Jian píše:Luen: take se predem omlouvam, ale nejsem tu ten kdo je presvedceny o tom, ze alkjada davno ovladla celosvetovou vedeckou scenu a vsichni publikujou podle toho jak a co si zrovna rekne.
Moderátor: PC
Jian píše:Rakovina etc. - bylo by to na delsi dobu, ale klidne muzeme prodiskutovat pres SZ, nemam s tim problem. Shodou okolnosti jsem nejakou dobu pracoval pro jeden vedecky ustav, kde se presne tohle resi.
Jian píše:fakt: bohuzel... tusim, ze je z UK? Ja "znam" spis Zavorala a takove lidi, resil se primarne kolorektalni karcinom (rakovina tlusteho streva) ve kterem bohuzel mame smutne celosvetove prvenstvi a to nejen kvuli nespravne zivotosprave, ale i kvuli naproste neochote chodit na preventivni prohlidky... prave kvuli te praci jsem se o to (vyzivu) zacal btw trochu vic zajimat, jinak primarne to muj obor neni a ani medicina jako takova samozrejme ne.
Jian píše:Znovu opakuji - i o primarni prevenci (o tom jak lze vyrazne snizovat riziko vzniku rakoviny) vime spoustu veci prave diky vyzkumu a jeho zaverum. Dokud treba nikdo nic poradneho nevedel ani o DNA a mutacich etc. tezko mohl resit to co muzeme resit uz dnes, ale to proste zjevne odmitas videt.
Jian píše:PC: ja to nijak osobne nebral, dokud se tu ovsem do me nezacalo "rypat" kvuli memu zdrav. stavu (doplneno o narazky na googlovani a teoretizovani... proste ja jsem zase ten co nevi o cem mluvi, ze). Ktery ovsem vubec nijak nesouvisi s tim co jsem sem predtim psal a stejne tak absolutne nesouvisi s tim jake mam/nemam z teto oblasti znalosti. A vic osobne jsem to vzal mj. i kvuli tomu co napsal Luen, ktery me zna (nevim jak gravera). Kdo to zacal prevadet do osobni roviny je myslim zjevne.
pm píše:fakt: jak se "obcas"neshodneme, smekam za Tvoje prispevky v tomto vlakne
Jian píše:5) pokud jde o problemy systemu, farmaceutickych firem, zdravotnictvi jako takoveho etc. tak se ve vetsine podstatnych bodu nejspis shodneme, protoze vim sam nejlip jaka je to krize (nejen pokud jde o financovani), ale i pres to vsechno ma podle me smysl pracovat, ma smysl se ve vyzkumu angazovat... desetkrat Ti nekdo hodi klacek pod nohy? Fajn, zvednes se a jdes dal. Lec Tvoje poznamky o tom jak jsou vsichni zkorumpovani atd. tomu vazne nijak nepomuzou.
Diky za pozornost
Jendis píše:Padlo tu,že by se neměly jíst polévky. Proč???
Nerozumím tomu,ale přijde mi,že polévka doplní tekutiny(což je prima),nasytí,zahřeje......
Teď jsem dělal rajčatovou dle "itala v kuchyni" a parádní,lehká večeře pro celou rodinu(kromě nejmenšího prcka,který rajčata fakt nesmí).....a je to jen orestnutá cibule a česnek na oliváči,rajčata a italská tmavá bageta na zahuštění + vývar+trošku soli. Nic škodlivého.
Oliváč mám kvalitní,rajčata snad taky(žádnej supermarket,nakupoval jsem u kamaráda,kterej si je pěstuje a prodává sám,nijako je nehoní)....vývar byl z masa,žádnej rychlopřípravek ala bujón,nebo tak něco.
Polévky snad nejsou takové zlo,ne????
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník