posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » pon 13. srp, 2012 20:20

- kritériem "funkčního cviku" není jak vypadá, ale jaké produkuje výsledky. neví-li člověk o funkčním tréninku zhola nic, nechť nesoudí, logika ("logika") nepomůže

- "logika" bez znalosti nepomůže - dle "logiky" by totiž např. bent-press nemohl posilovat latissimus dorsi, hamstringy a kvadricepsy by nemohly zabirírat jako antagonisti současně (a zabírají, Lombardův paradox), atd. atd. logika nestačí, ani vygooglené anatomické termíny, potřeba je znalost funkční anatomie. To jak, tělo funguje si člověk "logicky" nevydedukuje", to musí studovat a znát. hint: jakto, že v bench pressu, tlaku (!), zabírá latissimus dorsi, ze

- svalová "pitva" není na funkční anatomie a není na funkční trénink a pohyb aplikovatelná

- jedna věc je sval, druhá věc je neuro aspekt (a o tom přínos latissimu pro údery mj.je), to že o tomto poli člověk opět vůbec nic neví není ani můj ani Pavlův problém

- článek neříká nic o tom, že shyb je jediný cvik, nutný cvičit pro údery, mluví o jeho přínosu

- článek se zmiňuje o stabilizaci, ale to člověk, který jen hledá co by jen zkritizoval, snadno přehlédne

- lidé z bu/bs, shybují odjakživa, a vědí proč. funguje
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. srp, 2012 20:22

Genesis píše:PM: ten program určitě zkusim. jen chápu dobře, že pokud udělám řekněme maximum 5 shybů, tak prostě ten první den jich udělám jen 15 v součtu? mi to přijde hrozně málo :D a pauzy mezi sériema podle pocitu?

Méně je více, právě proto je ten program geniální. jinak nezapomeň, že shybuješ každý den, 5 dní za sebou, jeden den pauza a znovu, a nabírá to na obrátkách. pauzy podle pocitu, jakmile se dostaneš do vyšších čísel, tak delší.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 13. srp, 2012 20:28

PM: Díky :D Mně se na tom strašně líbí ta jednoduchost a to, že člověk tim nestráví půl dne.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. srp, 2012 20:28

ukropcany píše:Síce neviem o čo v tých posledných príspevkoch vlastne šlo, ale jedna vec ma na tom programe zaujala - nie je v ňom žiadna zmienka o kompenzačných cvičeniach... ako je to s nimi? Napr. ja keby som sa toho programu strikne (t.j. robil by som len to) mal držať, tak zaručene skončím na rehabke s ľadovými kockami na bicepsoch... nuže, čo radí máster? Kettle mi robia radosť v tom, že cítim ako silniem a ruky ma vôbec nebolia, na rozdiel od zhybov...

pokud se nebudeme bavit o vyšších číslech, řekněme 20-25 shybů max,není potřeba, když budeš namožený, prostě den vynecháš, anebo ubereš. navíc shyb je nadhmatem, učíš se co nejvíce zapojovat latissimus dorsi a "jádro". osobně radím klukům s 15 RM aŤ začnou spíše shybovat se zátěží, menší opakování, ala 3RM program v článku.

jinak mám radost, že máš s kettlebells dobrou zkušenost. být namožený totiž není vůbec kritérium dobrého tréninku, ani to jak člověk vypadá; kritériem je jen zlepšení. btw. v kettlebell liftingu jsou shyby nutnost - vyrovnávají intenzivní pressovací program.

ergo, chceš-li se vyhnout "namožení" a sílit, vyzkoušej ten program na 3RM, na max sílu, a zavěs si kettlebell na nohu.

čest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. srp, 2012 20:29

Genesis píše:PM: Díky :D Mně se na tom strašně líbí ta jednoduchost a to, že člověk tim nestráví půl dne.

Víš co je hlavní? Funguje to, člověk cvičí méně, a zlepšuje se více. i holky od mojí ženy dají za chvíli více shybů ne 90% čtenářů tohoto serveru, to mi věř :-) Pavel T. je génius, komu čest, tomu čest, budeme od něj na KB5.cz publikovat více praktických tipů alá tento článek.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 1:10

To je opětovně pěkná kašpárkovina. Pominu li fakt, že cvičit jakoukoliv svalovou partii skoro každý den je pěkná blbost (ti co cvičí ví proč), tak jsem nepochopil rozdíl mezi tím co má strop 3 shyby a tím co má strop 25 shybů, jako, že ten co dá ty 3 nemusí regenerovat a ejhle ten co jich dá 25, tak si může dát přestávku nějaký ten den navíc, takže se nám systém sesypal jak domeček z karet. Já už jdu fakt do kolen :lol: , ako by povedali naši susedia pekny ojeb. Co tady budeme mít zítra jak zdvojnásobit dřepy, kliky, atd., za měsíc. Na zlepšení ve shybech jsou už několik desetiletí osvěčené postupy a kulturistika je dávno zná. A rozhodně se nemusí cvičit každý den, ono stačí i 1-2 týdně, ale musí se vědět jak :D a musí se makat, z hovna se bič neuplete. A prozradím jedno tajemství ono taky zdvojnásobit shyby není žádná sláva :D . Musím opětovně souhlasit s runarem, že se jedná o těžkej marketink :wink: . Hlášky jako génuis nebo, že adepti Bu/Bs odjakživa shybují mě opravdu už dostávají do správného rauše :twisted: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 7:16

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 14. srp, 2012 7:23

will: tak v tomhle myslim nemas pravdu - ja se sice v posilovani moc nevyznam, ale kdyz jsem cvicival shyby (ted jsem zase zacal) tak mi rozhodne nepomohlo shybovat dvakrat do tydne - me vzdycky nejvic se shybama pomohlo (z pocatecniho zvladnutyho 1 shybu :oops: k cilu 10 shybu) mnou vynalezenej genialni :lol: :D teninkovej postup - tj vzdy kdyz du kolem shybovaci tyce tak udelam par shybu (kolik zvladnu) a za den treba takhle 7x (zpocatku jsem si pomahal lehkym vyskokem ze zeme) a po blbym tydnu takovyhohle cviceni jsem delal misto 1-2 shybu treba 8...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 7:38

pro ostatni:

- "svalove partie" cvici uz jen pitomci tisic let za opicema, ostatni cvici pohyby (tlaky, tahy, spodni tlaky, spodni tahy... )

- jede-li clovek silovy trenink (ne kulturisticky), i tezky silovy trenink, tj. velke vahy nebo tezke cviky, muze bez problemu cvicit treba 6x tydne, a klidne ty same cviky. jen musi vedet jak na to, syste a program je klic. moji kluci bez problemu floorpressovali a deadliftovali 5x tydne, vahu 5RM, dle znameho motta (Zatsiorski):
Train as heavy as possible as often as possible while staying as fresh as possible

- kulturistika a jeji postupy jdou absolutne, absolutne mimo muj zaber, ale to uz vetsine ctenych ctenaru doslo

cest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 7:44

Dalt píše:will: tak v tomhle myslim nemas pravdu - ja se sice v posilovani moc nevyznam, ale kdyz jsem cvicival shyby (ted jsem zase zacal) tak mi rozhodne nepomohlo shybovat dvakrat do tydne - me vzdycky nejvic se shybama pomohlo (z pocatecniho zvladnutyho 1 shybu :oops: k cilu 10 shybu) mnou vynalezenej genialni :lol: :D teninkovej postup - tj vzdy kdyz du kolem shybovaci tyce tak udelam par shybu (kolik zvladnu) a za den treba takhle 7x (zpocatku jsem si pomahal lehkym vyskokem ze zeme) a po blbym tydnu takovyhohle cviceni jsem delal misto 1-2 shybu treba 8...

Samozrejme, viz citat o Zatsiorkiho vyse - mj. zaklad dalsiho z Pavlovych overenych programu, tzv. GTG/pulka maxima, zminena v clanku :-) program je trochu jinak nez si ho delal, da se vylepsit, ale v zasade je to ono, chytrej kluk :-) o vysledcich at si chytraci spekuluji jak chteji, ty vis svoje, ja taky.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 7:51

Dalt píše:will: tak v tomhle myslim nemas pravdu - ja se sice v posilovani moc nevyznam, ale kdyz jsem cvicival shyby (ted jsem zase zacal) tak mi rozhodne nepomohlo shybovat dvakrat do tydne - me vzdycky nejvic se shybama pomohlo (z pocatecniho zvladnutyho 1 shybu :oops: k cilu 10 shybu) mnou vynalezenej genialni :lol: :D teninkovej postup - tj vzdy kdyz du kolem shybovaci tyce tak udelam par shybu (kolik zvladnu) a za den treba takhle 7x (zpocatku jsem si pomahal lehkym vyskokem ze zeme) a po blbym tydnu takovyhohle cviceni jsem delal misto 1-2 shybu treba 8...

ak si cital naked warrior od tsatsoulina, tak v nom popisuje presne tuto metodu, z ktorej vychadza jeho naked warrior :wink:

inac ano, niekto na to pride sam, niekto si to musi precitat :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 7:56

cohen píše:

ak si cital naked warrior od tsatsoulina, tak v nom popisuje presne tuto metodu, z ktorej vychadza jeho naked warrior :wink:

inac ano, niekto na to pride sam, niekto si to musi precitat :oops:

dodal bych jen, ze Pavel v tomto programu doporucuje si zmerit maximum, a cvicit jen pulku maxima. dobre tez variovat pocet "setu" - nekdy vice, nekdy mene, nekdy stredne. cvicit mesic, a na konci zmerit maximum, clovek zase cumi, funguje :-)

NW je vsak de facto o max sile a tezkych cvicich, ergo max. 5 opakovani na set, v pripade shybu tedy mozno zaradit nejake tezsi progrese, vedouci k shybu na jedne ruce.

cohen: prave proto ze nejsme tak chytry, tak studujeme a ucime se, a imho od tech nejlepsich ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » úte 14. srp, 2012 8:06

Jak praví klasik: "Haters gonna hate"....

Tak nám nějaký fungující osvědčený postup napiš, Wille. Já, narozdíl od tebe, se rád přiučím něco nového... Pokud to funguje.
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 8:31

Hele cvičím víc jak 20 let a trvám na tom, že stačí shybovat i max 2 krát týdně, prozradím ti já shybuji 1 týdně a na to, abych se udržoval mi to stačí :D , protože vím jak na to 8) . Opakuji, cvičit cokoliv a jakkoliv skoro každý den je nesmysl. A jestliže do toho cvičím ještě bu, tak kdy si ty svaly odpočinou 8O ., nikdy. Prostě blbost, svaly jsou zbytečně přetěžované, a to ne jenom latisimus, ale i ostatní svaly, kteřé při shybeh zabírají (a co ostaní cviky). Samozřejmě, že když budeš cvičit, tak jak cvičíš, že se třeba zlepšíš, ale otázkou je jak a do jaké míry, Třeba já shyby cvičím okrajově, ale 10 jich dám, i když je nebudu rok cvičit, žádný počáteční 1, a víš proč, protože moje metoda funguje, napořád ne jenom na to, aby si se krátkodobě zlepšil, nad tím je třeba se zamyslet. Svaly nebo fyzickou kondici (to se nevylučuje) je třeba rozvíjet kontinuálně celý život, ne na to kašlat, a teď si řeknu existuje tu zázračná metoda jak se zlepšit za co nejkratší dobu, kdy podotýkám to není žádný zázrak, ale dobrý marketink. Zamysli se nad tím článkem 5 sérií u 3 RM každý den a 6 den volno a pak u 25 RM, to najednou neplatí každý den a 6 volno, tady vidiš, že systém hapruje. Ten člověk co to tady propaguje vi, že s dechem končí, protože byl prokouknut (a ne jenom mnou), tak už se snižuje pouze na urážky :wink: . Pamatuj si až u posilování někdě uvidíš reklamu, že jde něco hrozně rychle, tak je to většinou podvod, protože jak jsem psal, to je práce na celý život, ale vyplatí se :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 8:43

pro blbecky, co neumeji cist:

You can see that the higher the RM, the quicker the reps drop off. The reason is simple. You should have no problem doing four reps a few minutes after 5RMx5. But x24 is not going to happen after an all-out set of 25. The higher the reps, the greater the fatigue. Therefore you need to start more reps down from your rep-max and cut the reps more between sets.
Experiment. An extra day of rest here and there is also in order; the recovery from sets of fifteen or twenty is not nearly as quick as from fives and triples.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 8:44

Kain píše:Jak praví klasik: "Haters gonna hate"....

Tak nám nějaký fungující osvědčený postup napiš, Wille. Já, narozdíl od tebe, se rád přiučím něco nového... Pokud to funguje.

Ode mě se nic nového učit nemusíš, postupy jak se zlepšit ve shybech jsou známé hodně dlouho, podle mých příspěvků snadno poznáš podle koho cvičím a jakou metodu uznávám. Já jsem pro poctivé cvičení ne žádné zázračné rychlosystémy, které jsou stejně na vodě.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 8:46

will: sam pises, ze 1 - 2x tyzdenne staci len na udrziavanie. ale ked chces progres, je NUTNOST cvicit 3 a viac krat tyzdenne, ci uz ide o zhyby, alebo o cokolvek. samozrejme treba davat pozor na davkovanie, kompenzacne cviky a geneticke predpoklady.

podla naked warriora zhybujem 5x tyzdenne 3 - 5x krat denne na lezeckej liste (progres je limitovany regeneraciou prstov) a pomalicky to ide dopredu. kedze ruky si uplne v pohode zvykli na castu (ale primeranu) zataz teraz mozu dostat dalsi impulz v podobe mesacneho intenzivnejsieho programu.

ked som sa pozrel na ten rozpis zhybov, tak prve co som si z vlastnej skusenosti naordinoval, je dvojdnova pauza, nie iba jednodnova, uz sa trosku poznam. plus bude nutnost pomoct regeneracii prstov namacanim striedavo v ladovej a horucej vode ... ved uvidim, co z toho vylezie, mozes mat plan najlepsi, ale clovek mieni... :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 8:51

cohen: pozor, shyby na hrazde a na liste jsou 2 ruzna zvirata, limitace neni ve shybech samotnych, ale prstech. osobne doporucuji dodrzet Fighter Pullup program do posledniho pismenka, jakakoliv modifikace = mozny uplne jiny vysledek. shybujes-li na prstech, doporucuji rozhodne spise GTG z NW, pro tyto ucely rozhodne vhodnejsi.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 9:06

pm: j, som si toho vedomy. preto napriklad nepojdem od maxima, ale cca od 2/3 maxima, a ked to nepojde, tak to nepojde, nic sa nedeje.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:07

hele, jeden z nasich ctenaru se rozhodl svoje pokroky zdokumentovat - sice na futrech, tj. viseni na prstech, nohy vzadu, ale co:

http://www.youtube.com/watch?v=G2hwibEWA1w

kdo se prida dalsi panove? na programu jede uz druhy tyden mj. moje zena (a k tomu mava 6x tydne kettlebells), a zatim super
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj