už někde byla tak to pominu, mám v okolí hodně takových lidí a necvičí kung fu a nežiju v číně :D

Myslel jsem to obecně, že když ti někdo hodí video s kb tak super a jak tam hodí někoho ve fitku tak ho zepsuješ jaký má dysbalance atd... ten pán má 95 let, možná je zkroucenej z toho čím se celej život živil a návštěva posilky ho udržuje v aktivitě a tím mu prodlužuje život. A kdo ví co cvičí mimo to video že? Podle mě by se slušelo pochválit a to je celé..hledat tady chyby..na 95 letým pánovi....
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 11. srp, 2012 21:18

NAIA: sorry, nesouhlas. opomenu to, ze to jestli nekdo "zije v Cine" nebo "cvici kung-fu" s tematem vubec nesouvisi. precti si please moje posty jeste jednou. zaujaty jsem, ale nefer nebo nedejboze slepej rozhodne ne, ju? pokud se ti to nechce hledat, tak:

95, uctyhodny vek, respekt, ale... dedecek je uplne hrbatej :-/

kdyz uz jsme u in vivo zazitku (ne YouTube) - tata mojeho sifu chodil jeste ve 100 letech rovne jako pasak a hejbal se paradne, paradne.

Adolf Born z posilky, to je jina, super! old school! na podiu by s jeho pupickem propad, v posilce jede

to ze nekdo dela predkopavani, zkracovacky, bench, pritahy kladky (vsechno flexe nebo frontalni panel) misto toho aby pracoval na mobilite hrudni patere pomoci jednoduchych cviku, to je "vrseni fitness na dysfunkci" a trenerova totalni zhovadilost. jasne, je to jen kratke video, kdo vi co pan cvici dale, a jake ma limitace, se kterymi se v tomto veku uz proste nic neudela, ale proc je prohlubovat ze, ergo - spatny priklad.

nezmenil bych na tom ani pismeno, az naroste hrb me, moje posledni starost bude kolik udelam zkracovacek nebo predkopnu - a kdyz uz s hrbem nepujde nic delat, rozhodne nebudu cvicit nic, co mi v hrbeni se jeste pomuze, jako ve videu vyse.

kdyz uz jsme u toho, pro me nejsou zadna takovato videa (kterymi se dokazuje to ci ono) smerodatna, ostatne ani ta, ktera mi "zapadaji do konceptu", pro podporeni jakehokoliv nazoru si na YouTube najdi tisic prikladu.

pro me je smerodatny nazor takoveho Mike Boyla, na kteryho ted koukam, a ktery rika: well, uz nedelame back squats, drive nebo pozdeji jsou ty zada v prdeli, rika mi to zkusenost za poslednich30 let v oboru trenovani profesionalnich atletu. rika-li to Boyle (Cook, McGill, Cosgrove, Pavel, King... ), netreba to brat za Pismo svate, ale mozna je fajn o tom minimalne premyslet. rika-li neco anonymni Ferda z fora, well...

ale jak konci kazda dalsi debata, at si dela kdo chce co chce, ja vsak experimentovat hodlam co nejmene, proto nejen cvicim, ale studuju, koresponduju, cumim na DVD, jezdim se ucit po celem svete a ucim se kde muzu. taky jsem chodil zacatkem 90. let do posilky - dnes delam uplne, uplne neco jineho.

cest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 11. srp, 2012 21:47

Myslel jsem to spise jako uctu ke stáří víš? A ne si honit triko na tom co lepšího by jsi mu poradil... evidentně to dělá rád a tak bych ho nechal a ne ho hned opravoval. Co víš třeba se tolik hrbí, protože než ho chytla posilka tak blbnul s kettlebellama:-)

O tom co je lepší se s tebou hadat nebudu, sice jsem taky studoval ty tvoje koně jako je Boyle a Cook atd, ale mě nějak nejde pod frňák to, jak někdo dokáže natočit 12 DVD o tom jak mám vsávat s kettlebelem. To aby člověk měl doktorát z FTK než se vůbec odváží zaklepat na dveře kettlebellovny nebo kliknout na "objednat" 4kg kettlebell v eshopu:-) (snad jsem tu váhu moc nepřepálil)

Koulim zdar! :wink:
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod YueFei » sob 11. srp, 2012 22:48

NAIA píše:Myslel jsem to spise jako uctu ke stáří víš? A ne si honit triko na tom co lepšího by jsi mu poradil... evidentně to dělá rád a tak bych ho nechal a ne ho hned opravoval. Co víš třeba se tolik hrbí, protože než ho chytla posilka tak blbnul s kettlebellama:-)

O tom co je lepší se s tebou hadat nebudu, sice jsem taky studoval ty tvoje koně jako je Boyle a Cook atd, ale mě nějak nejde pod frňák to, jak někdo dokáže natočit 12 DVD o tom jak mám vsávat s kettlebelem. To aby člověk měl doktorát z FTK než se vůbec odváží zaklepat na dveře kettlebellovny nebo kliknout na "objednat" 4kg kettlebell v eshopu:-) (snad jsem tu váhu moc nepřepálil)

SZ
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 12. srp, 2012 0:56

Je vidět že kdo chce tak to chápe, já bych na podium svaly ukazovat nešel, příjde mi to jako strašlivá šaškárna, vůbec se mi nelíbí ty opálený naolejovaný exhibice, jde spíš o to že jsou po celém světě soutěže starých builderů a ty gentlemani jsou naprosto zdravý a ve vynikající kondici a záda maj krásně rovný.Co to ukazuje? Že je velká generace lidí co cvičili třeba 50 let a jsou úplně v pohodě a hlavně jsou na tom mnohem líp než kdyby seděli doma na zadku, pokud cvičí správně.

pm:argumentovat tím kdo kolik vydělá je směšný, jako kdybych vytáhnul to že Arnold si za jednu větu "I'll be back" vydělal tolik co ty si nevyděláš za celý život, a co to ukazuje?Kulový a možná i koulový.

Vůbec netvrdím že by měli fighteři cvičit jako kulturisti, tvrdím že spousta tréninkových metod bodybuildingu je výborná na získání základní síly, protože zákaldy bodybuildingu jsou o těžkých volných železech na nakládačce.Kdo referuje na bodybuilding jako na "bicák přes pult" je buď lhář nebo diletant.

Tady se můžeme podívat jak trénujou nejlepší strikeři v mma:
King Anderson:
http://www.youtube.com/watch?v=iZAwbnLhvig
JDS:
http://www.youtube.com/watch?v=wZuZu3PBFqo
Nogueira:
http://www.youtube.com/watch?v=dY04fxzOW8c&feature=related

Začneme snad řešit kolik vydělávaj gymy kam chodí??O tom to není.

Takže abych to shrnul, Ty tu píšeš spíš marketingově, jak v reklamě se snažíš ukázat svůj produkt jako ten nejzářivější a nejzdravější a nejsluníčkovaťější, nad jedním videjkem nekriticky jásáš a jiný nedokazujou vůbec nic, že?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 12. srp, 2012 8:21

NAIA píše:Myslel jsem to spise jako uctu ke stáří víš? A ne si honit triko na tom co lepšího by jsi mu poradil... evidentně to dělá rád a tak bych ho nechal a ne ho hned opravoval. Co víš třeba se tolik hrbí, protože než ho chytla posilka tak blbnul s kettlebellama:-)

ucta ke stari - ano, proto jsem napsal: "95, uctyhodny vek, respekt", cti prosim Martas a bud fer. profesionalne a nestrane vsak musim pridat "ale". fousatymu strejdovi zposilky jsem dal kredit ne proto ze je starej, a nejen proto, ze ma uctyhodny silovy vykony, ale ze stoji jako junak. drepne-li mladoch 2,5x svoji vahu, a ma zada a kolena v prdeli, taky reknu "dobry, ale... ", rozumime?

CK-FMS je specializovany nastroj pro profiky, nadstavba na RKC - cvicenec-laik to znat vubec nemusi, ja ktery ucim a prebiram za svoje klienty zodpovednost (!) bych mel (a proto pokracuju v sebevzdelani a v zime na CK-FMS do Budapesti jedu). pro moje klienty pak vyberu presne to, co potrebuji, co bude pro ne nejlepsi, oni budou jen (drzet usta a) cvicit. takze sorry, opet nesouhlas. komentare tohoto typu jsou pro me znouze ctnost (neznam to, neumim to, je to zbytecny).

pomoci nastroju z FMS jsem si po letech zrehabilitoval rameno a dal do kupy hrudni pater, a hle silove vykony sli nahoru (kupr. cisty jednoruc military press 36 kg). zlepsit se clovek muze nejen slapanim na plyn, ale i tim, ze prestane brzdit.

Budu-li citovat Cooka, rekl hodne moudrou vec, ze ktere hodne vychazim: "Nejprve se hybejte dobre, pak se hybejte casto".

cest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 12. srp, 2012 8:37

RUNAR:

- to jak nekdo vypada nerika nic o tom, jak se hybe. cituji:

The way the atlhete moves, not the way the athlete looks, defines the athlete. For example, modern weight-training practices often have more common with bodybuilding than with sport performance or movement enhancement. (Gray Cook)

- Arnolda mam rad jako herce, kazdpadne jak uz jsme se shodli sypal konske davky uz jako nactiletej, takze bych ho jako priklad nedaval. bavime-li se o silovem treninku pro bojova umeni, je priklad frajeru, kteri trenuji profiky vsech moznych sporovnich disciplin a maji dlouhodobe vysledky vice nez na miste, jinak si muzeme davat za priklady treba drogovy dealery a to kolik vydelavaj oni

- bodybuilding a silovy trenink jsou dve ruzne veci, ale o tom uz tu pisu po sto padesate, vim ze se v tom neshodneme, takze to nechame byt, ja s tim dokazu zit

- na tvoje videa ti postnu tisic kontravidei. tobe se libi nejaka, super, me se libi jina, taky fajn, x lidi trenuje x metodami, no prob, at kazdy trenuje tak, jak chce

- pisu tu nejen o kettlebell, ale o velke cince, posilovani s vlastni vahou, mobilite etc., nevim co je muj "produkt". Pavel rekl na RKC - RKC je skola sily, koncept - je jedno, jestli principy pouzijete na kettlebell, velkou cinku nebo jine zelezo, posilku s vlastni vahou nebo TRX.

cest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 12. srp, 2012 8:37

FMS To je Gray Cook ne? Připadal mi z těch lidí takový nejlépe srozumitelný. Takže určitě dobrá věc ten seminář.

No a tedy klasická otázka.. to zas bude na kettlebells? Nedělají taky semináře jak spávně cvičit s jiným nářadím?

Konkrétně u nás v Battle House máme teď velké gumy od traktora a při jejich přetáčení dělám uplně přesně to co při KB swingu takže si myslím, že se to hodně překrývá ty pohyby.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 12. srp, 2012 9:10

FMS je Gray Cook, a CK-FMS je to proto, ze jsem si to vybral (mohl jsem jet "jen" na FMS) - bude to FMS ve spojeni s kettlebell, dve mouchy jednou ranou, naucim se FMS, testy, cviky, plus kettlebell kontext.

proc FMS a kettlebell? protoze neni moc jinych nastroju k tomu vhodnych - na ten ci onen aspekt ano, na celek ne. Gray Cook rekl: "Kettlebell TGU je jediny cvik, ktery cti cely FMS". Gray je RKC - cvici jen s kettlebell? samozrejme ze ne, je mj. velky fanda deadliftu s velkou cinkou (ja tez), a vyuziva X Y Z jinych nastroju (ja tez).

(jen na okraj, kurz stoji 1495,- USD, a jedu na nej s manzelkou; nepisu to proto, ze na to mame, ale proto, ze si myslime, ze je to fakt tak dobry, a protoze chceme svym zakum dat jen to nejlepsi.)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj