posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » stř 29. srp, 2012 12:22

fakt píše:Tak děkujeme PC za názor a zpět k posilování. Pro jeho příznivce zde mám +- novinku:
http://www.flexibar.cz/
Zajímají mě vaše zkušenosti s tímto náčiním.

Vypadá to velmi silově, asi si vezmu sváteční tepláky a zajdu na seminář.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » stř 29. srp, 2012 12:41

Pro PC:

Reaguju jen proto, že si mě zmínil, já osbně proti PM nic nemám, střet názorů odstartoval on tím, že se začal navážet do arniho, atd. A ještě jednou sám jsem napsal, že proti jeho systému ketebels nic nemám. Ale, co se týče posilování s velkou činkou bench, jeho čistě teoretické názory, musím se jenom smát, trvám na tom, že v oblasti posilování hlavně z kulturistického hlediska, lift, atd., je to nekompetentní osoba a vůběc mě nezajímá, že mu funguje jeho byznys s ketebels. Když už se vrátníme k tomu, že s velkou činkou (benč) necvičí, tak nevím co tady chceš řešit. I člověk, který je amatér kulturista musí poznat, že nemá skušenosti, a tím jsem ohledně jeho osoby skončil.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 29. srp, 2012 14:29

RUNAR píše:
fakt píše:Tak děkujeme PC za názor a zpět k posilování. Pro jeho příznivce zde mám +- novinku:
http://www.flexibar.cz/
Zajímají mě vaše zkušenosti s tímto náčiním.

Vypadá to velmi silově, asi si vezmu sváteční tepláky a zajdu na seminář.

Mám takový pocit, že přítelkyně se nějakého cvičení s flexi-barem zúčastnila. Ona má vynikající kondici, především tedy na běh atp. ale i silově je na tom celkem dobře, každopádně na tom byla jen jednou a říkala, že to bylo poměrně náročný, ale i celkem zábavný.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 29. srp, 2012 15:23

wille: (asi po prvé) s tebou souhlasím, a rád: o kulturistice nemám vskutku ani páru, můj obor je funkční silový a kondiční trénink, ne kulturistika.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 30. srp, 2012 8:47

z našich Facebook stránek - jak má vypadat správný dřep

http://www.kb5.cz/2011/01/drep-jako-jed ... ch-vzorcu/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 30. srp, 2012 9:48

Technika je důležitá hlavně když si naložíme velké váhy.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 30. srp, 2012 9:49

Výsledek jedné zajímavé studie.

Jak to prováděli:
Some recommendations suggest keeping the shank as vertical as possible during the barbell squat, thus keeping the knees from moving past the toes. This study examined joint kinetics occurring when forward displacement of the knees is restricted vs. when such movement is not restricted. Seven weight-trained men (mean +/- SD; age = 27.9 +/- 5.2 years) were videotaped while performing 2 variations of parallel barbell squats (barbell load = body weight). Either the knees were permitted to move anteriorly past the toes (unrestricted) or a wooden barrier prevented the knees from moving anteriorly past the toes (restricted). Differences resulted between static knee and hip torques for both types of squat as well as when both squat variations were compared with each other (p < 0.05).

For the unrestricted squat, knee torque (N.m; mean +/- SD) = 150.1 +/- 50.8 and hip torque = 28.2 +/- 65.0.

For the restricted squat, knee torque = 117.3 +/- 34.2 and hip torque = 302.7 +/- 71.2.

Restricted squats also produced more anterior lean of the trunk and shank and a greater internal angle at the knees and ankles. The squat technique used can affect the distribution of forces between the knees and hips and on the kinematic properties of the exercise.

PRACTICAL APPLICATIONS:
Although restricting forward movement of the knees may minimize stress on the knees, it is likely that forces are inappropriately transferred to the hips and low-back region. Thus, appropriate joint loading during this exercise may require the knees to move slightly past the toes.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 30. srp, 2012 11:29

Zajímací. Platí předpokládám pro dřep s činkou na zádech (který je obecně na záda solidní čočka) - Zercher s činkou nebo double kettlebell nebo sandbag, to je jiná, o Bulgarian split squat atd. nemluvě.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 30. srp, 2012 11:41

RUNAR píše:Výsledek jedné zajímavé studie.

Tohle samé platí i pro omezení pohybu v mrtvole, uvedené na předchozích stranách. Zde je třeba odlišit výše popisované "rvaní železa" lift od kondičního programu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 30. srp, 2012 15:52

pm píše:Zajímací. Platí předpokládám pro dřep s činkou na zádech (který je obecně na záda solidní čočka) - Zercher s činkou nebo double kettlebell nebo sandbag, to je jiná, o Bulgarian split squat atd. nemluvě.

No jasně, je to právě o tom rozložení sil během dřepu, ale je to asi nejlepší způsob jak liftovat velké váhy.
Na druhou stranu, pokud snížíme váhy a budeme liftovat s jednoručkama(dobrej cvik co občas jedeme), musíme zvýšit počet opakování a znamená to zase více opakovaných zátěží na páteř.

Podle mého názoru je spousta cviků co se týká měření zatížení celého pohybového aparátu pole neorané, a výsledky in vitro studií a in vivo lidí co to cvičej celý život se dost rozchází. Imho proto že in vivo působí mnohem více faktorů které labák nemůže nasimulovat.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 31. srp, 2012 11:12

Jak trénoval pan Holyfield?

The conditioning program described below was the program I personally supervised Evander through prior to the Buster Douglas fight. He also used the same training cycle in preparation for his most recent fights against Mike Tyson, but I was not there personally to oversee his training. This preparation was supervised by a friend of mine in the strength coaching profession who assures me the Evander followed the prescribed program precisely.

Weight Training Initially (during mesocycle one), Evander followed a modified bodybuilding and basic strengthening program using a "variable split" format. A, B and C specify whether the workout is to be a very easy one (A), a moderately difficult one (B), or a high intensity one (C). This part of Evander's program was monitored by Lee Haney, multiple "Mr. Olympia" bodybuilding champion.

Evander's Variable Split Exercise Listing
The precise schedule of when to do an A, B or C workout was matched to Evander's recuperative abilities.
Chest
A workout bench press
B workout add dumbbell bench press
C workout add incline dumbbell bench press
Shoulders
A workout seated dumbbell presses
B workout add frontal dumbbell raises
C workout add lateral raises
Back
A workout bent rows, back extensions
B workout add modified pull-ups
C workout add pull-downs
Arms
A workout EZ curls, pushdowns
B workout add hi, moderate and low rep system
C workout add dumbbell curls, dips
Legs
A workout safety squats, keystone deadlifts
B workout add lunge walking, glute-ham raises
C workout add twisting squats, leg curls
Midsection
A workout Russian twists
B workout add pre-stretched crunches
C workout add sidebends

In mesocycle two, Evander switched to a sports-specific weight training program.

In mesocycle three Evander switched to "complex training." This form of training targets limit strength, explosive strength and starting strength/amortization in one "set" of exercises. The exercises are performed back to back and include jumps, bar exercises, and depth jumps--in that order. The function of the complex method is to peak the athlete. My experience has been that it is a better peaking program than simple bar exercises or plyometric exercises alone.

Komplet program byl mnohem pestřejší.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 31. srp, 2012 11:23

...a?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 31. srp, 2012 11:30

Ne všechno musí být nutně směřováno na tebe nebo proti tobě pm.
Tohle je pro info lidem co to tu čtou.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 31. srp, 2012 11:36

Ale jasně, jen jsem očekával nějaký širší komentář, zkopírovat a postnout sem tréninkový plán některého z profíků nemá dmoc žádnou praktickou výpovědní hodnotu, to sem každý může postnout tisíc dalších a třeba úplně jiných. Co, proč, jak, co ne, proč ne... Ať to má pro laika nějaký smysl. Žádné navážení se, jen zvědavost, ok?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 31. srp, 2012 12:13

RUNAR píše:Jak trénoval pan Holyfield?

Stará škola s činkama. Stejně jako Tyson, Lewis a ostatní těžký váhy.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 31. srp, 2012 14:54

pm píše:Ale jasně, jen jsem očekával nějaký širší komentář, zkopírovat a postnout sem tréninkový plán některého z profíků nemá dmoc žádnou praktickou výpovědní hodnotu, to sem každý může postnout tisíc dalších a třeba úplně jiných. Co, proč, jak, co ne, proč ne... Ať to má pro laika nějaký smysl. Žádné navážení se, jen zvědavost, ok?

Holyfieldův program, výpovědní hodnota:
- nabírání svalové hmoty, když někdo nabere pár kilo svalů bude silnější než bez nich.Ovšem nesmí to jít na úkor pohyblivosti a vytrvalosti.
- cvičení benchů na vršek těla, výborný cvik na horní jádro které přenáší sílu z trupu do paže a navíc i část síly generuje, jde podle mě o nejslabší článek kinetického řetězce.
- úspěšný transfér takto získané síly do strikingu.
- postuju a plně cituju i jiné zdroje než sebe a své zkušenosti aby si někdo nemyslel že si svoje argumenty vymýšlím.

p.s:nevadí mi když ty postuješ jen pouhé překlady Tsatsoulina.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 31. srp, 2012 15:14

Absolutní souhlas, je to přesně, tak jak jsem psal dříve, posilovna k profi boxingu patřila odjakživa. Benčování má podle mě obrovský význam hlavně na sílu ve spodkách, to pozná i laik. Zkoušeli jsme to s kámošem, který hned poznal jestli benčuju nebo ne a měl co dělat, aby ty spodky rozdýchal i přes chrániče :lol: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 31. srp, 2012 16:37

RUNAR: zupa, já bych to okomentoval jinak (závisí co kdo chce vypíchnout, že), ale zupa, výpovědní hodnota hned někde jinde :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Chrobi » sob 01. zář, 2012 8:19

Runaři, prosím nevyčetl jsi v tom článku o dřepech, jakym způsobem meřili tu sílu (torque)? Nebo nemáš ten článek k dispozici celej? Díky ti. Chrobi
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Chrobi » sob 01. zář, 2012 9:20

A ještě mě zaujalo tohle: "- cvičení benchů na vršek těla, výborný cvik na horní jádro které přenáší sílu z trupu do paže a navíc i část síly generuje, jde podle mě o nejslabší článek kinetického řetězce." Co si pod tím horním jádrem představuješ? V místní atmosféře diskusní války jen hned říkám, že se s nikým nechci hádat, jen mě to zajímá, bez rejpání. Dikes.
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj